הזדהות

Mist2

New member
הזדהות

ההזדהות היא הדבק ששומר את כל קורי השינה ביחד.
האדם מזוהה תמיד, הדבר היחיד שמשתנה הוא נושא ההזדהות.

הזדהות מרתקת את תשומת לבנו!
מרתקת את המחשבות שלנו, את הרגשות שלנו, את החושים שלנו, התשוקות והדמיון.
ברגע שאדם מזדהה עם דבר מה, הוא מיד שוכח הכל, את המטרות שלו, את ההחלטות שלו, הכל נעלם ובאותו רגע כל מה שנשאר היא ההזדהות החדשה.
אותה הזדהות חדשה לוכדת את האדם או שואבת אותו, והוא חדל להתקיים, הוא שוכח את עצמו, רק ההזדהות שם.

זה יכול להיות כל דבר; גירוי חיצוני או פנימי.
דבר שאנו אומרים, או משהוא שנאמר ע"י מישהו אחר, פעולה של מישהו, התנהגות של מישהו.

אך המצב בהרבה יותר קשה, האדם מזוהה קודם כל עם התמונה הדמיונית שהוא יצר לעצמו:
מי אני, מה אני אוהב, מה דוחה אותי, איך אני אמור להתנהג, איך לדבר, עם מי להתיידד, איך אנשים אחרים אמורים לדבר אלי, מה טוב לי ומה רע לי, הפחדים והחששות שלי, העקרונות והאמונות, ועוד ועוד… בקיצור עם הדמיון שלו.

הזדהות זו, שומרת את האדם במקום ממנו הוא לא יכול לראות את האמת על עצמו, במילים אחרות זו היא שינה עמוקה.

עלינו להבין יותר את עבודתם של המרכזים האנרגטיים כדי להבין הזדהות, כיוון שאנו מזדהים דרך המרכזים שלנו.
הדבר הברור ביותר הוא ההזדהות עם הרגשות שלנו:
אני אוהב, אני פגוע, אני באקסטזה רגשית וכל העולם חדל להתקיים, ההיגיון נעלם.
קשה מאוד להפסיק הזדהות הקשורה למרכז רגשי, במיוחד לחלק מאוד ספציפי במרכז רגשי, דוגמה טובה אנו יכולים למצוא בספרו של לואיס קרול "אליס בארץ הפלאות", אחת הדמויות, מלכת הלבבות מדגימה בצורה נפלאה הזדהות של מרכז רגשי.

הזדהות שכלית יכולה ללבוש צורה של הזדהות עם רעיונות שכליים, הזדהות אינסטינקטיבית יכולה להיות הזדהות עם חמשת החושים, מזון, קוסמטיקה, כסף ומין.

זו עוד צורה של שלילה, ניהליזם

"לא להזדהות" עם כל הדברים שציינת הרי זה פשוט מאד שלילה של החיים הנורמליים של כל בן אדם, של הערכים שלו, האהבות שלו ובעצם כל מה שהופך אותו לאישיות.
ניהליזם- שלילת הערכים. גורדייף הטיח את השינאה שלו בעולם. זה גם שימש אותו כדי ללכוד קורבנות. כת שמנכרת אותך לעולם החיצוני, חותכת את הקשרים שלך לעולם.
מה שאתה קורא לו הזדהות הוא הקשרים לעולם. לכל הכתות יש פרקטיקה של לדפוק את האישיות בצורה כזו שהיא מתנתקת מהעולם. זה הרסני.
ומה אתה אמור להשיג בכך? את ה"אני הפנימי" (או "האני האמיתי"). שקר דמיוני שלא קיים. אמונה טפלה של עובדי אלילים.
להרוס זה קל. זה לא חוכמה "לא להזדהות", להתנכר לכל דבר.
אבל מה תבנה במקום זה? לזה אין לכתות גורדייף תשובה. רק הרס, רק שלילה.
אתה לא באמת חושב שאם "תזכור את עצמך" מספיק פתאום יתפתח לו איזשהו "אני אמיתי" חדש ונוצץ, נכון?
כי אם כן אתה שוגה באשליות. שום שינוי לא יתכן. כל התקוות של הכתות האלו הן לשוא. הבטחות לאוטופיה באמצעות הרס- תמיד מביאות רק להרס וזה נשאר שם.
ההבטחות לשינוי פסיכולוגי, אישיותי וכ"ו- אותו דבר- תמיד אפשר להרוס לעצמך את האישיות- זה לא בעיה בכלל, זה ידע מצוי בקרב הכתות. אבל לבנות אישיות- אף אחד לא יודע, אף אחד! אי אפשר ללמד אישיות! שקרן גורדייף ושקרן אוספנסקי ושקרנים ארורים כל המורים שטוענים אחרת.

Mist2

New member

הבוקר בא, הבוקר בא, אז תגיד תודה
שלוש ארבע, שלוש ארבע ולעבודה
אתה חייב את זה לעצמך, אתה חייב למשפחה
אתה חייב לשפוך הרבה זיעה
אז שלוש ארבע ולעבודה

שלילה לא מביאה לחירות

אדם יכול להתנכר (זו המילה הנכונה והלא מכובסת לאי הזדהות) אבל מה שקורה לאדם שמתנכר הוא שהוא נעשה מנוכר לעולם ומנת חלקו בעולם היא - ניכור.
האישיות הגאונית לא מתנכרת לשום דבר, אלא יש בה פלא מסתורי- היא מכילה את העולם.
האגו של הגאון לא נמחק אלא מתרחב.
אצל הרמב"ם נידון ההבדל בין גיבור, שמתנכר ליצר וכובש אותו, לבין איש המעלה- שאצלו היצר הרמוני עם החיים.
גם בקבלה ספירת הגדולה\חסד נעלה (קרובה יותר לאינסוף) מספירת הגבורה\דין.
ושם גם מרמזים שהרוע נובע מספירת הדין, כי היא מצמצמת את האור וממנה באה מחלוקת לעולם.
אמר פוביוס טרנטיוס, מחזאי רומי (ונדמה לי שגם יוליוס קיסר השתמש בזה) "אנוש הנני, כל מה שאנושי אינו זר לי", "HOMO SUM; HUMANI NIHIL A ME ALIENUM .
PUTO
מרומית המילה NIHIL מתורגמת לזרות- אבל אנחנו מכירים אותה גם כשלילה, כניכור, כאי הזדהות, כאי הכלה.
היכולת להכיל את האנושי היא הגדולה! כל שכן היכולת להכיל את עצמך.
הטיעון המובלע מאחורי המושג הזה "אי הזדהות" אומר שאתה בכלל מתכחש לכך שהדברים האלו הם אתה! כלומר הוא מושג שיקרי שאומר לך שאתה בכלל מישהו אחר.
אשאל אותך- אתה מישהו אחר ממה שאתה? הרי זה סתם הבל ורעות רוח!
אומר ניטשה- "היעשה למי שאתה". זו גדלות. לא אמר "התנכר למי שאתה", לא אמר "אל תזדהה עם מחשבות, רגשות, תנועות, דחפים וכ"ו". אלא להיפך- קח אותם עוד יותר קדימה! מה שהתכנים האלו מסתירים בחובם הוא את הפוטנציאל שלך להיות עצמך, להגיד כן גדול לעצמך, כן גדול ומלגלג, בלי תסביכי אשמה.
ותסביכי אשמה- הם הקרקע שעליה צומחות שיטות הבל כמו זו של גורדייף. ה"נצרות האיזוטרית" שלו היא הטפות מוסר של כומר במעטה פסאודו פסיכולוגי.

Mist2

New member

I'm gonna live forever
I'm gonna learn how to fly (High)
I feel it coming together
People will see me and cry (Fame)
I'm gonna make it to heaven
Light up the sky like a flame (Fame)
I'm gonna live forever
Baby, remember my name
Remember, Remember, Remember, Remember,
Remember, Remember, Remember, Remember

ינוקא1

New member
אתה ממש הנזיר שקונה את הפרארי

הדרך עליה אתה מדבר , "דרך ההכלה" , "הרחבת האגו" , היא דרך ידועה :

ירדת עלי לא מזמן שאינני עושה "טנטרה עם כוסיות" , אז לידיעתך האידאולוגיה עליה דיברת עכשיו (אגו מתרחב , הכלת הכל וכו') היא האידאולוגיה של הדרך הטנטרית - לחוות את העולם כמה שיותר , כדי להתקרב לאלהים.

אבל יש בעיה "קטנה" עם הדרך הזו -
בדרך כלל , מי שעושים אותה , פשוט שוקעים לתוכה יותר ויותר.
העולם כובל אותם יותר ויותר.
הם הופכים לסוטי מין במוקדם או במאוחר , כי לא רק שהם לא "משתחררים" מרוב סקס , הם כל פעם צריכים גירויים חזקים יותר ויותר ....

(וגם דרך הנזירות הקיצונית היא דרך שלא נחשבת לדרך טובה - בזה אני איתך).

הדרך היהודית היא דרך האמצע -
איזון.
הכל מותר , במידה.
תאכל במידה ומאכלים מאוזנים.
תזיין במידה.
קח מהעולם הכל ותטעם מהכל - במידה.

וחוץ מזה ? העסק את מחשבותיך בענינים רוחניים , הקדש זמן לתרגול רוחני במשל היום.
עסוק במצוות מעשיות וכו'.
אל תתנזר מהכל , ואל תכיל את הכל.
איזון.

אתה מתרגם כל דבר לשבלונת ה"איזון" שלך

אבל למה שאמרתי אין שום קשר ל"לחוות את העולם כמה שיותר כדי להתקרב לאלוהים". זו אינטרפטציה אישית שלך דרך האידאולוגיה שאתה מנסה לדחוף נכון לעכשיו (מחר תהיה לך אידאולוגיה אחרת שתנסה לדחוף אותה באותה מידה).
כדי להבין את מה שאמרתי אתה צריך ללכת מעבר למה שאתה מכיר.
הבעיה בחשיבה שלך היא שאתה ננעל על הכללות מסויימות ומפרש את העולם אך ורק דרכן.
זו דרך חשיבה שמנוגדת להתבוננות. התבוננות היא כשאתה קורא טקסט, לדוגמא, ומבין אותה מתוכו הוא, כלומר משהה את הפירוש האישי שלך דרך הפילוסופיות והאמונות שלך.
זה כמו ילד מפגר שמתעניין בחסה, אין לי מושג למה. אז הוא הולך למכולת ומצביע על מסטיק, המוכר שואל אותו- רוצה מסטיק? אז הוא צועק "חסה!!!!". אח"כ הוא עולה לאוטובוס ושואלים אותו לאן הוא רוצה לנסוע אז הוא צועק "חסה!!!!!" וכ"ו
אתה כמו הילד המפגר הזה, רק יותר ערמומי, יש לך איזושהי כפייתיות להחליט מה הנושא של הדיון ואתה מנסה לשרבב את הנושא שמעניין אותך כרגע ("איזון"\"חסה", SAME SHIT) לתוך כל נושא אחר. מצטער אבל זה לא אינטליגנטי וזה לא מקדם אף דיון לשום מקום.

ינוקא1

New member
אגרסיביות זה מצב תודעתי פנימי.

גם אם אני כותב הודעה אגרסיבית (כי זו נראית לי דרך הפעולה הנכונה כרגע) זה לא אומר שאני נגרר אליו.

ינוקא1

New member
יש דרך מאוד פשוטה

למדוד "הזדהות".
וכתבתי זאת בשרשור עם הקוסמת.

מההזדהות "שלילית" , נובע "חוסר היכולת להשתנות" , הקיבעון.
מקובע יותר , לוקח דברים אישי יותר = מזדהה יותר.

לדוגמה :
אני יכול להזדהות עם רעיון , אך אם יוכיחו לי באופן סביר והגיוני שהוא לא נכון , להחליף את הרעיון ברעיון אחר.
ולעומת זאת , אני יכול להזדהות עם רעיון , לקחת את הרעיון הזה כ"אני" , כמשהו אישי , ואת הנסיון להוכיח לי שהוא לא נכון כ"פגיעה אישית".

מי שיודע לשחרר את הנגיעה האישית שלו , ולבחון דברים לגופם באופן עניני , זה אדם שלא מזדהה - במובן החיובי.
אם אני יודע לקבל ביקורת ענינית , לא מתגונן ומאשים אלא בוחן דברים לגופם - אז אני אדם שלא מזדהה.

וזוהי התשובה לשאלתך - זה מה שנבנה "במקום" ההזדהות השלילית.

מה שכן , קיימת הסתייגות אחת :

הכל נכון לגבי רעיונות - רגשות הם תמיד סוג של הזדהות.
לאדם שלא מזדהה , אין רגשות.

ינוקא1

New member
בראיה האנרגטית שלי

תודעה שאיננה מזדהה , נראית שקופה - כמו גביש קוורץ.
לכן היא יכולה להעביר דרכה אור בכל צבע.
&nbsp
ככל שהתודעה פחות שקופה , עובר דרכה פחות אור.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מה הצבע של התודעה שלי?
כי הקוסמטיקאית שלי הרגישה אנרגטית

שהצבע שמתאים למרוח עלה הציפורניים זה כחול עמוק. אז מעניין אותי
תודה

ינוקא1

New member
אם תדמייני את עצמך

או אנשים אחרים על רקע לבן , אולי תוכלי לראות משהו.
אם לא , אין מה לעשות

למעלה