הזנת שם רחוב חדש ל GPS

makiko

New member
הזנת שם רחוב חדש ל GPS

שלום, אני גר ברחוב שקיים זה 10 חודשים אך לא מופיע באף GPS 0למעט WAZE השיתופי) ובשאר אתרים (רשות הדואר וכו'): מי (המטומטם) שנרדם ולא הזין את שם הרחוב בבסיס הנתונים של המדינה? את מי צריך להעיר?

azaria

New member
איילת, למרות חיבתך לWAZE - היא כן מעודכנת

ראי צילום מסך המצורף. כמו שכתבתי בעבר. יש יתרונות לWAZE. כמובן שגם לאחרים יש את היתרונות שלהם (וגם עליהם כתבתי), אבל אי אפשר לקחת מ WAZE את זה שהמפה שלהם מתעדכנת ברמת כמעט real-time.

AYELET1

New member
עזריה היקר, על מה אתה מדבר בדיוק?

1. איש לא דיבר על WAZE 2. חיבתי? מה שייך כ ל עניין ההטעיה בנושא מסד הנתונים הדיגיטלי (הלא) חופשי לחיבה או אי חיבה?!!! 3. גם אי אפשר לקחת מ-WAZE את הרכבת המסלולים המוזרים מאדדד לא פעם (ויש לי דוגמאות קונקרטיות)

azaria

New member
רק אל תחשבי שאני חסיד גדול של waze. ../images/Emo13.gif

אמנם אני משתמש גם בה לפעמים, אבל גם ב IGO. לכל אחת משתיהן יש יתרונות גדולים שלשניה פשוט אין. וכבר כתבתי כאן על כך. בכל אופן, אני מבין את הרוגז שלך על שגזלו מידייך את בסיס המידע שעבדת ותרמת לאיסופו והקמתו. אגב, האם מישהו ניסה אי פעם לתקוף את העניין משפטית? אם במפורש הצהירו בהתחלה שהמידע יהיה חופשי, ועכשיו הוא לא בדיוק חופשי, אז אולי הם לא בדיוק בסדר ואפשר לבקש מבית המשפט ליישר אותם בדיוק לפי ההסכם המקורי? לגבי מסלולים מוזרים - קורה לפעמים שהתכנה נמנעת מכביש מסויים בגלל תאונה, פקק, עבודות בכביש, ושאר מריעין בישין. אז יוצא מסלול שנראה מוזר אבל למעשה הוא באמת הדרך העדיפה באותו רגע. מצד שני כבר קרה לי עצמי ששלחו אותי לסיבוב של כמה וכמה רחובות מיותרים בגלל איזושהי טעות במפה עצמה. (שכחו לציין פניה אפשרית בצומת אחת. אז במקום פשוט לשלוח אותי לפנות ימינה ולהמשיך עוד 50 מטר, שלחו אותי לפנות שמאלה ושוב שמאלה ושוב שמאלה, כלומר להקיפ כמה בלוקים, לעבור כמה רמזורים. מצד שני, לשיבחם יאמר שכשדיווחתי על התופעה המוזרה, חזרו אלי מייד, זיהו את מקור הבעיה ותיקנו אותה וכבר תוך יום יומיים היתה לי ולכל עם ישראל מפה מתוקנת. גם באתר וגם במכשיר כף היד. טעטיות קורות. גם בתוכנות ובמפות האחרות. אבל קצב התיקון והעידכון של waze הוא מיידי לעומת הזחילה של האחרים שמעדכנים מספר פעמים בודדות בשנה, וגם אז העידכונים אינם בחינם (למעט הראשון, או משהו כזה)

AYELET1

New member
ורק להרגיעך- בדקתי כבר אתמול את הופעת מר

בראון ידידנו בווייז

erezgur

New member
חברת מפה

למיטב ידיעתי - כל המפות בכל תוכנות הניווט נגזרות ממאגר הנתונים של חברת מפה. למעט המפה של waze שנבנתה באופן עצמאי בעזרת נתוני הנסיעה של משתמשיה. אם אני זוכר נכון, לחברת מפה ישנו טופס שאתה יכול למלא ולבקש שיוסיפו את הרחוב לקראת הגרסה הבאה. ארז גור

AYELET1

New member
אולי רשמת לא נכון?

יכול לגלות היכן זה (אפילו במסר)

AYELET1

New member
לא מופיע ב-IGO PREIMO, ב-ORANGE GPS

(וכנראה גם בשאר התוכנות של החברות הסלולריות), וגם לא באיתורן נכתב כאן http://www.new-m.org.il/site/detail...m_id=18903&message_id=635018&depart_id=141686 שזה כנראה דן שומרון לשעבר (מה עשה להם דן שומרון שכך ביטלו אותו?...) באיתורן הוא מופיע בשאר התוכנוץת - גם לא במפה הזו http://maps.yad2.co.il/מפת+פתח+תקווה+רחוב:+אריה+בראון יש אריה בראון רק שהוא לא באמת מופיע (אולי עם קצת מיץ לימון הוא פתאם יופיע. חסמבה חסמבה חסמבה
) באמת מוזר. פ]יתם לעיריית פתח תקוה? זה לא נראית בעעיה של חברה זו או אחרת שלא סימנה את הרחוב (IGO מממפה לבד ויש את המיפוי של חברת מפה). בכל מקרה אוסיף הערה בפורום המיפוי של IGO http://62.219.197.64/default.aspx?g=topics&f=10

makiko

New member
תודה: למי בדיוק בעיריה (ארנונה אנחנו מקבלים,

תודה לאל
מה תעזור ההודעה בפורום IGO? האם זה יגיע למתכנתים? מה לגבי שאר המפות של ה GPS? אגב - גם באתר של רשות הדואר זה לא מופיע (למרות שאנחנו מקבלים דואר). נראה לי שאיזה אדיוט (ואם הוא חיכה 10 חודשים - הוא באמת אדיוט) שלא הוציא את האצבע מהתXת ושכח לעדכן... מיהו אותו אדיוט?

AYELET1

New member
זה עיעזור לתוכנת הניווט שלהם

הם ממפים את המפות בעצמם כדאי להודיע גם לחברת מפה בכל מקרה, השאלה ממתי המפות שלך.

makiko

New member
זה לא ה GPS שלי אלא של כל נותני השירות

והטכנאים שמחפשים את הרחוב שלי השכם וערב: השאלה - מאיזה בסיס נתונים הם ניזונים? בטוח שיש איזה מאגר מידע ארצי שלשם מזרימים את כל הרחובות החדשים. מאיפה מתעדכן אתר רשות הדואר אם לא מאותו בסיס נתונים? מנהרות הכרמל נפתחו: איך מידע זה יגיע לאותו בסיס נתונים? פרט ל IGO ומפה - האם יש עוד GPS בשימוש? מאיזה מפות מתעדכנת MIO?

bofe

New member
ממרכז למפוי ישראל מחזיק בבסיס נתונים לאומי

אבל גם הוא מתעדכן לאט לאט לאט...... אג"ב המפות של I GO מבוססות על המפות של מפ"י. יש להם פורטל גאוגרפי שבו ניתן לראות מפות וכן להשאיר בקשות עדכון.

למעלה