הזהרו מבעלי בית

3niva

New member
הזהרו מבעלי בית

אני היום לקראת יציאה מדירה שכל מה שהובטח לא קרה וחשבתי שאולי לא יזיק לשתף אחרים שתוכלו להיזהר זה הסיפור : מצאנו בית במושב במרכז אם חצר חדרים גדולים ובעל הבית הבטיח לצבוע לתקן בלטות שבורות ושיפוצים קלים ושהדירה תהיה פנויה ביום הכניסה לאחר כל השיפוצים עד שעה 10 בבוקר החוזה נראה סטנדרטי שלמנו את כל הצקים מראש ( 12 צקים) וביום הכניסה הדירה לא התפנתה לפי 14 בצהרים הדירה לא היתה צבועה כלל ובעל הבית תיקן רק חלק מהבלטות מכיוון שכבר לא היתה לנו בררה נכנסנו לגור בבית כשבמשך כמה ימים שפצנו את הבית ( תיקונים של שפכטל,צבע, נקיון יסודי מאוד הבית היה מטונף ברמות לא סבירות לאחר כמה חודשים כשהגיע החורף התגלה שהבידוד בבית גרוע וגם אם 2 רדיטורים הינו צריכים להתכרבל בכמה שמיכות כדי להגיע לטמפרטורה סבירה וכל תיקון שביקשנו מבעל הבית כמו נקיון בור הספיגה ( בישובים בבתים ישנים יש בור איפה שלא מגיעים לביוב מרכזי)לכך חודש של נדנודים במקרה הטוב בקיצור גם אם הבית נראה מציאה בדקו טוב טוב בהצלחה לכולם ביוב יש בור שמנקזים אותו מדי פעם )

3niva

New member
קבלנו מכתב מעורך דין מה עושים

שלום אנו גרים בדירה מאוגוסט וחתומים לשנה לפני חודש פנתי לבעל הבית ואמרתי לו שאנו חושבים על לצאת מהחוזה לפני הזמן ומתחילים לחפש דיירים וכשנחתום על דירה ונדע מתי נצא נודיע לו הראנו את הדירה לכמה אנשים ומי שהיה מעוניין הסברנו שאנו עדיין לו יודעים מתי נצא אך הם ביקשו את הטלפון של בעל הבית ויצרו איתו קשר ובעל הבית הודיע לנו שחתם איתם ליולי למרות שאנו לא הודענו מתי נצא כשהסברנו לו את זה היתה שיחה לא נעימה ועכשיו קיבלנו מכתב מעורך הדין שלו שאומר שאנו חיבים לעזוב ב 1.7 ולא כמו שמופיע בחוזה מכיוון שאנחנו הצענו לצאת לפני תום החוזה אשמח לתשובה מה אני יכולה לעשות יש דירה שמצאנו ואנחנו צריכים לחתום השבוע הקרוב תודה מראש ניבה

3niva

New member
יש סעיף בחוזה שאומר

שכל התקשרות היא בכתב בלבד האם זה יכול לעזור לי והאם אני צריכה לפנות לעורך דין או רק להתאלם ממנו תודה ומצתערת על הסיפור הארוך

NightElf

New member
עקרונית כל הסכמה בין משכיר לשוכר

תקפה רק כאשר היא על הכתב, הסכמים שבע"פ לא תקפים מבחינה חוקית, ולכן תמיד דואגים לומר לשוכרים לשים לב לכל פיפס קטן בחוזה, ולא להתפתה להבטחות של המשכיר שאומר "סמוך עליי" או "יהיה בסדר", כי בסוף מה שכתוב זה מה שמחייב חוקית. אם יש לכם בעיה להתפנות בתאריך שהוצב לכם, אז אולי כדאי באמת לפנות לעורך דין לבירור העניין, מנגד, אם אתם סבורים שיש לכם מספיק זמן להתפנות, אז עדיף לעשות את זה וזהו, אלא אם כן אתם רואים שאתם לא מוצאים דירה עד ה-1 ליולי, ואז תעמדו על זכותכם.

3niva

New member
השאלה היא

אם החוזה שלנו הוא עד ה 1.8 והוא כך למה שנצא קודם רק כי הוא מאיים עלינו מה גם שמצאנו דירה מדהימה לכניסה בתאריך זה ?

NightElf

New member
אז זה כבר משהו אחר

אם בחוזה מצויין שהפינוי שלכם הוא ב-1 לאוגוסט, ולא ביצעתם שום פעולה שמהווה הפרת חוזה ועילה להעיף אתכם מוקדם יותר מהדירה, זכותכם להשאר בה עד התאריך שחתמתם עליו בחוזה.

Benjamin Turner

New member
דומני שכדאי שתתייעצי עם עו"ד

כל הענין לא ממש סימפטי, ואם הוא פצח בקרב משפטי, כדאי שתהיה לכם ארטילריה להדוף אותו (כמה מיליטנטי מצדי
). את הרי רוצה להגיע למצב של פינוי בכוח או משהו בסגנון... בקיצור, במקומכם הייתי פונה לעו"ד (אולי ידיד או בן משפחה שלא ישחוט במחיר?).

3niva

New member
השאלה אם הוא יכול להוציא אותי בכוח

כבר פנינו לעורך דין שינסח מכתב תגובה והוא אמר שאין לו בסיס לתביעה אבל אני עדיין חוששת מהמצב שלפי חוזה הדירה שלנו עד 01/08/05 והוא חתם אם דיירים ל 01/07/05 והם יכולים להגיע ולרצות להיכנס מצב מאוד לא נעים היתי מודיעה להם אבל אין לי את הטלפון שלהם אין מצב שהוא יוציא אותנו בכוח ?

Benjamin Turner

New member
יוציא בכוח? פנו למשטרה

כל עוד הכל מתועד בתכתובת עו"ד, לדעתי הוא צריך לפנות לבית משפט על מנת לפנות אתכם (כלומר, אולי הוא איזה בבון שילך אתכם מכות וכאן מקומה של המשטרה להתערב, אבל בנאדם נורמלי היה פונה לערכאות המתאימות בתגובה לסירוב לכאורה להתפנות). מצד שלישי, אינני משפטנית ועל כן אני חוזרת על המלצתי להפנות את כל השאלות לעו"ד, ולתאם אתו דרכי פעולה בהתאם לתגובות האפשריות של הבלבית.

למעלה