הזיווג המושלם

OrEl74

Well-known member
מנהל
הזיווג המושלם

יצא לי לחשוב על צמדים גדולים בהיסטוריה ועל הדרך שבא הם הפרו אחד את השני (סטוקטון ומלון כמובן) ואז חשבתי, איזה שני שחקנים בליגה היום יכולים להפיק תועלת גדולה אחד מהשני אם נצרף אותם זה לזה.
משום מה הזוג הראשון שעלה לי לראש הם האוורד ורנדו
האחד לא יודע ליצור לעצמו מצבים אבל אם הוא יקבל את הכדור מתחת לסל הוא בהחלט יעשה את העבודה, השני סתם לא יודע לקלוע אז עדיף שיתמקד בלמסור וכך מתקבל צמד די קטלני (ומפונק מאוד)

מה דעתכם על הזיווג הזה?
איזה עוד שחקנים אתם חושבים שיתנו כזוג יותר ממה שהם נותנים נכון להיום?

לברון וסטף קארי

ולדברים אולי פחות ברורים...
&nbsp
איבאקה (כל סטרץ' פור שנותן הגנה יתאים פה במשבצת שלו, לדוגמא דריימונד גרין וקצת פחות אבל גם כריס בוש) וקאזינס נשמע כמו שילוב קטלני.
&nbsp
רונדו והווארד פחות עושים לי את זה. אולי לפני 5 שנים, גם מבחינת המשחק שמעט השתנה ויותר מעודד ריווח שזה תחום חלש של שניהם וגם בגלל שהם הרבה אחרי השיא.
&nbsp
&nbsp

billc

New member
האמת שבאמת סטף ולברון נראה צמד מושלם

קיירי גם קלעי מעולה, אבל סטף עושה משחק יותר טוב מקיירי, והוא יכול להוריד לחץ מלברון

dark happy shadow

Member
מנהל
אני חייב להסכים עם זה, כשלשמור על מערך כזה הוא בלתי אפשרי
סטף מנהל משחק וקולע, לברון מנהל משחק שני עם הכוח הפיזי לחדור פנימה ולתת מסירה מתחת לסל החוצה החוצה או דאנק (כאשר נוח לו למסור כמובן) זה שיטה של אליפות בטוחה וליד זה יש 3 נוספים שצריכים לקלוע ולעשות הגנה.

אם תוסיף לזה מוביל כדור שלישי (חמדנות יתר) שגם קולע חוץ מסטף ראשי, לברון שני ומוביל שלישי ותקבל קבוצה של שושלת בלתי מנוצחת ולא משנה מי יהיה המאמן שלה, עוזר המאמן או ה gm.
חשוב לציין שצריך לדעת לשחק עם 3 מובילי כדור ואין הרבה קבוצות שעשו את זה באופן מוצלח עד כמה שזכור לי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
פספסתם את הנקודה

הכוונה שלי היתה לשני שחקנים שלבד הם לא מציאה גדולה או כפי שדאמבי ציין, המניות שלהם בירידה תלולה.
לקחת את לברון וסטף זו לא חכמה גדולה

&nbsp
&nbsp

dark happy shadow

Member
מנהל
קשה שלא לחשוב על זה עדיין
תעצור את סטף עם 2-3 שחקנים, לברון יחטיף לך על הראש נקודות...
תעצור את לברון עם 2-3 שחקנים, סטף יוריד לך על הראש נקודות...
תוסיף לזה מוביל כדור שלישי ליד שניהם שגם קולע ועושה הגנה ויש לך קבוצה שלא ניתן לעצור אותה.

במילים אחרות אין לך נשק בהגנה נגד הרכב כזה.

תרחיב על איבאקה וקאזינס בבקשה

או בכלל על קונצפט של שני גבוהים בצמד קטלני. אני חושב שנדיר לראת קבוצות שמתבססות על זוג גבוהים שמשחקים יחד, וגם כשיש (ממפיס) הם לא בהכרח צמד קטלני, הם יותר שני שחקנים גבוהים טובים מאד.
&nbsp
איך לדעתך עובד שילוב טוב בין גבוהים היום? בעבר אני יכול להבין - היום זה נשמע כמו גישה מרחיקת לכת.

קאזינס הוא כמובן סנטר, אבל הוא לא מספק נוכחות הגנתית בצבע

כמו שהיית רוצה מהסנטר שלך. לכן היית רוצה לידו 4 שיכול לתת לך את זה. הבעיה היא שרוב הביגמנים בליגה שמספקים הגנה סביב הטבעת לא קולעים טוב מחצי מרחק ומעלה (אשיק, הווארד, היברט וכו') ואז במשחק לצד קאזינס הצבע נהיה צפוף וזה קילר לשחקן פוסט אפ, וממש חבל בשביל אחד כמו קאזינס שיודע גם למסור החוצה לקלעים. איבאקה לעומת זאת הוא אחד הביגמנים הסט שוטרים הטובים בליגה שגם הוסיף את השלשות לארסנל שלו השנה. איבאקה גם מספיק נייד (גם אם כי לא כמו דריימונד גרין) כדי לשמור מספיק טוב את הפיק אנד רול ובקיצור אתה נהנה מכל העולמות. גם התאמה הגנתית וגם התאמה התקפית.
&nbsp
קאולי סטיין למשל שהובא בדראפט כדי לשחק לצד קאזינס אולי ייתרום מבחינה הגנתית במיוחד בנושא של ניידות אבל התקפית זה צפוי להיות שילוב רע מאוד. שחקנים כמו ריאן אנדרסון או מוריס ספייטס יישתלבו מעולה ליד קאזינס התקפית אבל הגנתית זה קו קדמי שיאכל הרבה חצץ. סטרץ' פור הגנתי פותר את שתי הבעיות. עוד שם אידיאלי שלא ציינתי בהודעה הראשונית הוא אנטוני דיוויס אבל מן הסתם כל שילוב איתו ייראה טוב מאוד וזה פחות פוגע לכוונה של אוראל פה.

fatnoam

Active member
לברון ודוראנט > לברון וסטף

1. סטף נפגע מזה שהוא לא מקבל ההחלטות הבלעדי על המגרש.
2. לברון לא צריך מוסר ברמה של סטף בשביל לקבל את הכדור בעיתוי המתאים. מספיק מישהו גבוה כמו דוראנט.
3. דוראנט פינישר יותר טוב מסטף. אולי בשלשות יש לסטף יתרון, אבל הקוויק ריליס שלו מתבטל מול הגובה של קיידי (או בקיצור שניהם יכולים לשחרר זריקה מתי שהם רוצים), ולא בטוח שבלעמוד ולקלוע סטף יותר טוב מדוראנט וגם אם כן, אז זה לא מבטל את היתרון של דוראנט בכל משבצת אחרת במגרש.
4. לקבוצה מסוימת עוד יכולים להיות שני שומרים סבירים ללברון וסטף (כמו שליוסטון יש את אריזה ובברלי), לך תמצא קבוצה עם שני שחקנים שמסוגלים לשמור על לברון ודוראנט.
5. דוראנט > סטף (הודעות נאצה יתקבלו בברכה על סעיף זה, לא סביר אבל שתצליחו לשנות את דעתי).
&nbsp
כשמדובר על צמד שחקנים שהשלימו אחד את השני, להזכיר את סטוקטון ומאלון כשחקנים בינוניים שהתעלו (זה מה שהשתמע מרצף ההודעות) זה מוזר, כי שניהם, ביחד ולחוד, היו שחקנים מצוינים.
&nbsp
בכל אופן אם ניקח שני שחקנים מוגבלים שמשלימים אחד את השני מצויין, אז הדוגמא הקלאסית זה רוביו ואיבקה. סרג׳ יודע לקלוע מחצי מרחק ולדפוק האליופים, פשוט אין לו שום כישורים מוטוריים לעשות משהו אחר עם הכדור. רוביו יודע לעשות כל דבר עם הכדור, חוץ ממה שכרוך בלשים אותו בטבעת. הייתי אומר שזו סינרגיה טובה בין שני שחקנים. הכי מצחיק, שכמה שבתיאוריה זה נראה לא רע, בפועל (נבחרת ספרד) זה לא עבד אפילו קצת.

dark happy shadow

Member
מנהל
אריזה שיחק בגלל שהשופטים נתנו לו לעשות עבירות
ב hd הלא ערוך רואים היטב כיצד הוא תופס את סטף חופשי חופשי גם 3 פעמיים בהתקפה כאשר משהו אחר מוביל כדור אצל ג"ס באותה התקפה כולל חיבוק ותפיסה של היד והרגל של סטף... זה עדיין לא חוקי לתפוס יד,רגל או לחבק שחקן 3 פעמיים בהתקפה.

השופטים אומנם אישרו את זה כשהארדן כמובן מקבל על כל מגע שריקה לטובתו בניגוד לסטף, אבל זה לא הופך את אריזה לשומר טוב עדיין.

fatnoam

Active member
אין לי מושג איך מה שכתבת קשור למה שאני כתבתי.

dark happy shadow

Member
מנהל
סעיף 4 שלך איננו נכון, זה הקשר.
אריזה לא יכול לשמור על סטף ולא על לברון אלא אם השופטים נותנים לו לתפוס להם חלקי גוף שלמים.

OrEl74

Well-known member
מנהל
וואי וואי!

אם הבנת ממה שכתבתי שאני חושב שסטוקטון ומלון היו שחקנים בינויים אז אני באמת מתנצל

הכוונה הייתה שהם פשוט הפרו אחד את השני וניזונו אחד מהשני בצורה מושלמת, זה לא אומר שכל אחד מהם היה פחות טוב ממה שהם היו ביחד. אחרי הכל, מדובר בשניים מהטובים בהיסטוריה וזה מדבר בעד עצמו לא?
&nbsp
אני מסכים לגמרי לגבי לברון ודוראנט ושקלתי לכתוב את זה בעצמי אבל כפי שכבר ציינתי בהקשר של לברון וסטף, זאת לא חכמה גדולה

הדוגמא של איבקה ורוביו מדברת אלי הרבה יותר ואני די בטוח שבקבוצת NBA זה יעבוד טוב יותר מאשר בנבחרת ספרד

OrEl74

Well-known member
מנהל
אגב, דוגמא מצויינת לשחקנים שהיו טובים יותר ביחד

לפחות במקרה של אחד מהם זה פול פירס ואנטואן ווקר שכצמד היו מרשימים למדי אבל בנפרד, ווקר פשוט הפך להיות שחקן דרג ג'
פירס זה פירס, עם או בלי ווקר

&nbsp

rapgamer4ever

New member
דרון וויליאמס וקרלוס בוזר היו אחד הצמדים הטובים בליגה

מבלי להרחיב על איך שבוזר נראה בשיקאגו ואיך שדרון נראה בברוקלין... זה מדבר בעד עצמו

holcberg123

New member
לדעתי לברון ודיאנדרה ג'ורדן

לברון ידוע ביכולותיו הנהדרות בכל פרמטר וצירופו לג'ורדן עלול להביא את אחד הפיק אנדד רולים הקטלניים בליגה שמחייב אותך לשמור על שני השחקנים בו בזמן.
יכול להוליד מהלכים מגוונים אם זה האליופים הקטלניים של ג'ורדן לבין ג'אמפ שוט של לברון.

למעלה