הזרעות

ליאת.ס

New member
הזרעות ../images/Emo53.gif

היום התבשרתי טלפונית ע"י הרופא . כי החודש הולכם על הזרעה!!!והשבעה!!1 בבקשה תשפכו קצת אור על זה. איך מבצעים? איך לוקחים זרע ומתי? באיזה יום עושים את זה? עושים את הכל ביום אחד? בעלי די לא מרוצה מהעניין , איך אפשר להקל עליו? בקיצור רוצה הסבר מפורט. תודה

לא מסובך

ביום של ההזרעה (שנקבע לפי גודל הזקיקים שלך ורמות ההורמונים) מגיעים למרפאה/ביה"ח, הבעל נותן זרע במקום (בכל אופן - מאיתנו ביקשו שזה יהיה במקום לפחות בפעם הראשונה ולא להביא מהבית), את הכוס עם הזרע נותנים למעבדה בשביל ההשבחה, ואחרי שעתיים (או קצת יותר - תלוי במעבדה) מזריקים לך את הזרע המושבח לתוך הרחם בתנוחה הידועה. זה לא אמור לכאוב (לי כאב קצת אבל לרוב הבנות לא), יש מקומות שנותנים אנטיביוטיקה ל-5 ימים אחרי ההזרעה. בעלים לא מתים על לתת זרע בכל צורה שהיא לא "טבעית", אבל אם את יכולה לעבור את כל הזריקות/בדיקות דם/הזרעה הוא נותן את חלקו בצורה הזו. בעלי גם לא היה מאושר מכל הענין, ואני ניסיתי להקל עליו בכך שנתתי לו לקבוע באיזו שעה יהיה התור שלנו, שיחררתי אותו מלחכות איתי להזרעה עצמה (כלומר - הוא נתן את הזרע והלך ואני נשארתי לבד) וכו´. תאמיני לי שבסופו של דבר היה שווה!!!

היי ליאת.

אין לך מה להיות בלחץ (תגידי גם לבעלך) . הסיפור ממש ממש פשוט - עברתי את זה 3 פעמים וזה ממש שטויות. את ובעלך, ביום הביוץ (הרופא כבר יגיד לך בדיוק מתי) - מגיעים לבית חולים (אני הייתי בתל השומר) - בעלך יכנס לחדר ירוקן בתוך כוס את "התוצרת" שלו - אח"כ תחכו שעה -שעה וחצי שהזרע יעבור את תהליך ההשבחה - בינתיים תשתו קפה ועוגה, תדברו ותרגעו... אחרי השעה וחצי. תבוצע ההזרעה ע"י רופא - ההזרעה אורכת 2 דקות בערך. הרופא מקבל את החומר של בעלך במבחנה (אחרי ההשבחה) - את שוכבת בכיסא גניקולוגי רגיל, מפסקת רגליים, והרופא מזריק לך אותו ע"י קשית ארוכה לצוואר הרחם... תחכי 5-10 דקות באותה תנוחה. והופ הופ הבייתה !!! זה הכל.. שיהיה בהצלחה.

neta2

New member
../images/Emo50.gifהיי זה שטויות..

בעלי ואני הבאנו את "תוצרתו" מהבית- הרבה יותר סימפטי לו להביא את זה מהבית... כמובן בתנאי שהמעבדה לא רחוקה מהבית. גיסתי ואחי כנ"ל והיא בהזרעה השניה הצליחה!! אם זה יקל עליו שיעשה בבית את "העבודה" (יותר נעים ופחות מלחיץ) ותביאו זאת בכוס סטרילית שתביאי מקופ"ח . בהצלחה וזה לא כואב!!

נוג

New member
ליאת ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני אמנם לא מהמרכז ולא ממכבי אבל בכל מרפאה לבריאות האישה או הת חולים שיש מחלקת פוריות, כמו כן גם המדיקל סנטר. יש גם רופאים שעושים את זה פרטי הקלינטה שלהם. בהצלחה נוג

אלגריה

New member
נתינת זרע - מידע חשוב לכולם

עברתי בשבוע שעבר שתי הזרעות. לפני השנייה שבהן, ביררתי אם אפשר להפיק את הזרע ביחסי מין רגילים עם קונדום. התשובה חיובית, אבל יש להשתמש בסוג מיוחד של קונדום, שנועד למטרה זו בלבד. בקליניקה אצלנו מוכרים אותו, תמורת מחיר גבוה אמנם, אבל זה כדאי בהתחשב באי-הנעימות הנגרמת לשני בני הזוג בדרך הקונבנציונלית. בפעם הראשונה חשתי כאב קל כשהמזרק חדר לרחם. בפעם השנייה זה כאב יותר, אולי בגלל זיהום במקום (שהתפתח לפני טיפול זה, לא לדאוג!). בכל אופן, שיהיה בהצלחה ובקלות! אלגריה

זוליק

New member
הזרעות ../images/Emo150.gif

זה ממש לא מסובך ונוראי כמו שזה נשמע. כדי להקל על הבעל ולמנוע אי נעימות, עדיף להכין את הזרע בבית. תבקשי במרפאה כלי לבדיקת שתן ולאחר מתן הזרע תסעי מיד לרופא (ניתן להביא למרפאה את הזרע עד כ-1/2 שעה - שעה). במעבדה שמים חומרים משמרים בזרע ועושים השבחה. את ההחזרה מבצעים עד כשעתיים אחרי (בכל מרפאה זה קצת שונה) וזה מתבצע בדומה לבדיקה גניקולוגית רגילה. מפשקים את הרגליים והרופא מכניס לנרתיק ספקולום (דבר שפותח את הנרתיק כמו בכל בדיקה שגרתית). לאחר מכן, הוא מזריק את הזרע (שעבר השבחה) לתוך הרחם. זה לא כואב, אך יש בנות שמרגישות אי נעימות קלה. אם את זקוקה לתמיכה נפשית, תגיעי להזרעה עם חברה או קרובת משפחה. למרות שבטח הייתי מעדיפה שבעלך יעשה זאת, לא כדאי ללחוץ יותר מדי. את יום ההזרעה קובע הרופא ע"פ מעקב U.S שיהיה בהצלחה!!!!

למעלה