הזרעה והשבחה

טאיה1

New member
הזרעה והשבחה

תודה על קבלת הפנים החמה (אני לא מליחה לשרש להודעה הקודמת שלי, מלפני כמה ימים). בשל תוצאות בדיקת זרע בינוניות, הרופאה המליצה לנו על השבחה ואם לא ילך, אז על הפריות. הקלילות שהיא עברה להפריות, קצת מטרידה אותי, ולכן כמה שאלות: מה הסיכוי שהשבחה והזרעה יצליחו? כמה מחזורי הזרעה עושים לפני שעוברים להפריות? האם עדיף לעשות את הטיפולים ע"י רופא פרטי? מה המחיר למחזור טיפולים אצל רופא פרטי? אני מאוד מודה לכן על העזרה והמידע.

נועה 35

New member
הרופאים בדרך כלל עוברים מהר מדי

לבן זוגי יש תוצאות בדיקת זרע נמוכות (הוא טוען שהן בינוניות (
) וגם הרופא שלנו ישר דיבר איתנו על הפריות. למעשה הוא אפילו לא הציע הזרעה אלא אמר שבמצב הנוכחי רק הפרייה אפשרית. אבל הוא גם שלח אותו בחזרה לרופא המשפחה שלו בכדי שישלח אותו לאולטרא סאונד של האשכים ולבדיקות נוספות והתברר שבן זוגי סובל מוריקוצלה שזה ורידים מורחבים באזור האשכים. מצב היכול לגרום לפגיעה במורפולוגיה של תאי הזרע (המורפולוגיה של בן זוגי נמוכה). האורולוג המליץ על ניתוח לשיפור המצב. זה ניתוח קל, בן חצי שעה בהרדמה מלאה וללא אשפוז. כשחזרנו לרופא שלי הוא אמר לי שהוא לא יכול להגיד לנו מה לעשות וזו החלטה שאנחנו צריכים לקבל. בן זוגי חרש במשך כמה ימים את האינטרנט בחיפוש אחרי חומר בנושא, גם בעזרת לידים שהוא קיבל מהרופא שלי והגענו להחלטה לעשות את הניתוח הזה,לאחר שהתברר שהפרוצדורה יחסית פשוטה מאד והסטטיסטיקות מעודדות (40% הריון טבעי תוך שנה מיום הניתוח). אנחנו עכשיו שלושה חודשים אחרי הניתוח (זמן המינימום לשיפור הזרע), עדיין לא בהריון. בסוף החודש בעלי יעשה בדיקה חוזרת ונוכל לדעת אם היה שיפור....

פּוֹנְג

New member
לא יודעת לומר לך בנוגע לסטיסטיקות

אבל בהחלט יש הצלחות בהזרעות. אני חושבת שצריך לפחות 6 מחזורים על מנת לעבור להפריה. בנוגע לרופא פרטי או ציבורי, יש כאן הרבה בנות שמטופלות אצל רופאים בשרות הציבורי ומאד מרוצות, אני אישית עושה זאת באופן פרטי ולא בגלל שיש לי עודף כסף אלא משום שיש לי עודף מתחים ולא רוצה להוסיף לעצמי את כל העניין של זמינות, הרופא שלי זמין לי תמיד ואני מרגשיה נוח מאד עם זה כי אני משלמת לו. אני יודעת שזה ג'וק שלי, ואותו רופא זמין באותה מידה למי שמטופלת אצלו דרך הקופה, אבל אני נכוותי מרופא של הקופה שלא יכולתי להשיג אותו כשהייתי צריכה ואני מקווה שזה לא יקרה לי עם הרופא הזה. אבל זה עולה. בשלב ההזרעות וההשבחות זה עולה יותר מ 1500 ש"ח בחודש... אבל זה אני מניחה שונה מרופא לרופא.

ellieg

New member
אני מכירה את הסיפור

גם אצלי בשל אותם בעיות (איכות וכמות זרע מאוד ירודה) המליצו על אותו מהלך טיפול, וכצת הלחיץ אותי הקלילות שהם המליצו על הפריות. לפי משזכור לי ההזרעה מעלה את הסיכויים בכ 10-15 %, אך אם זה מצליח זה עדיף על הפריות. בדר"כ מומלצ 3 מחזורים של איקקלומין ו 3 (לא בטוחה) של הורמון עם הזרעה. שמתי לב שבפורום אנשים לא ממש אופטימים לגבי הזרעות, אבל אצלי זה הצליח (אני פה בפורום בגלל הפלה מאוחרת). לכן זה שהרופאה אמרה לך שהכיוון שלך הפריות, תמיד קיים סיכוי. לפני שאת הולכת לרופא פרטי מומלץ לברר בקופה שלך במה הם משתתפים. אצלי הגענו למכון באיכילוב חינם דרך מאוחדת. אז לא חבל להוציא כסף על רופא עם הקןפה שלך ישלם את ההוצאות.

petit choux

New member
כנראה שזה תלוי ברופא שלך

אנחנו אחרי 6 הזרעות חלקן עם איקקלומין והרופא שלי בכלל לא ממהר להפריות הוא ממשיך לזריקות עם הזרעות (5-6 הלוואי שאחת תספיק)הוא אפילו אמר שלאור איכות הזרע(בינוני) יש לנו יותר זיכוי בהזרעות מהפריות אין לי מושג למה. בילד הראשנון נכנסתי להריון בהזרעה ראשונה בלי כדורים אפילו בלי כוריגון כי זה היה ממש בשל בהצלחה

טאיה1

New member
ועוד שאלה- הזריקות ותופעות הלוואי

שמוזכרות כאן רבות - זה חלק הכרחי מהליך ההזרעה או שאם אצלי הביוץ תקין, אני לא אצטרך לקחת כדורים/זריקות. אני מודה שהתאורים על תופעות הלוואי מפחידים אותי

petit choux

New member
גם אצלי הכל בסדר ולמורת זה

אני לוקחת כדורים ועכשיו נעבור לזריקות ולא רציתי בכך בגלל התופעות לוואי אבל הרופא אומר שזה מגדיל את הסיכויים להרות ולדעתי יש עוד עיניין שאם נצטרך (אמן ולא) לעשות IVF אז זה דרישה של קופות חולים לעבור טיפולים עם כדורים/זריקות לפני כן אז אנחנו מקצרות את התהליך במקרה ו.. בהצלחה

ellieg

New member
זה ממש תלוי

אצלי הביוץ תקין, ואני עכשיו עם זריקות. בעלי צוחק על זה ואומר שנשים תמיד "נדפקות", מכיוון שהכל תקין אצלי אבל כל הבדיקות והריצות עלי (כנראה ככה זה בחיים). תופעת לוואי לא ממש סבלתי. ואני כותבת את זה בטור סובלת מיגרנות כרונית. (רק במחזור הראשון היו לי כאבי ראש). אבל עם תופעות לוואי זה ממש אישי.

נועם@בת

New member
טאיה, אין טעם להפחיד את עצמך

בדברים המפחידים שאולי יכולים לקרות לך בהמשך הדרך. אם מצב הזרע לא חמור והביוץ שלך תקין, אין סיבה להתחיל עם תמיכה הורמונלית. והיה אם בהמשך יתברר שהזרעה לבד לא מספיקה, את תעשי לעצמך את החשבון ותחליטי מה עדיף לך. האם להסתכן בתופעות לוואי או להשאיר את המצב במו שהוא. אם תציצי בפורום הריון, תגלי שתופעות הלוואי של ההריון מגמדות את תופעות הלואי של הטיפולים
ובכל זאת אף אחת מאיתנו לא תמנע מלהכנס להריון. גם הנסיעה לרופא כרוכה בסיכון של תאונת דרכים, ובכל זאת למרות הסיכוי המאוד אמיתי אני לא מהססת לפני שאני נוסעת לשם. זה הכל שאלה של גישה ושל איזה מחשבה נדבקת אלי. עצתי לך, תתרכזי במציאות ובהווה. במה שיש ובסיכוי להצלחה. שום טוב לא יצא מזה שתחפשי לך סיבות לפחד ולהבהל.
בהצלחה נועם

טאיה1

New member
אתן מקסימות מקסימות מקסימות

תודה על כל ההתייחסויות. נועם צודקת - אני תמיד רצה קדימה עם תרחישים שליליים. מעכשיו- אני מתמקדת בהווה ובסיכויים הטובים שלי להכנס להריון מהזרעות.

להזרעה והשבחה יש את הגבול שלהן

ונראה לי שאם התוצאות הן חד משמעיות (כדאי שתבדקי את הערכים) אז אין סיבה לחכות ולנסות טיפול שסיכוייו אפסיים. אין לי מושג באיזו קופ"ח את אבל רוב הרופאים הטובים ביותר בתחום מועסקים ע"י קופות החולים או מקבלים את התחייבות הקופה, כך שלא הייתי מנתחת את הנושא כך. תלכי להפגש עם שני רופאים מומלצים (לוח) ותראי עם מי את מתחברת יותר, מי קרוב לך הבייתה, עם מי הפרוצדורה הבירוקרטיץ תהיה נמוכה יותר וכו' . בסופו של דבר האמונה של ברופא ובתהליך לא פחות חשובה. המון בהצלחה.

אני מאוד מאוד בעד הזרעות וגם הריתי

פעמיים מטיפולי הזרעה (לצערי הם לא הסתיימו בלידת ילד חי). בפעם הראשונה הריתי בניסיון הרביעי, ובהריון השני בניסיון השני. גם אחר כך כשהמשכתי לנסות, ניסיתי 6 פעמים לפני שהגעתי להפריות, וגם בין טיפולי הפריה, אני הרבה פעמים עושה הזרעות, גם על בסיס מחזור טבעי, וגם לא. אני חושבת שזה טיפול אפקטיבי, במידה ואין בעיית זרע קשה, או בעיה מכנית שלא מאפשרת מעבר בחצוצרות. בהצלחה בכל אופן,

תולו

New member
נדחפת לשאלה

האם יש בעיה עקרונית לעסוק בספורט (חדר כושר) מתון אחרי הזרעה ? האם זה יכול לדפוק את הכל ?

ellieg

New member
לי אמרו

שביום ויום אחרי לו מומלץ ע"י כמה רופאים ואחות. אבל בשאר הימים אין שום בעיה ויש כאלה שממליצים.

סנונית 1

New member
היי טאיה

אז ככה תופעות הלואי משתנות מאישה לאישה וגם מיום ליום אצל אותה אישה. לי אין בעייה ואני מבייצת והכל תקין לבעלי בעיית מורפולוגיה. קיבלתי זריקות הורמונים ומאחר ואני לא אמיצה כמו רוב הבנות פה הלכתי כל יום לשרות אחות לקבלת הזריקה אכן טירטור אבל אני פחדנית. לגבי הרופא אני במכבי ומאוד מרוצה מהרופא שלי אפילו מאוד מאוד הוא תמיד זמין בשבילי ועוד יותר מכך הוא גם זוכר בעל פה לא משנה איפה את תופסת אותה מה תוצאות בדיקת הדם שלך ומה גודל הזקיקים ונותן את התתיחסות הכי מקצועית שיש. אצלנו הוא תיזמן את הטיפול בצורה מדהימה אמר מתי לקבל את הזריקות מתי את הכוריגון מתי לעשות השבחה וכשהגעתי אליו עם הזרע הוא עשה US וראה שבדיוק באותו הרגע אני מבייצת אני עד עכשיו נדהמת מהחישוב המדוייק שלו אז באמת חבל לדעתי לשלם לרופא פרטי. שיהיה לכולנו בהצלחה.

סנונית 1

New member
ועוד משהו ששכחתי

לגבי תופעות של ההורמונים אצלי היו יומיים ראשונים מטורפים הייתי מאוד עצבנית ומאוד רגשנית אבל הרופא הסביר שהגוף יאזן את עצמו וכך היה אחרי יומיים הייתי מעט רגישה ועצבנית במידה שיכולתי לבלום את זה. כאבי בטן היו לי בהתחלה אבל זה בגלל שלא שתיתי מספיק ברגע שהתחלתי לשתות הם עברו. זהו. שוב בהצלחה.

למעלה