הוררררררררררה

הוררררררררררה

כולם לצעוק בפולנית קובנגה! מסתבר שיש לי עוד קרובים פולנים באוסטרליה ואפילו בצרפת עוד מעט יגידו שהתמנון
הפולני שולט בעולם

באוסטרליה יש קהילה גדולה מאוד של

פולנים, באינדונזיה פגשתי כמה מהם בפאב, הם שאלו אותי היכן אני גר וכמובן שעניתי שאני גר ועובד במצריים, הם סיפרו לי על קהילה גדולה של פולנים באוסטרליה שחים במעין גטו תרבותי - אפילו יש חלק גדול שאינו דובר אנגלית, והם עוזרים לפולנים אחרים בהגירה ועבודה (היו מוכנים לקחת את הפרטים שלי בכדי לעזור לי לקבל אישורים ממשלת אוסטרליה - איני יודע עד כמה זה נכון. אבל הפואנטה היתה - המלצה חמה שלהם כי עלי להזהר כי אני גר קרוב ל-"יהודים האלה" בארץ ישראל. אני תקווה כי אילו מיעוט

פולני גוי נישאר פולני גוי?

אם זה לא היה עצוב
הייתי צוחקת
. שלך חנה גונן

Ivan Ivanov

New member
הפלקלור אינו משתנה כל כך מהר.

דעת קדומות על יהודים הם חלק בלתי נפרד של הפולקלור במזרח אירופה. תשאלו בכפר אוקראני או פולני כלשהו איך נראים היהודים ומה הם תכנותיהם ותקבלו בדרך כלל תשובה מאוד מוכרת . עד היום בין ילדי רוסיה ואוקראינה קיים הביטוי ZHIDITSYA כלומר להיות קמצן ושמעתי אותתו אפילו כאן בישראל בקרב ילדים שהיגרו ממדינות חבר העמים... כששאלתי אחד מהם מה מקור המילה הוא ענה לי מהמילה zhadniy כלומר קמצן...אבל ידוע שזה מהמילה ZHYD הדוגמא הזאת מראה עד כמה הדברים האלו נכנסו לפולקלור שם...

למעלה