הו לא. (אלרגיה)

רנירן

New member
הו לא. (אלרגיה)

בהתחלה כשלולי היתה קטנה הכל היה טוב ויפה.. אבל בתקופה האחרונה (כמה חודשים) העיניים שלי לא מפסיקות לדמוע ואני בקושי מצליח לנשום.. היות והיא משאירה חותם על כל דבר אפשרי.. גם כשאני בעבודה אני ממשיך לסבול.. :( מה אפשר לעשות??

יצורה

New member
לא נעים

אבל גם לא סוף העולם - הרבה חברי פורום (אני ביניהם) סובלים מאלרגיה ומגדלים חתולים. ראשית, הייתי ממליצה לגשת לאלרגולוג ולוודא שהאלרגיה היא אכן לחתולים. יכול להיות שחילופי העונות או גורם אחר הם דווקא מה שגורם לעיניים לדמוע. לאחר האבחון, תוכל להתייעץ איתו מה הטיפול הטוב ביותר - כדורים, זריקות וכו'. במקביל, אפשר לפנות לטיפול משלים, חברי פורום שניסו סיפרו שעבורם זה היה יעיל. אני ממליצה גם להפחית את החשיפה לגורמי אלרגיה אחרים דוגמת מוצרי חלב, דשא וכו' (יש האומרים כי אלרגיה מתפרצת אחרי שהגוף עובר סף גירוי כלשהו, ואפשר להגיע לסף הזה ע"י שילוב של גורמי אלרגיה. ברגע שמפחיתים את החשיפה לאחד מהם, יורדים מתחת לסף הגירוי. עבורי, אישית, זה עזר). עוד דבר שהיה יעיל עבורי - אצל וטרינרים ניתן לרכוש חומר שנקרא petal cleans, אותו מורחים על פרוות החתולה אחת לשבוע. החומר הזה נקשר לאלרגן ומנטרל אותו. ודבר אחרון - הוט' שלי אמר לי פעם שחתולות לא מעוקרות מייצרות כמויות גדולות יותר של החלבון הגורם לאלרגיה. אם לולי לא מעוקרת - יש לך עוד סיבה טובה

רנירן

New member
היי תודה :)

חח... לולי תעוקר לצערי כשתגיע לגיל שאפשר לעקר.. אבדוק את הטיפול המשלים.. לא חשבתי בכלל על הכיוון הזה, תודה :) לגבי מעברי העונה.. כבר 29 שנה שאני עובר עונות ומעולם לא דמעו העיניים או היו בעיות נשימה כאלה.. :) זה בטוח גם לא חלב או מוצרים אלרגניים כי אני טבעוני ושומר מאוד על תזונה בריאה ומאוזנת אחרי שפרסמתי את הפוסט ראיתי גם ששטיפה במים בלבד פעם בשבועיים יכול להוריד את אותו אלרגן שעל העור.. אבל גם קראתי שלא טוב לשטוף בכזו תדירות חתול.. למרות שהיא בשמחה נכנסת מתחת לכל זרם מים שהיא יכולה למצוא :) מה את חושבת..?

יצורה

New member
אני לא יודעת עד כמה זה בריא לעור

מה גם שאני לא בטוחה שכשהיא תגדל, היא תעריך את זה
את אותו אפקט אפשר להשיג עם מגבונים לחים (ללא בישום וללא אלכוהול), זה ללא ספק מקל. לדעתי ה petal cleans יעיל יותר - האלרגן הרי נמצא ברוק, כך שגם אם שטפת את החתולה - בפעם הבאה שהיא תתללקק כבר יהיה רוק על הפרווה. petal cleans כביכול (אני לא יודעת מה בדיוק מנגנון הפעולה שלו) נשאר על הפרווה למשך כמה ימים ונמנטרל את האלרגן. אגב, לגבי תזונה - זה לא רק מוצרי חלב. יש לי חברה שבמשך שנים סבלה מאלרגיה ובעיות בדרכי הנשימה, ובעקבות ייעוץ נטורופטי היא הפסיקה לאכול שורה ארוכה של מאכלים (ביניהם מוצרי חלב, אבל גם תפוזים, חצילים, קמח לבן ועוד) וזה שיפר את מצבה משמעותית.

M00PS

New member
אלרגיות יכולות לצוץ גם כשאתה בן 50

למשהו שמעולם לא היית אלרגי אליו עד כה. תאמין לי, זה קרה לי לפחות פעמיים (ותמיד מאשימים את החתולים שלי). זה לא קשור לכמה בריאה התזונה שלך. אם הסימפטומים שלך כל כך חריפים אני לגמרי ממליצה לך לבקש בדיקה אצל אלרגולוג ולראות מה קורה.

dimitrygo

Active member
מנהל
לשטוף את החתול עוזר אולי רק מיידית אבל אחרי

זמן מאוד קצר התופעות יחזרו כי חתול אחרי שטיפה מתחיל להתלקק בצורה וגברת ושוב מאוד מהר מתכסה באלרגן. כמו שכתבו כבר צריך לעשות בדיקות מקיפות ולמצוא מה הוא הגורם לאלרגיה שלך. אם זה אכן חתול אז כמו שכתבו לנסות להשתמש בחומר PETAL CLANSE ולשמור על הנכיון בבית כי האלרגן נמצא גם על הפרווה הנושרת מחתול.

AngeIDust

New member
מישהו ניסה את החומר הזה?

מעולם לא שמעתי עליו וגם לי יש אלרגיות ממש קשות (עד התקפי אסטמה). כרגע אין לי חתולים אבל חייתי עם ארבעה חתולים 12 שנה ואפשר להגיד שהיו לי אלרגיות אבל נסבלות. מאז שעזבתי את בית הורי האלרגיות רק החמירו ועכשיו קשה לי להיות עם חתולים (ולצערי אני ממש ממש אוהבת חתולים). אז אם מישהו מכיר וניסה אני אשמח לשמוע!

יצורה

New member
אני ניסיתי

עבורי זה היה יעיל מאוד, אבל מצד שני - האלרגיה שלי לא הייתה עד כדי כך חריפה. אגב, גם אצלי האלרגיה התפרצה אחרי שעזבתי את הבית ונחשפתי פחות לחתולים. ברגע שחזרתי לגור עם חתולים, התסמינים פחתו.

גם אני אלרגית...

ואני שמחה לבשר שלא התעטשתי כבר 4 ימים! :) אני הייתי אצל מומחה לאלרגיה והוחלט לעשות אימונולוגיה או איך שלא קוראים לזה - זריקות פעם בשבוע למשך כחצי שנה אח"כ פעם בחודש לשנתיים וחצי. בהתחלה מזריקים את האלרגן המדולל ואז בהדרגה מגדילים את המינון. סוף סוף אני מרגישה את התוצאות! יאייי! (התחלתי ביולי) - יש לי שני חתולים עם פרווה ארוכה שהם מלקקים כל היום :) מלא מקום לשמור את האלרגן.. הרבה יותר קל לי לנשום... זה לא עולה כסף -זה דרך הקופ"ח, רק צריך להתמיד. קיצור, לך לרופא, אם זה מעניין אותך, תבדוק אם זאת אופצייה, כי בסופו של התהליך, לא יהיה לך אלרגיה לחתולים :)

רנירן

New member
ממש משמח לשמוע :)

איזה כיפ קבעתי כבר תור לרופאה בשביל לבקש הפניה תודה לכולם :)

למעלה