רק אל תחשבי שאני חסיד גדול של waze. ../images/Emo13.gif
אמנם אני משתמש גם בה לפעמים, אבל גם ב IGO. לכל אחת משתיהן יש יתרונות גדולים שלשניה פשוט אין. וכבר כתבתי כאן על כך. בכל אופן, אני מבין את הרוגז שלך על שגזלו מידייך את בסיס המידע שעבדת ותרמת לאיסופו והקמתו. אגב, האם מישהו ניסה אי פעם לתקוף את העניין משפטית? אם במפורש הצהירו בהתחלה שהמידע יהיה חופשי, ועכשיו הוא לא בדיוק חופשי, אז אולי הם לא בדיוק בסדר ואפשר לבקש מבית המשפט ליישר אותם בדיוק לפי ההסכם המקורי? לגבי מסלולים מוזרים - קורה לפעמים שהתכנה נמנעת מכביש מסויים בגלל תאונה, פקק, עבודות בכביש, ושאר מריעין בישין. אז יוצא מסלול שנראה מוזר אבל למעשה הוא באמת הדרך העדיפה באותו רגע. מצד שני כבר קרה לי עצמי ששלחו אותי לסיבוב של כמה וכמה רחובות מיותרים בגלל איזושהי טעות במפה עצמה. (שכחו לציין פניה אפשרית בצומת אחת. אז במקום פשוט לשלוח אותי לפנות ימינה ולהמשיך עוד 50 מטר, שלחו אותי לפנות שמאלה ושוב שמאלה ושוב שמאלה, כלומר להקיפ כמה בלוקים, לעבור כמה רמזורים. מצד שני, לשיבחם יאמר שכשדיווחתי על התופעה המוזרה, חזרו אלי מייד, זיהו את מקור הבעיה ותיקנו אותה וכבר תוך יום יומיים היתה לי ולכל עם ישראל מפה מתוקנת. גם באתר וגם במכשיר כף היד. טעטיות קורות. גם בתוכנות ובמפות האחרות. אבל קצב התיקון והעידכון של waze הוא מיידי לעומת הזחילה של האחרים שמעדכנים מספר פעמים בודדות בשנה, וגם אז העידכונים אינם בחינם (למעט הראשון, או משהו כזה)