הורמנים

הקוסמת

New member
הורמנים

שלום לכולם, אני חדשה פה. מזה שמונה חודשים שאני ללא גלולות. לפני ששנינו ניגשים לברר בעניני טיפולי פוריות בקופ"ח האם מישהי מכן יודעת על עוד אפשרות לפני מהלך שכזה? האם בדיקות רמת הורמנים אצלי, מחייבת אותי לעשות זאת במסגרת תחילת הטיפולים הללו? יש איזה כדור או גלולה שאפשר לקבל להעלאת רמת ההורמנים שלי, אחרי בדיקת דם פשוטה, מבלי להיכנס לכל הנושא של טיפולים וכדומה? אני שואלת את זה כי אני כמעט בטוחה שזה הגורם לאי היריון. תודה!

אפרת12

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בתקוה שלא תישארי פה הרבה... פני לרופא/ת הנשים שלך, תגידי שאת לא מצליחה. את לא יכולה להיכנס לטיפולים בהחלטה אישית שלך - בכל מקרה יעשו בירורים על בירורים. אצלי רופא הנשים קודם שלח ל-US ואחר כך לבדיקת דם. אז תבקשי לעשות בדיקת דם - פרופיל הורמונלי. אז ייקבע הטיפול המתאים. שיהיה בהצלחה !

עמית@

New member
השלב הראשון בכל בירור פוריות

יהיה פרופיל הורמונלי שיאפשר לראות מה מצב ההורמונים אצלך- ולפיו מנסים לאזן חוסרים או לטפל בבעייה האם אין לך מחזור סדיר? מדוע את חושבת שזו הבעייה? הרבה מאוד מבעיות הפוריות הן בעיות הורמונליות- והטיפולים בהתאם. אז תגשי לרופא והוא יפנה אותך לבדיקת הפרופיל (בדיקת דם פשוטה) וימשיך משם. בהצלחה

נועם@בת

New member
שלום קוסמת ../images/Emo45.gif

פניה לרופא היא לא בעניין טיפולי םוריות, אלא בעניין פוריות, וזה הבדל תהומי. אם את מנסה 8 חודשים וגילך מתחת ל30, אז באמת אין הרבה מקום ללחץ- אלא אם כן את רואה שמחזורים שלך לא סדירים. האם את מזהה בודאות את יום הביוץ ויודעת שקיימת יחדים ביום זה ובימים שקדמו לו? לא מתחילים טיפולי פוריות בביקור הראשון אצל הרופא. בפעם הראשונה הרופא עושה לך אבחון, בודק בדיקה פנימית באולטרסאונד, מברר איפה יש בעיה ואיפה זה נשמע תקין. אחר כך מפנה אותך לבדיקת דם לקביעת פרופיל הורמונלי. בדיקה זאת מתבצעת ביום השלישי לוסת. אני לא מכירה את המושג הורמונים נמוכים מידי. הבדיקה תראה אם יש בעיה הורמונלית, ולפי תוצאותיה הרופא יקבע מה אפשר לעשות ומה כדאי לעשות. לא קופצים כל כך מהר לנושא טיפולים, ולקיחת כדור זה או אחר היא טיפול לכל דבר
בררי מי מומחה פוריות אצלכם בקופה, וגשי אליו. ככה תוכלי לאשר או לשלול אם יש בעיה, ואולי פשוט תצטרכו להמשיך לעשות אהבה
בהצלחה נועם

הקוסמת

New member
תודה לכולכן! עזרתם לי מאד ואמשיך

לדווח. מקווה שזה לא יהיה דיווח ארוך!

אנחנו פחות או יותר במצב שלך

מציעה לך קודם לפנות לרופא שלך. מנסיוני הם לא מחכים עד תום השנה ובודקים כבר בשלב הזה אם ישנה בעיה. אותי הוא שלח לבצע פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור- בדיקת דם פשוטה ואת בעלי לעשות בדיקת זרע כמו כן בגלל מחזור לא סדיר לאחרונה הוא נתן לי כדורי איקקלומין שנחשבים לכדורים פשוטים יחסית לפני שמתחילים לבדוק יותר לעומק. מקווה שלפני התור לרופא תקבלי בשורות טובות !

הקוסמת

New member
עדכון מצב

קיבלתי הפניה למחר לבדיקת דם הורמנלית. אמרו לי להיות שלוש שעות ערה לפני הבדיקה. יש לכן מושג למה זה משנה? יש לי מחזור סדיר, פחות או יותר, יום יומיים איחור או מקדים. אז יכול להיות שבאמת ימצאו משהו? ואם כן, אז הטיפול הוא באמצעות כדורים, גלולות, או זריקות וכאלה?

שמולה

New member
חשוב!! חשוב מאד../images/Emo132.gif

להיות ערה 3 שעות לפני בדיקת דם של פרולקטין. התוצאה טובה רק כך. אחרת אם התוצאות "ישחקו" תצטרכי לחזור על הבדיקה וחבל... ממילא הידיים שלנו כבר מחוררות כמסננת
...

אולה *

New member
ואני אפילו קיבלתי פעם טיפול

נגד פרולקטין גבוה, כיוון שרופא לא טרח להסביר שאני צריכה להיות ערה לפחות 3 שעות בזמן הבדיקה.

זה מאוד משנה

כי בזמן השינה הרמה של הורמון מסוים מאוד גבוהה ורק כ- 3 שעות לאחר שערים היא יורדת. במידה ותעשי ארת הבדיקה לפני כן עלולים לחשוב שההורמון גבוה מדי כשלמעשה זה נובע מסיבה אחרת. מנסיון זה לא כ"כ נורא...

למעלה