הזמנה לתגובות...

הזמנה לתגובות...

בעבודתי אני נאלצת לא פעם לשתף פעולה או כאילו להראות שיתוף פעולה עם רכלנות ועם הנחת הנחות. הכוונה שהבנות שעובדות עימי, שאיתן אני מתקשרת במהלך רוב שעות היממה, מניחות הנחות, מרכלות פה ושם ואני נאלצת לשתף פעולה עם זה לעיתים. כשמתאפשר לי אני פשוט לא משתתפת בשיחות מעין אלה. אבל יש כאן דילמה: מחד, ברצוני להרגיש נעים וחלק מהצוות. מאידך עצם יציאתי מהשיחות האלה בהכרח גורם לי להיות באיזו עמדה של אאוטסיידרית, של לא מעוניינת להשתייך. לפעמים גם בא לי לחשוף בפניהן את ארבע ההסכמות, אלא שלתחושתי הן לו במקום שמעוניין בכך. האם קרוה לכם שמישהו מתנהג בניגוד לארבע ההסכמות ובא לכם לספר לו עליהן ולנסות לגרום לו לחשוב עליהן או להתנהגל לפיהן? מה אתם עושים במצבים כגון זה שתארתי? שאתם מרגישים שנעשה עוול בכך שאתם יושבים עם צוות שמרכל על אנשים שקשורים אליכם דרך העבודה אבל שנראה שארבע ההסכמות לא יתקבלו על ידיהם בהבנה או בברכה?

אולי תעני לעצמך?

נראה לי שאת יודעת את התשובה . תדמייני שמישהו אחר כתב את זה ותעני .תרגיל טוב.. כי נראה לי שפה אף אחד לא יענה לך.

שים ../images/Emo23.gif יאק

שאתה כותב בפורום ארבע ההסכמות שזה לא דרך הלוחמים!!!! ובפורום זה נהוג לכתוב ברוח ארבע ההסכמות ואם כבר אז. לוחם צריך שיהיה לו סבלנות אין קץ

ahow...

ואז פגש האיש הירוק איש כחול ושאל אותו הי איש מי אתה? ענה האיש: אני אני מסיפור אחר...

ואודה אם תגיב לאנשים בצורה

נעימה יותר. אני מעוניינת שאנשים ירגישו חופשי לשתף כאן בכל דבר, ולא יפחדו לכתוב דברים.

ליאק צידרק

שלום לך איש יקר. גם אני בטוחה שאני יודעת את התשובות. אבל אני גם אוהבת לפתוח את הראש והלב, האזניים, העיניים ושאר החושים וזאת על מנת להיתקל בכמה שיותר דברים. ניתן ללמוד גם מניסיונם של אחרים או מדעתם. אגב, את הדברים שכתבת למעשה אמרתי לעצמי חוץ מהשורה שלך בסוף " כי...לא יענה". החלטתי בכל זאת להעלות השאלה כי כל שאלה שעולה אצלנו תורמת ללמידה אצל הרבה אחרים בכל מיני רמות. ולשמחתי הנחתך "אף אחד לא יענה.." עלתה בתוהו וקיבלתי מענים רלוונטיים. אז כל טוב באהבה רבה ועזוב אותך מהנחת הנחות...

מצב מוכר...

מצב מוכר משהו. אם בא לך, נסי להפריד בין הקשר שאת רוצה שיהיה לך עם אנשים מסויימים, לבין הקשר שיש לך איתם כרגע. אם חברה שלך מרכלת בפנייך, זה לא אומר שאת צריכה לשתף פעולה. את יכולה לשתוק, לעבוד בתוכך על התקדמות בנושא בכל דרך שתבחרי, ובשאר הזמן פשוט להיות איתה כמו שאת באמת רוצה. על מה היית רוצה לדבר איתן? מה מרגיש לך יותר טוב בתור נושא שיחה? מצאת את זה, ויש לך כיוון לעבודה. לאט לאט המציאות תשתנה. בהצלחה.

הי לבה טהורה ../images/Emo23.gif

האם קרה לכם שמישהו מתנהג בניגוד לארבע ההסכמות ובא לכם לספר לו עליהן ולנסות לגרום לו לחשוב עליהן או להתנהג לפיהן? כן, זה קרה לי הרבה בעבר שרציתי שכולם יפעלו לפי ארבע ההסכמות
כיום, אם מישהו פותח עבורי את הפתח אני אשמח לספר לו על ארבע ההסכמות. ואם האדם לא פותח פתח, אז זה לא מעורר בי את הרצון לספר לו על ארבע ההסכמות. מה אתם עושים במצבים כגון זה שתארתי? שאתם מרגישים שנעשה עוול בכך שאתם יושבים עם צוות שמרכל על אנשים שקשורים אליכם דרך העבודה אבל שנראה שארבע ההסכמות לא יתקבלו על ידיהם בהבנה או בברכה? אני לא נמצאת במצבים כאלו. אני רק יכולה לשער מה הייתי עושה אם כן הייתי במצב כזה: * מדברת איתם על נושאים אחרים מעניינים * עובדת על מודעות עצמית בזמן שאני שם, ומודעת לעצמי, לאנשים, למה שעובר עלי וכדומה. ואולי דברים אחרים. זה מה שהיה נראה לי כרגע....

מרגיש לי עצוב../images/Emo10.gif לקרוא אותך...

משום שנראה לי שיש לך פיספוס גדול את עסוקה באחרות וברכולים והתעלמת מדבר חשוב ביותר כאן אותך את וויתרת על עצמך, ועל הנקיון שלך איתך את עומדת במקום של שליטה, וצביעות (וסילחי לי אין לי כוונה לפגוע רק מראה לך את המקום שלך בעיני ואולי אני טועה) אני לעולם לא הכנע בעבור שום טובת הנאה לוותר על עמדתי ואמונתי אני הייתי לוקחת סיכון על מעמדי אך לא מוותרת על יושרי אני הייתי אף מביעה את ראייתי ומכריזה על מקומי הייתי נוכחת ולא פעם במקרים כאלה אני פשוט אמרתי לאותן חברות שהן רכלניות ולא הוגנות ואינני רוצה לקחת חלק בזה ואשרהן ואני מציעה גם לך להביע את דעתך ואם צריך גם את אמונתך אלא אם כן את תבחרי בפשטות להתרחק ולהתעלם קחי זאת לתשומת ליבך איזה מחיר את משלמת כדי להיות בחברתן

למה לך לקחת ללב?

אילנה יקרה."אני הייתי לוקחת סיכון על מעמדי אך לא מוותרת על יושרי. אני הייתי אף מביעה את ראייתי ומכריזה על מקומי..." לא מדובר כאן בחברות. מדובר בקולגות לעבודה. המשמעות של לא לתקשר איתן ( היות שבתקשורת איתן עולות הרבה רכילויות) היא יצירת מתחים ביחסים בינינו ויצירת סביבת עבודה לא נעימה. ואז זה אני מולן. מאד קשה לעשות את מה שאנחנו עושות במוטיבציה גבוהה ובהרגשה נעימה. בשלב מאוחר יותר, ייתכן ואוכל לשנות את מקום העבודה אבל כרגע אני חלק מצוות שמורכב משלושתנו ואני לא רוצה להרגיש לבד מולן או לבד מול הקליינטים שלנו כי זה יוצר לי תדמית של מישהי אאוטסיידרית, שלא מגלה עניין במתרחש, שלא חלק מהצוות וכו'... לפעמים דברים הם מעט מורכבים יותר. ויתור על מקום העבודה הזה בשלב הנוכחי יהיה בעל השלכות מאד שליליות להמשך מסלולי המקצועי. אני כן שומרת ברוב הזמןעל ארבע ההסכמות.חלק מהעבודה שלנו גוררת אותנו מתוך דאגה ואחראיות לדבר על כל מיני אנשים שקשורים, שבשלב מאוחר יותר המסקנות מהשיחות שלנו סביב תפקודם, יגיעו לידיהם במטרה לשפר את מה שצריך. אכן יש לי קושי בעמידה לבד מול ... אם כי אני עוברת תהליך שבו אני משתדלת להיות נאמנה לאמונותיי ועקרונותיי. הדברים שלך מחזקים אותי בדיוק במקום שקשה לי. אשמח להארות נוספות. אני בכל מקרה בעקבות קריאת הכותרת שנתת לתשובתך, חשה כאב בלב וסגירה. כי עצוב לי שעצוב לך. אז בואי נמשיך להיות מאושרות ונלמד מכל מה שקורה. מעדיפה לקרוא לדברים למידה ולא לתת לרגשות שליליים לשאוב אותי. תודה לך על המחשבה, הרצון להאיר דרך ועל היותך. באהבה

מוכר לי הנושא מקרוב

גם אני נמצא לפעמים בסביבה שאנשים מרכלים לידי על אחרים, אם זה משפחה או חברים. 1) אני משתדל לא להתערב בשיחה ולא לתת להם למשוך אותי לתוכה, ואם אני משתלב בשיחה אני מנסה לא ליפול למלכודת ולהגיב על דברים אלה. או שאני מנסה להחליף נושא או שאני פשוט מודע לכך שאני לא חלק מהרכילות ואני מנסה לא לגבש איזה דימיון לגבי המרוכל. 2) כמה פעמים עמדתי על דעתי ואמרתי שאיני עוסק ברכלנות, פשוט לא עניתי, התחמקתי, חייכתי, ושאר שיטות של התחמקות. חלק מהפעמים זה ממש הצליח לי הנושא שונה, חלק מהפעמים תקפו אותי מה שהצחיק אותי ולא לקחתי באופן אישי, וחלק מהפעמים רחמנא ליצלען נפלתי בפח. היום זה הרבה פחות וכמו שמיכל אמרה אם יש לי נגישות להציע להם את הספר אז זה מבורך אם לא אז לא זו כנראה בחירתם. מאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך

תודה

שמחתי שבחרת לחלוק איתי/איתנו את התמודדותך ודעתך בסוגייה שהעליתי.זה גורם לי הרגשה טובה, שמבינים על מה אני מדברת, שמכילים אותי ואת דבריי ממקום של חוויות דומות. מעבר לכך, דבריך מאד מלמדים, מעודדים ונותנים בידיי כלים נוספים להתמדה בארבע ההסכמות. תודה לך מעומק הלב. באהבה

להניח הנחות ובכלל ארבע ההסכמות

"לפעמים גם בא לי לחשוף בפניהן את ארבע ההסכמות, אלא שלתחושתי הן לו במקום שמעוניין בכך" ליבה טהורה אני חושבת שזו "הנחה "לחשוב שהן לא במקום שמעונין בכך הייתי אומרת שיש בזה מעט גם מ"טוהר המילה" (לחשוב כאילו הם לא רוצות להיות במקום נקי.ובמודעות הן מעונינות להשאר בריכולים) ובשלישית. את לוקחת את הענין באופן אישי וברבעית .את חושבת שעשית את המיטב לא להיות שותפה בדרמה הזו? "האם קרוה לכם שמישהו מתנהג בניגוד לארבע ההסכמות ובא לכם לספר לו עליהן ולנסות לגרום לו לחשוב עליהן או להתנהגל לפיהן?" האמת שאם לא היית מבקשת תגובה אז לא הייתי מגיבה ולכן אני מצביעה לך על כך שבעצם כתיבתך את ההודעה לא פעלת לפי ארבע ההסכמות בהצלחה בהמשך.

מעניין. תודה

"האמת שאם לא היית מבקשת תגובה אז לא הייתי מגיבה ולכן..." האם לקחת באופן אישי משהו שביקשתי? האם פעלת לפי ארבע ההסכמות? כנראה שבחרת מתוך איזשהו צורך שלך להגיב. אז ראשית, תודה על תגובתך. לומדת ממנה ומסכימה עם רובה. תודה לך על הארתך. באהבה

למעלה