הזירה 3- פרק 43- בורג

YossihNew

Well-known member
🪛

הפרקים המדהימים ממשיכים, והפעם יהיה פרק עם קטע מאוד מרגש בתוכו.

תזכרו- לא משנה מה אתם חושבים שאתם, או כמה שאתם חשובים- בסופו של דבר, במערכת אתם רק בורג.

גיא עדיין מצוברח ממה שקרה בזמן שכולם מנסים לשכנע את צליל לסלוח לג'וני, אבל היא לא מוכנה לסלוח לו. טוהר מדברת עם נועה שיחה גלויה על האבות שלהם, וגדעון כועס במיוחד על מה שקרה.

קריאה נעימה!

קבצים מצורפים

• פרק 43- בורג.docx
    KB 344.7 · צפיות: 2

YossihNew

Well-known member
אחרי הפעמון!

*צליל מטהרת את האוויר בקטורת.*

צליל: "שמתי לב שהמון אנשים פה מדברים רק על דבר אחד. מתאבקי דור שני. אנחנו לא הראשונים שמדברים על זה, התופעה הזאת ידועה. אבות התאבקו, ילדים מתאבקים. זה ברור, זה קיים, המון אנשים ממשיכים את ההורים שלהם. אבל מה שמעצבן אותי... כן, גם אותי מעצבנים דברים... זה שאנשים מדברים על האבות שלהם כאילו זה מדד למשהו."

*צליל זורקת את הקטורת.*

צליל: "אז אבא של זה היה חמש פעמים אלוף ואבא של זאת היה עשר פעמים אלוף, ואבא של זה היה חייל. ואבא של זה עבריין כבד. וכולם אומרים שזה אומר משהו עליהם. אז יש לי חדשות בשבילכם- זה לא. אתם לא אבא שלכם, אתם לא אימא שלכם. אתם אפילו לא חייבים להמשיך אותם! תמיד יש לכם בחירה. אתם מרגישים שאתם נקראתם להמשיך את ההורים שלכם, אבל זאת החלטה שלכם. אתם לא חייבים לעשות את זה אלא בוחרים. אבל השאלה היא... נניח שבחרתם להמשיך. בחרתם להתאבק כמו ההורים שלכם. מה זה אומר עליכם?!"

*צליל מסתכלת על המצלמה.*

צליל: "התשובה היא... כלום. אתם כלום אם אתם רק רוצים לדבר על ההורים שלכם. האלוף שלנו זה בן אדם בלי ייחוס, בלי הורים מפורסמים, סתם בן אדם. אבל הסתם בן אדם הזה נאבק על מה שיש לו, הוא לא מרגיש שזה מגיע לו מירושה. הוא לא זכה באור מן ההפקר. ואולי אם אתם תבינו שכישרון לא עובר בירושה, אולי אז אתם תבינו מה יש ליותם הרן שלכם אין. גם אתה, גיא אשכנזי. גם אתה."

*צליל הולכת משם.*​

YossihNew

Well-known member
הערות היוצר
  1. מטאפורת הבורג
    מה שנותן לפרק הזה את השם, הוא המטאפורה הגדולה של אודי. הבורג. כל מתאבק הוא בעצם בורג. המכונה היא אחת, היא גדולה, היא הארגון. אבל כל המתאבקים הם הברגים, וברגע שהבורג הזה נשחק, מחליפים אותו בבורג אחר. זה קצת עצוב שאודי מתייחס לעצמו כמשהו ניתן להחלפה, אבל זה בערך כל מה שקורה בארגוני היאבקות. אישית טוהר לא תשכח אותו, אישית טוהר מתה עליו. אבל מבחינת היאבקות... ברגע שאתה לא שם, אתה לא קיים. סטיב אוסטין, מתאבק גדול, אמר את זה. הוא היה במשך תקופה לא קצרה אחד מהמתאבקים הכי חשובים בעסק, מהחשובים ביותר בכל הזמנים. ואם אפילו אותו אפשר להחליף, אז כל בורג ניתן להחלפה.
  2. כל העלילה של אודי
    כן, אני לא יודע בדיוק מה רציתי עם העלילה המרכזית של אודי. כל ההיגיון היה שהוא יצטרך להיות האלוף שמחליפים אותו, שעוד שנייה נעלם וצריך לעשות דברים נוראיים כדי לשמור על עצמו. אז הוספתי את הפציעה, והוספתי את הסמים, והפשע... אבל אני לא חושב שממש חשבתי לעצמי שזה יסתכם בפרישה. אבל בסוף כתבתי לאודי פרישה. פרישה אפילו מכובדת. הפרישה מבוססת על פרישתו של המתאבק ריק פלייר- שבמשך שלושים שנים התאבק והיה אחד מהמתאבקים הכי גדולים בעסק. עוד פעם- בורג, ניתן להחלפה וכו'. הנאומים של טוהר ושל אודי בקטע זה בול זה. וכשטוהר מדברת על מה שכולם יעשו בלי אודי... זה מרגש מאוד. זה עצוב. פרישה טובה.
  3. נועה, טוהר, אבות
    שם הפרק המקורי היה "אבא". והרגע שבו נועה מזכירה לטוהר שגם לה יש אבא רוצח, יוצר הקבלות עצומות בין שתיהן. זה בעצם הנושא המרכזי של הפרק, אולי של כל הסדרה, אבות ואמהות ובנים ומה שביניהם. במקור חשבתי שטוהר תהיה זאת שתשכנע את נועה לעזוב את הבית. שתצעק עליה- אני ניצלתי מרצח בגלל שבאותו היום לא הייתי בבית. המשפט הזה כן נכנס, אבל בצורה אחרת. ולשם מסביר שהוא תמיד ידע שנועה טובה. אגב, השיחה של טוהר אחר כך עם גיא על האבא שלהם ועל אביגיל גם שברה אותי לגמרי. מהשיחות היפות ביותר שכתבתי. טוהר ונועה, הן הפכו לחברות. חברות ממש. זה אפילו די חמוד בעיניי. ללא ספק תהליך של דמות.
  4. ג'וני, יותם והזוגות שלהם
    ג'וני ויותם, שני החברים הטובים. הקטע שג'וני מסביר לגיא שייקח המון זמן עד שספיר ויותם יפסיקו להתנשק, ושצריך מסור, מצחיק אותי. ומה שמעניין זה שצליל, בת הזוג לשעבר של ג'וני, היא החברה הכי טובה של יותם. היא הייתה שם איתו ברגעים הכי קשים, ויותם מאוד רוצה שהם יחזרו. ידעתי מההתחלה שג'וני ינאם בפני צליל לאחר הקרב שלו, לאחר ההשפלה האולטימטיבית. ושזה לא יעבוד- יותר מזה שזאת תהיה השפלה, זה לא יעבוד! למה? כי ג'וני עדיין לא הבין. אבל האמת שלא ידעתי שליאם יהיה חלק מהסיפור הזה, ובסופו של דבר זה הסתדר לי ממש יפה. מעניין אם נחזור לזה שיותם וג'וני יהיו מאושרים, כל אחד עם בת זוגו היפהפייה והנחמדה...
  5. האם סלחו לנועה?
    התשובה הקצרה- לא! התשובה הארוכה- כן! במקור, נועה התעצבנה על זה שכולם מפחדים ממנה. וצליל נתנה נאום- לא שונה כל כך ממה שהיא נותנת בפרומואים אחרי- להגנתה. אבל החלטתי לשנות את זה. זה לא עובד ככה. בנקודה הזאת, הדמות שעוברת תהליך צריכה לעבור התקפה על האמת שלה. זוכרים מה גדעון אמר לנועה? שלעולם לא ישכחו מה היא עשתה. שלעולם לא יפרידו בינה לבינו. וזה בדיוק מה שקורה. באמצעות זה שהם בכלל לא סלחו לה, הרגע אחרי- שהיא מגלה שטוהר ממשיכה לשתף פעולה עם אבא שלה- הופך ליותר חזק. נועה עכשיו מגלה שאבא שלה לא בדיוק יצא מחייה- בכמה מובנים. המאבק האחרון תכף מתחיל.​

למעלה