הזכות להתאכזב

itasmart

New member
הזכות להתאכזב

אני בן 22. החיים שלי יפים - נגיד שאני חייב המון להוריי, אך גם אני עבדתי ועברתי דברים למען מצבי כיום. לא חזר לי כלום אך למרות זאת אני סוחב כל הזמן מועקה בלב כי אין לי אהבה - הדבר היחידי שחסר לי בחיים. אני עדיין בתול - מלבד כמה סטוצים שבאמת האיר לי המזל אך זה קורה לעיתים רחוקות מדי. זה מדהים אותי איך האכזבה הזאת מעצמי מקרינה על כל החיים. השתחררתי מצה"ל לפני שבועיים ומאז קרו לי דברים נפלאים אך כל זה מרגיש חסר טעם כמעט - זה נשמע קצת כאילו אני מפונק אבל גם הפסיכולוג שלי אומר שיש לי את הזכות להתאכזב ולהיות מדוכא - כמו שיש לכל אחד את הזכות הזו ולא צריך להשוות את מצבי לילדים הרעבים בזמביה בשביל להתבייש בזה שאני מדוכא ולהתעשת. אתם חושבים שהוא צודק? היום בפגישתי איתו הוא אמר לי שאני צריך ללמוד לחיות עם התחושה שלא יצא לי לקיים יחסי מין (יש לציין שיש לי את כל מה שנחוץ). פשוט לחיות עם זה - לא להקצין את האכזבה, כלומר לא לצאת מפרופורציה. זה הרגיז אותי כי אחד הדברים הכי מעצבים שיכולים להגיד למישהו מאוכזב זה ש"תלמד לחיות עם זה" או ש"תפסיק להקרין את מה שאתה מרגיש החוצה כי אנשים רואים את זה עליך" תגובתכם

morales1

New member
אומרים שממתינים הרבה זמן למשהו שהכי הכי טוב..

אז מאמינה שמשתלם לך...

יום טוב

קשר חומרי שלם הוא חיוני בשלב מסוים בחיים, אבל לא מאד חשוב. השקע בעקר באהבה, היא החשובה. כשתהיה לך אהבה, תגיע גם לקשר חומרי. השתתף בהרבה מסגרות חברתיות, המענינות אותך, ושם תכיר אנשים חדשים. התערה בחברת האנשים, שתחבב במסגרות, וכך לאט תיצור קשרים ותמצא אהבות חדשות וטובות.

בופיק

New member
צודק.....

יש לך זכות מלאה להרגיש איזה רגש שאתה רוצה או מרגיש.... וכן, אל תשווה כאב של אחרים ותגיד להם יותר קשה אין לי זכות כי זה לא נכון, אתה לא משווה את עצמך לאחרים .... אתה צריך להשוות את עצמך לעצמך.... זה לא בושה להיות מדוכא, קצת עצוב או בדיכאון.... ואני לא כל כך מסכימה עם זה שאתה צריך לחיות את זה.... לפי דעתי אסור לנו ללמוד לחיות עם מה שמפריע לנו... אם משהו מפריע לנו צריך לקום ולעשות, לקום ולפעול כדי לשנותו.... להשלים אם זה לדעתי זה להרים ידיים... אז את תרים ידיים, זה מפריע לך? תקום ותעשה תקום ותשנה... "אתה עוד תשנה את העולם..." זוכר את השיר???? אז אני מאמינה שאתה תשנה אם תרצה, תתחיל בלשנות דברים בעצמך, צעד ועוד צעד יביאו אותך להצלחה... מאמינה וסומכת עליך שתצליח לשנות.... שלך פה בופיק

איריס95

New member
שחרר לחץ. תתחיל להנות.

תמיד כשרוצים משהו מאוד מאוד ועושים מאמצים להשיגו נדמה לנו שלעולם לא נשיג זאת ואין הצלחה ובדיוק כאשר אנחנו מתייאשים ומפסיקים להתאמץ ולהשיג אז לפתע הוא מגיע סתם כך בלי כוונה ובלי תכנון. בחייך נסה לשחרר מאט את המאמצים ותהנה מהרגע וממה שכן הצלחת להשיג.

למעלה