הזמנת אישתי לארץ

IDANLEVY3

New member
הזמנת אישתי לארץ

שלום קבעו לי תאריך לעוד חודשיים לפגישה ראשונה
ואמרו לי שלצורך התחלת התהליך אני צריך להזמין את אשתי לארץ
כמה זמן אחרי הפגישה היא תוכל להגיע לארץ?
והאם אין דרך כלשהי שהיא תוכל להגיע עכשיו
תודה.

elicoz

New member
למשרד הפנים

עומדים 45 יום למתן תשובה, בד"כ זה נעשה מהר יותר.
מרגע האישור ינתנו 3 חודשים להגעת בת זוג לישראל ומרגע כניסתה יהיה עליכם לפנות תוך 30 יום יחד להסדרת מעמדה.

IDANLEVY3

New member
...

תודה עוד שאלה אני גר אצל הוריי כעת מה עליי לעשות עם החתמת טופס המגורים

elicoz

New member
להביא

הצהרה חתומה בצירוף צילומי תעודות זהות מההורים כי הבית שלה, אתה מתגורר אצלם ועתיד להתגורר עם בת זוגתך + חשבונות ארנונה/מים/חשמל 6 חודשים אחורה או כמה שיגידו לך בלשכה המטפלת.
&nbsp
מוטב כי תבקש מהם את רשימת

Jkamm

New member
בזבוז זמן וכסף

בית המשפט העליון קבע זה מכבר, מספר פעמים, שאין פסול בהליך הנדרש להזמנת בן הזוג הזר ארצה.
בעקבות הלכה זו של בית המשפט העליון, בתי הדין לעררים מאשרים את החלטות הרשות לסרב כניסתם של בני זוג שהגיעו ארצה ללא הזמנה, כאשר מתברר שהגיעו במטרה להשתקע - ויש מקרים רבים כאלה.
צירפתי לדוגמא החלטה אחת של בית הדין לעררים, המצטט את ההלכות שנקבעו בבית המשפט העליון.
יוני קם

randyloo

New member
אכן

הפגם היחיד לדעתי הוא שהנהלים אינם אחידים בנוגע לאופן התחלת התהליך המדורג.

ואני עדיין חושב שלכפות פירוד בין בני זוג נשואים

במשך חודשים ארוכים (וראיתי גם תלונות בפורום על 9 חודשים), הוא מעשה לא אנושי, שצריך להאבק בו.

למיטב הבנתי החלטת ביהמ"ש העליון המצוטטת בהחלטה מתייחסת למצב של כניסה ללא ויזה כלל. אני טוען שצריך לבקש ויזה לבן זוג, אם אלה הנהלים אבל הבדיקה של כנות הקשר לא צריכה להתחיל בחו"ל אלא בארץ.

בזמנו קבע ביהמ"ש העליון שהמדיניות של משרד הפנים לפיה בני זוג זרים צריכים לצאת מהארץ ולהגיש בקשתם לאיחוד משפחות, בחו"ל פסולה. לדעתי אין הבדל גדול בין שני המקרים. בשניהם כופים פירוד לא אנושי על בני הזוג.

למעלה