הזרעה ראשונה

הזרעה ראשונה

שלום בנות,
אנחנו לקראת הזרעה ראשונה אצל ד"ר ברקוביץ.
הופניתי על ידו למעבדת MFC הצמודה לאסותא ראשל"צ.
כשקיבלתי המלצות עליו, הבנתי שהוא עובד עם המעבדה של ברטוב שנחשבת הכי טובה בארץ.
מישהי מכן מכירה את הרופא, את המעבדה, את התהליך?
בנוסף, אני מטופלת אצלו דרך קופ"ח מכבי והבנתי שאני צריכה לשלם על ההשבחה במעבדה,
ידוע לכן אם יש על כך החזר?
תודה לעונות

ענבל ח1

New member
היי חמודה

ד"ר ברקוביץ' לא נוטה להסביר כל כך דברים לעומק אז אני מבינה את השאלות.
ראשית, לגבי המעבדות - פעם הוא היה ממליץ על ברטוב תמיד והבנתי שהם הסתכסכו או משהו כזה ומאז הוא ממליץ על המעבדה הצמודה לאסותא.
אבל לא הבנתי, אתם לא עושים השבחת זרע "רגילה"? כי על השבחת זרע כזו, אתם לא אמורים לשלם מכיסכם. הקופה מכסה השבחת זרע, רק שצריך עבור זה טופס 17 (לפחות בחלק מהקופות כמו לאומית. אני לא יודעת איך זה בקופות אחרות אבל אפשר ברגע לברר את זה במוקד הטלפוני אני מניחה).
שתי המעבדות האלו עושות משהו אחר גם, שנקרא "מיון זרע", אבל זה משהו שהן עושות לקראת הפרייה ולא עבור הזרעות. וזה להבדיל מהשבחה רגילה לא מכוסה ע"י הקופות, חוץ מלאומית נדמה לי, שיש בה החזר חלקי כלשהו.
לגבי ההשבחה הרגילה, הטופס 17 אמור להיות לדעתי על שם המעבדה בה תרצו לבצע את ההשבחה, ואגב, גם אם הוא המליץ לכם על מעבדה מסוימת, אתם יכולים להחליט לעשות אותה היכן שתרצו, בין אם זה ברטוב או המעבדה של אסותא (להבדיל מ- MFC שזו המעבדה שליד אסותא ולא בתוכה, שזה מה שהוא המליץ לכם). לעניות דעתי, לצרכי הזרעה, אין כל כך חשיבות היכן תעשו את ההשבחה, אלא פשוט כדאי לבחור מקום שהוא הכי קרוב ונח לכם לצרכי הבאת הזרע המושבח אל אסותא.

acka

New member
המעבדה

למיטב זכרוני המעבדה הזו (mfc) קשורה לברקוביץ בבעלות חלקית או משהו דומה.
כבר הולכת לחפש.
אני כמו ענבל הייתי משביחה זרע לאיפה שאפשר לקבל מהקופה טופס 17.

אוסי 09

New member
עושים במכבי

השבחה ביגאל אלון בתל אביב צריך להביא רק טופס הפניה אז הבאתי מרופא מטפל על שם הבעל ולהביא להם את זרע בצנצנת הם עושים השבחה במקום רק קובעים תור איתם עם מעבדה .
או שברקוביץ רוצה משהו מיוחד בשבחה הזו מוזר ?

ענבל ח1

New member
כן, זה חשוב לדעת שטופס ה17/ ההפנייה היא על שם הבעל...

כלומר, קופת החולים של הבעל היא זו שצריכה להפנות אותו או לתת טופס 17 כי היא זו שתכסה את העלות ולא הקופה של האישה, למקרה ש"חדשים בתהליך" לא יודעת...

תודה לעונות

תודה בנות.
בעלי ואני באותה הקופה.
אני ממש לא מבינה את העניין האמת...
אחרי התשובות שלכן ובירורים מול מכבי אם אבצע את ההשבחה במכון שעובד עם מכבי אקבל החזר או יותר מכך- לא אצטרך בכלל לשלם , אקבל התחייבות.מצד שני, אני נוטה לסמוך על ברקוביץ ולהאמין שאם הוא אומר שהמעבדה אליה הוא שלח אותי טובה יותר אז אולי כדאי לי ללכת לשם.
הוא אמר לי גם שבאסותא כן אצטרך לשלם, אולי בגלל שמדובר ביום שישי.
הבלבול וחוסר הזמן להחליט גרמו לי לעשות במעבדה אליה הוא הפנה אותי, מקווה לבשורות טובות ממש.
תודה ☺️

אולי בגלל שההזרעה יצאה ביום שישי

פזית66

New member
כבר עניתי לך בפורום השני אבל עכשיו שאני קוראת שזה יום שישי

ושבעלך כן במכבי נפל לי באמת האסימון שפעם גם לי נפלה הזרעה על יום שישי והיתה לנו אותה הבעיה. הוא אכן הפנה אותנו למעבדה ליד אסותא, כנראה MFC, אין לי מושג כי נשארתי לחכות ברכב. הבעיה היתה שהגענו עם הזרע מהבית ואז הסתומים מהמעבדה לא מצאו את המפתח... וכבר עברה שעה ונלחצנו אז הלכנו למעבדה אחרת באזור, שמצאנו בגוגל. הטכנאית שם כנראה לא היתה הכי מוצלחת כי היו לי כאבים אחרי ההזרעה, וברקוביץ אמר שהיינו צריכים לחכות עוד כי בסוף הם כן מצאו את המפתח, אבל אני חושבת שלא היתה ברירה בנסיבות ההן.

רק רציתי לשתף

שאני באה לברקוביץ פעם ראשונה השבוע (בסניף לאומית בבני ברק)
ואנחנו גם נעשה כנראה הזרעה ראשונה :))
&nbsp
אז אם אפשר לשאול,
איך הוא??

טוליתי

New member
רק שימי לב שלא תעשה הזרעה על יותר משני זקיקים

גדולים, כדי להימנע מהריון מרובה עוברים.

זאת כבר אזהרה שניה שאני מקבלת לגביו

בנושא של ריבוי זקיקים..
את גם שמעת על מקרים שבהם הוא הסתכן בהריון מרובה עוברים?

למעלה