הורמונים

r304

New member
הורמונים

היי בנות
אני מעוניינת להיות פונדקאית אך דבר אחד מפחיד אותי וזה כמות ההורמונים שצריך לקחת.
אשמח אם תוכלו לשתף אותי ולספר כיצד ההורמונים השפיעו עליכן.
אני לא לקחתי אף פעם כדורים גם לא גלולות כך שאני לא יודעת אך הם משפיעים על הגוף
האם הם מנפחים? מה עם הסיכון לסרטן ?בבקשה אשמח לתגובות מהפונדקאיות.

גשם 11

New member
היי

ההורמונים שלוקחים הם בכמות מינימלית, כדי "לתמוך" בהיקלטות ההריון. אם אני זוכרת נכון, זה חודש לפני ההחזרה ושלושה חודשים אחרי במידה וההריון נקלט.
לי זה לא עשה כלום, אולי מלבד טיפה גלי חום ונדודי שינה.
ההורמונים הבעייתיים הם למי שצריכה שאיבת ביציות, שזה לא המקרה פה.

wisdom moments

New member
תמיכה הורמונלית לפונדקאית

בוקר טוב R

אנסה לתאר לך בקצרה את תהליך ההיקלטות של פונדקאית:

לפני הכניסה להריון כפונדקאית , תעברי מעקב של בדיקות דם וא.ס כדי לבדוק את רמות ההורמונים בדם ואת מצב עובי הרירית.

בגלל שמדובר בפעולה מלאכותית של כניסה להריון , כדי למנוע דחייה של העובר על ידי הגוף שלך ישנם רופאים שמעדיפים "לשלוט" במצב הביוץ שלך.

לכן תקבלי כדורים ונרות (וגינליים) המכילים פרוגסטרון.
את הגלולות תתחילי לקבל כשבועיים לפני ההחזרה ואת הנרות תתחילי לקחת כיומיים לפני ההחזרה.
תופעות לוואי שמדווחות על ידי פונדקאיות רבות: סחרחורות , בחילות , עייפות.

את התמיכה המלאכותית הזו תקבלי עד שבוע 12 של ההיריון שבשבוע זה השלייה של העובר מתחילה לתפקד רגיל ואז הסכנה מהפלה פוחתת.

ישנם רופאים שנותנים פחות תמיכה וישנם רופאים שנותנים יותר (כגון זריקה חד פעמית בבטן)

כמות ההורמונים שפונדקאית מקבלת קטנים משמעותית מכל תמיכה הורמונלית אחרת שמקבלת אישה בטיפולי פוריות - מכיוון שאינך מטופלת פוריות.
כמובן שחשוב לבדוק את העבר הרפואי של משפחתך - אם יש רקע של מחלת הסרטן של השד/רחם/שחלה לא בהכרח תוכלי להיות פונדקאית.

המשך שבוע טוב

זה מאוד תלוי

בגישה של הרופא המטפל.
יכולה לספר לך שהרופא המטפל הראשון שהיינו אצלו תמך בטיפול הורמונלי.
קיבלתי כדורי אסטרוגן לעיבוי הרירית ובעצם "זייפנו" ביוץ כשהגוף שלי היה מוכן מבחינה אופטימלית לקליטת עוברים. בסבב אחד אפילו הזרקתי הורמונים כדי לייצר ביוץ "אמיתי" שעדיין נשלט ע"י הורמונים.
בכל מקרה - המינונים הם באמת מינורים. המסה ה"רצינית" של הורמונים ניתנת בגירוי שחלתי ע"מ לייצר כמה שיותר ביציות להפריה, מה שבעצם קורה אצל האם המיועדת וממש לא אצלך.

בכל אופן, היום אנחנו מטופלים אצל רופא אחר שמאוד תומך בהחזרות ע"ב טבעי לחלוטין, מה שאומר שמבחינת הורמונים אני לא לוקח ממש כלום אלא רק תמיכה לאחר ההחזרה (תמיכה של נרות פרוגסטרון וגינלים כדי למקסם את סיכויי הקליטה).

בהצלחה!

MAMALY

New member
את לא חייבת לקבל הורמונים בכלל

זה דבר ראשון יש טיפולים על בסיס טבעי כלומר החזרה של עובר על בסיס טבעי.

שנית - הפונדקאיות לא מקבלות "כמויות של הורמונים" והן לא מקבלות בכלל את ההורמונים ה"מסוכנים" לגירוי שחלתי היוךת שהביציות לא שלהן והן לא צריכות לקבל שום גירוי שחלתי רק האמהות המיועדות.
אני ממליצה לך לדבר עם רופא פריון! לא גניקולוג רגיל רופא מומחה ב IVF לקבל הסבר (כמובן שכשתתחלילי לבדוק את נושא הפונדקאות לעומק את תיפגשי עם טובי הרופאים שיבהירו לך את הנקודה הזו של "הורמונים".

שלישית גלולות ייתכן שכן תצטרכי לקבל גלולות למניעת הריון כדי לסכרן את המחזור שלך לפי המחזור של האמא המיועדת - גם נערות בנות 14 - 15 לוקחות גלולות נגד הריון זה מינון ממש נמוך של הורמונים זה לא מסוכן ואת לא תקבלי מזה סרטן. יש המון המון בורות בכל מה שקשור לנושא הזה וכדאי מאוד שתשבי ותשאלי את כל השאלות האלו ועוד כל מה שעולה לך בראש אצל מומחה לעניין - רופא מומחה.

מי שמקבלת את מירב ההורמונים המפחידים האלו (שלא מפחידים בכלל) זה האמהות שצריכות שישאבו להן ביציות לא את לא הפונדקאיות

וכן יש היום טיפולים על בסיס טבעי לפונדקאיות זה לא תמיד מתאים זה קיים הפונדקאית שלנו לא קיבלה כלום! לא לפני לא במהלך ולא אחרי שום כלום (כן היתה זריקה צטרוטייד לעיכוב ביוץ פעם אחת שזה ממש שטויות וזה הכל - היה הריון ונולד תינוק .

אני מקווה שכמו שכתבת"תתנפחי" רק מבטן של הרוין שמח ובריא

השאלות שלך במקום הם חכמות וטוב שהעלת את זה כדאי מאוד ואני ממליצה לך להתייעץ עם פרופסור אריה רזיאל שעובד הרבה עם פונדקאיות מכיר את הנושא רופא בכיר בIVF באסף הרופא והוא יותר מישמח לענות לך על השאלות האלו או כל רופא פריון שמטפל IVF יענה לך.

לאם כבר הערה לאמהות המיועדות - אני גם הייתי מאוד מבוהלת כשאמרו לי טיפולים בלי הורמונים לפונדקאיות.. זה היה נראה לי הזוי אבל כשחושבים על זה מבינים שהן לא מטופלות כלל לפעמים צריך לקחת קצת תמיכה להריון בשביל שהוא יחזיק כי הגוף פתאום מקבל עובר.. מדובר בתרופות שאינן מסוכנות כמו התרופות לגירוי שחלתי ויש לתת את הדעת על זה לדבר עם הפונדקאיות לדבר עם הרופא המטפל ולשתף אותן בזה כדי שיבינו שאין סיכון כלל הן - לא אלו שעוברות את הטיפול ההורמונאלי.

למעלה