הזרעה - התהליך

Dorali1

New member
הזרעה - התהליך

הי,

שוב אני

לגבי ההזרעות, איך זה עובד? נגיד שרכשתי זרע ועכשיו מתחילים. כל חודש מה הפרוצדורה? היכן זה מתבצע? האם צריך לקחת תרופות או להזריק כמה ומתי? ואם בנק הזרע הפרטי שבחרתי הוא רחוק?
אשמח לכל מידע וטיפים.

בלונד23

New member
קודם כל תבחרי רופא

רופא שעובד באותו אזור כמו בנק הזרע שבחרת.
תיפגשי עם הרופא והוא ייתן לך פרוטוקול (או טבעי או עם הורמונים).
תלוי בגילך, במצבך הרפואי וכו'.
ואז תתחילי במעקב זקיקים ודם.
אפשר בקופה ואפשר בפרטי.
בהצלחה!

dandale1

New member
לכל אחת נסיון משלה

לדעתי עדיף לפשט את הדברים ולפחות בהתחלה לבחור בנק זרע ורופא פריון כמה שיותר קרוב לבית / מקום העבודה, גם ככה הבדיקות מתישות, תנסי להקל במה שאפשר.
בהזרעות אני השתמשתי ברופא פריון של הקופה הוא נתן לי את הפרוטוקול והגיש את הטפסים לאישור הקופה, יש קופות שלא מממנות את הבדיקות (דם ואולטראסאונד) בבי״ח בהזרעות אלא רק ב ivf.
אני לא יודעת באיזה שלב את מבחינת בדיקות רפואיות וכד׳ אבל זאת פרוצדורה בפני עצמה שרופא הפריון שתבחרי יתן לך את רשימת הבדיקות הנדרשת וגם לבנק הזרע יש רשימת בדיקות שלעיתים רבות היא חופפת אבל יתכן ויהיה צורך בהשלמה של בדיקות .

shir3001

New member
לגבי בנק הזרע

יש הרבה שיקולים לבחירת בנק זרע או לצורך העניין כל מקום שנותן לך שירות שאת משלמת עליו והרבה.. במיוחד כשמדובר ברכישת זרע שהוא בעצם זרע העתיד שלך ושל ילדך.
מניסיוני האישי רצוי לבדוק את בנק הזרע לפני שאת בוחרת ומשקיעה כסף וזמן וקריטריון המרחק הוא לא הקריטריון היחיד בכלל.
אני בחרתי בהתחלה את בנק הזרע שהיה קרוב לי לעבודה וגיליתי שזה היה שיקול מוטעה, מכיוון שהם לא עושים בדיקות גנטיות מקיפות לתורמים ואני נמצאתי נשאית למחלה גנטית.
לא אלאה אותך בסיפור אבל ההתנהלות שלהם לא היתה 100 אחוז מקצועית בעיני ועברתי לבנק אחר שבו ההתנהלות לגמרי אחרת, יש בדיקות גנטיות לתורמים וכל תהליך קבלת התרומה הרבה יותר מסודר ובדוק.
הוא קצת יותר רחוק ולא הכי נגיש לי אבל זה כבר לא משנה.
בנק הזרע הוא מעבדה ומכון רפואי לכל דבר. מאוד חשוב בעיניי לקבל את התחושה שהם עושים את כל הבדיקות הנדרשות, שאין חפיפניקיות.

למעלה