הזרעה.

payloon

New member
הזרעה.

עוד הזרעה ניכשלה קיבלתי מחזור לפני יומיים הרגשתי מה זה כאבים בחזה לאחר הטיפול חשבתי שיהיה הפעם משהוא ופתאום המכשפה הגיעה די נימאס לי אני מיואשת מהכל מהרופאים הקרציות האלה הם אומרים שהזרע אינו תקין אז למה להמשיך בהזרעות מה, חודש הבא הזרע יהיה פתאום טוב אני לא מבינה למה הם מתעקשים. אני רוצה כבר לעבור להפרית מבחנה לדעתי הסיכוי שם יותר גבוה. אם הם מחליטים להעביר אותי יש אזה תהליך מסוים שצריך לחכות או מעבירים תתיק מהפוריות להפריות. אשמח לקבל תשובה תודה מורן.

הי פיילון

כאשר נתוני הזרע נמוכים מאוד ואין סיכוי בהזרעות לא מתעכבים ועוברים מיד לשלב ההפרייה. כאשר נתוני הזרע גבוליים או כאשר יש סיכוי לשפרו ע"י השבחה מעדיפים לנסות מס' מחזורי הזרעה. זה לא בא בשביל לסרבל או לגרום לנו לייאוש, פשוט תהליך ההזרעה הוא פשוט יותר וכרוך בהרבה פחות סיכונים (גירוי יתר, הרדמה, שאיבה). תהליך ההזרעה גם זול יותר ובד"כ גם כמויות ההורמונים המוזרקים לגוף נמוכות מתהליך ההפריה שבו רוצים לייצר כמה שיותר זקיקים. אני מבינה את הרצון שלך לעלות כיתה ולהצליח במשימה, אולם לא אשכח את דברי האחות שאמרה לי (בתהליך ההזרעה השני שעברתי) שטיפולי פוריות דורשים סבלנות רבה ומהווים ממש עבודה במשרה מלאה. אני יודעת שקשה, ואני למדתי סבלנות מהי רק בשנה האחרונה אבל אין לנו כל כך ברירה אחרת. את תמיד יכולה לפנות לרפואה הפרטית ולבצע הפרייה אצל רופא פרטי אבל אני סבורה שאם הרופאים חושבים שיש סיכוי בהזרעות אז כדאי להתאזר בסבלנות. שיהיה לך המון בהצלחה. סיגל.

סנונית 1

New member
היי פיילון ../images/Emo24.gif

כמו שכבר כתבו לך אם הזרע גבולי אז תמיד מבצעים בערך 4 הזרעות עד שעוברים להפרייה אחרת הועדה לא מאשרת. אני עברתי את ההזרעות ועכשיו הופנתי להפרייה ותאמיני לי אני מתה מפחד הייתי מעדיפה את ההזרעות. החודש אנחנו על טיבעי מקווה שלא אצטרך את ההפרייה כי רק מלחשוב עלייה אני משקשקת, אז כמו שהציעו המון סבלנות כי זה מה שצריך בתהליך הזה ואם נמאס לך מהרופא אז תעברי לאחר. אבל סבלנות ותקווה אילו המילים שצריכות להנחות אותך. שיהיה המון בהצלחה.

bapi

New member
צר לי על השלילי ../images/Emo7.gif

אבל אני רואה שאת בהחלט נחושה וכבר עם הפנים קדימה אני יודעת שהכל בוער אבל לפעמיםן עדיף לא לרוץ מהר וכמו שאמרו לך אם לא היה סיכוי - לא היו ממשיכים בהזרעות. לגבי מעבר להפריות - זה תלוי איפה את מטופלת אני חושבת שבכל מקום זה קצת שונה. שיהיה בהצלחה

פינקי33

New member
יש פה מישהי שמטופלת דרך קופ"ח

ועברה ישר להפריות בלי לעבור הזרעות?

טייני1

New member
לא תמיד בהפריית מבחנה הסיכוי יותר

גבוה. זה מאוד תלוי בהרבה גורמים. אל תשכחי שבשביל IVF את צריכה להיות על הורמונים (והרבה), וכל התהליך הינו הרבה יותר מסובך, גם גופנית. כעיקרון, כמי שעברה לא מעט הזרעות, ולא מעט IVF אני יכולה להגיד לך שהפריית המבחנה לא תמיד היא פתרון קסם, ולפעמים ההיפך. אין מה למהר, במידה והרופאים לא היו חושבים שיש סיכוי להזרעות היו מעבירים אותך ישר ל IVF. בכל מקרה בהצלחה!

payloon

New member
הפריה

אני עוברת להפריית מבחנה אני מזה פוחדת עד היום עברתי הזרעות אני הבנתי שהטיפול הוא אחר מהזרעה יותר קשה זה מפחיד אותי ואני בלחץ משהיא עברה את הטיפול יכולה לספר קצת על התהליך. מעניין אותי מה אחוזי הצלחה ברגע שהזרע קצת חלש יש משהיא שניקלטה בראשון? יש אפשרות חודש לאחר חודש לטפל? אני מפחדת תעזרו לי ....... אשמח לקבל תשובה מורן.

ro1ro1

New member
אני יודעת מעט מאד...

לשמחתי או צערי עדין לא הגעתי לשלב הזה.... ממה שאני יודעת זה 1)שישנה אפשרות להקלט בפעם הראשונה (אחותו של בן הזוג שלי נקלטה בפעם הראשונה ) 2) הבנתי שעושים טיפול רק אחת לחודשיים. ממה שאני קוראת פה,לא נראה לי שאת צריכה לפחד,זה לא מאד שונה מהזרעות, (בהנחה שטופלת גם בזריקות ). מאחלת לך המון הצלחה בכל מקרה.!!!

בבוצי

New member
המון הצלחה

אני לא מזמן סיימתי בהצלחה IVF ראשון, לאחר הזרעות אין סופיות. התהליך קצת שונה, אבל לא מאד. הזריקות הן אותן זריקות, רק שלוקחים 2 זריקות אם יש לך 2 חומרים שונים. השאיבה לא נוראית כלל ,וההחזרה היא בדיוק כמו החזרת הזרע בIUI. אני פחדתי פחד מוות מהטיפול, גם הייתי שחוקה לחלוטין מכל הטיפולים הקודמים שעברתי. החלטתי שבעזרת ה' זה יהיה הטיפול האחרון שלי. הייתי נורא פסימית ולכן התחלתי לשלב טיפולים גם ברפואה המשלימה באופן קבוע. עשיתי רפלקסולוגיה פעם בשבוע ולקחתי קורס מזורז ברייקי, כך שעשיתי לי כל יום רייקי להרגע , וגם שהמערכת תעבוד יותר טוב. כמובן שלכל התהליך נוספו תפילות לבורא עולם ,שאילולא התפילות לא הייתי מגיעה לאן שאני היום. המלצה אחרי ההחזרה לנוח יומיים שלושה ,אני לקחתי חופש מהעבודה שבוע ויצאתי עם בעלי לבית מלון, על מנת להתאושש באופן נפשי מהטיפול, כל הזמן הזה דיברתי אל העוברים שלי ושכנעתי אותם להשאר אצלי 9 חודשים. החלטתי שאני בהריון, והייתי אופטימית לאורך כל הדרך. המלצה נוספת- נתנו לי במחלקה לפני החזרת העוברים 2 כדורי הרגעה, מאד מומלץ- בזמן ההחזרה הייתי רפויה לחלוטין. לגבי הזרע החלש- לא נראה לי שזה אמור להשפיע על הטיפול,כי הרי משביחים אותו, ואפשר להכניס אותו ישירות לתוך הביצית (שיטת אקסי) ברגע שתתחילי את הטיפול ,תרגישי שאת עושה משהו שונה ,שרק מגדיל את הסיכויים, כך שתנסי להיות כמה שיותר שלווה, והק"בה יהיה בעזרך. שיהיו בשורות טובות בקרוב מאד, אל תחשבי בכלל על טיפול נוסף- מבחינתך את הולכת על הטיפול הזה והוא האחרון שיביא הריון. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות ולהרגיע.

payloon

New member
לבבוצי

שלום רב. תודה רבה על התמיחה בנושא. שאלתי היא האים את עברת הפריה ראשונה וניקלט? הרבה אומרים שאין סיכוי בראשון משלישי ומעלה. ומה היתה הבעיה אצלך או אצל בעלך? אני יכולה לעבור עוד הזרעות אני פשוט לא רוצה. עד עכשיו עברתי הרבה ושום דבר לא עזר אז אני מעדיפה לעבור לטיפול אחר שיש בו יותר סיכויים להצלחה אולי בגלל שהזרע חלש יקח קצת זמן להיקלט אני מעדיפה בכל זאת הפריה. אשמח לקבל תשובתך בנושא. מורן.

בבוצי

New member
תגובה

נקלטתי ב-IVF ראשון, אני עדיין לא מאמינה שזה קורה לי ולא מעקלת ,הכל עוד מאד טרי (תשובה חיובית בשבוע שעבר). אנחנו מהלא מוסברים, אבל שמעתי על זוגות עם זרע חלש שנקלטו מהפריה ראשונה , בשביל זה יש את השבחת הזרע לפני ההפריה. גם אני יכולתי לעבור עוד הזרעות, אבל ראיתי שזה לא הולך לשום מקום ולכן רציתי להתקדם כבר. אם כבר החלטת על מעבר להפריה חוץ גופית, תנסי להתחיל כמה שיותר מהר וזאת על מנת שתחשבי על זה כמה שפחות,ולא יהיה לך הרבה זמן להלחץ. וכן כדאי לך לשלב טיפול אלטרנטיבי -מאד מומלץ לנפש ולהצלחת הטיפול. תראי- חלק מהעניין ,לדעתי, IVF ראשון לא מצליח ,כי לפעמים לוקח זמן עד שמוצאים את הפרוטוקול הנכון, כלומר בתהליך ההזרעה מנסים ליצור 2-3 ביציות, בIVF מנסים הרבה יותר. אני סבלתי מאד מגירוי יתר בהזרעות, ואפילו אושפזתי פעם אחת, ולכן בטיפול ידעו לא לתת לי הרבה הורמונים, ועשו לי כל יום- יומיים בדיקות דם וא.ס מרגע שקיבלתי את הזריקות, אם לא היו עולים על הבעיה הזו והייתי מקבלת את אותה כמות סטנדרטית של הורמונים כמו כולם, הייתי סובלת מגירוי מאד חריף, שהייתי מגיעה לאשפוז, והחזרה בטוח לא היו עושים לי. כרגע אני סובלת מגירוי קל למזלי.

סנונית 1

New member
לי יש עוד שאלות...

זוכרות את המצגת הזרקה שהכינו? מישהי יכולה להכין מעין מצגת לפני IVF? אני יודעת שלכל אחת פרוטוקול שונה אבל בכל זאת באופן כללי. כמו: כמה אמפולות בערך מזריקים? למה מזריקים שני חומרים והאם אצל כולן זה ככה. האם השחלות יותר כואבות? ופירוט של מה קורה באותו היום מהרגע שקמים (שמעתי שאסור לאכול ולשתות). מה קורה מהרגע שמגיעים עד שעוזבים. כל פרט ירגיע. בכל זאת מקווה שלא אצטרך את זה, אם לא חודש הבא מתחילים.

בבוצי

New member
מקווה בשבילך שלא תצטרכי

אבל גם אם כן זה לא סוף העולם. מספר האמפולות משתנה מאחת לאחת, שאלת לגבי אכילה ושתיה מרגע שקמים. האם כוונתך לשאיבה ? אם כן, חייבים לאכול ולשתות ,את אחרי צום ולא ישחררו אותך עד שלא יראו שאת אוכלת ,שותה והולכת לשרותים. אסור לאכול ולשתות רק לפני השאיבה ,כי זה כמו ניתוח. שיהיה בשורות נפלאות וישועות גדולות.

payloon

New member
לבבוצי החמודה.

קודם כל תודה על העידוד בקשר לנושא. החודש היתי צריכה לעבור טיפול אך יש לי ציסטות מטיפול קודם אז נידחה לחודש הבא. הרופא אמר לי לקחת גלולות במשך חודש ימים ואז הציסטות יעברו. אצלנו הבעיה לא חמורה הזרע גבולי הרופאים אומרים שאפשר להקלט טבעי , אבל זה לוקח זמן. אז אני מעדיפה טיפולים. אמרו לי שההורמונים של הטיפול גורמים להשמנה אני מפחדת, לא רוצה להשמין יש לי גוף יפה. זה נכון? מה הכוונה שאתם מהזוגות הלא מוגדרים אצל מי הבעיה? אשמח לקבל תשובות תודה מורן.

בבוצי

New member
תתכונני להשמנה

אין מה לעשות זה חלק מהטיפול. אני נראת עכשיו כמו בחודש חמישי, בבית אני נהנת להסתכל על הבטן ,אבל בחוץ, אני מרגישה את העניים של כולם גולשות כלפי מטה, אין מה לעשות, זה חלק מתופעות הלוואי. לא מוסברים הכוונה - שהבדיקות של שנינו תקינות ,לא מוצאו שום בעיה, אבל עדיין לא היה הריון לא טבעי ולא בטיפולי ההזרעה, אם כי מצאו אצלי נוגדנים בדם בכמות מעטה ביותר, כמעט אפסית לזרע של בעלי. הרופאים לא מתיחסים לכך ,אבל יתכן שפה היה שורש הבעייה. אם היו לך הזרעות, אז את בטח יודעת שההורמונים מנפחים. רק שתדעי נהוג כאן לשרשר הודעות, כלומר להגיב על תגובה ולא לפתוח כל פעם הודעה חדשה, כי אז הודעות אחרות עוברות מהר לדף השני.

payloon

New member
לבבוצי

למה אני שואלת, שעברתי את ההזרעות לא עליתי גרם במשקל וקיבלתי זריקות בתוחיס. השאלה שלי אים זה אותם זריקות קיבלתי מונוגון וכוריגון. תחלס אין לי בעיה להשמין אחרי ההריון מורידים הכל כמו כולם. בקשר להשבחה של הזרע אך זה נעשה, שמעתי ששמים את הזרע בתוך חומר שמחזק אותו זה נכון? אני מזה מפחדת מההרדמה זה הקטע הכי מפחיד. וגם שמעתי שהסיכוי לילדים עים מומים יותר גבוה בהפריות אני מזה מפחדת מזה. כל יום אני ובעלי שומעים משהוא אחר מאנשים וזה יותר מכניס ללחץ. את מזה חמודה שאת עונה על כל השאלות . זה מזה עוזר לי . אשמח לתשובה מורן.

בבוצי

New member
מורן היקרה

אין לי מושג כיצד משביחים את הזרע, אבל בIVF משביחים אותו בדיוק כמו IUI. ההרדמה לא נוראית, היא דווקא כיפית, מאד נהנתי ממנה. נרדמתי והרגשתי שישנתי טוב, פתאם התעוררתי, ואני זוכרת שהתעצבנתי על האחות ובעלי שהיו לידי, שהם הפריעו לי באמצע חלום ושיתנו לי להמשיך לישון.כשהתעוררתי לגמרי אמרו לי שאני אחרי הכל. הסיכוי לילדים מומים הוא אחוז אחד או שתיים יותר מאשר הפריות בדרך הטבע. צריך להתפלל אל הקב"ה ולקוות לטוב בכל מצב

טייני1

New member
לא תמיד משמינים, זה מאוד תלוי..

לעתים יש תופעה של ספיחת נוזלים ו"התנפחות" כתוצאה מההורמונים, אבל בדרך כלל זה יורד אחרי הטיפול. אני השמנתי בהתחלה, אבל זה לא היה מההורמונים..זה היה מהבורקס אחרי בדיקת הדם בבוקר, מהעוגה אחרי השאיבה, ומהלאפות והמתוקים כפיצוי על זה שאני כזאת מסכנה...
ככה שאם מקפידים ולא מתפרעים על כל ה"פיצויים" אפשר בהחלט להסתדר גם בלי להשמין. ספיחת הנוזלים היא זמנית, כאמור. חוץ מזה, תוצאת הלואי המיוחלת היא להשמין לתשעה חודשים לפחות, לא?

7נתי7

New member
גם אני השמנתי ודוקא לא בגלל הפיצויי

אני בכלל אין לי תאבון עם כל ההורמונים והעיפות. אבל אני מתנפחת כמו בלון ואמנם קשה כבר היום לנחש ולהאמין אבל היה לי גוף פיצוצי. עוד יהיה לי אחרי כל הלידות,אני אחזיר אותו ובינתיים מרגישה שמנה וזקנה את הזריקות אני מקבלת בבטן (זו שהיתה פעם שטוחה) אמרו לי שזה מנפח את הבטן,שמעתן על זה?? האמת מה עדיף? שינפח את הבטן או את הטוסיק?? נתי

למעלה