הזמנה

זה לא רק מה שהוא אמר אלא איך

שהוא דיבר, דרך המחשבה שלו, הרעיונות שלו.

כמו למשל?

באמת מעניין אותי לדעת. מה כל כך מרתיע במה שהוא אומר (אלא אם כן אתה בעל הון שיש לו מה להפסיד במדינת רווחה מתוקנת וחושב שביב הוא שר אוצר מצויין)

טוב. הצלחתי להתאפק עד עכשיו...

עמיר פרץ אדם מסוכן לא פחות מבנימין נתניהו. מגלומן שעל כל תת-סעיף במו"מ עם האוצר איים ש"אשתק את המדינה", כאילו מדובר במדינה הפרטית שלו. דווקא הוא, שמדבר גבוהה על הדאגה לציבור החלשים והעובדים, גרם במעשיו לסבל ולהפסדים לאוכלוסיות אלה. כשהשבית את המשק, האוכלוסיה היותר חלשה סבלה מכך שלא קיבלה שירותים חיוניים, כולל רווחה ובריאות. העשירים, כרגיל, הסתדרו. סגירת השלטר הפזיזה וקלת-הדעת גרמה להפסדי ענק למשק, כולל ליזמים שסחורתם נתקעה בנמלים. האיומים התדירים (והכוחניים) לבצע מהלך כ"כ דרמטי, כאילו מדובר בעניינים של מה בכך, גרמו לכך שעמיר פרץ נתפש, בצדק, באדם עם שיכרון כוח.

ניסית לשמוע אותו פעם

לא דרך תיווך של אמצעי התקשורת? שאלת אותו פעם למה הוא עשה מה שהוא עשה? מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבה המדינה מצד אחד מחוקקת חוק נגד הלנת שכר ומצד שני מלינה אותו בעצמה. אולי עם קצת יותר סולידריות המקום הזה היה נראה אחרת. אבל כאן אכפת לכל אחד רק מהתחת של עצמו. ככה אנחנו נראים.

זה לא פורום פוליטי, אז אקצר

שמעתי אותו מספיק. גם בנאומים לא ערוכים בכנסת, גם בראיונות בהם ניתנה לו ההזדמנות להעביר מסרים. מסכים איתך לגבי הלנת השכר ולגבי הסולידריות הנדרשת, אך אדם שאיים חדשות לבקרים בסנקציות שמשמעותן פגיעה כה קשה בציבורים חלשים - סנקציות שאמורות להיות מוצא אחרון בהחלט - אינו ראוי להנהגה. מדובר בחוסר אחריות ובחוסר רגישות. דבר עם נכים וקשישים ושאל אותם מהן ההשלכות של השבתת המשק, כולל שירותי בריאות ורווחה. אז כן, הלנת השכר היא שערוריה, אך המאבק בה לא צריך לבוא על חשבון החלשים.

אני שמח..

שבנקודה הזאת אתה מסכים איתי. אני כמובן מסכים שכשמשביתים משק לא צריך לפגוע באוכלוסיות החלשות. צריך להבדיל בין איום לבין מעשה. כשמתקרב יום הדין אפשר לאיים בנשק יום הדין (לא בטוח שמשתמשים בו). אני חושב שגם עמיר פרץ הבין את זה ובמשברים האחרונים הוא נמנע מלנקוט בצעדים כאלה. אני ממליץ לך בכל זאת לבוא ולשמוע (אלא אם כן יש לך משהו אחר חשוב לעשות). לא בכל יום יש הזדמנות כזאת. תוכל גם להביע את דעתך ולשמוע את תשובתו.

ודרך אגב..

אני לא עובד נמל ולא חברת חשבל, מכס, דאר וכו'. סתם אחד שמחפש שינוי אמיתי גם בארץ וגם במודיעין. בהצלחה לכולנו.

UV48

New member
אני לא יודע עליו הרבה.

וכמו שאמרת כל מה ששמעתי עבר דרך מסננת התקשורת. רק לעניין "המדינה היחידה בעולם ש..." אז קודם כל אני בטוח שיש עוד רבות כאלו. למעשה אני כמעט בטוח שבכל מדינה שיש חוק כזה המדינה גם מלינה שכר לעיתים. אבל ארגון ששם לו לדגל את רווחת העובד בכלל ותשלומי משכורות כדין בפרט אשר לא משלם משכורת לעובדיו ומוריד להם את השלטר באמצע אסיפת עובדים (המקרים קרו בזמנו של פרץ! לפחות ע"פ התקשורת
. כזה ארגון אני לא בטוח שנמצא!

וחוץ מזה...

אי אפשר היה להבין מהתגובה שלך שראית אותו כבר. התגובה הייתה מנוסחת כמו רוב התגובות שאני מקבל מאנשים שאפילו לא מוכנים לשמוע...

למעלה