הזמר ג'קי צברי ז"ל

הזמר ג'קי צברי ז"ל

שלום לכם, באוגוסט האחרון נשלחה הודעה לפורום בשאלה לגורלו של ג'קי צברי - זמר ירושלמי שהיה הבטחה גדולה בזמר המזרחי. רק היום נודע לי על זה והחלטתי שלמרות שעבר הרבה זמן, אני אתן תשובה מדוייקת. הזמר ג'קי צברי נולד ב- 24.10.54 במושב אורה בפרברי ירושלים. בגיל 16 החל להופיע כזמר בהרכבי רוק ולאחר מכן כזמר מזרחי באירועים כגון: חתונות, בר מצוות, בריתות ואף מועדונים. בתחילת שנות ה-80 הופיע בפסטיבל הדיוואן בנוסח התימני ואף זכה במקום הראשון עם השיר: "נעלה לאל בהלל". סמוך לזכייה בפסטיבל נשא לאשה את רותי ולאחר שנה נולדה בתם אורטל. לפני 18 שנה, עבר צברי תאונת דרכים קשה שבקושי רב יצא ממנה בחיים, ולאחר מכן סבל מאי ספיקת כליות - מה שאילץ אותו לדאבוננו לרדת מהבמה. אכן השיר "אורטל ומיטל" בוצע במקור על ידו (ואורטל היא אכן בתו, ומיטל היא בתו של הזמר דודו טחן) כאשר המילים נכתבו ע"י סמדר שיר והלחן ע"י אבנר גדסי. מספר לא מבוטל של שנים לאחר מכן, ביקש אבי סינוואני מצברי רשות להקליט שוב את השיר ונענה בחיוב. לאחר מכן הקליט סינוואני שיר נוסף של צברי: "אל תשחק ברגשות". בתו אורטל, אכן התמודדה ב"מלך הבא" והגיעה לגמר. בגמר התמודדה מול זמרים שכיום מוכרים יותר כיוצאי "כוכב נולד" כגון: נינט טייב, הראל סקעת ורפאל מירילא. מירילא היה זה שזכה באותו גמר. לאחר שנים רבות של מחלות וסבל, נפטר צברי ב- 28.11.07 בגיל 53. יהי זכרו ברוך מי שרוצה פרטים נוספים מוזמן ליצור איתי קשר: או בתיבת המסרים או במייל שלי: [email protected] או בפלאפון: 054-6401670

יהי זיכרו ברוך.אבל מה זה קשור בדיוק.

יכול להיות שהוא היה זמר טוב.אבל בברנז'ה המיזרחית הוא לא מוכר הוא לא הוציא אלבום מעולם אין לו להיט מוכר.שאלתי את בני שמעוני ירון אילן אליקו אף אחד לא שמע עליו סורי.לא חושב שזה יעניין כאן מישהו או מישהי עם כל הצער שבדבר.היו אלפי זמרים שהיו הבטחות ונעלמו.מדוע פירסמת כאן מייל או טלפון.

...

קודם כל יש אנשים שכן רוצים לשמוע עוד פרטים. זה נכון שירון אילן לא מכיר אותו והרבה שדרים שעובדים אפילו 15 שנה בתחום או גם 20 שנה לא יכירו אותו. אבל מה לעשות שיש עדיין אנשים ששואלים ומבקשים מידע ומי שרוצה יכול לשאול עוד בפרטים שנתתי. אולי לך זה לא נוגע, אבל ראית שיש מישהו שחיפש אותו, אז ראיתי לנכון לכתוב את מה שכתבתי. אם זה לא מעניין אותך זכותך.

שמע, אין לי מושג מי אתה אבל כנס.

יש פה אנשים, כמוך, שלא חושבים לפני שהם מגיבים, או שלא ניתנה להם הזכות לחשוב בכלל, שנמנעה מהם עוד כשהיו בבטן אימם. יש פה אנשים שהמוסיקה המזרחית התחילה אצלם כשאייל גולן הופיע בשטח. ויש פה כאלה שהמוסיקה המזרחית התחילה אצלם כשזהר הוציא את "אלינור". ויש פה אנשים שהמוסיקה המזרחית התחילה אצלם כשהם קנו שרשר וגורמט וזייפו את "בלבלי אותו" אבל המוסיקה המזרחית התחילה מזמן. מזמן. מזמן. היא צמחה בשנות ה-70. היא צמחה בשכונות התקווה ובכרם התימנים. היא צמחה במושבים התימניים "אורה", "זבדיאל" וכו'... שם התחילה המהפכה! לפני הרדיו ולפני ערוץ 24 שמשתיק אותנו בשעה בשבוע. ריח מנטה אללק. ירון אילן אמר שהוא לא מכיר את ג'קי צברי? או קיי, אז לירון אילן יש חור בהשכלה. בור בהשכלה. המוסיקה המזרחית צמחה בשקט, באירועים, בחאפלות של עד אור הבוקר. והם אלה שפתחו את הדלתות לזהר ארגוב ואייל גולן וכל האחרים, שמה לעשות, נשמעים אותו דבר, כל אחד הוא חיקוי של השני. אז כן, לצערינו הרב, הלך מאיתנו איש יקר, ג'קי צברי, שעליו שאלתי לפני כמה זמן ואנשים פה ניבלו את הפה שלהם. עברייני מקלדת.. ג'קי היה מסוג האנשים שלא אוהבים את הטאררם והבלאגן. תן לו לנגן, לשיר. וזה הכל. ובגלל זה הוא לא הצליח כמו שכולם ציפו. כי המערכת הזאת של המוסיקה המזרחית מושתתת על כסף, על כבוד, על תן לי ואתן לך. והוא? העדיף לשתוק. כי כזה הוא. בן מושב. שמה חינכו אותו? להיות אדם טוב. וכזה הוא היה עד אחרון ימיו. אני מציע לכל אלה שרוצים עכשיו לצלוף בי על מה שכתבתי.. עצרו שניה. תפנו לאנשים הנכונים, תשאלו שאלות על המוסיקה שאתם אוהבים. ואם אותם אנשים אומרים לכם שהם לא שמעו על כזה או אחר, תבינו שלאותו אחד כנראה יש חור בהשכלה לגבי המוסיקה המזרחית שלנו.

אין זמר כזה ואף אחד לא שמע עליו.

לפי העצבים שהוצאת כאן זה שקוף וברור שאתה מקורב למשפחתו של המנוח.ולא מעניין אותי מי מה מה מו אף אחד לא שמע לא מכיר ולא יודע מי זה ידידי כולל דנוך מהשובלים.תרשום בגוגל אפילו את השם הזה זה לא יביא לך שום תוצאה.אז צר לי לאכזב אותך היו עוד אלפי הבטחות של זמרים שנעלמו עם להיטים.מה ציפית עכשיו שכולנו נתקשר ונתעניין בו.פתחו אתר לזיכרו מה אתם רוצים תגיד.

ג'קי צברי היה זמר ענק אייל גולן 53 היקר

לא רוצה להאשים אף אחד בבורות או להעליב מישהו חס וחלילה אבל כן ...קול הזמיר צודק היו כשרונות עצומים שלא פרצו לתודעה התקשורתית בגדול...זו שאני ואתה וכולם ניזונים ממנה...ג'קי צברי היה אחד מאלה אחי הוא היה זמר ענק עם יכולות וסאונד וחושים שאין להרבהזמרים כאן ...ובתקופה שהוא נפגע בתאונת הדרכים הקשה לא עלינו הוא דווקא הרגיש שזה היה הזמן להעביר הילוך בקריירה המוזיקלית שלו והיא זו שקטעה את תוכניותיו ורצונותיו שהחליט לשמור ולבשל את זה יותר..הוא היה פרפקציוניסט כזה עם ביקורת עצמית גבוהה ונוקבת ...אני הייתי בסיסט שלו מספר שנים...ועבדתי עם מספר לא קטן של אומנים מוכרים פה בארץ...תופעות כאלו מוכרות בהרבה מקומות בעולם...זה קורה בג'ז ,בבלוז ואפילו במוסיקה הקלאסית ועוד..רק תאמין שזה קיים..כי אם תחקור את התרבות אתה תמצא הרבה אמת במה שנאמר כאן...

forzaj

New member
למה אתה ממשיך ללכת ראש בקיר?

אומרים לך שהיה זמר כזה ונותנים לך דוגמאות של שירים שלו...אז למה להמשיך להתווכח? ירון אילן זה אלוהים? מה שהוא אל מכיר לא קיים? אל תדבר שטויות..יודע מה? לך תברר אצל דקלון אם הוא מכיר אותו..הוא היה זמר משנות ה-70 אז הוא יותר אמין... אל תתווכח על מה שאתה לא יודע.. רוצה הוכחה שהוא היה קיים והיה זמר? קבל,כנס לקישור

נו אז מה.אז היה זמר כזה.

מה אתם בדיוק רוצים לא הבנתי.אף אחד לא מכיר ולא שמע עליו לא אליקו לא בני שמעוני ואף לא חובב מוסיקה מיזרחית.אין לו להיט אחד.ושמו לא מוזכר בגוגל אפילו.יש אלפי זמרים שהוציאו אלבומים ואף אחד לא שמע עליהם בכלל כמו הזמר הזה.

אתה ממשיך לשחק את "המבין" ואת "היודע"

מה אכפת לנו שהשם לא מוזכר בגוגל? ומי זה אליקו, או בני שמעוני? בני שמעוני הוציא דיסק אחד ונעלם, הפך להיות שדרן רדיו.. אליקו וירון אילן שאתה מזכיר, לא יישבו עם זמר או לא יזמינו לתוכנית שלהם זמר, אם אין להם רווח כלכלי מזה. אז תעשה לי טובה, באמת. ותעשה לעצמך טובה. תרגיע עם כל הנפיחות הפלצנית הזאת. וד"א. אין לי שום קירבה משפחתית לג'קי. אני סך הכל מעריץ את האדם ואחר כך את הזמר.

חחח אין לי קשר מישפחתי סה''כ מעריץ

אתה חי בסרט מותק.אני אומר לך שאתה רושם בגוגל ג'קי צברי זה לא מביא שום תוצאה חחחחח.אז תפסיק לבלבל לנו כאן בביצים שאתה מעריץ של זמר וירטואלי שאף לא שמע או מכיר.גם גוגל עובד עלינו בעיניים נכון כולם טועים ואתה צודק.

לב ענק 22

New member
לא שמעתי על זמר כזה מעולם מצטער.

ואני משנות השמונים אספן כפייתי של מוסיקה מיזרחית דיסקים כיום בן 34 נושם חי ואוכל מוזיקה מיזרחית מאזין לכל התוכניות המיזרחיות ברדיו ובטלויזיה.לא ניתקלתי בשם כזה נכנסתי לגוגל גם רשמתי בויקיפדיה אין דבר כזה.כנראה שמשפחתו החליטה להנציח אותו כאן בפורום.אולי הוא היה הבטחה בשנות השיבעים אבל לך תזכור 30 שנה היו כ''כ הרבה הבטחות שנעלמו.

forzaj

New member
הוא מופיע בגוגל!

חתיכת שחצן נפוח שכמותך! הוא מופיע!! ואף אחד לא מעריץ שלו..סה"כ מכבדים את מותו..זה הכל...קשה לעשות את זה? אז אל תגיב בכלל..לפחות ככה לא תצא בור ליצן.. אתה היחיד שטועה כאן! הוא היה קיים וגוגל מבסס את זה...רוצה לריב עם גוגל? בבקשה תהנה אבל אל תפיל עלינו גשם של טיפשות מצידך..

forzaj

New member
אבל אתה מבזה את מותו

אתה ממשיך לטעון שלא היה ולא נברא זמר כזה והנה קיבלת הוכחה שהיה ויודע איפה מצאתי אותו? גוגל :) אז כנראה שהוא כן מופיע בגוגל..מה תגיד על זה? עכשיו תדבר עד מחר אבל אתה צריך להתנצל על שביזית אותו כי הנה הוא קיים והוא היה זמר..מוכר או לא מוכר זה עדיין לא מה שהתווכחת עליו..אתה התווכחת על קיומו והנה הוא קיים אז לפחות תיהיה בן אדם להתנצל על איך שדיברת על !זמר! שנפטר..

SuperOr

New member
אני לא קשור למשפחה שלו ועדיין חושב

בדיוק כמו קול זמיר.. וגם יש אנשים שהבן שלהם נפטר/נרצח ופותחים אתר לזכרו.. מה הם רוצים להגיד?? זה הקרבה שלהם אליו והרצון לשמור על הקרבה אליו והמודעות על מה שקרה לו..

לב ענק 22

New member
לא עניתם לי השאלה עדיין.

אם הוא היה כזה זמר ענק אז. א.למה אין לו אף להיט. ב.למה אנשים שמבינים מוסיקה מיזרחית לא מכירים או שמעו עליו. ג.למה בגוגל אין משהו עליו. אני מחכה לתשובות.

forzaj

New member
מי אמר שהוא היה ענק?

אמרו שהוא היה זמר מוכשר זה הכל..לא כל כישרון פורץ..תיראה את ניסו סימן טוב...אחד הקולות האדירים במדינה והוא לא מוכר כמעט לאף אחד... אז לא שמעו עליו...גם אני לא שמעתי עליו..זה לא אומר שהוא לא היה קיים... ובגוגל יש משהו עליו כמו שהוכחתי מקודם... אז חלאס כבר..עשיתם שרשור על מישהו שנפטר למשהו זול ומקום לריבים...רד מזה..

עכשיו ברצינות יש לי שאלה

זה נכון, אנשים שהיום חושבים שהם כרישים לא מכירים אותו. הוא פרש מהמוסיקה לפני הרבה שנים. אבל ממתי כשרון או זמר נמדד לפי זה שהוא מופיע בגוגל או לא?? מה קרה לאומנות ריבונו של עולם?? והתשובה לשאלה של לב ענק היא פשוטה. ג'קי הוציא בזמנו שני תקליטי שדרים. ככה זה נקרא בזמנו. אחד אורטל ומיטל, שאתה בעצמך אמרת שאתה מכיר, ואל תשחק ברגשות שגם את זה אתה מכיר. את התקליט (וזה היה באמת תקליט שחור כזה גדול ומגושם) הוא הוציא ומהר מאוד החליט שהוא גונז אותו ולכן רק מי שהכיר אותו טוב זכר אותו. שאלה נוספת. למה זה כל כך מפריע לך שהחלטתי לכתוב עליו? חשבתי שזה המקום הכי ראוי כי הוא נתן הרבה כבוד למוסיקה המזרחית כשהוא היה שר. ואם אתה כל כך רוצה לשמוע מי הוא היה ולמה לעזאזל אתה או ירון אילן לא שמעתם עליו, אז רק כדי לסבר את האוזן אני מזמינה אותך לשאול זמרים כמו אבנר גדסי, ואגב מישהו כתב פה שרמי דנוך לא מכיר אותו, זה שקר וכזב, כי ציפור לחשה לי שהוא אפילו היה בשבעה - הלך לנחם את המשפחה. אפשר לשאול את חיים משה, את אביהו מדינה, את אבי סינוואני בעצמו, ועוד רבים וטובים. אבל זה פחות או יותר שכבת הגיל. DJ עמיר, אתה כל כך צודק - אני כתבתי את ההודעה ההיא כתשובה למישהו ששאל. לא מובן לי למה זה כל כך מפריע לאנשים פה. חשבתי שאנחנו פה במדינה דמוקרטית ומותר לכתוב הכל... מה קרה לאנשים???

למעלה