הורים

קן אדמס

New member
הורים

אני אתחיל בזה שאני הולך פה קצת לחפור אבל זה הכל בעקבות מקרה שקרה היום שלא יכולתי לשתוק על זה.

אציג את עצמי: אני בן 21, חייל, בן זקונים.
יש לי אח בן 29 נשוי בלי ילדים ויש לי אחות בת 33 נשואה לגבר בן 52 (כן, גדול ממנה ב20 שנה) עם 3 ילדים: בן 11, בת 9 ובן 5.
אבי בן 58 ואימי בת 54, נשואים.

העניין הוא באחותי ומשפחתה. (יש לציין שהשניים חזרו בתשובה ועכשיו הם לכיוון החרדים).
אחותי תמיד הייתה מרדנית (כמובן שהכל שמעתי מסיפורים ממנה ומההורים שלי כי אני עוד לא נולדתי), שמעתי אינספור סיפורים על דברים שהיא עשתה ושההורים שלי לא אהבו ונקטו בכל מיני צעדים כשתמיד ששאלתי למה הם פעלו כך, הם ענו לי ב: "כי היינו הורים צעירים,
לא ידענו מה לעשות אז פעלנו בפעולות שבדיעבד הן לא היו נכונות ולכן היא יצאה ככה".
כשאחותי הייתה בת 22, מצאה את בעלה שהוא כאמור גדול ממנה ב20 שנה. היא הביאה אותו הביתה כשהיא כבר בהריון עם הילד הראשון.
כמובן שהוריי לא אהבו את זה אבל לא היה להם כל כך מה לעשות כי כמו שאמרתי, אחותי הייתה מרדנית ועשתה דברים בניגוד לרצונם.
כמה חודשים אחר כך הם התחתנו והיא ילדה את הילד.
במהלך 11 השנים האלו אחותי ובעלה לא ממש הסתדרו. אינספור ריבים כשכל פעם ההורים שלי ניסו לגשר ותמיד הגישור הצליח רק לפרק זמן של כמה שבועות. תמיד המצב חזר לקדמותו.

כדי שתבינו אני אתאר לכם את בעלה, שאחרי 11 שנות היכרות איתו אני והוריי יכולים להגיד עליו שכנראה לבן אדם יש בעיות רציניות.
הבן אדם לא עובד, נקלע לכל מיני בעיות משפחתיות (עם המשפחה שלו), בעיות נדל"ן, בעיות משפטיות.
אבא שלי ניסה ומנסה לעבוד איתו על הבעיות המשפטיות שיש לו אבל הבן אדם לא מצליח להבין איפה הוא לא בסדר. מטיל את האשמה או על אחותי או על אנשים אחרים.
הוא תמיד חושב שהוא צודק ושהוא עושה הכל בסדר ואחרים לא פועלים נכון.
אני והוריי נוסעים לבקר אותם כל שבת (הם שומרים שבת) ואיכשהו ההורים שלי תמיד מגיעים לריבים איתו (גם אחותי רבה איתו בנוכחות ההורים) על זה שהיא היחידה שעובדת בעבודות הבית והוא טוען שהיא לא עושה כלום ורק הוא עובד ומנקה.
עוד דוגמה היא שהיום אחותי אמרה לנו שלפעמים הוא נותן לה כסף רק כדי לקנות כמה דברים ספציפיים בסופר וכשהיא צריכה עוד משהו לקנות אז אין לה את הכסף לזה.
אחותי אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה וכעת היא לומדת תעודת הוראה כדי לעבוד כמורה בבית ספר ולכן עד אז, היא צריכה לחיות ממנו.

אם תשאלו למה היא לא מתגרשת ממנו זו שאלה טובה מאוד, אמא שלי כל הזמן שואלת אותה למה היא לא פועלת ולמה היא נותנת למצב הזה להמשיך אבל כנראה שאחותי מבינה שעדיף לה לסבול עכשיו למען ילדיה.

אני מקווה שהבהרתי לכם את המצב עד כה ועכשיו אספר לכם מה קרה היום:
נסענו אליהם, ישבנו איתם, צוחקים עם הילדים והכל כרגיל.
כשהתיישבנו לאכול, אמא שלי התחילה ואמרה להם שהם לא מנוהלים נכון ושכל פעם שאנחנו אצלם, אנחנו רואים שהילדים אומרים שהם רעבים ורק אחרי כמה שעות הולכים לאכול והילדים נהיים עצבניים.
אז אחותי התחילה גם להגיד שבעלה לא עוזר לה ושהיא צריכה לדאוג לארוחה לבד ואז הוא גם מתחיל לטעון שהוא ניקה את הבית לבד ושהיא לא עושה כלום.
ייאמר לזכותו שהוא כן משתתף בעבודות הבית אבל רק כשממש מעירים לו או רק אם זה רלוונטי אליו.

במהלך הויכוח הלכתי לחדר של הילדים ורציתי שהילד הגדול (שם בדוי יוני) יראה לי איך משחקים במשהו. הוא הסכים רק אם אחותו (שם בדוי מרים) תצא מהחדר.
מרים לא יצאה כי היא היא הייתה עסוקה במשהו ואחרי שהאצתי בו שיראה לי למרות שהיא בחדר, הוא האיץ בה שתצא וכשראה שהיא לא יוצאת נתן לה אגרוף. היא החזירה לו והוא ניסה שוב להרביץ לה בזמן שאני מחזיק אותו שלא יעשה לה כלום.
הוא עדיין המשיך להיאבק ואפילו לי נתן אגרוף וכאן ראיתי שלילד יש ממש בעיות רציניות. אף פעם הוא לא הרביץ לי ועכשיו זה היה ממש מוזר לראות את זה כי הוא גם ממש נאבק בי ורצה להרביץ לה עוד.
בסוף איכשהו זה נרגע אבל הוא עדיין היה עצבני והלך לחדר אחר והסתגר שם.
כל אחד מהמשפחה הלך בתורו לבדוק מה איתו אבל הילד שתק ולא רצה לדבר בכלל.
בתורי, הלכתי אליו ודיברתי איתו. הסברתי לו שלהרביץ זה אף פעם לא אופציה וזה לא פתרון לשום דבר ואם הוא עצבני אז הוא צריך לדבר כי רק בדיבור ובתקשורת ניתן לפתור דברים.
אחרי כל משפט שלי הוא אמר "טוב" כזה שכאילו הוא רצה שאני רק אעזוב אותו במנוחה ובכלל לא עניין אותו מה יש לי לומר.
ניסיתי אפילו להצחיק אותו קצת שאולי הוא יפתח אבל גם כאשר דגדגתי אותו הוא אמר "תלך מפה או שאני אתן לך בוקס".
פה שוב הבנתי שלילד יש anger issues רציניים.
אחרי איזה שעה של הסתגרות הוא הגיע לסלון ואמר שהוא רעב, הוא אפילו התיישב איתנו, דיבר ונפתח קצת.
אחותי הכינה לו צלחת עם אוכל והוא לא כל כך אהב את מה שהיה בצלחת אז הוא התחיל להתנהג קצת לא יפה (אני לא כל כך שמעתי כי הייתי במרפסת עם הילד הקטן).
יוני הלך לחדר כשאבא שלו אחריו (כי כנראה הוא התחצף לאבא) ואני התחלתי לשמוע מכות. האבא פשוט הרביץ לילד מכות, אם זה ביד או אפילו בלחי והוא התחיל לבכות.
אני כששמעתי את זה פשוט הזדעזעתי, רצתי לחדר שלו והתווכחתי עם האבא, צעקתי עליו שלא מרביצים לילד ושזה נוראי. הוא אמר לי לא להתערב ושזה כן הגיוני 'להפליק' לילד.
אמרתי לו שזה ממש לא להפליק אלא להרביץ וזה לא פתרון והוא אמר "זה כן פתרון, זה הפתרון היחיד!".
בנוסף אמרתי לו שבגלל זה יוני הרביץ לי ולאחותו ובגלל שאבא שלו מרביץ לו אז הוא מרביץ לאחרים והוא רואה ככה כפתרון לפתור דברים.
הלכתי לסלון ואמרתי לאחותי ולהוריי שאני הולך משם אם ככה מתנהגים בבית הזה ושהורים לא אמורים להרביץ לילד שלהם.
אחותי הגנה על בעלה ואמרה שלפעמים כן צריך להפליק ושגם ההורים שלנו הפליקו לה וכנראה בגלל שלי לא עשו את זה אז אני לא מבין.
אמרתי לה שמה שהוא עשה ממש לא היה להפליק ואפילו הדגמתי עליה מה זה להפליק ושזה לא מה שהוא עשה.
מרוב עצבים והתרגשות אמרתי להם שאני אזמין להם משטרה או את שירותי הרווחה כי הורים לא אמורים להרביץ לילדים שלהם ושזה לא פתרון וכשלי יהיו ילדים אני לא אתן להם אפילו פליק קטן אז אחותי אמרה "אסור לך לשפוט בן אדם אם עדיין לא הגעת למצב שלו".
לא נתתי לה תשובה לזה אבל אני אשפוט ועוד איך כי אני ממש לא רואה איך הורים יכולים להרביץ ולהרים יד על ילדיהם.

זהו זה הסיפור בכלליות, כמובן שיש עוד הרבה דברים שאפשר לומר על ההתנהגות של בעלה של אחותי וגם היא בעצמה יש לה בעיות לא קטנות.
אני כל כך נסער ממה שקרה שאני פשוט לא יודע מה לעשות.
בנסיעה חזור עם ההורים שלי, הם אמרו שאין מה לעשות כי אי אפשר לדבר עם הבן אדם ויש לו בעיות ממש רציניות, הוא לא יודע איך לחנך את הילדים שלו אז הוא פותר את זה בלהרים יד. (דרך אגב, זו לא הפעם הראשונה שהוא מרביץ ואני כבר הערתי להם על זה).
אני מאוד רוצה לפעול ולעשות משהו נגד זה אבל לא עולה לי שום פיתרון.
אני רק חושב על הילדים המסכנים (ובמיוחד על הגדול) שצריכים לסבול את זה ולחיות עם אבא שפועל בדרכים לא הגיוניות (וכולנו יודעים כמה זה מעצבן אם מישהו עושה משהו בצורה לא הגיונית ואין לו מה לעשות).

הייתי חייב לשתף ולכתוב, אם יש לכם משהו לומר, לייעץ וכד' אשמח לשמוע.
תודה וסליחה על החפירה.

bhs

New member
זוגיות ומשפחה זו קלחת לא קטנה

לאבא יש בעיות משפטיות וכלכליות וזה מחלחל לכל המקומות האחרים בדימוי העצמי בזוגיות ובהורות. אחותך למדה פסיכולוגיה, היא בטח מבינה שכדי לפתור את המריבות והקשיים צריך התערבות חיצונית. אתה וההורים שלך לא יכולים באמת לעזור וזה לא תפקידכם. הכי טוב זה לשכנע אותם ללכת לטיפול זוגי ולתת למשהו חיצוני מנוסה ומבין לעזור להם, לטובתם לטובת הזוגיות ולטובת הילדים. אם אחותך צריכה יותר עזרה בגידול הילדים אולי תוכלו יחד איתה לחשוב איכן תוכלו לעזור לה. הרבה גברים לא שותפים בעבודות הבית, בחינוך הילדים, אני שמחה לשמוע שאתה רואה זאת ולא מקבל. יתכן שאם תיקחו על עצמכם יום שבועי בו אתם מגיעים בתאום איתם ועוזרים בבית - עם הילדים עם הכביסה ושאר עבודות הבית, תוכלו עם הזמן להוריד מתחים בבית ולאפשר להם אולי לצאת יום בשבועיים כזוג ועם הזמן אולי ינהלו את עצמם טוב יותר ויקחו מנקה או בייביסיטר בהתאם ליכולתם הכלכלית.

gal-or

New member
נראה לי שאתם צריכים לערב איש מקצוע

אולי אפילו לדווח עליהם למועצה לשלום הילד.

לליתות16

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין. לא צריך להפליק לילד

לא צריך להרביץ לילד
זה לא "כוחות" ( הוא חלש יחסית לאבא תמיד )

זה לא חינוכי ולא נכון.

אני הייתי פונה לרווחה בעיריה ומדווחת עליהם
כדי "להציל" את הילד.

השאלה היא, אם זה מחיר שאתה מוכן לשלם , כי כולם, אבל כולם, סביר להניח כולל הילדים , יכעסו עליך.
ואולי אסור להתערב ?

אני יודעת ,לפי הסיפור שלך, שאני אישית לא הייתי עומדת בזה והייתי מערבת את הרשויות (ומשלמת את המחיר שכל המשפחה והורי יכעסו עלי)
השאלה היא, איך אתה תחייה עם זה?
לעשות את הדבר "הנכון" אבל היחיד שמבין את זה , זה אתה.
שמבין שטובת הילד היא להציל אותו . גם אם הוא ואף אחד אחר במשפחה רואה ומבין את זה.

לאונידס

Active member
תשמע, אפשר להגיד הרבה דברים על מה שרשמת

אבל בהקשר שלך זה מיותר.
אתה לא יכול להתערב במערכת היחסים של המשפחה של אחותך גם אם היא לא נראית לך.

בנוגע לאלימות תחליט לעצמך אם אתה רוצה לערב את הרשויות כמו המשטרה או המועצה לשלום הילד, וכמו שאמרו כאן אם תערב תשלם מחיר משפחתי ואם לא תערב תשלם מחיר אישי.
מעבר לכך נראה לי שכדאי שתשמור מרחק, אין לך מה להגיע לשם כל שבת. אתה לא מועיל ואתה רק עול כלכלי על משפחה שגם ככה בקושי מתקיימת.
תבהיר לאחותך שאתה נמצא בשבילה מתי שהיא רוצה, תיצור איתה קשר אחת לתקופה שנראית לך (פעם ביומיים או פעם בחודשיים וכל מה שבאמצע), תקשיב ואל תתן לה הרצאות - וזהו.

האיכפתיות שלך נוגעת ללב

לכן, כדאי שתדע כמה דברים. אנשים מאד לא אוהבים שמעירים להם על יחסיהם עם ילדיהם, בפרט אם אומרים להם לנהוג אחרת מכפי שהם רגילים. ככה שלהעיר לאחותך או לבעלה על זה שהם מכים את ילדיהם, לא יעזור ועלול לעורר כעס כלפיך. מה שאתה יכול לעשות זה להחליט שפעם בשבוע אתה תיקח את אחייניך, כל ילד בנפרד או כולם יחד, לפי בחירתך, לפעילות של כיף, כדי להראות להם מערכת יחסים אחרת בה נוהגים בהם בכבוד, מקשיבים להם ופותרים בעיות במילים ולא במכות. חשוב שזה יהיה זמן איכות, בלי לדבר על הבית או על ההורים.
מניסיוני המקצועי, אני יודעת שגם שעה אחת בשבוע יש לה משקל שיכול לתת אור לילדים.
מעבר לכך דבר עם הוריך, אולי הם ימצאו דרך לעזור לאחותך ולבעלה. אולי הם ייקחו דוגמה ממך וגם ייבחרו תחום לעזור לאחותך ולבעלה או יעזרו להם להגיע לייעוץ. אם המצב קיצוני אפשר לדווח לרשויות הרווחה ולבקש את עזרתם. בכל מקרה על תעשה שום דבר בעניין זה ללא התייעצות עם עוד בני משפחה

אימם

New member
ומוסיפה

שמהודעתך ניתן לראות שאתה אישיות מאוד אכפתית ובעל מוסר גבוה
לכן אני מצטרפת להצעה לשמש כחונך לילדים, לקחת אותם פעם-פעמיים בשבוע
או להגיע אליהם ולהיות איתם, להתקרב אליהם, לשמש אוזן קשבת,
שעה-שעתיים בשבוע זו השקעה קטנה עבורך וגדולה עבורם.
אולי אחד הילדים ייפתח ויספר לך דברים ותוכל לייעץ לו כיצד לנהוג וכיצד להתמודד
כמו-כן אני מצטרפת לעצות להתייעץ עם בן משפחה נוסף (רצוי הוריך מפאת נסיונם עם המקרה ובחיים)

אייבורי

New member
ברור

אין ספק שלהיות הורה רעיוני זה קל
אפילו נורא נכון
ואתה גם יודע הכי טוב.

אני מציע שאת הילדים שלך תחנך אחרת, בדיוק כמו בדמיון שלך.
הכל יהיה מושלם ותדברו על הדברים.

קן אדמס

New member
עדכון קטן

קודם כל תודה רבה על התגובות

דבר שני, רציתי לעדכן שיכול להיות שזה לא נשמע ככה מהודעה הראשית אבל ביום-יום הילדים דיי בסדר גמור, גם ההורים שלהם וגם ההורים שלי (סבא וסבתא שלהם) נוהגים לקחת אותם לימי כיף והילדים מאוד אוהבים אותנו וכל פעם שאנחנו באים אליהם הם מאוד מתרגשים ושמחים שאנחנו שם.
ואם אנחנו הולכים הם מתבאסים נורא ורק רוצים שנישאר.

דיברתי היום עם יוני (שם בדוי, הילד שקיבל את המכות) וכששאלתי אותו אם הוא בסדר אחרי מה שהיה אתמול עם אבא שלו הוא אפילו לא זכר ושאל אותי על מה אני מדבר.
אחרי כמה רגעים הוא נזכר ואמר שהוא בסדר גמור ככה שהשיחה איתו קצת הרגיעה אותי.
גם אמא שלי דיברה היום עם אחותי והיא אמרה שדבר כזה קרה אולי פעמיים וזה לא משהו שבשגרה ולכן החלטתי לא לפעול לגמרי בנידון.

בכל זאת, בפעם הבאה שאראה אותם אני אבהיר להם שאם דבר כזה יקרה שוב, אני אפעל ולא אשתוק.

תודה

לליתות16

New member
קוראים לזה הכחשה. זה מה "שיוני " אמר לך.

וזה בסדר גמור שהחלטת להרגיע בשלב זה.

אין לי ביקורת או שיפוטיות.

mykal

New member
אחרי העדכון מגיבה,

אינני יודעת אם זו הכחשה, או איזו רוטינה לא מכבדת
ולא ראויה שנכנסה לבית אחותך,
אבל זה בית שמתנהל ובד"כ בסדר (לפי דבריך)
הם גם בחרו אורחות חיים שונות משלך, (מהבית שלכם)
העיצה הגרועה היא לפנות לרוחה,
אתה לא זר להם--הרוחה לא באמת מטפלת בדרך שנראית בעיניך--
למשל--חינוך מחדש, אלא יקחו מהם את הילדים, ותגרום לבעות חדשות.
אני בהחלט חושבת ששיחות עם אחותך,
פינוק לאחינים שלך, ואולי באופן חברי--שיחות 'סלון' נינחות וחבריות עם גיסך--יותר נכונים.
מזריקת 'הענין' לרוחה.

לאונידס

Active member
אני מנחש שבפעם הבאה גם כן תשתוק

ולהערכתי אם אתה לא רואה או יודע על ממש התעללות - בצדק.
אתה בן 21, תמצא לך חיים משלך כי את החיים של אחותך, בעלה, ילדיהם וההורים שלכם לא תקבל.

הנה שיעור קטן לך

סביר להניח, שיוני לא באמת לא זכר את המכות שקבל. יותר סביר שהוא ניסה להגן על הוריו ו/או שרצה להגן על עצמו ולא לחשוף את הפגיעה שספג. בכל מקרה, זה קורה פעמים רבות, אצל ילדים שסובלים בבתיהם. כשמישהו מבחוץ מתערב, הם פתאום אינם זוכרים, מכחישים. אגב זה גם קורה כשיש תלונה רשמית על התעללות בחסר ישע ובא חוקר נוער. פתאום הקטין איננו יודע על מה מדברים, איננו זוכר דבר. וללא עדות הקטין אי אפשר לעשות כלום להורים.
מסיבה זו אני ממליצה לא לדבר על מה שקורה בבית, ולא למהר להוציא את הבעיות החוצה. אלא כשאתם באים, לתת להם מודל אחר של יחסים. זה שהילדים שמחים כשאתם באים זה יופי. תשדלו להגיע באופן קבוע, לעיתים תכופות ותהיו בטוחים שלמרות שהילדים גדלים אצל הוריהם לקשר שלכם עימם יש השפעה גדולה וברוכה.

למעלה