הזרעה

balarath

New member
הזרעה

שלום בנות, התברר לי כי הבעיה שלי היא טכנית בלבד (לא הורמונלית וכו´), עשו לי לפני כמה שנים נתוח להורדת גדול טרום סרטני מצואר הרחם והנתוח הזה כנראה דפק לי את הכניסה לצוואר הרחם ולכן כלום לא הולך כבר שנתים. בכל אופן, זו הבעיה ולכן הגיעו למסקנה (אני אצל זיידמן למי שמכירה) שצריך לעשות הזרעה. אני מתה מפחד, יש לי סיוטים בלילות וסחרחורות בימים. לפני ההזרעה אני אמורה לקחת מהיום השלישי של המחזור שני כדורי אקקלומין ליום לפני השינה ואח"כ כנראה כוריגון וגם באמצע (מהיום ה 11) לעשות בדיקת מעקב ביוץ (אולטרה סאונד ובדיקת דם). אני מפוחדת עד מוות ולא יכולה לחשוב על כלום המוח שלי פשוא סתום מרוב פחד. האם יש כאן בנות שעברו משהו דומה ויכולות לתרום קצת מנסיונן, מה זה ולמה לצפות?? תודה מכל הלב.

עמית@

New member
המון בנות פה עברו הזרעה-

ואם הבעייה היא טכנית בלבד אז תחשבי על כך שבפולה פשוטה יחסית (פשוט מחדירים את הזרע עם צינורית דקיקה לתוך הרחם) את מתגברת על כל המכשלות ופותחת דרך להצלחה מהירה, נכון שהמעקב ובדיקות הדם והUS הן די מנג´סות אבל הן באמת לא יותר מזה- הן רק דרך לוודא שלא תפספסי את הרגע הנכון. בהצלחה ואל תפחדי (יותר מהנחוץ) מכיוון שזה פיתרון שעשוי בזמן מאוד קצר לעזור לבעייה שנמשכת כבר זמן רב.

אופה3

New member
שלום לך וברוכה הבאה,

תראי אני יודעת שהרבה בנות פה עברו הזרעה, ולפי הבנתי זה ממש לא קשה, ולא כל כך נורא, אני מחזיקה לך אצבעות, ועוד מעט יכנסו המומחיות, ויסבירו לך מה קורה, ביינתים, תהיי רגועה ואל תפחדי הכל טוב. בהצלחה האופה

1יפעת

New member
הזרעה זה החלק הכי פשוט בכל התהליך

ותאמיני לי עברתי הרבה כאלה. זה לוקח 5 דקות וכמו שעמית כבר אמרה אולי החלק של הזריקות והבדיקות דם באמת מנג´ס אבל החלק של ההזרעה הוא מאוד מאוד פשוט. אין בכלל מה לפחד ושיהיה בהצלחה!!

חןחן

New member
הזרעה../images/Emo127.gif

אין לך מה לחשוש . זה ממש שטויות. אני עברתי 3 הזרעות (נכשלו - כי לא ברור מה הבעיה אצלנו). פשוט הגבר נותן זרע בכוסית, משביחים את הזרע ומחדירים אותו לרחם בעזרת צינור דק, כמה שיותר קרוב לביצית, כמה שיותר עמוק, כדי לחפות על הכשל הטכני. זה לא נעים, אבל זה ממש סביל. כאחת שעברה 3 הזרעות - אני רואה בזה את החלק הקל. החלק הקשה מבחינתי זה בדיקות הדם בבוקר, האיחורים לעבודה, התירוצים שצריך לתת - או להחליט לספר, והכי הכי - זמן ההמתנה, יבוא מחזור או לא יבוא. שיהיה בהצלחה ותשני טוב בלילה - כי זה באמת לא נורא.

shira p

New member
את יכולה להיות רגועה

את בידיים מעולות (פרופ´ זיידמן) ,הפעולה עצמה היא פשוטה ביותר, ולוקחת 5 דקות (+10 דקות מנוחה אחרי), בלי שתשימי לב כבר תהיי אחרי... שיהיה בהצלחה!!!

נועם@בת

New member
מפחדת? נשמה, לא צריך לפחד.

הזרעה היא אמנם לא הדרך הכי נעימה לעשות אהבה, אבל אין בה שום דבר מפחיד. תסגרי כבר עכשיו את כפתור הפחד
כדורי האיקקולמין אמורים לגרום לך לפתח זקיק מוביל, או מספר זקיקים. זריקת הכוריגון (כולה זריקה בטוסיק, כמה שניות של אי נעימות), גורמת לזקיק להבשיל ולבייץ. מועד הזריקה נקבע לפי רמת ההורמונים בבדיקת הדם, ומעקב הזקיקים באולטרסאונד. אחרי זריקת הכוריגון עושים את ההזרעה (24-36 שעות אחרי הזריקה, תלוי בשיטה שהרופא בוחר). בעלך נותן את הזרע בכוסית סטרילית, והזרע עובר שטיפה. אחר כך את יושבת על הכסא בתנוחה הגניקולוגית "הרגילה". מרחיבים את הנרתיק עם מפשק, ובעזרת צינורית המוחדרת לצוואר הרחם הזרע מוזרק ישירות לרחם. לא הכי נעים שבעולם, אבל לרוב בקושי מורגש. וזהו- ככה עושים ילדים. הנה עוד כמה הודעות שעוסקות בהזרעה. בקיצור, את נמצאת בידיים טובות, ובקרוב תהיי בהריון
נועם

זוליק

New member
ברוכה הבאה!!

ראיתי שכבר קיבלת פירוט לגבי התהליך. בתור אחת שעברה 6 הזרעות, אני רוצה להרגיע אותך ולהגיד לך שאין לך מה לחשוש. האקט עצמו של ההחזרה קצת לא נעים, אבל לא יותר מאשר בדיקה שגרתית אצל גניקולוג. זה עניין של כמה שניות והכל מאחורייך. החלק הקשה הוא באמת הציפיה מורטת העצבים עד לתוצאה. אז הסירי דאגה מליבך ומלאי אותו בתקווה ואופטימיות. שיהיה בהצלחה!!!!

e k

New member
הזרעה

כמו כולן אני רוצה להגיד לך שאין מה לפחד מהזרעה. מהנסיון שלי אני יכולה להגיד לך שתעקבי טוב אחרי גודל הזקיקים באולטראסאונד לי למשל עם שני איקקלומין היה ביוץ טבעי ללא כוריגון ונקלטתי להריון אני עכשיו גם בעיצומו של התהליך שוב מקווה לביוץ טבעי ללא כוריגון אז שיהיה לך בהצלחה

רומי 007

New member
משהו אחר

לא עברתי הזרעה לכן לא אתן לך עצות על התליך אבל מבינה מאוד את החששות שלך, את תחושת החרדה וחוסר השליטה. לכן אני רוצה להצתמקד בתחושת ה"פחד עד מוות, שאת מתארת ואני מאמינה לך. למרות שלפי עדות הרבה בנות באמת אין מה לפחד, הרי שבגלל הפחד את עלולה להיות מכווצת ואז אפילו הפתיחה עם הספקולום עלולה להיות לא נעימה. אני מציעה לך לקחת משהו טבעי מרגיע גם לילה קודם וגם בבוקר ההזרעה. משהו כמו רגיעון או טיפות בך. תתחילי עם זה כבר מחר כדי לראות שהחומר מרגיע אותך. תתרגלי כבר עכשיו שכיבה רפויה במיטה ודמיון מודרך. זו טכניקה שבה את מדמיינת דברים טובים שמשפיעים על ההכרה שלך. למשל תדמייני צבעים - רצוי חמים כגון אדום או כתום. תחשבי על הביציות שהן פורות וטובות ותרגישי שהזרע נכנס ומפרה אותן. איך הגוף מחכה לעוברים ואיך הרחם זוהרת אוהבת ועוטפת אותם כשהם נוצרים. תתחילי לתרגל זאת כבר בבית ויהיה לך יותר קל אח"כ. אם קשה לך להרגיש רפויה תנשפי אויר החוצה בזמן הכנסת הספקולום (מפשק). זה עוזר. תחשבי כל הזמן שבסה"כ יש לך סיכוי מאוד גבוה להכנס להריון וזה יעודד אותך. אני מניחה שבלידה יציעו לך ניתוח קיסרי. מאחלת לך בהצלחה. זה בסדר לפחד אבל חשוב ללמוד טכניקות להפגת הפחד.

מיליקי

New member
רעיון שלי מאד עזר../images/Emo41.gif

בזמן ההזרעות - שגם אותי נורא הלחיצו בהתחלה, גיליתי שאם אני מביאה איתי ווקמן עם מוסיקה שאהובה עלי במיוחד, ופשוט שוכבת בעיניים עצומות, מקשיבה למוסיקה, ולא חושבת על התהליך שקורה, אני מצליחה להיות מאד רפויה ורגועה. ככה הגוף לא נכנס למתח וכיווץ, וככה גם לא מרגישים שום דבר, והתהליך נגמר לפני שמרגישים שהוא התחיל בכלל! שיהיה בהצלחה! מילי

למעלה