הזאב והאיילה

הזאב והאיילה

זה פשוט שיר אהבה, או שיש כאן עוד משמעות? אביתר דיבר על זה פעם? אגב, זה אותו זאב מ"אותיות", כן?

Frutapao

New member
לא סביר לי שזה אותו זאב,

(וסורי על הכפילות בהודעה, שלחתי בטעות בלי תוכן) כי את "הזאב והאיילה" לא אביתר כתב, ואת "אותיות פורחות באוויר" כן אביתר כתב. אולי אותיות בהשראת הזאב והאיילה, אבל הקונטקסט לא מתאים לי. ויש מצב שיש עוד משמעות. לא שמעתי את אביתר מדבר על זה (כי כל ההופעות בהן הייתי הן מהסבב הנוכחי, שלצערי אינו מכיל את השיר הנפלא הזה), אבל אולי מדובר פה על יצר טוב ויצר רע, או טוב ורע בכלל, שמסתבר שהם לא כל כך רחוקים אחד מהשני. פילוסופיה עמוקה.

הוא לא כתב?

בכל מקרה, הוא שר, וזה אומר שהוא מאוד מאוד מזדהה. דווקא הזאב הבודד מסתדר לי מעולה.

adamc1

New member
גלעד כהנא כתב.

וכמו אביתר, גם הוא נוהג להתייחס די הרבה לתאווה, לפחות בשיריו.. אין שום אהבה בשיר הזה, בעיניי, לפחות אם מדובר על אהבת אמת, אהבה של גוף (או במילותיו של אביתר, תאווה לבשר אישה) דווקא כן. השיר בסה"כ מתאר את משחקי הכוחות, והיצרים ההדדיים. ולכן הפזמון גם כל הזמן חוזר שוב ושוב ומרכזו הוא שהיא "כלכך יפה, זה לא יאמן".

אני דווקא מצליח לראות שם איזו אהבה

אם כי אין ספק שיש גם משחקי כוחות. על זה השיר, בעצם.

Walk Two Moons

New member
ואני לא.

בעיקר כי יש שם חרטה, בסופו של דבר ("לא נתתי לשום דבר לעצור את הנשיכה, לברך ת'שכחה, בתוך כמה שניות דיממתי במיטה, פתאום את הזאב - אני האיילה...") וגם כי כל ההתייחסות אל האישה בשיר היא ברמת המראה ("את כל כך יפה") (ולא "את שקט", למשל). וגם ה"איך אני חושש מה יהיה מחר" גורם לי לחשוב שאולי כל הסיטואציה היא מעין "סטוץ" כזה, שמחר בבוקר הוא עלול להצטער עליו.

Walk Two Moons

New member
../images/Emo45.gif

די אמרת הכל, גם אני לא רואה בשיר הזה אהבה, יותר "ניצול" ומשחקי כוחות ובעיקר "תשוקה גדולה במסווה של רומאאנטיקה." יודעים מה, אפילו בלי מסווה של רומנטיקה. וזה שיר אמיץ בעיניי, אם כי מונוטוני ומעצבן. בקשר לזאב - לא חשבתי על זה אף פעם - אבל האמת היא שזה יכול להסתדר, מכיוון שלדעתי הזאב ב"אותיות פורחות באוויר" הוא הדובר (ואם לצאת לרגע מפוזת המורה לספרות ולהכנס לפוזה היומרנית של המאזין-יודע-כל - אביתר), שמשאיר מאחור את עצמו (או לפחות ככה הוא חשב, בשלב מסויים). ומאחר ו"הזאב והאיילה" מושר גם הוא בגוף ראשון, ייתכן שזו הכוונה. למרות שיכול להיות מאוד שזו ביקורת חברתית, ולאו דווקא משהו שאביתר עבר \ עשה בעצמו (כלומר, דומה ל"אקדח".)

adamc1

New member
אם גלעד כהנא כתב, קרוב לודאי שזה שיר אישי :p

ע"ע "חייב לשכב עם כל דבר שזז, יותר מהר" (אף על פי שזו ספציפית שורה עמוקה יותר ממה שהיא נראית בעיניי אבל ניחא ביחא)

לא, עוד לא הזזתם אותי

או שמא יש כאן תשוקה גדולה שבאה יחד עם רומאאאנטיקה? נו, ה"את כל כך יפה" הזה הוא כל כך מופשט ולא חומרני! (מונוטוני ומעצבן? אני לא מוצא אותו כזה... אולי על זה נאמר שחבל שלשקט אין קהל, אבל אין לי סמכות להעביר עליך ביקורת
)

SnapDragon

New member
טאצ' נשי לעניין../images/Emo3.gif

שמע, בתור בחורה (ואסור לזלזל באינטואיציה נשית. היה לי פה אחלה משחק-מילים נוסח "מי שמזלזל באישה סופו ש...", אבל הוקצה מחמת צינזור
) אני יכולה להגיד לך שאין פה מקום לרומאאנטיקה. ה"את כל כך יפה" הזה - לא הייתי רוצה לשמוע אותו ככה. יש פה חומרנות, יש פה רדיפת יצרים ומשחקי שליטה וניצול קטנים. זה אחד השירים מבחינתי ששר אותו הבחור ששר את "תיאטרון רוסי" (אם כי במצב צבירה הרבה פחות מוקצן ונואש). השיר הזה בהחלט מונוטוני, בקפיטל מ'. כל פעם שהוא מתחיל להתנגן אני שוקלת להעביר אבל אז נשברת ומתחילה להצטרף. יש בו משהו שלא נותן לי לאהוב אותו במיוחד אבל לא מרשה לי גם ההפך.

Walk Two Moons

New member
אולי.

אני עדיין חושב שהוא מונוטוני ומעצבן. הלחן שלו בנאלי וממאיס את עצמו מהר, והעיבוד משעמם. זה אולי השיר היחיד של אביתר שאני יכול להגיד שאני לא אוהב. בכל אופן, זה לא רק ה"את כל כך יפה", זה כל ההקשר.

למעלה