הו,עזרה T~T

NNoam chan

New member
הו,עזרה T~T

המ,טוב אני בכוונה לעשות קוספליי לYUNA אני מניחה שאתם מכירים את הדמותXD" בגירסה של השמלת חתונה לאייקון. את ההינומה הכנתי כבר,את הזרים מחר ודברים הקטנים הם לא הבעיה.. הבעיה היא בגיזרה של השמלה ;; היה בורדה שראיתי לפני איזה 4 חודשים ובטיפשותי חשבתי שהוא עדין קיים , הייתה בבורדה גיזרה לשימלת סטרפלס שחשבתי שאני יכולה לעבוד עליה ולהוציא ממנה את מה שאני רוצה-אני לא יכולה,כי אין את זה כבר>< לגבי המחשוף הענקי בגב- ראיתי ששמו כתפיות שקופות ארוכות מהסטרפלס עד לאיפה שהכנפיים מאחורה וטיפה האלו את הכנפיים וזה ניראה נהדר ויפה.אז זה ניראה לי מה שאני יעשה. והשובל- בהתחלה חשבתי שאני יעשה שימלת סטרפלס רגילה רק בעצם הרבה יותר ארוכה ואז אני יגזור מקדימה ומאחורה אני ישאיר את הבד כמו שהו כדי שזה יהיה גדול ארוך ועגול. נישמע לכם הגיוני? :\ ומקדימה יש לה בערך עד המותניים ,או יותר..כמו מעין תפרים כאלו שזה ניראה כאילו החלק העליון של השמלה מורכב בעצם משלושה חלקים,חשבתי על דרך שאני יעשה את זה אבל בעצם הכול יהיה חלק אחד,פשוט לעשות תפר מדומה.. ואממ למישהו יש גיזרה של שימלת סטרפלס? T~T זה או זה או שאני יאלתר מאיזו שמלה אחרת שיש לי גיזרה,אבל היא ממש לא ניראת כמו סטרפלס (אפילו לא קרובה,בגלל זה היא מפלט אחרון ) אני מקווה שהצלחתי בכלל להסביר משהו בדרך נורמאלית >< מצטערת שחפרתי~

השמלה בנויה משני חלקים ,

מחוך (לא סטרפלס) וחצאית . המחוך מגיזרת יסוד , ועושה את השינויים והשיפורים לפי הדוגמא (את יכולה לקחת בסיס מבורדה). החצאית מגיזרת פעמון מלא (שבסוף את גוזרת לפי הדוגמא ) לגביי השובל , יש לך שתי אפשרויות : כיחידה נפרדת ולתפור לחצאית , או כהמשך לחצאית פעמון ואז לגזור לפי הדוגמא (האפשרות השניה דורשת המון בד ולאחר הגזירה הרבה ממנו לא יהיה מנוצל ). לגביי הבורדה , של איזה חודש את צריכה? יש לי את רוב החודשים האחרונים .

NNoam chan

New member
סליחה לע דילי המופרז~

לגבי הבורדה..אני חושבת שזה היה לפני 3-4 חודשים ><" אבל זה היה של גיזרות אבל אני כבר לא בטוחה אם זה היה של בורדה או לא =\

akane

New member
המממ דעתי~

קודם כל, אני נאלצת שלא להסכים עם אביגיל, לדעתי זאת תהיה טעות להכין את השמלה משני חלקים, כי זה מאבד המון מהעיצוב המקורי ואת בעצם יוצרת גרסא אחרת ושונה. וזה קצת חבל, למרות שזה יותר קל ופחות בזבזני. על פי הסקיצה ושאר תמונות מהאינטרנט השמלה היא בברור מקשה אחת יחידה וזה חלק מהייחוד שלה. החלקי הקידמי מורכב מחלק רגיל של שמלת סטרפלס, והחלק האחורי הוא זה שמצריך עבודה רבה וגזירה בזבזנית. בדקתי ויש גזרה של שמלת סטרפלס מתאימה בגליון בורדה של חודש 04/2005 (ישן נושן... סורי) השתמשתי בה לתלבושת טרה לכנס האחרון. את תצטרכי להסב את החלק האחורי כמובן- לחשוף את הגב וכמו שנרשם מעליי, גזרת פעמון או הרחבה של מספר חתיכות בצורת מניפה. הכנפיים האחוריות נותנות לך מחסה מושלם כדי להסתיר תפר בין שני החלקים במידה ותחליטי לעצב אותה כך. הוספת כתפיות שקופות תלויה לדעתי בבד שתבחרי, עד כמה השמלה תשב צמוד על הגוף ומה יהיה הכובד של החלק התחתון. את יכולה גם להוסיף לשמלה עצמה מספר עצמות בחלק העליון (עד מתחת לפופיק) כדי שהיא תשב טוב יותר. ראיתי בנות שהשתמשו בדמוי נוצות גדולות שהן יצרו וכאלו שפשוט תפרו צעיף נוצות (נוראי XD), הכובד כמובן בהתאם. מקווה שעזרתי ובהצלחה

NNoam chan

New member
תודהD:

תודה רבה לשתי ההצעות ^^ אממ ונגיד ואני הולכת על הרעיון השימלה השלמה,איך אני יעשה את הדומגמאות האלו כמו שיש בערך בחיבור בין החלק העליון לתחתון? למרות שרק בתמונה הזו זה בולט כל כך,כל קוספליי אחר או תמונה לא ראיתי את זה בצורה כמו ברורה.. ואני מצטערת שאני מכריחה אנשים לכתוב הסבר נוסף מרצונם ><" סליחה..אבל אממ לא הצלחתי להבין איך אני יעשה את השובל עם גיזרה של שמלה שלמה? כאילו להוסיף חתיכת בד? שהתווה את השובל? כאילו שהיא תתחבר לתפרים בתדדים אבל בעצם תהיה חתיכה שונה והכנפיים יסתירו אותה? ואיפה אני יכולה להשיג את הגיזרה הזו בכל זאת היא מ2005 : \

למעלה