הזרעה

גלייהו

New member
הזרעה

היי בנות, שאלה לי אליכן: הרופא שלי המליץ לי לעבור הזרעות. רציתי לדעת האם זה תהליך כואב? מתי עושים אותו, ביום הביוץ, יום אחרי הביוץ? האם זה עולה כסף, אני חברה בקופ"ח מכבי ויש לי מגן זהב. האם כל רופא עושה הזרעה או שיש מומחים לדבר? אני אמורה לעבור את ההזרעה ברמת המרפא ברמת גן, רציתי לדעת האם מישהי עברה שם הזרעה ואיך הצוות הרפואי שם? כמה פעמים בחודש עושים הזרעה? האם רק פעם אחת או שיותר? האם כדאי לקחת כדורי איקקלומין בנוסף להזרעה או שעדיף לחכות איתם? כמה מחזורי הזרעה צריך לעבור? יש הגבלה מסוימת? בקיצור, אשמח אם תוכלו לספר לי כמה שיותר על כך התהליך הזה. מחכה לתגובתן. תודה.

טלטל11

New member
תשובות

1. הזרעה בעיקרון אינה תהליך כואב. מרחיבים את הנרתיק בעזרת ספקולום- כמו בבדיקה גניקולוגית, ואז מחברים למזרק בו נמצא הזרע- צינורית- משחילים אותה בנרתיק, עוברים איתה את צוואר הרחם ו"משפריצים" את הזרע לתוך חלל הרחם. לעיתים מעבר הצינורית את צוואר הרחם טיפה מציק ולעיתים הוא בלתי מורגש כלל- תלוי ב"יד" של הרופא. 2. בדר"כ משתדלים לתזמן ביום הביוץ ולמחרת (שתי הזרעות) 3. במכבי באזור המרכז עוברים את התהליך ברמת מרפא- כולל המעקב (דם, זקיקים) לצורך תזמון מדוייק. הצוות שם נהדר. 4. אין הגבלה על מחזורי הזרעות, למיטב ידיעתי- אלא אם לאחר כמה סבבים הרופא מחליט שיש בעייה וצריך לעבור למשהו "יותר אגרסיבי" כדי להרות. 5. לגבי איקא או כל הורמון אחר- הרופא יחליט בהתאם לפרופיל ההורמונלי. אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת, וכמובן שיהיה בהצלחה!

טלטל11

New member
שכחתי לציין

שהזרע עובר תהליך של השבחה לפני הזרעה תוך רחמית. (לוקח שעה בערך)

למעלה