הזרעה או שילחון

ג ל ע ד א

New member
הזרעה או שילחון

שילחון הוא פועל שאני המצאתי, והכוונה היא טמפרור על משטח שיש. (יש לזה שם "מקצועי"?) בקיצור, למה לטמפרר בשיטה המלוכלכת (שילחון) כשאפשר להזריע? האם יש יתרונות לשילחון על פני ההזרעה? אני מתייחס למאמר שפרסמה מיה, ובו מתוארות שתי השיטות.

ג ל ע ד א

New member
ועוד שאלה

בשיטת ההזרעה, צריך להוסיף שוקולד קצוץ דק לאחר שהבאנו שני שליש מהכמות לטמפרטורה של 45 מעלות. השאלה היא האם אפשר לקצוץ את השוקולד במג'ימיקס או שזה הורס את הקריסטלים.

אם תקרא בשרשור הארוך

כתבתי מה דעתי על "שילחון" (סחטיין על ההמצאה..אני מניחה שקיבלת השראה מקרב סכינים עם הצילחור או איך שקראו לסידור הצלחת...) הנה העתק מההודעה: כמות מינימלית שיש לטמפרר - עבור תבנית פרלינים צריך 1/2 קילו קערה לבן מארי- מנירוסטה! מתחממת מהר ומתקררת מהר ואלו התכונות הרצויות למעברי טמפ' הנדרשים לטמפרור אם הבנתי נכון מקריאה בין השורות שלך את עובדת על שיש? (קלף להרמת השוקולד) אם כן- מאוד ממליצה לך ללמוד שיטות אחרות מטמפרור על שיש, זו שיטה מסורבלת ביותר והארכאית מכולן, מתאימה אולי לשואו של שוקולד...אך שוקולטיירים כבר מזמן מזמן לא עובדים כך (מלכלך, קשה ובעייתי) יש שיטות הרבה הרבה יותר פשוטות ומוצלחות -מגוון טכניקות הזרעה (אם תחפשי יש הסברים בפורום)

ג ל ע ד א

New member
או קיי

כתבתי את השאלה בגלל השרשור הארוך שלך. השאלה שלי באה בעקבות סדנא במקום העבודה שלי שבה רואי הדגים טמפרור בעזרת שיש. אני לתומי חשבתי שזו השיטה וכך עושים. כשהתחלתי לקרוא ראיתי את שיטת ההזרעה שנראתה לי פשוטה יותר. לכן אני שואל האם יש יתרון בשילחון. אם לא נמצא יתרון, אני אאלץ לחשוב שרואי הדגים בצורה שהדגים עבור השואו בלבד (ויש להודות- היה שואו)

ניסיתי היום את שיטת ההזרעה

אני עדיין לא יכולה להגיד אם בהצלחה מרובה. אבל... כשהוספתי את השוקולד כדי לקרר (הזרעתי), הוא לא נמס עד הסוף. הוא הוריד את הטמפ אחלה, אבל לא נמס (קצצתי ממש ממש דק, חצי מהשוקולד הפך לאבקה). רעיונוות? ("טממפררתי" 350 גרם שוקולד, יכול להיות שהשתמשתי בקערה גדולה מידי כך שהחום "ברח" לפני שהספיק להמיס את השוקולד?)

למעלה