הזאב הפסיכדלי

psychodoodle

New member
הזאב הפסיכדלי

לא, אני לא הולך לדבר כאן על להקת Steppenwolf (למרות שמגיע להם בהחלט שיתעסקו בהם כאן קצת יותר ) אלא פשוט לספר לכם שיצא לי להאזין לאלבום הפסיכדלי של Howlin' Wolf בעל השם הארוך 'This is Howlin' Wolf's new Album. He doesn't like it. He didn't like his electric guitar at first either.' מ 1968 ונהנתי ממנו מאד ,כמו שנהנתי מ Electric Mud של מאדי ווטרס .אני חושב ששניהם מצוינים למרות שמי שעשה אותם והמבקרים לא מסכימים איתי בכלל . שווה לחפש אותו אם כי אני לא חושב שהוא חודש בדיסק עדיין .

psychodoodle

New member
עוד קצת בלוז על הבוקר

כמו שכתבתי פעם בעבר ,אין לי רקע מספק בתחום הבלוז השחור והאורגינלי ,כי העדפתי משום מה לקבל אותו מכל מיני בריטים לבנבנים (ומאד מוכשרים בעצמם כמובן) . בהשפעתו הברוכה של הפורום הזה וכמה מכותביו המצטיינים, המצב מתחיל להשתפר ובמהרה (בעזרת כל מיני אמצעים קצת מפוקפקים לפעמים ,שאנחנו לא מתעסקים בהם כאן במקום מכובד זה
. אחד מאותם אמנים מופלאים שנעלמו מתודעתי במשך שנים רבות הוא ה Magic Sam שיצא לשמוע ולהתפעל ממפעל חייו המרשים בהחלט בזמן האחרון . למי שעוד לא מכיר (יכול להיות דבר כזה כאן ) הנה סקירה מצוינת של ידידנו\מנהלנו הנכבד דני Bottelneck מהימים שעוד קראו לו אצ"מ .והנה כאן אפשר לראות את האיש בעצמו ,מנגן על הגיטרה של Earl Hooker משום מה . והנה גם מר הוקר בעצמו על אותה גיטרה (כנראה מאותו ערב) .למי שלא מכיר (גם אני הכרתי ממש לאחרונה) אותו הוקר היה מהגיטריסטים המצטיינים של שיקאגו בשנות החמישים שישים והביא לראשונה את ה wah-wah pedal לשימוש נפוץ יותר בבלוז, ובכלל נחשב לחדשן בתחום (כך מספרים לי לפחות ) .נקווה שתצליחו לצפות בקליפים ,יכול להיות שהיוטיוב לא יהיה זמין למספר שעות עקב עבודות תחזוקה .

melancholy man

New member
וואי, תודה

עוד לא שמעתי משהו שג'ון לי הוקר עשה שלא אהבתי, עוד לא ראיתי קליפ שלו ב live שלא ריגש אותי, מישהו שאל למטה על שלושת הדמיות הכי חשובות ברוק או משהו כזה, ג'ון לי, בעייני לפחות נכנס ל top 10, או top 3 או סתם top של דבר וגם של זה, אני לא יודע לבחור מוסיקאים חשובים או משפעים, או אפילו טובים אבל ג'ון לי הוקר הוא כנראה המוסיקאי שהכי מרגש אותי. דווקא את האלבום שאתה מדבר עליו אין לי, שמעתי עליו המון, הקטעים הבודדים ששמעתי ממנו, מצאו חן בעיני ולמרות שאני אוהב את ההוקר שלי, חם שיכור ורועד (באנגלית המשפט הזה אפילו נשמע סוג של סקסי...) עם הבלוז הישן והקלאסי, זה מאוד מאוד מעניין אותי. בקשר למאג'יק סאם, צודק האצ"מ בכל מילה שהעריף עליו, אתה יודע מה, אם כבר התחלנו עם הבלוז, אולי אנסה לכתוב עוד פעם משהו קצת יותר על הבלוז. בא טוב בחופש לייט הזה שיש לי ביומיים הקרובים.

psychodoodle

New member
המדובר ב EARL HOOKER

ולא בג'ון לי הוקר בכלל (2 אנשים שונים לחלוטין ) .לגבי האלבום של הוולף ,נדאג לך ...

freak brother

New member
קבלו עוד פנינת בלוז

מדובר בגברת נפלאה בשם big mama thornton שהיתה פעילה משנות החמישים. לגברת הנ"ל יש גרון יוצא דופן והיא עומדת בכבוד ליד זמרות כמו אריתה פרנקלין ואטה גיימס. קבלו שני קליפים להמחשה http://www.youtube.com/watch?v=ktunGWDnBbY http://www.youtube.com/watch?v=5XUAg1_A7IE

psychodoodle

New member
הגברת הזאת היתה

הזמרת הכי נערצת ומשפיעה על Janis Joplin ( כתבה ובצעה את Ball and Chain במקור) והיא גם המבצעת הראשונה של השיר "Hound Dog" כבר ב 1953 ,שיר שפורסם בענק ע"י אלביס פרסלי . היא באמת ה Big Mama של הרוקנ'רול.

../images/Emo45.gifהאלבום שהעלית את התמונה שלו

הוא אחד מאלבומי האי בודד שלי בלי לחשוב פעמיים ולכל מי שחובב בלוז ועדיין מסיבה כלשהי לא מכיר מדובר פה על הימור בטוח. מה שמג'יק סאם עשה באלבום הזה לא שמעתי בשום מקום אחר ואם יש הגדרה קולעת לאלקטריק בלוז אז זה האלבום הזה. שילוב של כשרון נגינה יוצא מן הכלל, קול אדיר ונשמה בכמויות עצומות זוהי נוסחה בטוחה לבלוז יוצא מן הכלל ולמג'יק סאם היה מכל הדברים האלה ובענק. וחוץ מהאלבום הזה גם black magic, האלבום הבא של מג'יק סאם, הוא אלבום מעולה שאפילו אחרי האזנה לwest side soul הוא לא מאכזב בכלל. אני רכשתי אותו באוזן השלישית לא מזמן, אפילו במחיר סביר ואני מאמין שאפשר להשיג אותו די בקלות, שווה כל שקל.

למעלה