הורמונים מנפחים?

חבובי

New member
הורמונים מנפחים?

שאלה חשובה: חברה שלי מאוד חוששת להתחיל טיפולים (זריקות פרגונל) מכיוון שהיא פוחדת שההורמונים ינפחו אותה ועוד תופעות לוואי אחרות. מישהי יכולה בבקשה להגיב בעניין? (סליחה שפתחתי הודעה חדשה, פשוט לא ידעתי איפה לשרשר בנושא...) בשורות טובות...

פּוֹנְג

New member
אם זה משמעותי לה להיות בהריון

אז סביר להניח שלא התנפחות של הורמונים תעצור בעדה כמה זה מנפח זה מאד אישי , כל אחת ותגובת הגוף שלה להורמונים. אבל כן. זה מנפח. אך כמו שאמרתי, גם הריון מנפח

חבובי

New member
תודה ושאלה נוספת

(הפעם בשבילי..) מישהי יודעת איך נקראת (בלועזית) הבדיקה שעושים לפוליציסטיות של האינסולין? (תנגודת אינסולין) עשיתי בדיקות לפני 1000 שנה, ולא הלכתי איתן לרופא, כי אז לא רציתי להתחיל טיפול. ואני לא זוכרת אלו בדיקות הן היו: RPR - QUANTITATIVE SYPILIS AB - ELISA RUBELLE LGG אם למישהי יש מושג מה אלה, אשמח לדעת. אני זוכרת שאחת מהן היתה לגבי התנגודת אינסולין, ולקח חודש עד שקיבלתי תוצאות.

גוליגל

New member
לא בטוחה שמנפחים

אני עם פיורגון (כמו גונל) ולא חושבת שהתנפחתי. לא עליתי במשקל והבטן לא יותר שמנמנה מתמיד (נראה לי). אולי אלה אשליות אבל הן נעימות
אמנם אני עם מינונים שפויים, לא כמו ל-IVF, אבל נראה לי שגם החברה שלך לא תתחיל ישר ב-IVF, נכון? אגב, זה מאוד מתקבל על הדעת שהיא תחשוש מהלא נודע הזה של הטיפולים - למשל מההתנפחות אבל לא רק. תופעות לוואי אחרות גם הן מלחיצות - בעיניי הכי מלחיץ זה מצבי הרוח (שגם אותם אני לא מרגישה עם הזריקות, שלא כמו עם האיקקלומין - שאז בעלי הרגיש אותם בגדול). והזריקות עצמן... בקיצור - אני מסכימה שבשביל הריון אנחנו נעשה לא מעט, אבל עדיין זה טבעי להלחץ ולהתלבט.

נועם@בת

New member
הורמונים, התנפחות ותנגודת אינסולין

כן, הורמונים יכולים לנפח. הם יכולים לצבור נוזלים בבטף ובשאר מקומות. נפיחות שיורדת אם הטיפול נכשל, וגדלה במשך תשעה חודשים אם הטיפול מצליח. לא כל אחת ולא בכל טיפול יש תופעות לואי. הלואי וזה היה השיקול שלי אם להתחיל טיפול או לא
, החברה שלך כנראה לא ממש לחוצה ואני לא אומרת את זה חלילה ביקורת (רק בשמץ קנאה
). לגבי הבדיקות, רובלה זה אדמת, הבדיקה השניה כנראה גם בדיקת נוגדנים כלשהי, אז אני מהמרת על הראשונה. בכולופן כדאי לשאול בפורופ רופאים. בהצלחה נועם

ani27

New member
../images/Emo32.gif גם לי יש שאלה...

האם זה הגיוני שלאחר כל טיפול כשמגיע השלילי..
ואני לא לוקחת שום כדורים/זריקות/פנינים וכיו"ב.. יש לי כאבי ראש איומים?? יתכן שזה קשור? אני שבוע אחרי השלילי וכבר 4 ימים יש לי כאב ראש איום ונורא ושמתי לב שזה קורה לי כל פעם אחרי טיפול.. האם יש קשר? זה הגיוני??
ולכל משתתפי המאבק, יישר כח!!! הלוואי והיה לי את הכוחות הנפשיים להשתתף במאבק - פשוט לא מסוגלת לזה כרגע..

כן, הגיוני!. לא, לא קשור...

כאבי ראש יתכנו מכל סיבה הגיונית (גם פסיכולוגית), אבל פיסיולוגית לא ניראה לי שיש קשר בין הדברים. אולי את לא שותה מספיק, או מפתחת וירוס, או שמישהו עשה לך חור בראש. קחי אקמול - והחלמה מהירה לקראת חיובי במחזור הבא!

ani27

New member
../images/Emo13.gif הצחקת אותי, הרבה אנשים עושים לי

כאב ראש
הלוואי ואקמול היה עוזר,,,טוב לא משנה..תודה ו...לא יהיה יותר מחזור הבא (אחרי 11 פעמים התייאשתי
)

אויי - אל תתיאשי

מצי את כל האפשרויות. אבל הייאוש שלך - עושה גם לי כאב... (אני לקראת יאוש...)

ani27

New member
החלטה קשה להתייאש ../images/Emo8.gif אבל...

לצערי כבר התייאשתי וקשה להמשיך הלאה מקווה בשבילך שלא תתייאשי!

מריםXX

New member
מאד הגיוני ולא "אוף טופיק" בכלל!

שינויים הורמונליים מביאים לכאבי ראש אצל חלק מהנשים. יש כאלה שזה אצלן כל מחזור, ויש כאלה שהמינון המוגבר בטיפולים עושה להן את זה. זה נורמלי - אם כי לא נעים.

תופעות לוואי - כשם ששמם הוא

הן תופעות לוואי ולא בהכרח מופיעות. ואם מופיעות בד"כ לא באופן קיצוני. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל). לקיחת הורמונים באופן כללי יכולה לגרום להצטברות נוזלים (אצלי קצת), אבל בעיקרון - כל המציאות הפסיכולוגית והפיסיולוגית יכולה ליצור רצון לאכול ולנשנש ולפצות עצמיך על כל מה שאת עוברת... וזו ההתנפחות העיקרית (אצלי הרבה)... הורמונים הם רק התירוץ לעצמנו- ולגיטימציה....

שמש1231

New member
זה אינדיבידואלי ושונה אצל כל אחת

אני לקחתי גונל F ובשל הבחילות והחולשה שהזריקות גרמו לי ,ירד לי התיאבון ולא רק שלא התנפחתי אלא אף רזיתי קצת. הכי חשוב זה לשתות הרבה הרבה הרבה. בהצלחה לכולנו!!!!!!!!! א-מ-ן

למעלה