הזוי

דוביבר

New member
הזוי

בסוף השנה שעברה העלתה קבוצת התיאטרון שאני שותף לה בשלוש השנים האחרונות עיבוד למחזה "הנפש הטובה מסצ'ואן" של ברטולד ברכט. לפתע נזכרתי במונולוג החותם את ההצגה שאותו נשאתי, אני. אוי לי אוי לי....ראיית הנולד...(אבל סיומת אופטימית, על אף הכל). קהל נכבד, אל תכעסו מאוד. ידענו: זה סוף בלתי-נאות. חשבנו, אגדה קסומה! עולם זהוב! טיפלנו בה - ואיזה סוף עצוב. גם אנו התאכזבנו לא פחות: מסך סגור - והשאלות פתוחות:. שאלנו שוב ושוב ואין פותר: צריך אדם אחר ? עולם אחר ? או אל אחר ? לא שום אלים בכלל ? אובדי עיצות אנחנו. כן, אבל אולי בכל זאת יש מוצא נכבד: והוא - שתשקלו אתם מיד איך לעזור לו לאדם הטוב שייגמר אצלו הכל בכי טוב. חפשו אתם סוף טוב ומבורך - מוכרח להיות, מוכרח, מוכרח, מוכרח, ואגב תיאטרון. האם מישהו/י מכם/ן ניסה שימוש בפסיכודרמה כחלופה או בנוסף למפגש עם פסיכולוג/ית מן המנין ומוכן/ה לספר על התנסותה/ו ותובנותיה/ו. לילה טוב ותקווה לחורף חורפי בסופשבוע דובי

ניסיתי ואהבתי

עשינו פעם באחת המפגשים של חולי סרטן שבעקבות המפגשים הוקמה עמותת ח.ס.ן = חולי סרטן נלחמים זה פתח אותי ואפשר לי לקבל את ההקרנות כי הכימו לא עזר לפני כן לא רציתי לחיות יותר פטאלית לגמרי הרגשתי שההורים כואבים את האובדן של אחותי, עלי ויתרו מראש ואני צריכה להלחם עבור עצמי בעצמי לא היה טעם לדבר עם ההורים , עשינו את זה בפסיכו דרמה חושבת שזה מאד עוזר לברר מצבים עם אנשים שלא ניתן לדבר איתם יותר זה דרך לפתוח כעסים, וגם חשבונות לא סגורים זה מאד יעיל

דוביבר

New member
>תודה על השיתוף

מנסה להמשיך בארגון שגרת חיים חדשה ובוחן מסלולים שונים לעזרה בהתמודדות. עצות טובות מבעלי ניסיון מסיעות בחשיבה וקבלת החלטות. תודה ושבוע טוב דובי

em0854

New member
דרך חדשה

דובי יקר, מה שעזר לי, להמשיך זה ההבנה שחיים פעם אחת וכדאי לי להפיק את המיטב מחיי ולהתחיל להינות מחיי. למרות האובדן אני מבינה שניתנה לי הזדמנות אחת לחוות חוויות ולהינות הזדמנות שאינה חוזרת. ואי אפשר לדעת מה מסתתר בפינה , לנסות לכן להינות ממה שיש כמו הבנות המקסימות שלי, משפחתי האהובה. טיול בטיילת , סרטים הצגות ועוד. דבר נוסף למדתי לסמוך על עצמי, גם אם זה אומר שאני מתיעצת עם אנשים אך בסוף תמיד ההחלטה היא שלי. להבין שגם לי מותר לעשות שגיאות, ולבדוק את מאזן הניצחונות. יש נצחונות גדולים כמו העובדה ששיפצתי לבד (הפעלתי קבלנים) דירה בה אנו גרות, ויש ניצחונות קטנים כמו טיפול באוטו ועוד דברים שהיו בתחום אחריות בעלי ועכשיו הם שלי לטוב ולרע. התרגום שלי להחלטות הללו הוא מנוי במועדון ספורט, מנוי לסינמטק, וטיפוח חברים שטוב לי איתם.

em0854

New member
דרך חדשה

דובי יקר, מה שעזר לי, להמשיך זה ההבנה שחיים פעם אחת וכדאי לי להפיק את המיטב מחיי ולהתחיל להינות מחיי. למרות האובדן אני מבינה שניתנה לי הזדמנות אחת לחוות חוויות ולהינות הזדמנות שאינה חוזרת. ואי אפשר לדעת מה מסתתר בפינה , לנסות לכן להינות ממה שיש כמו הבנות המקסימות שלי, משפחתי האהובה. טיול בטיילת , סרטים הצגות ועוד. דבר נוסף למדתי לסמוך על עצמי, גם אם זה אומר שאני מתיעצת עם אנשים אך בסוף תמיד ההחלטה היא שלי. להבין שגם לי מותר לעשות שגיאות, ולבדוק את מאזן הניצחונות. יש נצחונות גדולים כמו העובדה ששיפצתי לבד (הפעלתי קבלנים) דירה בה אנו גרות, ויש ניצחונות קטנים כמו טיפול באוטו ועוד דברים שהיו בתחום אחריות בעלי ועכשיו הם שלי לטוב ולרע. התרגום שלי להחלטות הללו הוא מנוי במועדון ספורט, מנוי לסינמטק, וטיפוח חברים שטוב לי איתם.

תשמע זה משהו יעיל מאד

בפסיכודרמה ניתן לטפל אחרת מאשר שיחה פסיבית משהו בתהליך הזה עושה טוב לנשמה , פותח דברים ופותר אותם קל יותר לא תמיד ניתן לדבר בשיחה נורמלית על דברים כואבים שקשה להתמודד איתם משחק התפקיד בפסיכו דרמה מעלה דברים מתת מודע ועושה סדר בנשמה הכואבת משחררת אותה מכאב שנתקע ומוסתר וככה נושמים לרווחה

דוביבר היקר

טיפול פסיכולוגי הוענק לנו כמשפחה מתוקף היותי משפחה אומנת ,ונמשך כשאישי ז"ל נפטר, בהמשך השתתפתי בקבוצת פסיכודרמה שמאד עזרה לי ולבתי. הוא שונה מטיפול פסיכולוגי ולדעתי טוב במיוחד לכאלה שקשה לדבר . לבתי היה נח להיפתח דרך הפסיכודרמה .

למעלה