הזמנה לדיון

zomet10

New member
הזמנה לדיון

מה דעתכם על הכתבה שהתנוססה הבוקר בעיתונות-על הצעת חלוקת ירושלים כעיר בירה לשני העמים?

zomet10

New member
תגובה

אתה יכול לעיין ב-וואלה חדשות. אפרופו החדשות: צומת נתנה את תגובתה למצב המחפיש של פיטורי המורים-מה דעתכם?

patch8

New member
רק שכונות פלסטיניות יהיו

בירת הפלסטינים. אבל אני מתכוון רק לשכונות. כלומר, איזורים ריקים במזרח ירושלים ישארו בישראל. המצב הדמוגרפי מחייב...

zomet10

New member
תגובה

מה המצב הדמוגרפי מחייב? השאלה היא אם לא נראה או יותר נכון אם התחושה של מדינת ישראל היא כמו בובה על חוטים כאשר מנהיגי האומות הגדולות ובראשן ארה"ב מחליטות החלטות כול-כך הרות גורל לנו ההישראלים. נדמה כי מרבית האזרחים שכחו את ההיסטוריה הנרדפת של העם היהודי, את השואה ואת העובדה שעליה אנחנו חוזרים ומביעים: אין לנו מדינה אחרת ולא בירה אחרת!

patch8

New member
המצב הדמוגרפי מחייב.

חייבים ליצור הפרדה בנינו לבין הפלסטינים. אולי לא בהכרח חייב את חלוקת ירושלים אבל הפרדה מהפלסטינים אזרחי ישראל חייבים לבצע. וזה כלול הקמת מדינה פלסטינית ברצועת עזה ובחלק מהגדה המערבית וכמובן לשם לשייך את המשולש וואדי ערה. כמו כן, כמובן סיפוח כל גושי ההתנחלויות לישראל ואיזורים ריקים בגדה שאינם מפריעים לרצף במדינה הפלסטינית(על מנת שנוכל להפרד מהם לגמרי). כולנו רוצים כאן מדינה יהודית-ציונית ועל כן חייבת להתבצע ההפרדה.

נכון! מר zomet10 היקר!

אני יזכיר לך מעט את ההיסטוריה! ירושליים הייתה ברית מדינת ישראל גם עוד לפניי מלחמת 67!!! ועוד לפניי שהעיר העתיקה והשכונות הערביות סופחו אלייה! מה אתה מסיק מזה?!

The Bugi

New member
שום דבר

ירושלים תישאר מאוחדת לנצח, על זה יש הסכמה רחבה בכל העם והחלטה על הפרדה שכזו תיפול גם בכנסת. יש גבול לכל תעלול.

patch8

New member
.....

הייתי רוצה את ירושלים שלמה ומאוחדת. אני עדיין לא מוגבש בדעותיי לגבי ירושלים ומתלבט בגלל ה200,000 פלסטינים ישראלים שחיים בה. אני מקווה לגלות בהמשך שהחלוקה של העיר לא תהיה הכרחית.

zomet10

New member
תגובה

תחשוב לרגע! מה עלול לקרות אם וכאשר ירושלים תחולק בין שני העמים?

snunit5

New member
חשבתי

נו ? להעיף מרשימת מקבלי הקצבאות 200000 ערבים מה ?

למה אתה מדבר על חלקים מירושליים?!

עדיף לוותר על כמה אבנים ירושלימיות ולקבל מקומות והרים אסטרתגיים ביהודה ושמורון על זה צריך להילחם!

בוגי היקר! נכון יש הסכמה רחבה

שאנחנו מאוד נשמח אם ירושליים כולה תישאר ביידנו! אבל זה לא תלויי ביידנו! אמר לי מישהו שאין אף ערבי שייסכים לוותר על פיסת אדמה אחת! התורקים היו פה והלכו, הבריטים היו פה והלכו,אנחנו כאן, ואנחנו גם נלך משמה! והפיתרון הנשגב: העיר המערבית הירושלמית תיהיה כולה שייכחת מאה אחוז לישראל! העיר המזרחית החדשה תיהיה כולה ביידי פלסטין!! העיר העתיקה: הכותל והרובע היהודי ועוד כמה מקומות חושבים ליהודת מאוד אבל שמצד שני אין לעמים או כתות אחרות חשיבות במקומות אלו יהיו כנראה גם שלנו! השכונות המוסלמיות והנוצריות בעיר העתיקה יהיו שייכחים לפלסטין! וכל שאר העיר והר הבית יחולקו בהסכמים עוד יחרזו כשטח בין לאומי שזה אומר שהוא לא שייך לאף אחד! הוא רבונות משותפת של הישראלים והפלסטינים! פשוט מאוד

דעתי

בירות יש למדינות, לא לעמים. מכיוון שאני מתנגד לחלוטין להקמת מדינה ערבית נוספת במזה"ת על חשבון ארץ-ישראל בגבולותיה הנוכחיים (כולל יש"ע+גולן), אין מבחינתי בכלל מה לדבר על כך שירושלים תחולק לשתי ערים, שתי בירות וכו'. כל הרעיון של ירושלים כבירה למדינה פלשתינית מצוץ מהאצבע, כמו כל ראיון ה"אומה" הפלשתינית. שניהם נולדו רק כשהגיעו המתיישבים הציונים, בתור תירוץ לא להקים מדינה יהודית. אז מה כן עושים עם עשרות אלפי הערבים שגרים שם? כמה שיותר שלטון מקומי קהילתי ושיתוף פעולה עם העיריה. בחיפה, עכו ות"א-יפו זה עובד לא כל כך רע. לא מושלם, כמובן -- רואים את הפערים בין היהודים לערבים, וזה בהחלט לא מתכון שממנו אפשר לצפות שתצמח נאמנות גבוהה של הערבים למדינת ישראל, אבל יש ניצנים של שילוב ודו-קיום, דבר שאני מאמין בו. המדינה בפירוש צריכה להתאמץ יותר ולעזור לאזרחים הערבים שמוכנים להכיר במדינה, לשתף פעולה ולקבל את העזרה. בירושלים אמנם אין הפרות סדר נוראיות, אבל אין כמעט שום שיתוף בניהול העיר - רוב הערבים במזרח מחרימים את הבחירות לעיריה בגלל איומים של קיצונים שלא מכירים בשלטון ישראלי. באלה צריך לטפל לפי חוקי הבחירות, שאוסרים להשפיע על ידי איומים על בעל זכות בחירה לא להצביע. הבעיה היא שלשלטונות ישראל נוח עם זה שאין נציגים ערבים במועצה. אני מאמין שדמוקרטיה הוגנת לא יכולה להתנהג ככה. אבל אין שום קשר בין זה לבין "בירה" ל"מדינה פלשתינית".

ועוד הצעות ...

... בהמשך למה שכתבתי קודם - אני לא רואה שום סיבה ששכונות ערביות שלא מפריעות לרצף טריטוריאלי ישראלי לא יהפכו כבר עכשיו לישויות מוניציפליות נפרדות. אני לצערי לא מכיר את מפת ירושלים מספיק טוב ולא יכול להגיד באילו שכונות מדובר, אבל מנחש שיש כמה כאלה. נכון, יצירת אוטונומיות בצמוד לבירה זה לא טוב, אבל מה יותר טוב? אי-אפשר ולא צריך לכפות עליהם שלטון ישראלי מוחלט. ההצעות האלה שלי ממש לא מלומדות ולא מעמיקות, אבל הנקודה היא: לפתור כמה שיותר מהר את הדברים הקלים כצעדים בוני אמון. על החלקים הקשים, כמו מובלעות ובעיות רצף טריטוריאלי, וגם הר הבית כמובן, יהיה יותר קל לדבר כשמסה גדולה של תושבים תחוש שהיא יכולה לחיות בחופש. זו אפשרות אחת, כלומר דין נצרים כדין תל אביב, אבל דין שועפט לא כדיו כדין הגבעה הצרפתית. ויש עוד אפשרות: רכישה מסיבית של נדל"ן בשכונות ערביות, ויישובן בישראלים. כמו שיישבנו את חיפה, עכו ולוד. יקר, קשה, מסוכן והעולם לא יאהב את זה. מי יהיה המנהיג האמיץ שירים את הכפפה הזו? אולי מושיק גרין?

zomet10

New member
שלום לך!

הצדק היא מילה ש"ייפי-הנפש" אוהבים להשתמש בה. לצעוק את זעקת החלשים-במקרה הזה, הערבים הפלשתינאים אך רחוק מהם ובטח שלא בשכנות עימם. ממקור אמין ומוסמך, עצמי שלי אני יודעת שביפו למשל חיים אזרחים יהודים וערבים, עיירית תל-אביב ואגודות שונות תורמות כספים לשקם את מעמדם של הערבים אך לעולם זה לא מספיק ומספק... אני בטוחה שבאזורים הקולטים את שני העמים מנסים לבנות גשר שיענה לצרכים של הזהויות השונות כך בעכו ולוד ושאר הערים. בעיית ירושלים היא בעיה עמוקה ושורשית כי קיימים בה ספקטים ערכיים-דתיים. נושא ההתנתקות עד כה נגע בבעיית הערבים, בסכסוך הפלסטינאי ובפוליטיקה... אף מפלגה לא נגעה במצוקת המתנחלים ובמצוקה העתידה לבוא ל"עזתיים" אשר יותרו ללא עבודה עם בוא ההתנתקות ויותרו ללא פרנסה. משה גרין היושב בראש צומת, אינו גזען ובטח אינו עיוור. מושיק פעיל בקרב אזרחים יהודים וערבים בצדק, סובלנות, ערכים והגינות-מה שנראה כעומק וכבסיס איתני כן, להרים את הכפפה ולהוביל כאן מנהיגות שחלילה לא תזניח ותשכח את האוכלוסיה, את אזרחי המדינה-צעירים, מובטלים, בעיית הסכסוך ערבי-יהודי. בנוגע לאומץ וכריזמה מנהיגותית, באופן אישי, אני יכולה להעיד שמושיק ניכן בתכונות אלו. נשמח לשמוע ממך, דבריך אף על פי שאתה מעיד שאינם "מלומדים" מענינים לחלוטין.

למעלה