הזמנה

סמדר54

New member
הזמנה

אני מזמינה אתכם ההורים, לצאת הערב והלילה, כשעתיים לאחר שילדכם יצאו מהבית, לצאת לגני שעשועים, לאזור המרכז, מאחורי השופרסל, לרחוב הנירים ועוד פינות חמד כאלו ואחרים.. אני מזמינה אתכם לראות איך בני 18 + ירכשו היום אלכוהול בפיצה רום ( במהלך השבוע גם במתוקים ולתדהמתי וצערי גם אצל ג'קי ) ותראו איך המשקאות מגיעים לידי קטינים. בואו ותצפו בנוער שיכור, נוער ונדליסט ונערות חשופות עד כדי גועל. החוכמה היא לא לדבר ולהגן אלא לראות ולהגיב גם במחיר "פדיחה". הובטח לנו שוטר קהילתי וניידת, אני רוצה לראותה הערב.

pninak12

New member
אלכוהול

סמדר, יקירתי, נדמה לי שמותר ואין שום מניעה חוקית למכור אלכוהול וסיגריות לבני ה 18 פלוס. באותה מידה הם, הקטינים יכולים לצאת מהבית עם בקבוק בירה או משקה אלכוהולי אחר... החוק החדש מאפשר למנוע מבני נוער להשתכר ברחובות, שם, על פניו היה מותר עד כה לצרוך אלכוהול "חופשי".

סמדר54

New member
נכון

מותר למכור לבני 18 + אבל אני חושבת שיש להשתמש בחוק עזקר עירוני ולאסור זאת. ניהלתי דיון ארוך עם הבעלים של מתוקים והם אומרים שאלכוהול זה עיקר הרווח שלהם. הכל נכון אבל.... אני חושבת שמכירה בישוב היא מקור רע וצרה צרורה. גם ל18 ומעלה. ישנם כאן עסקים שיודעים מפורשות על הנזקים ואותם לא מענין. ושוב נושא מכונות ההימורים שמכניסות כסף לבעלים וחושפות את ילדינו להימורים. כן, אני נגד מכירת אלכוהול בפיצוציות ופיצות , . יואלו בעלי העסקעים להתפרנס בכבוד גם בלי זה... ובנימה קצת מכוערת :"הלואי שילדיהם יהיו אלו שינזקו מהרעל שהם מוכרים, "... אולי אז זה יעשה להם משהו...

עדיקופר

New member
דעתי בנושא זה

כאמא לילדים הנושא שהועלה פה הפחיד אותי מאד, בין עם מדובר באלכוהול ובין עם בסיגריות ונרגילות שוחחתי עם הבעלים של מתוקים לאחר שנודע לי על המקרה של השיכור והוא הסביר לי שהמקרה אירע לא אצלו אלא אחרי שסגר בפיצוציה אחרת והוא לא באמת יודע מה אירע שם מלבד מה שמספרים ועל מה שמספרים הוא לא מסתמך אף פעם . מה שכן משיחה עם אדם שהיה בפיצוציה ומכיר את אותו שיכור עולה כי במתוקים לא ימכרו לו יותר אלכוהול כך שלומר שבעלי מתוקים אינם מסתכלים מעבר לדבשתם אינו נכון שוחחתי גם עם הבעלים של רום והוא הבטיח לי שהוא לא מוכר סיגריות ואלכוהול למי שלא מלאו לו 18 הוא הוסיף והסביר שהבעיה אינה הפיצוציות מאחר ובסופר יכול כול בן נוער להיכנס לרכוש סיגריות ואלכוהול ללא מפריע באומרו שזה עבור אבא או אמא האם אנו אמורים להחיל את אותו חוק איסור סיגריות ואלכוהול גם על הסופר ? להחיל חוקי עזר עירוניים שימנעו מבעלי פיצוציות ו/או הסופר למכור סיגריות ואלכוהול דומה להחלת חוקי עזר על בעלי חנות ספורט ולמנוע מהם למכור מחבטי בסבול שמעתי שניתן לפצח איתם ראשים די בקלות, במילים אחרות האחריות אינה רובצת לפתחם של בעלי הפיצוציות אלא לפתחינו כהורים , ברגע שהחוק מתיר למכור אלכוהול סיגריות וכלי עישון לאנשים מעל גיל 18 אין לנו לחפש את השקל שעבד בחושך תחת הפנס אלא לנסות ולהביא מאור אל החושך ולחנך את הילדים עלינו להיות מעורבים יותר במשמר האזרחי ובסיירת ההורים, ובאופן כללי להציג יותר נוכחות בגנים הציבורים וברחובות, במו עיני ראיתי קבוצה של בני נוער בגילאי 18-21הולכים אל הגן הציבורי שמאחורי המרכז המסחרי עם נרגילות ושקיות עם בקבוקי משקה כאשר על השקיות מתנוסס הלוגו של סופר סל אפשר להמשיך ולדון ולהאשים את כול העולם בכל הבעיות האפשריות כאשר בפועל מדובר חד משמעית בחינוך ובחוסר מעש שמוביל לשעמום ומשם להתערבויות ומעשים מטופשים, האחריות עלינו, לא על המועצה, לא על בעלי העסקים אלא עלינו .

למעלה