הזוי או לא???

ערסlight

New member
נקלעת

תראי, יותר מדי פעמים ראיתי איך שסכסוך [ולא בהכרח בדיני אישות] שעם קצת רצון טוב היה נפתר בקלות יחסית, הופך להיות סיפור גדול בגלל שאיזה עורכדין כתב את המכתב שלו בסגנון דורך יבלות מהסוג שאת כתבת לליאה. [ראיתי שכתבת שאם זה חד פעמי, אפשר לגלות סלחנות... וואו] ואפילו לא שאלו אותך [מקצועית], זה לא שירשור יעוץ. את יודעת... הגינות, התחשבות, אנושיות, ראיית המכלול הם מונחים "כשרים" בין אנשים. את החוק מעניין רק החוק. אני מבין שחברה צריכה עורכידין [גם קברנים ושוחטים אגב] אבל ממש אין צורך להסחף. בואי נשאיר את החוק למצבים של אין ברירה בלבד אני כבר לא יודע עם עצם המקצוע עושה לכם את זה או שהוא מנתב לתוכו רק אנשים מהסוג הזה.

אם נהיה ריאלים,

יש אנשים שיהפכו עולם כדיי להיות בסדר ואם הם מפספסים, אז כשבאים לקראתם הם גם יודו לך על זה 17 פעמים. מצד שני, יש אנשים שלא רואים את החובות שלהם ממטר ומפרשים כל נסיגה כחולשה ... (וכהזמנה לביצוע פעולות נוספות הפוגעות בסטטוס קוו). מן הסתם, עורכת הדין נתקלת בהרבה מיקרים של אנשים מהסוג השני. אני אישית בדעה שכמו שהאם לא יכולה להחליט פתאום שהיום לא בא לה לשמור על הילדים, האב צריך להפוך עולם על מנת לעמוד בחובתו לתשלום מזונות ולעשות הכל כדיי שזה ישולם במלואו ובזמן. אם נתעלם מהאיחור, 11 בלילה? לי זה נשמע כמו התעללות ובדיקת גבולות.

תודה על התשובה שלך

אולי ממך זה ישמע אחרת

ערסון

בוא קח את הסיסמה של "נקלעת" ותכתוב במקומי - ככה לא תתעצבן על השפה שלי ו/או סגנון הכתביה וגם המקצוע שבחרתי לעסוק בו (משהו שאתה ממש לא אוהב) לא יטריד אותך. והכי חשוב זה שתוכל לכתוב רק מה שנראה לך

ערסlight

New member
הרהור אישי

ברמה העניינית אמרנו [ומיצינו מבחינתי] זה נכון שיש לי סטיגמה על מקצועך. אני רואה בו רע הכרחי. אני מכיר אנשים [מהרבה תחומים] שעיסוקם השתלט על עצמיותם והגבול בין מי שאתה ומה אתה עושה לפרנסתך הופך להיות לא ברור. מסורתית, חשבתי שמדובר בתהליך חיובי. כאילו העיסוק הוא הזדמנות וביטוי להעצמת האני. זו הזדמנות לשאול את עצמי איפה הגבול שלי בין מי אני למה שאני עושה. זו שאלה רלוונטית לשאול איפה הגבול ואם נכון לי בכלל שיש גבול. במובן הזה, נראה שאני חייב לך תודה.

אני מודה

לאלוהים שהמקצוע שבחרתי, נתן לי את האפשרות לעזור להרבה אנשים.... אני בטוחה שגם אם הייתי בוחרת מקצוע אחר, הייתי מוצאת את הדרך לעזור בתחום בו אני מבינה.

ערסי

מאד מקומם שאתה מתחשב באבא את האם ממש לא צריך לעניין שהבנק סגר אותו, האב צריך לקחת בחשבון שיש לו סכום מזונות לשלם בתאריך מסוים, וזה צריך להיות בסדר העדיפויות הראשון שלו, גם אם ילך לעבוד בלילה!!!! את הילדים המשותפים לא מעניין אם לאבא קשה כספית או לא, את הילדים מעניין שיהיה להם מה לאכול ומה לשתות (שלא לדבר על קורת גג ראויה) מה לא ברור?? אב שמשלם מזונות צריך לראות בילדיו סדר עדיפות ראשון ואחר כך כל השאר!

שלי 9

New member
אוף..למה זה לא ברור לכולם מה שברור

לי ולך..? מופתעת כל פעם מחדש בחיי... מיותר לציין שמסכימה אחת לאחת עם כל מילה שלך!!!!!!!!!!!

למה לא ברור????

כי מי שלא מגדל ילדים ב- 1500 ש"ח, לא יודע איך זה לגדל את הילדים בסכום הזה ועוד חושבים שהם עושים לנו טובה
יאללה, איפה החיצים???????????

d a n i e l s 5

New member
אני אגיד לך מה לא ברור לי

מסכימה איתך שלגדל ילד ב1500 ש"ח לחודש זה מעט (אגב לא ממש בטוחה בעניין) אבל.... אם ניקח את ה-1500 שלו + ה-1500 שלך = 3000 שתודי שזה סכום מכובד למדי. שהרי מי קבע שהאב הוא המפרנס היחיד של הילד? עכשיו תגידי לי מה תעשה אשה שלא עובדת.....אני יענה לך בדיוק מה שהצעת למעלה לאותו האב שאין לו יכולות....שתמצא עבודה בלילות שתעבוד ב8 משרות ..... שתביא גם היא לכלכלת הילדים. את תעני לי (תראי מה זה אני כבר מכירה את השיחות בע"פ) שהיא לא יכולה לעבוד ב-8 משרות כי היא מגדלת את הילד, אני אומרת לך בולשיט..... כי ביומיים האלה שהילד נמצא אצל האבא ...אפשר לדפוק עוד שתי משרות....איך? לא יודעת בדיוק כמו שאת מציעה לבעל ההוא למעלה. כותבת לך סופי לשרלי גם וכל מי שחושבת שרק על האב חל חובת הכלכלה של הילד שלכם .

דניאל'ס ../images/Emo13.gif

יכולה שעות להתפלסף איתך למה לאשה יותר קשה לפרנס מאשר לגבר, אבל אין לי כח לזה עכשיו. ותגידי לי את. איך אשה שהגרוש שלה מגיע לקחת פעמיים בשבוע לשעה וחצי, יכולה לעבוד במשרה נוספת? איך אשה עם ילדים קטנים יכולה לצאת לעבוד אחרי הצהרים ולהשאיר אותם בבית (כי בייבי סיטר זה הרבה כסף) איך אישה שהגרוש שלה לא מגיע בכלל לקחת את הילדים באמצע השבוע (ויש הרבה כאלה) יכולה לצאת לעבוד? ועוד ועוד ועוד דוגמאות. בטוחה שכולנו (האמהות) היינו שמחות למצוא עבודה נוספת כדי להכניס עוד הכנסה שתעזור בגידול הילדים המשותפים. בטוחה שכל האמהות היו רוצות יחסים טובים עם הגרושים שלהם, ושהמזונות יופקדו בזמן ולא יהיו אישיו ברוב המקרים. בטוחה שהיה נוח יותר אם 2 ההורים היו לוקחים אחריות על הילדים המשותפים. אבל לא הרצוי - מצוי (מי שכבר מצוי - נשוי
- טוב הייתי חייבת להמשיך את זה
) אם ואם ואם, אבל המציאות מכתיבה אחרת. ואני יודעת למשל, שאם החודש היו לישתבח שמו אירועים במשפחה שלו, אני יכולה לשכוח מהמזונות בזמן (אם בכלל) בחודש הבא, למה זה???????????????

שלי 9

New member
דניאלס יקירתי..כמה הערות

1.את באמת מאמינה שסכום מזונות של 1500 ש"ח מספיק לצרכי ילד אחד??? את כתבת שאת לא ממש בטוחה בעניין..האמת היא שאני די המומה מטענתך.. זה רחוק מאוד מלגרד את הצרכים הבסיסיים ! 2. ההטפה שלך לאישה שתעבוד בעבודה נוספת היא לא ריאלית ומנותקת מהמציאות, המציאות היא כזו שהיא מגדלת את הילדים וזה כמעט בלתי אפשרי להעדר כ"כ הרבה מן הבית,(אפילו אם זה בימים שהם אינם,יש כ"כ הרבה מטלות לבצע כשהם אינם)..כך שזה רחוק מלהיות פשוט.. 3.אני לא חושבת שעל האב מוטלת חובה בלעדית לכלכל את ילדיו,הרי כולנו אימהות גרושות בדר"כ עובדות ולא מתבטלות! והבודדות שלא עובדות עושות זאת לא מרצון כי אם מכורח,אבל בחברה שבה אנו חיים ובה גברים מרוויחים (לצערינו) בדר"כ יותר מנשים אין ברירה להשית על האבות במקרה של גירושים את חובת מזונות ילדיהם!

d a n i e l s 5

New member
עונה לשתיכן .

לא יודעת איך אתן חיות , ניסיתי לחשוב כמה הילדה שלי עולה כל חודש כל החוגים, כל הבילויים, כל התלשומים לבי"ס (מגמה עולה יותר מהרגיל) וואלה מגרד את ה-1500 ש"ח בחודש., ואנחנו לא נחשבים למשפחה שחיה בצמצום., האם את מסוגלת לחשב בדיוק כמה עולה לך לך כלכלת הילדה שלך חודשי? בכל מקרה אני לא מבינה למה אתן כל הזמן נשענות רק על הסכום שמגיע מהאבא...איפה החלק שלכן במזונות הילדים. יכולה להבין (לא לקבל) נשים נשואות שאומרות החלוקה שלנו היא כזו, הוא המפרנס ואני מגדלת את הילדים (סוג של הכנסה ). אמ-ממה...זהו שאתן לא נשואות כבר ואין את החלוקה הזאת וכאן לדעתי נוצר הבלבול . ההטפה שלי לעבודה נוספת לא ראלית בדיוק כמו ההטפה שלכן לאותו בעל לעבוד בעוד עבודה.......כאילו מה, לו לא מגיע לחיות קצת, לא מגיע לו גם שעות איכות עם עצמו? שוב הטענה הזאת של אשה שלא יכולה לעבוד כי היא מגדלת את הילדים .....היא טענה שלא מקובלת עלי, מכיוון שבעיתות מצוקה אפשר למצוא הרבה אפשרויות של עבודות מהבית תוך כדי גידול הילדים, תאמיני לי כאן בשכונה שלי גם נשים נשואות וגם חד הוריות ממציאות לעצמן כל מיני עבודות מהבית ולו רק בכדי להעשיר את "הקופה" בעוד כמה שקלים....אם רק רוצים אין זו אגדה. (בשנייה יכולה למצוא לך רשימה של אפשרויות שכאלה)......הכל עניין של יוזמה. לטענה שאשה מרויחה פחות...או.קי מקבלת את הטענה....אבל הנה המזונות בדיוק משלימים לה את ההפרש הזה שבין שכר האשה לגבר. כל מה שרציתי להגיד הוא ....שהגישה הזאת שברור שהילדים חיים רק מכספי האב היא לא נכונה, מה גם שלדעתי היא שקרית , כי לא יתכן מצב שכזה......איפה את , איפה האמא בעניין? מקבלת את חובת המזונות של האב....אבל לא מקבלת את חובת מזונות הילד רק על האב.

עונה לך

מהמקום האישי. לא רואה את המזונות שמשלם כמובן מאליו, מבחינתי בכל חודש שזה נכנס, אם נכנס, זה צ'ופר, סוג של הפתעה לא יודעת איך זה בתל אביב, ומה עושות החד הוריות עם הילדים שלהן כשהן יוצאות לעבודה, אבל גם נראה לי חסר אחריות להשאיר כל כך הרבה שעות ילדים לבד, גם עבור פרנסה. לא, לא צריך להשען על המזונות, והילדים לא חיים רק מכספי האב, אבל לאב יש אחריות קטנה משלו עבור ילדיו, אז קבע החוק מה שקבע, ישנם אבות שמבינים שהסכום המגוחך הזה בקושי מגרד את השכירות ועוזרים לאקסית שלהם (בפניהם מורידה את הכובע) כי הם מבינים שאם יוסיפו על מה שהחוק החליט, המורווחים והמחייכים העיקריים הם הילדים שלהם. הכל אפשר דניאל'ס, הכל אפשרי, אבל לפעמים העובדות בשטח מכתיבות אחרת. בטוחה שאם הילדים כבר בגירים פחות או יותר, אז יותר קל, אבל כשהילדים קטנים יותר, זה לא פשוט בכלל. כפי שכתבת שאתם לא משפחה שחיה בצמצום, ואתם יכולים להרשות לעצמכם את כל התשלומים לחוגים בילויים וכו'..... סביר להניח שגם יש לך בן זוג הוגן והגון. אבל זאת לא המציאות של אחרות. אגב, אשה שהילדים שלה בשעות הבוקר בבית הספר ולא מחפשת עבודה לפחות בשעות האלה, ונשענת על מזונות האב, נחשבת בעיני כלא אחראית ואפילו לא מוסרית כלפי ילדיה. אבל זה לא כך אצל אחרות.

שלי 9

New member
אוף..למה זה לא ברור לכולם מה שברור

לי ולך..? מופתעת כל פעם מחדש בחיי... מיותר לציין שמסכימה אחת לאחת עם כל מילה שלך!!!!!!!!!!!

מיKה

New member
לא מבינה את ההתקוממות

את יודעת, "אבא", בין השאר הוא גם בן אדם. מה רע בקצת התחשבות? הדדית, או חד צדדית לצורך העניין. ואולי זו רק אני, אבל כמה שורות ספורות יש שם בתוך ההודעה, ואחת מהן, החשובה ביותר, וממנה בחרו כאן להתעלם, אומרת מתכוון לשלם עוד היום. קצת פרופורציות.

נכון מיקה, את צודקת , אבא הוא

גם בן אדם אם זה חד פעמי , מקובל להתחשב אם זה חוזר על עצמו ,זאת חוצפה וחוסר התחשבות בילדיו.

ערסlight

New member
סוף עונה

בואי לא נעשה הכללות. אני חושב שעל האבא לשלם מזונות. [נקודה] יש פה סיפור על אבא שהבנק "סגר אותו" ובו ביום רץ עם צ'ק לגרושתו. אז יש לנו עורכת דין שהגבולות התטשטשו לה וצבא של נקבות שישר נזכרות בגרוש הפרטי וקופצות לגרון. ואם כבר, יש לי בעיה עם המשפט "אב שמשלם מזונות צריך לראות בילדיו סדר עדיפות ראשון ואחר כך כל השאר!" אז אני מבין שאת סבורה כך ומתוך המציאות הפרטית שלך, גם החוק סבור כך ועדיין יכול להיות אבא שחושב אחרת. ואת לא יכולה להכתיב לאף אחד את סדר העדיפויות שלו.

אם תקרא טוב את כל השרשור במקומות

בהם הגבתי, היית מבין שאני לא עושה הכללות כל אחת שהגיבה כאן, הגיבה מהמקום הפרטי, כי אי אפשר להגיב מהכלל, כן לרובנו כאן הגרושים הם כמו יבלת (לנקבות מותר להתבטא איך שבא להן) בוא ואתקן את עצמי, כל אב בין הוא משלם מזונות ובין אם לא, ילדיו חייבים להיות בסדר העדיפות העליון שלו!!!! מה לעשות הוא עשה אותם ולא לבד (עזרנו לו....... הנקבות) כן, אני מגיבה מהמקום הפרטי שלי, וגם אתה יכול לקרוא לי "לוחמנית, כעסנית ומרירה" (התרגלתי כבר) אבל כשאב לא חושב לקחת אחריות על ילדיו, כי חושב שאם הוא לא גר איתם אז הם לא אוכלים, לא ראוי להיות אב. מספיק כבר עם הצדקנות הזאת של האב המושלם בשלט רחוק, מה אתה יודע על גידול ילדים 24 שעות ביממה? מה אתה יודע על להפסיד ימי עבודה, כי לילד יש חום? מה אתה יודע שכשהילד בוכה שהוא רוצה משחק כמו שיש לחבר שלו, והאמא לא יכולה לקנות לו, כי האב לא הצליח לסגור את החודש או שהבנק לא אישר לו משיכה? מה אתה יודע על אמהות כאן ובכלל, שמנסות בכל יום לאסוף את השקלים הבודדים כדי לקנות לחם לסנדויצים של הילדים, שלא לדבר על לקנות לילדים מחברת לכתה. מה אתה יודע על אמהות חד הוריות שלא מצליחות לקיים קשר זוגי, כי הן מחוייבות לילדים ואי אפשר לצאת מתי שבא, בזמן שאתם באים וחוזרים מדייטים ובילויים. אתה יודע בכלל על מה אתה מדבר?? אתה חי בכדור הארץ??? החוק נתן לכם כל כך הרבה פריווילגיות, אפילו את הסדרי הראיה סידרו לכם שם למעלה שאתם "רשאים", תסלח לי מאד, ישנם כאן אבות (מעטים אומנם) שלא מפסיקים לבכות ולהגיד "אכלו לי שתו לי גנבו לי" די, נמאס!!! ולא, לא כל מה שכתבתי כאן עכשיו קשור לסיפור הפרטי שלי, תאמין לי שאתה לא רוצה לשמוע אותו, הוא הרבה יותר גרוע ממה שאתה חושב. זה שאתה מתלהם ומכנה אותנו הנשים/האמהות "נקבות" זה אומר דרשני, אז אם אנחנו נקבות, סביר להניח שאתה קיים רק להרבעה

למעלה