הזרעה ראשונה

טשומפי

New member
הזרעה ראשונה

לצערי ובד בבד לשמחתי החלטנו (עם דחיפות חזקות מצד הרופא) להתחיל בטיפולים. אבל החלטנו לתת לעצמנו חופשה אמיתית בפסח ולן אנחנו מתחילים מייד אחרי החופשה. יש לי כמה שאלות טכניות שאני מאוד אודה לכן אם תוכלו לענות לי: 1) היות ולא עשינו עדיין בדיקת זרע (מטעמי דת) הרופא אמר שכשנבוא להזרעה הוא כבר יבדוק את מצב הזרע. האם זה אומר שאנחנו צריכים להביא טופס 17 או איזושהי הפניה (נ.ב. בעלי ואני בקופות נפרדות). 2) איך מביאים את הדגימה? הבעיה שלנו היא במישור ההלכתי ולפני שאני פונה למכון פוע"ה אני אשמח אם מישהי שכבר יש לה תשובה תוכל לענות. תודה רבה

orel06

New member
טשומפי - ברוכה הבאה אלינו../images/Emo141.gif

ברוכה הבאה לסירה שלנו שכולנו שטות בה ביחד עם שתי סקיפריות יוצאות מן הכלל : נועה ופונג ואחת לכמה זמן אחת מאיתנו עוזבת לעיר נמל זו או אחרת ומביאה איתה בשורות נהדרות . לשאלותייך: 1) אני ובעלי מטופלים בקופ"ח כללית . כאשר ניגשנו לעשות הזרעה ראשונה , באותה בדיקה גם כן מודדים את תנועת הזרע , כך שעל הדרך גם משביחים את הזרע וגם מבצעים בדיקה . ועם "החומר הטהור הזה" ניגשים לרופא לבצע את ההזרעה. ככל שאני יודעת אין צורך בטופס 17 או הפניה כלשהי , אבל אולי כדי להתייעץ עם האחות ? או הקליניקה שאליה הפנו אתכם על מנת לבצע את ההזרעה? 2) אני ובעלי גרים במרחק של 45 דקות מהמקום בו נמצאת הקליניקה שבה היה עלינו לתת את דגימת הזרע . ומטעמי נוחות ביצענו את נתינת הזרע בבית ( ברוגע ושקט ולא בלחץ של מרפאה ושירותים) . אני יודעת שאפשר עד שעה הפרש בין נתינת הזרע עד להגעה לקליניקה . רק מומלץ לשמור את הקופסא צמוד צמוד לגוף על מנת לשמור על החום. רק שאלה קטנה? לא הבנתי איפה כאן יש חסימה כלשהי של הדת??? מבחינת " זרע לבטלה?" את מתכוונת??? כי הרי זהו זרע שמגיע על מנת לקיים את מצוות פרו ורבו.........

Galit29

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לפי מה שאני יודעת. יש סוג מסויים של קונדום סטרילי שנמצא בחנויות. אין לי מושג מאיפה קונים וכמה. אבל שיהיו בשורות טובות

blessed

New member
ברוכה הבאה

קודם כל ברוכה הבאה והמון בהצלחה. מקווה שלא תצטרכי להישאר פה הרבה, אפילו שדי נחמד פה
לענין הפניה וטופס 17 הכי טוב שתתקשרי למכון שאליו הופניתם ותבררי בדיוק. לענין איך מביאים את הדגימה- אני יודעת שהפתרון של מכון פוע"ה הוא קונדום סטרילי שמביאים בו את הזרע. יש פה בנות בפורום שמשתמשות בזה ובטח יוכלו לתת לך מידע אבל את יכולה גם להתקשר למכון פוע"ה ואני בטוחה שישמחו לעזור לך. אם את מתבישת להתקשר את יכולה לנסות לשאול דרך אתר האינטרנט שלהם. אני נותנת לך גם קישור למאמר שמצאתי פה בקישורים של הפורום, נראה לי חשוב לדעת שהדברים הם לא בהכרח חד משמעיים ויש דעות לכאן ולכאן. כמובן שאת תעשי בסופו של דבר מה שאת מבינה אבל נראה לי לא מזיק לקרוא (אני מודה שאני בעצמי לא התעמקתי במאמר, רק קראתי ברפרוף מפאת קוצר זמן, אבל התרשמתי שהוא מביא דעה קצת שונה). שוב, שיהיה המון בהצלחה.

תמרלה

New member
שיהיה בהצלחה

1.אני בכללית ובעלי במכבי והיינו צריכים להביא הפניה מרופא המשפחה שלו שאנחנו בטיפולים אבל הכי טוב תשאלי - את הרופא שלך כי יש מקומות שעובדים עם שתי הקופות 2. לא יודעת לענות לך , אבל נראה לי שהרעיון לגבי הקנדום רעיון טוב, רק שלי אמרו להחזיק את הדגימה קרוב לדוף לשמור על חום גוף ואם קנדום זה יכול להיות בעיתי, אבל בטוח יש איזו דרך יותא הלכתית ונוחה לכך שיהיה בהצלחה

טלי אבג

New member
קודם כל בהצלחה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ולתשובות, 1) הטפסים שעליכם להביא זה התחיבות אחת לשטיפה והשבחה. התחיבות אחת להזרקת הזרע לרחם. את ההתחיבות של השטיפה את צריכה להביא מהקופה של הבעלול ואת ההתחיבות של ההזרקה מהקופה שלך. אגב, תמיד מקבלים את תוצאות הבדיקות ללא כל קשר אם עשיתם בדיקה כבר או לא. הזרע נבדק פעמים פעם פעם אחת לפני ההשבחה ופעם אחת אחרי. 2)אתם מקימים יחסים עם קונדום מיוחד סטרילי שאפשר לקנות במכון פוע"ה (30 שח), את יכולה ליצור קשר איתם, הם שולחים בדואר את הקונדום אם רוצים. את הקונדום אתם קושרים עם חוט ברזל שנמצא יחד עם הקונדום ומכניסים לתוך כוסית סטרילית (אתם מקבלים את הכוסית או מהרופא או מפוע"ה). עם הזרע אתם מגיעים תוך שעה למעבדה. את הכוסית צריך לשים בכיס או כל מקום אחר קרוב לגוף בשביל לשמור על חום גוף. אגב, אני ממליצה לך שיהיה לך יותר מקונדום אחד בבית, ליתר ביטחון. אצלנו פתאום התברר לנו שהרופא מתכנן הזרעה כפולה ושניה לפני שפוע"ה נסגר רצנו לקחת עוד קונדום. בקיצור היה בלגנות. דבר נוסף, אני מאמינה שאם תפני לפוע"ה הם ימליצו לך לקחת משגיחה, תפקיד המשגיחה היא להיות כל הזמן עם הזרע, במעבדה את שהזרע חוזר אליכם. (עלות- 140 ש"ח) באתר של פוע"ה ראיתי שהם טוענים שהם מנעו 18 (אם אני לא טועה) טעויות. רק תארי לך איזה טעות טרגית, ממש מפחיד. בהצלחה!!!!!!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. בדיקת הזרע מתבצעת במסגרת ההזרעה, כך שלא נראה לי שצריך לצרף התחייבות מכוחותיו של הבעל. במקרה הכי גרוע תבקשי התחייבות רטרואקטיבית. כמו שכבר הימליצו לך- קונדום סטרילי הוא הפתרון, זה קונדום ללא כל חומר סיכה או קוטל זרע. מלבישים אותו על הבעל, מנסים לדמיין שאין שם משהו מעצבן שמפריע
ומקיימים יחסי מין רגילים. אחרי שהזרע מופק, מסירים בזהירות את הקונדום. אני שופכת את התכולה לכוסית הפלסטיק. איכשהו נראה לי יותר אסטטי להגיע עם כוס פלסטיק מאשר עם קונדום קשור אני מניחה שאין לכם נסיון עם קונדומים, אז תרכשי אותו דרך אחת המשגיחות של מכון פועה ואל תתביישי לבקש הדרכה מדוייקת על אופן השימוש. בכל מקרה מומלץ לפנות למכון פועה לקבלת הדרכה מדוייקת. הם גם ממליצים לקחת משגיחה. אם את עושה את ההפריה במרפאה שיש בה כמה מטופלות, יש בזה הגיון. אבל אם את מגיעה באופן עצמאי למעבדה, ומשם לרופא בקליניקה שלו, אין צורך במשגיחה כי את משגיחה בעצמך על הזרע. שיהיה בהצלחה נועם

למעלה