הזזת נקודת גז וארונות מטבח

• פותח הנושא mgbp
  • פורסם בתאריך

mgbp

New member
הזזת נקודת גז וארונות מטבח

שלום,

אנחנו רגע לפני הזזת נקודת גז והתקנת המטבח.

המטבח בצורת "ר" ועלינו להזיז את נקודת הגז מקיר אחד לקיר השני. הבנתי שטכנאי חברת הגז מעביר את הנקודה עם צינור צמוד לקיר מאחורי הארונות עד למקום הרצוי.
השאלה היא האם זה לא יגרום לרווח בין הארונות לקיר או שבכל מקרה יש רווח? האם צריך לתת לו הנחיות מסויימת לעניין הזה? הרי גם אם הוא מעביר את הצינור על הרצפה, הרי שהנקודה נמצאת באמצע הקיר- אז הוא חוצב כדי להוריד אותהל מטה??

מקווה שהייתי ברורה. אשמח לעצות מבעלי הניסיון.

תודה

milch

New member
נקודת גז

לא חייבים טכנאי של חברת הגז. ניתן להוזיל עלויות באמצעות טכנאי גז פרטי.
מי שזה לא יהיה, צריך להנחות אותו לאן להזיז את הנקודה. כאשר אומרים נקודה, הכוונה לברז שהוא צריך להיות בעל נגישות מיידית בתוך ארון סמוך/צמוד לזה עם הכיריים.
כאשר בונים ומתקינים ארונות מטטבח, נשאר רווח של 1.5-2 ס"מ בין גב הארון לקיר. אם זה לא מספיק כדי להוליך את הצינור ממקומו הישן לכיוון הריצפה. אז צריך לחצוב. על הריצפה המצב הרבה יותר חופשי. במיקרה זה נהוג לקדוח בתחתית הארון הרלוונטי בחלקו האחורי ולהעלות את הצינור תוך התחשבות בפירזולים אם יש באזור.

mgbp

New member
תודה על התשובה

שהרגיעה אותי יש לומר...
השאלה היא איך אפשר לדעת אם הרווח מספיק כדי להעביר את הצינור? הרי קודם מעבירים את הנקודה רק אח"כ מגיעים הארונות.
תודה שוב.

milch

New member
אני לא מכיר את מיבנה הבית שלכם

לא פעם יש אפשרות להוציא את הצינור, לבצע את התוספת מחוץ לבית ולהכנס באזור החדש. אם לא, רק הנגר יכול לדעת איך הוא לקח מידות ומה הוא תיכנן מבחינת מרווחי ביטחון להתקנה. אם כל זה מסובך, תעבירו את הסיבוך למתקין הגז שיחצוב קצת. אם גם זה לא מסתדר, יש עוד אפשרות, אם הצינור נכנס לבית בגובה מסוים, להנמיך את הכניסה הזאת לגובה הריצפה +/- כי זה מתבצע ע"י קידוח חור מעבר בקיר ללא חציבה. יתכן ויש עוד אפשרויות לפיתרון, אך כפי שכתבתי, התנאים בשטח לא ידועים לי.

mgbp

New member
שוחחתי עם טכנאי גז

ועכשיו הבנתי שעובי הצינור של הגז שמעבירים הוא 8 מ"מ... אם כך- זה בכלל משמעותי שיווצר רווח של 8 מ"מ בין הארון לקיר ??

לגבי הדירה- מדובר בדירה בבניין רב קומות.

milch

New member
צינור גז

ככל שידוע לי, צינור ה-8 מ"מ אמור להיות מוגן ע"י צינור חיצוני בקוטר של כ-16 מ"מ. אם טכנאי הגז המוסמך יגיד שזה בסדר, מי אני שאחשוב אחרת
.

baniti

New member
גם אצלינו השחילו צינור גז בתוך צינור חיצוני

(לא בטוחה אם 16 מ"מ) וזכור לי שהיה קושי בהשחלת הצינור וטכנאי הגז השתמש בסבון.

milch

New member
צינור בתוך צינור

אני לא יודע מה עשו אצלכם, זה נשמע מוזר.
זה צינור שנקרא "צינור נחושת מתועל" והוא מגיע בד"כ בגוון צהוב. לא צריך להשחיל כלום.

pregnant13

New member
כשאני תכננתי מטבח לפני כמה ימים

מעצבת מטבחים אחת אמרה לי שזו לא בעיה להעביר את נקודת הגז.
ולכן עצבה לי מטבח יותר נוח.

מעצבת אחרת אמרה לי שיש בזה סכנה. ושבכלל הפיצוצים האחרונים שהיו, היו בעקבות משחק עם צינורות גז.

לפני כמה ימים היה לי בבית פיצוץ בצינור. נזל שהייתי בבית ושמעתי את זה. תוך שניות המקלחת הוצפה, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי בבית. ומה היה קורה אם זה היה צינור גז....

milch

New member
מוזר שמעצבת עוסקת בדברים שאין לה מושג

כגון הסיבות לפיצוצים שהיו לאחרונה במערכות גז. מה זה משחקים עם צינורות גז?
אזזזזזזז, חבל לזרוע פניקה ללא כל ביסוס. פעם היה נהוג לבצע מעבר בין קטרים שונים של צנרת נחושת או סתם הארכה, באמצעות אביזרי חיבור יעודיים. כנראה שמתקיני התקנים הגיעו למסקנה (לדעתי בצדק) ששיטה זו יכולה ליצור תקלות מיותרות וכיום התקן מחייב ביצוע חיבורים מסוג זה בהלחמה בלבד!
לבסוף, אין כל קשר בין הפיצוץ בצינור המים בביתך לבין צנרת גז. מדובר בסוג אחר של חומרים (של הצנרת) ושל שיטות וסוגי התקנה.
במידה ועבודות על מערכת הגז בוצעו ע"י טכנאים מוסמכים ובכלל המערכת מוגנת ממפגעים חיצוניים, את יכולה להיות רגוע.

pregnant13

New member
לא אמרתי שיש קשר בין צינור גז לצינור מים

נתתי פשוט דוגמא למה קורה שיש פיצוץ בצינור מים וישר עלתה לי האסוציאלציה לצינור גז ולהשלכות

baniti

New member
לא מוזר,אני מעצבת אבל לא בתים כך שלא הייתה לי

סיבה להכנס לעומקו של נושא הגז אך בבירור שעשיתי לגבי ההשחלה בעזרת הסבון בביתי אכן,
הטכנאי השתמש בזה מאחר והצינור המיועד היה סתום והגז לא עבר בו.
ותודה,מכל מלמדי השכלתי.

milch

New member
אני מתנצל אם לא הובנתי נכון

לגבי "התעסקות" בנושאים שאין לגביהם מושג, כוונתי היתה למעצבת הספציפית וחו"ח לא בהכללה.

baniti

New member
הבהרה תמיד מועילה ואין צורך בהתנצלות. תמיד

שמחה ללמוד מאחרים.
על הרצון ללמד ולעזור לאחרים.

למעלה