הזוטונים החדשים

רמץ

New member
הזוטונים החדשים

עכשיו כשמתאפשרת לי גישה רבה יותר למהדורה השלישית, שמתי לב לדבר מה שהטריד אותי - הזוטונים. בעוד שעד עתה היו הזוטונים גזע שליו ושמנמן, המסתובב לו בעולם רק לעיתים רחוקות על רגליו ביחפות והגדולות, לפתע הם הפכו לגזע הרפתקני וסקרן בעלי גוף גמיש וחטוב המרבים להתרוצץ - ועוד עם נעליים, ישמרנו האל... אל תתפסו אותי במילה - אני לא לגמרי בטוח כמה קילוגרם יש בפאונד (יצא לי 2.4 בחישוב גס מאוד - בהנחה שלפחות בני האדם לא השתנו בין המהדורות...) וזה אומר שמשקלם של בני המחצית ירד פחות או יותר למחצית(!) זה פשוט נראה כאילו יוצרי המהדורה השלישית פשוט יצאו מגדרם כדי לדחוס את הזוטון השמנמן לתוך דמות הקנדר הצנומה, כאשר שני הגזעים לא יכלו להיות שונים יותר. אז מה אם שניהם בד"כ גנבים... מה אתם חושבים? יכול להיות שהתמונות של "Lidda" מטעות אותי?

DDN

New member
אהמ אהמ

קודם כל, קנדרים הם לא "גנבים", הם . . . HANDLERS. דבר שני, 1 ק"ג = 2.205 פאונד.

Gilgam69

New member
ממש משנה

אם יש לך משקל בקילו אז תכפיל ב-2.205 ויצא לך המשקל בפאונד. אם יש לך משקל בפאונד אז תחלק ב-2.205 ויצא לך המשקל בקילו. בכל מקרה, כצדק עימך - הזוטונים של מו"ד/מוד"מ עד המהדורה השלישית היו הגוצים העגלגלים הקטנים. במו"ד 3 שינו אותם והם מזכירים יותר את הזוטונים של טולקין, כלומר את ההוביטים. אומנם הם כבר לא שמנמנים אבל הם כן הולכים עדיין יחפים, לפחות עד כמה שאני יודע. חוץ מזה, מה איכפת לך? אם אתה רוצה את הזוטונים הישנים פשוט תחליט שהזוטונים שלך הם כאלה ובזה נגמר העניין. שיהיה לכולנו ערב טוב.

Gilgam69

New member
ממש לא נכון

אם יש לך 10 קילו: תכפיל ב-2.205 ויצא לך המשקל בפאונד, שהוא 22.05 פאונד, כלומר: 10 קילו = 22.05 פאונד.

Soul Cake Duck

New member
../images/Emo150.gifאתם לא יכולים לרדת מהנושא?

אם לא, אתם מוזמנים להמשיך אותו בפורום מס´ 553.

Gilgam69

New member
לא ממש אוף-טופיק

אני בטוח שהרבה אנשים רוצים לדעת כמה זה בדיוק פאונד ביחס לקילו כדי שיוכלו לחשב את זה בשביל הדמויות שלהם במ"ת השונים. תודה ובוקר טוב.

Tarkun

New member
אופס סליחה (לא לדחות ליום-כיפור)../images/Emo9.gif

טוב, בכל מקרה אני תמיד מחלק ב-1/2 ומכפיל ב-2 - הרבה יותר קל.

Soul Cake Duck

New member
גיל סיכם את זה די יפה, זה הכל.

בכל מקרה, באמת הופתעתי לראות שהזוטונים הם אופורטוניסטים ממולחים שכל קשר בינם לבין ההוביטים של טולקין מקרי בהחלט. ללא ספק סטייה חדה מהכיוון הרגיל של מו"ד, אבל אם תחשוב על כך, אני מניח שזוטונים מסוג ההוביטים של טולקין מתאימים רק במערכות מאוד מסוימות, ואילו ההוביטים החדשים מתאימים היטב ברוב עולמות המערכה. גם רצו גזע שישמש כגנב (סליחה, נוכל), וגוצים שמנמנים לא בדיוק התאימו, כנראה, לתפישה של מחברי המהדורה השלישית. אני חושב שאלה הם השיקולים - ושוב, כמו שגיל כתב, אתה יכול להתעלם מהם ולעשות את הגזע כפי שאתה רואה אותו. אין שום סיבה להיכבל על-ידי שום דבר שכתוב בספר החוקים.

Elenlos

New member
הם לא שמנמנים...../images/Emo10.gif

לפי טולקין הם שמנמנים רק בגלל שהם לא עושים שום דבר אבל זה לא אומר שהם גם לא מסוגלים כי ראיתם את מרי פיפין סם ופרודו שלפי דעתי הם עשו דברים שרוב בני האדם לא מסוגלים לעשות... זה שיוצרי מו"ד שינו את זה זה משהו אחר אבל חוץ מכל הקטע שהם יחפים השינויים היו מאוד לטובה.

הזוטון לא היה פופולרי

הזוטונים בראשית ימי המו"ד, היו העתקה ישירה של ההוביטים, ואפילו קראו להם הוביטים - מה ששונה מאוחר יותר עקב בעיות של זכויות יוצרים ל"בן מחצית" הפחות מותגי, (באותה הזדמנות הבאלרוג הפך ל"באלור" אבל לא משנה). כבר אז, הזוטון לא היה פופולרי - בעוד שבני אדם יכלו להתקדם ללא הגבלה בדרגות (ודרגה 18, לפי הקופסה הלבנה נחשבה ל"אולטרה גבוהה"), אלפים יכלו להיות גם לוחמים וגם קוסמים (ולבחור בתור איזה דמות יפעלו בכל הרפתקה!) וגמדים אמנם נתקעו בדרגה 6 כלוחמים אבל יכלו להשתמש בפטיש מלחמה +3 (על חפצי קסם עם יותר פלוסים אף אחד לא חשב עדיין), הרי שהזוטון סתם נתקע בתור לוחם בדרגה 4, עם מעט מאוד כשרונות בולטים - רק הסתתרות ובונוס בקלע, אם אני זוכר נכון. בעולם של הרפתקאות וקרבות שהתבסס על משחקי לוח מלחמתיים, ההוביט השמנצ´יק לא קנה לעצמו אוהדים, גם כשהוסיפו לארסנל הדמויות את הגנב, בו כולם יכלו להתקדם ללא הגבלה. גם כשאספו את כל החומר למוד"מ (מהדורה ראשונה), ערכו אותו מחדש במו"ד בקופסאות, והוציאו את המהדורה השנייה של מוד"מ, הזוטון, שכבר לא נקרא הוביט, נשאר גזע לא-מגניב ולא הרואי. במשחק ששם דגש על גיבורים מיוחדים ופנטסטיים, לא הרבה התלהבו מהאפשרות לשחק מישהו כל כך יומיומי, רגיל ונורמלי, שמזכיר מילואימניק שמנמן - הוא יכול לעשות דברים מדהימים בשדה הקרב, אבל לא ממש מתחשק לו. עוד בימי המהדורה הראשונה של מוד"מ, הוציאה טי אס אר ערכה שנקראה "רומח הדרקון". ברומח הדרקון, שאגב, היווה סנונית המבשרת את תחיית העלילה והאפוס (איכות היא עניין של טעם) במשחקי התפקידים והתנתקות מסויימת ממורשת הזחילה-במבוך ללא מטרה, הוחלף הזוטון הלא מעניין והלא אהוד בגזע "מגניב" יותר, הקנדר, שמצא שוק אוהדים נרחב בצורת שחקנים חובבי דאחקות והרגזות. הקנדר היה כל מה שהזוטון לא רצה להיות - נודד בנשמתו, מטורלל קצת, קלפטומן, ונודניק מופרע. יותר אנשים אהבו לשחק את הקנדר מאשר את הזוטון. כשכתבו מחדש את המהדורה השלישית, הוחלט ליצור מחדש את הזוטון בקווים שיזכירו יותר את דמותו הפרועה והקופצנית של הקנדר, במקום "לבזבז" את המקום בספר על בעל הכרס הטולקינאי. נ.ב. ישנם גם כמה קווי דמיון במראה החיצוני בין הזוטון החדש לזוטון הקניבלי של אתאס, סתם שמתי לב.

רמץ

New member
אני מסכים איתך בקשר לפופולריות

של הזוטונים, אבל השינויים שנעשו לא היו הולמים. כפי שציינת, ההוביטים נלקחו מספריו של טולקין לעולם המו"ד. שם מפאת היותו יצור שכולו חסרונות, התבצעו מספר פיתוחים ליכולותיו ולדמותו ואין בזה כל פסול, אולם כאשר משנים את הזוטונים פיזית במראם ובאופיים, עושים עוול ליציריו של טולקין. יהיה זה כמו להגיד שהגולם הוא גזע של יצורים העשויים אבן או מתכת אשר חשים חיבה לבני מינם או משהו - סילוף מוחלט של הגולם ה"אמיתי" אשר הוא יציר אדם ואינו מסוגל לחוש חיבה. לו רצו TSR לשלב קנדרים במשחק, כל שהיה עליהם לעשות הוא להוסיף אותם כגזע נפרד, במקום לעוות את הזוטונים בדמותם ובהתלהבותם ואת הננסים בחוש ההומור שלהם. - ולעזאזל הפופולריות!

פופולריות מוכרת

בזמן הכנת המהדורה השלישית, הכותבים האזינו לרחשי ליבם של הלקוחות, ולקבוצות ביקורת ובדיקה. והזוטון שוכתב כפי שהצטייר שרוצים אותו. אחרי הכל, אם יווצר זוטון פופולרי שיצבור קהל אוהדים, אפשר לבנות על מכירות עתידיות של הרחבות וספרים שקשורים אליו, מוצרים וסיפורים בכיכובם של זוטונים, וכיוצא בזה. "לידדה" הרבה יותר כוסית ואטרקטיבית מבילבו בגינס.

למעלה