הזוגיות לאן.

רמיקובה

New member
הזוגיות לאן.

שלום לכם. אנחנו נשואים שנה וחצי.רשימת היתרונות שאני יכולה להגיד עליו-בחור טוב, רגוע, חרוץ, ובעיקר-אני אוהבת אותו. רשימת הבעיות-מצב כלכלי יותר רע מבכי רע.מצב זה נגרם מהעובדה שאני מפרנסת יחידה רוב הזמן, עקב מצבו רפואי.ידעתי מראש את מצבו הרפואי לפני הנישואים, אך מצב זה החמיר.אני לא באה אילו בתלונות, הוא לא אשם.אבל-- הוריי ומשפחתי, שבקושי מסתדרים בעצמם, עוזרים מעבר ליכולתם.והוא? פאסיבי.לא מחפש פתרונות, שקוע בייאוש.עקב מצבו הנפשי הלא רגוע, לא מקיימים יחסי מין.התחננתי שיילך למטפלת מינית, הלך כמה פעמים, ואומר עכשיו שאין כסף לזה.הקש ששובר את גב הגמל- בא ממשפחה מבוססת מאוד, אך בכלל לא מסייעת.נכון שאי אפשר לקחת בכוח, אך תלוי גם איך מבקשים.. חוסר האונים שלו משגע אותי.במקום שירים קול, שיתבע עזרה (הוא הולך לארועים במשפחתו שהכסף נשפך כמו מים כאילו הכל בסדר איתו), הוא לא יודע לענות לי איך נשלם חשבונות, איך יחזרו לחיינו חיי המין (אם יפסיק הטיפול אצל המטפלת), איך ישתפר מצבו הרפואי (שוב, אין כסף ללכת לרופאים פרטיים), שלא לדבר על מתי נוכל לחשוב על הבאת ילדים לעולם. אני בת 32, הוא בן 34.וכאילו החיים תקועים, ולא נראית שום התחלה ודחיפה לכיוון העתיד. אני לא רוצה להיות מטפלת שלו, לא רוצה לדאוג כל הזמן, לעבוד ולשנורר כסף ממשפחתי דלת האמצעים, בעוד שהוא יגלה "מסכנות" , יהיה חולה ולא יעשה כלום לשיפור המצב, ויישאר בקשר כרגיל עם משפחתו קשת הלב. יש הצעות?

רמיקובה

New member
לא אומר הרבה, רק "את צודקת,

לא יודע מה להגיד לך".הוא שקוע בעיקר בתיסכול האישי שלו, הייאוש, העובדה שהוא נדחה בראיונות עבודה, העובדה שהוא חולה.האסרטיביות היא ממנו והלאה, וחוסר האונים שלו שולט כרגע.

מנסה להשיב לזוגיות לאן.....

על כל פשעים לא תכסה אהבה...את בין הפטיש והסדן...אם נחשוב רגע רציונלית המצב לא ישתפר,וריגשית? אני לא יודעת אם האהבה אליו תפתור את הבעיות שלך. לא כתבת מהי מחלתו לכן אי אפשר לדעת מה עובר עליו ולמה הוא לא מצליח להשיג עבודה למרות שהוא חרוץ כדברייך... אגב את לא רוצה להיות מטפלת שלו,וזה מה שהולך להיות, ואולי מה שכבר קיים. במצב הקיים אני לא רואה שיקום, אלא אם כן בעלך יקום ויעשה מעשה, את לבדך לא יכולה להלחם בכל החזיתות. וכל עוד אין ילדים באמצע, אולי עדיף לעזוב ולעשות =חושבים= או פסק זמן, או יעוץ וכדומה. אולי הוא יתעורר קצת אם תקומי ותלכי לכמה ימים למשפחתך. בכל אופן בהצלחה לך.

adam33

New member
שיעור בשיווק

לפי דעתי בעלך סובל מחוסר בטחון עצמי משווע ולכן צריך למצא לו תעסוקה אם בהתנדבות או בעבודה חלקית פשוט תעזרי לו למצא תעסוקה ברגע שתמצאי אז את תראי שהכל מתהפך פתאום הוא עושה חשבון לכל שקל שהוא מרויח פתאום הוא לא מבזבז כספים על המשפחה פתאום כולם יודעים שהוא עובד חלקית ולא יושב בבית " בנתיים" תעזבי את המשפחה שלו היא לא תשתנה יתכן רק כשיהיו נכדים אז אוליי בקרח יווצר חור אבל דיי ל" טובה" בשעתה ואל תעשי את זה לבד אלא יחד איתו זו לא חייבת להיות עבודה בחוץ ואפשר מהבית.. אל תשכחי שהוא מביט עלייך בתת מודע ורואה בהצלחה שלך את הכשלון שלו.. לא להרים ידיים שמעת?!!!!

רמיקובה

New member
למה האחריות צריכה להיות עליי???

מעבר לפקסס עבורו קורות חיים, למה אני צריכה למצוא לו תעסוקה? הוא לא מבזבז כספים, זו לא הבעייה, היות ואין כספים... אני עובדת קשה, תומכת בו כל פעם שלא מרגיש טוב, למה אני צריכה להתרכז בטיפולו?? למה אדם בוגר בן 34 לא יכול לחשוב על פיתרונות איך יוצאים ומתרוממים מהתחתית?? לא להרים ידיים אתה אומר...יותר משנה וחצי אני מתמודדת עם כלכלת הבית לבד, מתביישת להסתכל להוריי בעיניים מרוב הכספים שלקחתי מהם, בעוד שהוא נוסע לארועים המשפחתיים המושקעים בכסף רב ולא מעיז להתעמת איתם שיעזרו ל ו במצבו הקשה.. לא מתכוונת להתנפל עליך, פשוט חושבת לעצמי שאני לא עשוייה מפלדה, ואולי הגיע הזמן כן להרים ידיים..

פשוט מאוד...

הצעה א.: לפנות למשפחה שלו, להסביר את המצב, לדרוש עזרה כספית משמעותית, בתקווה שהם יעדיפו את זה על האלטרנטיבה... הצעה ב. : האלטרנטיבה: להפרד כידידים, לחפש בן זוג בעל התכונות הנ"ל: 1. בריא 2. מפרנס טוב 3. עשיר 4. רב און 5. אופטימי ומלא שמחת חיים

רונתי

New member
האחות תרזה את צינית וחבל

יש כאן מצוקה אמיתית ואני יכולה לנסות להזדהות איתה. מאוד קשה לפרנס לבד ולהרגיש שהצד השני לא משתף פעולה ויותר מזה- לא משתתף אף ברמת הדאגה. היא לא מחפשת גבר מושלם כמו שאת רומזת בציניות אלא חיים של שיתוף גם בדברים טובים ולא רק בכמה קשה וכואב לו, ותודה רבה לסימפטיה שלו כשהוא מצדיק אותה. רמיקובה יקרה, אין לי מושג עד כמה הוא מוגבל פיזית מבחינת תעסוקה (מוגבלות פיזית, תכיפות אישפוזים וכו,) אבל אל תתלי על ההורים שלו כי כנראה שמשם לא תבוא הישועה. אני מקווה שלפחות כשאת באה הביתה מיום העבודה את זוכה לפינוק ולמלוא העזרה והתמיכה ((פיזית ונפשית).

תודה על הברכה

המציאות שאת מתארת מובילה אותי למסקנה עגומה: מצבך נראה ללא מוצא, ללא עזרה משמעותית ממשפחתו. נדמה לי שגם את מרגישה כך. התכוונתי להציע לך לפנות בתביעה תקיפה למשפחתו, מאחורי גבו, לפני שאת פונה לדרך השנייה. אנא סילחי לי אם נעלבת מדברי. אני בוודאי הייתי בוחרת באופציה ב', אחרי ברור מעמיק של אופציה א.

תודה על הברכה

המציאות שאת מתארת מובילה אותי למסקנה עגומה: מצבך נראה ללא מוצא, ללא עזרה משמעותית ממשפחתו. נדמה לי שגם את מרגישה כך. התכוונתי להציע לך לפנות בתביעה תקיפה למשפחתו, מאחורי גבו, לפני שאת פונה לדרך השנייה. אנא סילחי לי אם נעלבת מדברי. אני בוודאי הייתי בוחרת באופציה ב', אחרי ברור מעמיק של אופציה א.

מאד תלוי בו...

אין לי מושג במה חולה בן זוגך, אבל אם זו מחלה כרונית שהוא חולה בה מספר שנים הוא יכול לגשת לתמיכה, שם יעזרו לו לצאת מבעיותיו הנפשיות במיוחד. הוא רק צריך לרצות... אולי תעודדי אותו לחפש קבוצה מתאימה לבעיות הרפואיות שלו או אפילו לשיחה עם פסיכולוג המתמחה במחלתו. בני הבכור חולה במחלה כרונית, אחרי אחד המשברים הקשים שלו שכנענו אותו לגשת לשיחות אצל פסיכולוג והעזר לו מאד, היום הוא במצב רפואי טוב, וכן גם נפשית, אולי בקרוב ינהל בתפוז פורום תמיכה לחולים במחלה שהוא חולה בה. כנסי לפורומים של תמיכה פה בתפוז אולי קיים פורום מתאים לו ותעודדי אותו להכנס אולי זה יהיה צעד ראשון להתגבר על מצבו הנפשי. בהצלחה

רמיקובה

New member
הוא חבר בפורום תמיכה.

ואפילו ישתתף בקרוב בקבוצת תמיכה של חולים במצבו. זה לא פותר לי את בעיית החשבונות, העבודה שאין לו, המשפחה שלו שלא טורחת לסייע.חיכיתי יותר משנה וחצי שמצבו ישתפר, וזה לא קורה. בתור אמא ,הייתי מחכה כל חיי, אם בני היה חולה. בתור אישתו- אולי יש זמן שצריך ללכת, כי חיפשתי לי שותף לחיים, לא מישהו לטפל בו. אם אפשר לשאול, במה בנך חולה? מאחלת לו בריאות.

רמיקובה

אולי הוא צריך יותר מקבוצת תמיכה, החשבונות, העבודה והזוגיות שלכם תשתפר אם יסכים ללכת לטיפול ליעוץ אצל מישהו שמכיר את המחלהה, שיודע את המגבלות שלה מישהו שיוכל להדריך אותו, מה יהיה לו טוב ומה לא... זה בהחלט קשור גם למשפחה שלו, הוא מרגיש בטוח יותר איתם, הוא יודע או חושב שהם מבינים אותו טוב או אולי יודע שיש לו את הרחמים שאין לו אצלך... אולי יהיה טוב גם שאת תלכי לאותו ייעוץ כדי לדעת איך להוביל את הקשר הזה באהבה כמו שאהבת אותו בהתחלה והסכמת לקבל אותו עם מחלתו, לדעת איך לעזור לו, לתמוך בו... הכל קשור...

רמיקובה

New member
תודה לך מיקי.

אך אני מרגישה שלא העברתי את הסיפור כהלכה. הוא לא הולך לפסיכולוגית, נאלץ להפסיק עכשיו בגלל שאין לנו כסף. משפחתו מתנערת לחלוטין ממנו, לא מתעניינים בו בכלל, ובטח ובטח לא מסייעים בכלל. אין לי שום טענה למחלתו, רק מתקשה לגלות את חוסר האונים שלו והייאוש, ואת העובדה שהוא לא מגלה רצון לפתור את הבעיות המרובות. וחוצמזה, הסכמתי לקבל את מחלתי, אך לא מסכימה להשלים איתה ולא לפעול לשיפורה.

שוב אני...

עומדת על כך שהוא צריך לגשת לטיפול/ייעוץ דרך בית חולים (לא יודעת במה הוא חולה) אבל בטח יש עמותה, אנשים רבים אשר חולים באותה מחלה (תרצי תכתבי לי במסר במה הוא חולה ואולי נוכל לעזור לך), בדרך כלל עד שלא חולים במחלה מסויימת לא חושבים עד כמה הרבה אנשים לצערנו חולים באותה מחלה. כשבני חלה, חרב עולמנו, חשבנו מאיפה צצה המחלה המחורבנת הזו (סליחה שאני מתבטת כך) אבל כשהתחלנו את הטיפולים, כשהתחלנו להגיע לכנסים, למפגשים, גילינו שיש יותר מ600,000- איש חולים במחלה זו במדינה הקטנה שלנו, ואני מדברת על נשים/גברים וילדים. מצטערת שאני מתעקשת איתך על הנושא הזה, אם את עדיין אוהבת ואיכפת לך ממנו, את צריכה להות שותפה למחלה שלו, לעזור לו, אני לא מצדיקה את מה שהוא עושה אבל את האדם הכי קרוב אליו כרגע ואת היחידה שיכולה לעזור לו פיזית ונפשית לצאת מהבאלגן הזה. שוב מצטערת שאני מתעקשת, אני אמא ולא הייתי רוצה לשמוע מבת זוגתו שנמאס לה מהמחלה שלו, או שלא רוצה לעזור לו להתגבר או להלחם לשיפור, לכן שוב, את זו שיכולה לתמוך ולעזור לו כי את הכי קרובה לו ועוד יותר אם משפחתו הקרובה מתנערת ממנו. אם אני נשמעת תוקפת או כועסת מתנצלת זו לא היתה הכוונה...

רמיקובה

New member
שלחתי לך מסר.אך גם אני לא התכוונתי

לתקוף בו, אולי הייתי קשה מדי. מצטערת.

s h o o s h a

New member
האם הוא יודע איך את מרגישה?

האם הוא שותף למצוקותייך ותסכולייך מהמצב? האם אתם מדברים?!?!? לדעתי, מקור הבעיה היא בהיעדר תקשורת טובה ביניכם. את צוברת את כאביך ומדחיקה אותם. הוא-מחלתו מונעת ממנו לתפקד באופן 'נורמאלי' ואת-מונעת מעצמך להגיד לו את אשר באמת על לבך. מין פלונטר כזה שרק ילך ויסתבך אם לא תתירו אותו עכשיו, כשעוד אפשר. איך? מאחר ואת מתארת מצב כלכלי לא קל, אולי כדאי שתפני אותו אל הפורום שיקרא את מה שכתבת ואת התגובות שאת מקבלת. ייתכן וזה יהווה גשר ראשון ל'הידברות' ביניכם, כזו שתניב סלילת מסלולים משותפים לפתרון הבעיות שביניכם. 'להרים ידיים' תמיד תוכלי. אבל מאחר ואת מספרת שאת אוהבת אותו, כדאי לתת לקשר ביניכם הזדמנות נוספת. תנסי, לא חושבת שיש לך מה להפסיד. בהצלחה

למעלה