הזוי!

אוֹחַ

New member
הזוי!

הבוקר, תוך כדי נהיגה, צדה אוזני פרסומת שנשמעת בערך כך: לקוח בסוּפר: "כמה יצא?" קופאית: "עשררלים שקללים ואררלבעים אגוררלות" - במבטא רוסי כבד. נפלתי! העניין הוא שאין שום עניין בקופאית או במבטאה, לצורך הפרסומת - סתם פרסומת לאיזשהו מבצע. לאחר שהתאוששתי וניסיתי להבין מה גרם להם לעשות זאת, חשבתי - אולי הם רוצים לשקף את המציאות נכוחה, ומה יותר טבעי מקופאית רוסיה? מה יש - זה מה תקבל. כאילו שמישהו שם קרא את זה. כששמעתי את הפרסומת בשנית, הקשבתי טוב גם לחלק של הקריינות - זה בסדר, הקריין הוא משלנו. נ.ב. לא רק פרסומות עושות לי את זה, גם קדימונים.

מפתיע אותך?

חלק נכבד מהתרבות העברית מבוסס על היותנו עם סגולה עתיר גזענות. בדיוק כמו במערכון ההוא של אריק ואיינשטיין, כך אנחנו מקבעים את הסטיגמה (סטינגה למקרה שאת בלונדינית) ומשתמשים בה כמיצג משקף למציאות. בדיוק כמו הדמות של "לובה" (טל פרידמן הגאון) ב"ארץ נהדרת" וכמו אין ספור פרסומות-בדיחות-מערכונים וכו', הקופאית היא רוסיה. וזה עדיף על ההומור של לפני כמעט עשר שנים. אז רוסיות היו רק זונות. השאלה כמובן, אם זה לא נכון במידה מסוימת. לא יודע איפה אתה גר אבל אצלנו בשכונה, מרבית הקופאיות בסופר הן אכן מהסוג של לובה, יאנה, סבטלנה ואירנה. אגב, אני לא יודע בוודאות כמה מהן היו רופאות מנתחות ברוסיה והיום הן קופאיות, אבל אם מוחקים לרגע את הנימה הצינית, קשה לי שלא לחשוב על זה בכל פעם שאני נתקל במנקה במשרד שלנו, במתדלק בתחנת הדלק שליד המערכת, בקופאית בסופר ובמוכרת בחנות שבה אני קונה עיתון כל יום שישי. קשיי קליטה זה נושא רגיש בעיני.
- דקת דומיה. שלומי מזדהה עם קליטת העלייה. ---------------------------------------------------------------------- יש לי כבר חתימה אחת אז לרגל העניין הוספתי עוד אחת נקודתית: "בלב הלילה שמעתי קול זה קול אחי על נהרות בבל תפילה אילמת לא מנוחמת לארץ ישראל"... (זה מתוך "בללייקה" אם לא זיהיתם) ---------------------------------------------------------------------- אם כבר, אז כבר: הסיפור הבא אמנם שייך בהוויתו לפורום מוסיקה עברית וכו' אבל נורא משעמם שם לאחרונה ואם כבר יש קישור רלוונטי אז... לפני כמה שנים ערכה גאולה כהן, אז כמדומני סגנית שר בממשלה, ערב גדול לעולים חדשים מברית המוצצות. בין האורחים בכנס היה גם חברה הטוב שהוא גם חברי הטוב, המלחין שייקה פייקוב. במהלך הערב הושמע השיר "ארץ" (ארץ שנאהב היא לנו אם ואב) ולהפתעת כולם שניים מהעולים עברו לדום. להפתעת שני העולים הם היו היחידים שעברו לדום ולכן הם שאלו למה אף אחד לא עומד כשמשמיעים את ההמנון. מסתבר שהשניים האלה היו משוכנעים במשך שנים שזה ההמנון של מדינת ישראל ולמרבה ההפתעה גאולה הפגישה ביניהם לבין "מחבר ההמנון", שהם כמובן היו בטוחים שהוא כבר ז"ל ממזמן מזמן. ועכשיו לפואנטה המשעשעת: אחד מהשניים האלה הוא יולי אדלשטיין, אז עלה-חדש (יש לקרוא במבטא) והיום ח"כ ושר הקליטה לשעבר.

אוֹחַ

New member
להבנתי, זה לא נעשה מתוך כוונה להצחי

ק על-חשבון. זה היה ממש סתם, כמו דבר שאין להתעכב עליו כלל. מוזר.

אפרופו פרסומות

שמעתם את הפרסומת של אל-על על זה שהחיים הם כמו בומרנג? זה תמיד נורא מצחיק אותי, כי הם לא בדיוק מסבירים במהלך הפרסומת מה הם רוצים שנהיה, רק אומרים שהחיים הם כמו בומרנג, ושאנחנו שגרירים של המדינה, אז האדם המצוי מבין שהם כנראה מתכוונים שבחו"ל אנחנו צריכים להתנהג בהתאם ולא לעשות שטויות, אבל אז באה הסיומת של הפרסומת ואומרת "טסים אל-על, ומרגישים בבית בכל העולם", ואז אתה מבין שלא מצפים ממך להתנהג יפה כראוי לאורח, אלא כמעט להיפך - להרגיש בבית.

nutmeg

New member
אפרופו בומרנג

שמעתם על האוסטרלי שקנה בומרנג חדש ומת..... .... כי הוא זרק את הישן?

Idan91

New member
אפרופו דברים ששומעים בזמן נסיעה,

שימו לב לשיחה בין שלושה ילדים (חברה שלי נתנה להם כיתה ג', אני הימרתי על ו') שישבו בקרבתנו באוטובוס: -"אבל היט שטוחה... אני אראה לך אותה" -"היא צפונית?" -"הוא אוהב צפוניות..." -"יש לי סיכוי, אם אני א(י)ציע לה... אבל היא לא תתן.." -"היא צפונית?" -"היא צפונית." -"איפה היא גרה?" -"ליד יפו.. לא, רבעה שעה מהבית-ספר, אולי אבן גבירול.." -"אה, אז היא לא צפונית.." (בשלב זה השלושה קמו, ולבקשת חברתי, שאלתי אותם: "סליחה, באיזו כיתה אתם?" הם אמרו שב-ז'.)

אוֹחַ

New member
אפרופו ז' -

תגידו, אתם חושבים שהשרשור הזה הוא השרמוטה שלכם?!

nutmeg

New member
אפרופו שרמוטה

סתאאם תסתאאם - כתבת הזוי? קיבלת הזוי. ככה זה.

למעלה