הושיעו הושיעו...

איש ילד

New member
הושיעו הושיעו...

שאלתי... ביררתי... מורים... מורות... בדקתי במילונים... חיפשתי באינטרנט ו... מאומה... אז מי יושיע?? בקיצור, מה זה "כלח" שנאמר "אבד עליו הכלח" ? ואנא, אל תסבירו לי מה משמעות המשפט אלא רק מה משמעות המילה "כלח".

גרי רשף

New member
רעננות?../images/Emo22.gif

זה מה שאני זוכר.. אולי מאחת מפינותיו של אבשלום קור. קשור אולי ללחות? במילים אחרות- התייבש..

zvib3

New member
רעננות

אין צורך להרחיק ולהביא עדות מאבשלום קור. משמעות זו -רעננות- מופיעה (כמשמעות משוערת) במילון אבן שושן. וזה דבר המילון: כלח - (מלה סתומה) רעננות(?), קציר(?), זקנה(?). לי נראה שמטעמים של תועלת כדאי "ללכת" על רעננות. שכן כך, כשממירים את המילה כלח במילה רעננות בביטוי הנ"ל, ניתן לזכור בקלות שהמילה הראשונה בו היא אבד ולא עבר; עד שלא מצאתי את האמצעי המנמוני הזה הייתי תמיד מתבלבל בין השתיים.

כלח

הוא עשב (צמח שאינו מעוצה), אם זכרוני אינו מטעני - ממשפחת הסוככים (אבל לא אתן על כך את ראשי). כמו רוב העשבים הוא צמח חד שנתי. הכלח גדל תוך זמן קצר מאוד לגובה רב (למעלה ממטר, במקרים רבים מעל מטר וחצי), פורח ומתייבש - נשאר לעמוד על תילו למרות שכבר אבד עליו הכלח... ובאמת חיפשת כל כך הרבה? איך זה שאף אחד לא ידע

zvib3

New member
הכל נכון פרט לעובדה המצערת שלצמח

שעליו כתבת קוראים כלך ולא כלח, כך ש...טענך בחיטים והודית בשעורים.

vegan

New member
אכן, כלך ממשפחת הסוככים

והוא יכול להגיע גם מעל 2 מטר. צמח מדהים לדעתי - נראה כמו עץ מוזר וממש קשה להאמין שזה צמח חד שנתי. ובאבן שושן שלי (תשכ"א): כלח ז. קציר (?) גדיש (?) זקנה (?) ברב מילים הממוחשב אין פירוש, רק לצירוף.

nutmeg

New member
מסתבר

שגם כלח וגם כלך יבשושים המה. שלא לדבר על קלח - שגם הוא די עצי ויבש... האם עלינו על משהו?

איש ילד

New member
חן חן

חן חן על התיחסותכם. הופתעתי מששאלתי רבים וטובים, חברים, מורים, סופר שלא אנקוב בשמו,ולא היה ולו אחד שישיב לי. היו כאלה שקישרו זאת ל-כלך ונראה שטעו. אז שוב - חן חן.

אבל כלח הוא לא יבשושי

להיפך - מי שאבד עליו הכלח הוא היבשושי - ז"א שכלח הוא משהו כמו רעננות, לא?

shellyland

New member
קלח הוא לא תמיד יבש ../images/Emo8.gif

אם הוא של תירס אז הג´וקים מוסיפים לו לחות. נכון הלל בלי יוד?

למעלה