הזקן שלי!

eranshabani

New member
הזקן שלי!

יש לי בעיה , יש לי זקן צרפתי ואני רוצה להישאר איתו כי אני רגיל אליו ויותר נח לי איתו ואני אחד שסובל מבעית חוסר ביטחון עצמי אז אני רוצה להשאיר אותו בצבא אבל זו קצת בעיה כי יש לי בעיות בגילוח כי אני לא יכול להתגלח כל יום בגלל גירוי בעור וכו אז אני לא יודע איך להשאיר תזקן כי אז יגידו לי שאם יש לי בעיה בגילוח אז איך אתה משאיר תזקן? ואיך בכלל אני מקבל פטור על גילוח ועל זה שאני יישאר עם הזקן? בבקשה עזרה נשאר לי עוד שבוע גיוס!

קודם כל תשאיר אותו ותצטלם איתו

לחוגר.. אחר כך כבר תדבר עם מפקד\ קב"ן וואט אבר

1ca1

New member
החוק כבר בטל

כל מי שאין לו אישור מרופא עור/רב או איזה גורם צבאי מוסמך לעניין (נראה לי סא"ל משהו כזה), צריך להתגלח, לא משנה איך הוא הצטלם לחוגר (אחד שהתגייס איתי גידל זקן לחוגר, ואמרו לו להתגלח)

gadik6

New member
מה עושים אם החייל לא מסכים להתגלח?

מגלחים אותו בכח או ששולחים אותו לכלא?

1ca1

New member
לא יודע

אם אין אישור ולא מתגלחים, זה הפרה של פקודה מטכלית + סביר להניח פקודה מהמפקד שלך (כי כנראה הוא יראה בגלח"צ שאתה לא מסודר) וזה כבר בעיה... אתה אמרת שאתה הולך לאלקטרוניקה לא? אם יש שמה רס"ר חאפר, אין סיבה שממש ילחצו אותך, אבל קח בחשבון שבטירונות לפחות תצטרך (או להשיג אישור מרופא/רב (האמתי רב יהיה בעייתי אלא אם כן אתה דתי ומתפלל והכל))

gadik6

New member
עוקב אחרי האא...

ועדיין לא סגור שאני אלך לאלקטרוניקה יש דברים אחרים שאני מתלבט לגביהם... בכל מקרה אני אישית לא אוהב להתגלח יותר מפעם בשבוע גג ולפעמים גם פעם בשבוע אין לי כח ובסוף הזקן שצומח נותן לי טאץ' ערבי (חבל שאני לא יכול להיות מסתערב, הייתי משתלב שם יופי)... בכל מקרה אם אני אלך לרופא משפחה ואוציא ממנו אישור שיש לי גירוי וזה ושאסור לי להתגלח בסכין ויותר מפעם בשבוע (הרי מה הבעיה להשיג אישור כזה), האם זה יהיה תקף בצבא ובטירונות?

omer1717

New member
שתי חברים שלי הצטלמו עם זקן לחוגר

ביקשו פטור פטור, הראו את החוגר וקיבלו אותו בלי בעיות. יוטכל להיות שמגיוס מרץ זה השתנה כבר.

gadik6

New member
זה פשוט...

הצבא הוא גוף המייצג את המדינה... תארי לך שחיילים מגיעים לעצור או להרוג מחבל ואז הוא רואה שהם לא מגולחים... את יודעת איזה רושם זה ישאיר בעזה ובשטחים? זה יהרוס את המוניטין של צה"ל...

Je Cours

New member
../images/Emo6.gif

אם כבר הם באים לעצור אותך ולשים אותך בכלא, לפחות שיהיה להם את הכבוד המינימלי לעשות את זה כשהם מדוגמים ומגולחים... :0)

LrZt1986

New member
הכל חלק מ...

משמעת לדעתי... אולי גם העובדה שחיילים מייצגים את הצבא...

liorp1000

New member
כמה אפשרויות

לפי הפקודה היבשה, (פקודת מטכ"ל 33.0118 - תספורת וגילוח) חייל רשאי לגדל זקן מטעמי דת (בתנאי שהוא מקיים אורח חיים דתי וחובש כיפה), מטעמי בריאות (בתנאי שניתן לכך אישור מרופא צבאי), ושלא מטעמי דת או בריאות בתנאי שאישר לו זאת מפקד בדרגת אל"ם, לפחות. בנוסף, חייל שהתגייס לצה"ל והוא מגדל זקן, רשאי להמשיך בגידולו ויצוייד באישור מפקד בדרגת רס"ן, לפחות, ביחידה שאליה הוצב מבקו"ם. בפועל, אני מניח שלהצטייד באישור כזה (ממפקד בדרגת רס"ן) במהלך הטירונות/קורס לא יהיה קל (למרות שתמיד כדאי לנסות ולשאול את המפקדים). לעומת זאת, יותר פשוט לפגוש חובש ובהמשך רופא ואף רופא מומחה (עור), להתלונן על הבעיה ולבקש הגבלה (פטור) רלוונטית. בכל מקרה, תמיד טוב להצטלם בשרשרת החיול עם זקן, מפני שזו תהיה ההוכחה שלך בהמשך (לאישור רס"ן) לכך שהתגייסת לצה"ל בעודך מגדל זקן.

למעלה