הו, קנדה

הו, קנדה

שלום לכם,

לפני ימים אחדים קיבלתי את הבשורה המשמחת שהתקבלתי ללימודי תואר שני באוניברסיטת יורק בטורונטו.

אחרי שצרחתי משמחה התפניתי למשימות המעבר הרבות שעליי לבצע במהלך החודשים הקרובים.

תהיתי אם מסתובבים כאן בפורום סטודנטים (בעבר, בהווה או לעתיד) שהתנסו או מתנסים בתהליך קבלת הויזה לקנדה, יכולים לתת קצת מושג על מאיפה מתחילים את המעבר, או פשוט לתת מושג כללי על המשימה העצומה הזאת.

פרסמתי את ההודעה גם בפורום "עוברים לקנדה", אבל החלטתי לפרסם גם כאן, כיוון שאני מרגישה שחברי הפורום הזה מכירים יותר את קשיי ולבטי הסטודנט העתידי, גם אם לא בהכרח בקנדה.

אשמח לכל פיסת מידע.

תודה רבה :)

PRTM

New member
היי לופיטלית

מזל טוב!
אני עברתי את התהליך לפני 3 שנים בערך (אם כי עברתי בשביל לימודי דוקטורט באוני' טורונטו), ואשמח לעזור.
לגבי הויזה - אני ממליצה להתייצב בשגרירות (אי אפשר לקבוע תור מראש, אי אפשר לברר בטלפון) ולקבל מהם פידבק על אם (ומה) חסרים מסמכים. התשלום שהם מצפים לו הוא בבנק (צ'ק בנקאי), ולא במזומן או בבנק הדואר. אם מכתב הקבלה שלך כולל איזושהי התניה (התקבלת בתנאי שקיבלת מעל ציון מסוים מבחן עתידי / ממוצע סופי בתואר ראשון..) הם לא ינפיקו לך ויזה עד שתציגי להם מכתב רשמי מאוני' יורק שאת כבר בקבלה על תנאי (כמו שאת יכולה לנחש בזאת נכוותי ועל זה טורטרתי).
מעבר לזה, רשימת המלאי באתר של הדגרירות היתה בעיניי די ברורה ולא היו הפתעות מעבר.
המחלקה לתלמידים בינלאומיים באוני' שלך היא גם כתובת לשאלות. לרוב יופיע להם באתר מידע כללי על הוצעות ממוצעות בקריטריונים השונים שיעזרו לך לתכנן כלכלית את ההוצאות במהלך השנה ובייחוד את שלב המעבר.

אם יש עוד דברים שמעניינים אותך, אשמח לענות אבל אצטרך שאלות יותר ספציפיות.

idohatam

New member
תהליך מאוד פשוט, כולו מתואר באתר השגרירות

מנסיוני הדל את השגרירות אמנם לא ניתן להשיג בטלפון אבל הם עונים לכל שאלה טיפשית ככול שתהיה בנימוס ברצינות ובזריזות.
קחי שעה שעתיים עייני במדריך, אם יהיו לך שאלות קונקרטיות אשמח לעזור.
http://www.canadainternational.gc.ca/israel/study-etudie/index.aspx?lang=eng&menu_id=4&view=d

למעלה