הזרעה והשבחה

sasa31

New member
הזרעה והשבחה

התחלתי לטיפול בגונל , ואני מקבלת את הזריקות בישבן , יש מישהי שניסתה בבטן אני נורא פוחדת מה כואב יותר ?

תולו

New member
יותר טוב בטן

פחות כואב - כי זה תת עורי ולא לשריר. כמו כן, לבטן את יכולה להזריק לבד, לא צריכה אפ'חד... ~תולו, שכבר מזריקה בעינים עצומות~

ענתי77

New member
בבטן!

בבטן לא כ"כ כואב, וגם את מזריקה לעצמך, כך שאת מכירה את הגוף שלך. בעז"ה שהטיפול הזה ייגמר בהריון, כמוני. בשורות טובות וחג פסח שמח וכשר ענת

סנונית 1

New member
אני מזריקה בבטן

אני מזריקה בבטן כלומר בהתחלה האחיות ואחר בעלי אני משתמשת במשחה אמלה 5% להקלה על הכאב. לי זה כואב כשבעלי מזריק לי נראה לי שאני יותר אמיצה ליד האחיות ולכן אחזור לשם, ליד בעלי אני יותר רגישה או שהוא עדין מדיי איתי. בהצלחה.

hyb

New member
אני מעדיפה בישבן

ואני מזריקה לבד-לי אישית זה פחות כואב-מפחיד אותי נורא להזריק בבטן.

פאקא

New member
בישבן

אני מעדיפה בישבן לא כואב לי וגם לגבי העניין של לבד אז אני מבינה את הנוחות כמובן... וזה באמת חשוב מצד שני, אני יודעת שאצלנו זה בהחלט עוזר לתחושת השותפות הזוגית וגם אני לא בטוחה שאני רוצה לקחת הכל על עצמי פיזית זה אני, אבל לפחות נפשית שיהיה ביחד והזריקות בהחלט תורמות לכך... סתם נקודה נוספת בחשבון הכולל, חג שמח חברת מועדון ה- 5 פאקא

sasa31

New member
בעלך נותן לך את הזריקה בישבן ?

אני החלטתי לאט לאט כל פעם אני אתקדם עם האחות שלב , אתמול היא הסבירה לי את השוני בין המחטים,עכשיו קיבלתי גם חיזוקים מכן ושמחתי לקבל דעות וחוות דעת של בנות שעברו את שתי הזריקות אני מקווה שבקרוב אני יאסוף אומץ וינסה בבטן.

ברגל/בבטן

אני הייתי שמחה לקבל בישבן אבל הציפור שלי לא נמצא כל יום בבית, לכן לא יכולה לשסמוך עליו. אני רוב הזמן מזריקה בירך, וכשממש כואב לי עוברת לבטן. המון בהצלחה!!
ציפורה

sasa31

New member
זה כמו אטרופין בפיגוע כימי גם

נותנים את הזריקה בירך אבל אם מזרק קפיצי

C i d i

New member
בישבן לשריר

בעזרתו האדיבה של הבעל. לדעתי פחות כואב, דקירה אחת קטנה וזה חולף. בהתחלה האחות הזריקה לי לבטן, והיה לי קצת שורף ולא נח.

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif*|מנצל"ש לתשובה ו...שאלה(!)

כמובן שבבטן-עדיף (!) קודם כל למיטב הבנתי את הגונל F אפשר להזריק אך ורק בבטן (תת עורי), לעומת זאת עם המנוגון אפשר לבחור עפ"י העדפה אישית... אני שטופלתי עד כה במנוגון, העדפתי שבן זוגי יזריק לי בישבן (משום מה נראה לי מקום יותר מסוקס ועמיד, מה גם שהעדפתי "שלא לראות" מה שהוא עושה לי...) בתחילת הטיפול הנוכחי הועברתי לגונל, ולמרות החששות מהזרקה בבטן, אכן גיליתי ש"השד אינו נורא כל כך"...(אפילו הבטחתי לנסות וללמוד להזריק לעצמי בעצמי)... אלא שאתמול (לאחר 5 ימים של 3 גונלF ליום) הרופא העביר אותי למנוגון... ואני התעקשתי שיזריקו לי את המנוגון לבטן כמו את הגונל... אבל, החומר עשה לי כנראה רגישות ויש לי גבשושית וכואב לי נורא במקום ההזרקה... נראה לי שאצלי טוב יותר למנוגון באזור הישבן... מנצלת את ההזדמנות הזאת בכדי לשאול שוב, מה ההבדל בין שני החומרים (חוץ מנושא ההרכב הכימי של כל אחד, כאשר עפ"י מיטב הבנתי הגונל הוא סינטטי והמנוגון הוא ממקור טבעי) האם ב-IVF נהוג לתת גונל (לייצור מוגבל של ביציות), ורק אם הגוף אינו מגיב טוב מעבירים למנוגון??? שרון

טלי אבג

New member
ההבדל בינהם-

המנוגון מכיל FSH + LH. ואילו הגונל מכיל FSH בלבד. יש בנות שהמנוגון מתאים להם ויש כאלה שהגונל עושה להם את זה.

אין כמו להזריק לעצמך בבטן הרבה פחות

כואב. תמיד שאת עושה לעצמך משהו (תולשת שערה) זה פחות כואב שאת עושה מאשר אחר עושה. תלכי לאחות לבקש הדרכה ותראי איך תוך יומיים את ניהיית מומחית. בהצלחה.

תמרלה

New member
בכמה מדללים את הגונל-F????..

מחר אני מתחילה להזריק את הגונלF וגם מונוגון, וקבלתי היום מאחות נחמדה הסבר וגם צוידתי במלאי מזרקים ומחטים -ובמיוחד שמחתי לראות את המחט הכתומה! אז כצת נרגעתי מהלחץ, האחות אמרה לי שאם אני לוקחת 3 אמפולות גונל אז לדלל ב 3 מדללים, לעומת זאת הרופא שלי אמר לי שמספיק מדלל אחד! כשאמרתי לה את זה- אז היא אמרה שהוא ינסה להזריק לעצמו עם מדלל אחד! זה יותר שורף וכואב כשזה מדולל ברק אחד! אז מנסיונכן מה עדיף ? 1 או 3 ? כנ"ל גם לגבי המונוגון עם אני לוקחת 2 מונוגון האם מדלל אחד או 2?????? ועוד שאלה - בחג אנחנו נוסעים לת"א ובדרך עוצרים בכמה מקומות כך שנגיע בסביבות הצהרים השאלה האם כדאי לקחת את כל הזריקות בצידנית קטנה ? אני יודעת שהדכא צריך להיות בקרור ומה לגבי השאר?

אני משתמשת ב- 2 מדללים

לכמות של 3 אמפולות של גונל F ו/או מנוגון... אני יודעת שהמדקדקים שביננו משתמשים ב- 1.3 אמפ' מדלל (או משהו בסביבה) אני בכל אופן מעדיפה שלא לספור קוים ולהסתבך עם מדידה של פחות מחצי של תכולת האמפולה (אם זה לא ממש קריטי) ומשתמשת ב-2 אמפולות מלאות של מדלל (לצערי,זה שורף באותה מידה). בהצלחה! שרון

Galit29

New member
תמרלה

אני הזרקתי 2 מונוגון ו-2 גונל (4 אמפולות) עם 2 מדללים. אז אם את עושה 3 אמפולות נראה לי שמדלל אחד יספיק זה יוצא 2 CC וזה מספיק ביותר. בהצלחה.

למעלה