הורים.

הורים.

ההורים שלכם תומכים בכם בפעילות של התנועה? איך? (כסף, תמיכה מורלית, עצות..) מה דעתם על מה שאתם עושים בתנועה? חשוב להם שתלכו לפעולות/סמינרים/טיולים? מוזמנים יותר לפרט.

אז ההורים שליD:

בהתחלה הם נורא התנגדו ולא הבינו מה אני מוצאת בקן בשכונה מושתנת ורחוקה מהבית [40 דקות הליכה,20 דקות נסיעה באוטובוס]..כל הזמן הקומונרים שלי היו צריכים לעשות לאמא שלי אלפי שיחות שכנוע לפני כול טיול.. ואז יצאתי למדצופי.. וכל הזמן ההורים שלי התקשרו למספרי חירום עד שהם הבינו שהתנועה בסדר גמורXD אחרי המדצופי ההורים שלי קלטו שהתנועה זה מקום טוב בשבילי וחשוב לי,אז הם די תומכים..גם מבחינת כסף..אבל לסמינרים ממש יקרים אני משתדדלת לעזור כמה שיותר. גם בקשר לפולין,הן נורא שמחו שלא החלטתי את זה סתם אלא חשבתי על זה המון וייעצו לי לא לצאת עם בצפר,כי הם ידעו שהבצפר שלי על הפנים. והיום,סיפרתי לאמא שלי על כל התהליך של הקבוצות המשך..ועל זה שאולי אני אחליט לצאת שנת שירות..והיא כולה מתלהבת,התחילה לדמיין אותי גרה בקומונה,היא הבטיחה להביא לי אוכל לקומונה
אבא,כרגיל פחות מתלהב ואמא תמיד משכנעת..D:

חזוז

New member
אין תמיכה

אין מה לעשות, ההורים שלי חושבים מציאותי, הם יודעים שהשמו"צ מאוד עושה טוב מהבחינה החברתית אבל מפחדים שבגלל הפעילות שלי בו לא תהיה לי יציבות כלכלית בעתיד.

אמן סלע

New member
אבל אתה גר בקיבוץ!@!@!#$%

כאילו אם ההורים שלך שהם קיבוצניקים לא תומכים, בגלל העתיד מבחינה כלכלית, כאילו הם יודעים או חוזים את זה שרעיון הקיבוץ יתפרק או משו ושתצרך לעבוד בחוץ או לאדעת מה... כאילו טענה כזאת זה בד"כ טענה של הורים עירוניים..ברצינות..גם הלימודים וזה...אבל קצת לא מסתדר לי.. אולי תפרט יותר למה הם מתנגדים.? חוץ מזה יש לך אח י'ג לא?! איך הם מתמודדים עם זה.?

לא יודעת איך זה אצל זוהר,

אבל יותר מ90% מהקיבוצים בארץ מופרטים מופרט=כל אחד חי מהכסף שהוא מרוויח, אין יותר דבר שנקרא תקציב, אין יותר מכבסה משותפת שלא משלמים. על כל דבר משלמים, אני מאמינה שבערך כמו בעיר. אצלנו התחיל התהליך של שיוך דירות, שמעבירים את הדירות ע"ש אלו שגרים בהם, ובסופו יגמר עידן "קיבוץ ****", ויתחיל עידן לגמרי חדש. אין כבר דבר כזה קיבוץ, אפילו באחד מהקיבוצים של הקן, שהוא נחשב לקיבוץ שבנתיים מחזיק הכי הרבה, לאט לאט מתחיל ההפרטה, החד"א בתהליכי סגירה אאל"ט.. אם את רוצה אני יכולה לפרט יותר אבל תקציר הדברים- no such thing anymore קיבוץ.

אמן סלע

New member
אני מבינה את המצב בקיבוצים כרגע אבל,

כאילו, עדיין, ההורים גדלו בדור הקודם, עם האידיאולוגיה, וקצת קשה לי לקבל שהורים של קיבוצניק [לאו דווקא ההורים שלך זהר, חס וחלילה] נגד שהבן שלהם יההי חלק מהפעילות של השמו"ץ..מוזר לי..כאיול ההורים הקיבוצניקים אמורים להיות הכי תומכים. ורשמתי כבר למעלה..האם הם עושים את זה מנק' הבנה שהקיבוצים מתפרקים והם רוצים לבסס את המעמד של הבן שלהם [כמו שכל הורה רוצה] או מה..?!

חזוז

New member
תשמעי

אמא שלי חוותה את האידיאולוגיה ה"גדולה" כל חייה בתור חברת קיבוץ, היא ראתה את ההתמוטטות שלה ולמה היא גורמת, היא נכוותה מאוד מכל הרעיון הקיבוצי. כשהכל התמוטט נחשפו הרבה דברים מאוד קשים לגבי הקיבוץ, ה"קיבוץ" כיום הוא בעצם שטח אחד גדול שעליו כל אחד חי את החיים שלו, אין קהילה, אין אחווה, יש עוד קיבוצניקים שהם רסיסים של הקיבוץ הישן אבל גם הם שחוקים מרוב הכישלון של הרעיון השיתופי. אני מאוד אוהב לחיות בקיבוץ, אני מאוד לא אוהב את העיר, וכרגע אני גם מאוד מאמין בקהילה של הקיבוץ שלי ומנסה לשקם אותה הכי טוב שאני יכול, אבל הקיבוץ כבר איננו וככה גם האמונה בו מצד הרבה אנשים. ובכל זאת, יש עדיין קיבוצניקים אמיתיים, כמוני, כמו אח שלי ועוד הרבה. ד"א, אבא שלי בכלל עירוני :)

כל מילה בסלע.

רק שאצלי זה ההפך, אמא באה מהעיר אבא עלה ישר לקיבוץ, ואמא זאת שנכוותה מתהליך ההפרטה. ישבתי באחד מהימים האחרונים של הביצפר עם שתי חברות שלי וספרנו כמה קיבוצניקים אמיתיים נשארו, מתוך שניים-שלושה קיבוצים שבסה"כ יש ביחד 80-90 בני נוער, גירדנו את ה20. נורא עצוב לראות את הקיבוץ מתפרק אבל כבר לא נשאר הרבה מה לעשות.

אני קוראת תהודעה שלך,והדמעות פשוט חונקות אותי

ולא אני לא מגזימה..באמת שאם היתי בחוף ליד הכינרת,הכינרת היתה עולה על גדותיה. כואב לי לשמוע על קיבוצים שמתפרקים,על כמה שהקיבוצניקים נכוו מהכישלון של האידאולוגיה הזאתי,על כמה שזה כל כך לא קיבוץ,הרעיון של "קיבוץ" נראה מקסים בעיני,וכל פעם שאני נמצאת באיזה קיבוץ,פשוט בא לי להיות חלק ממנו..אבל אז אני נזכרת,ש"הקיבוצים של היום,לא אותם קיבוצים של פעם." דוד שלי ממשמר העמק(שמוצניק בלב ובנפש
)וכל פעם הוא מספר על הקיבוץ והכל,ואני כ"כ שמחה שמשמר העמק הוא אחד הקיבוצים החזקים,אם לא ה-קיבוץ החזק ביותר,שעדיין לא הופרט,אחרת הוא פשוט היה נשבר כבר ממזמן. באמת מזל שיש כמה קיבוצניקים אמיתיים,כמוך..וכמו אח שלך... ושיהיה לך תמיד כוח בשביל לשקם את הקהילה בקיבוץ שלך!חזק ואמץ חבוב

חזוז

New member
כמו שאני תמיד אומר

הקיבוץ לא נכשל, רק המתכונת הקודמת שלו והקיצוניות אליו לקחו את הרעיון היו שגויים. העובדה שהקיבוצים נכשלו היא סימן מאוד טוב ותמרור אזהרה לכולנו מה קורה כשרעיון יפה נלקח ומיושם במחיר כל כך גבוה. (משמר העמק נראה יותר כמו כפר נופש מאשר קיבוץ, גם במראה וגם בנשמה, ככה זה שאתה חי במקום שמעניק לכל משפחה 16 אלף ש"ח במתנה כל תחילת שנה, מזל שיש לך דוד כזה, מה השם שלו ד"א?)

דוגרי כפר נופש../images/Emo6.gif

[רק שלא באמת יש שם נופש] הממ שכחתי לציין שדוד שלי כבר לא גר בקיבוץ, התכוונתי שהוא גדל בקיבוץ הזה,אני חושבת עד גיל 20,אני לא בטוחה...בקיצור,לא נראה לי שאתה מכיר אותוD: [סורי על הניסוח הדפוק של ההודעה הקודמת]

חזוז

New member
חחח חלי את מצחיקה

במציאות כזו, של הפרטות ופירוקים, קמים אנשים מההריסות ובאים לשומר הצעיר, מה יותר מדהים מזה?

אמן סלע

New member
../images/Emo45.gif צודק.

אבל זה לא כזה מפתיע, כי זה אנשים שבאמת מאמינים ברעיון, וקיימים הרבה כאלה, אבל חלקם התייאשו, אתם, הקיבוצניקים שהם גם שמוצניקים הם אלה שבאמת קמים ועושים ולא נותנים להפרטות לגרום לכם להתייאש. כל הכבוד!

פורה

New member
פעם הקומונר שלי אמר דבר נכון:

(נראה לי שזה נכון, וזה היה לפני שבועיים-) הדור השלישי של הקיבוץ ירים אותו מחדש אחרי שהדור השני אכזב... הוא אמר שיהיה מין מעגל כזה-הדור השלישי יקים, הרביעי ימוטט וכך הלאה.. תאוריה מעניינת, אפשר יהיה לדעת רק עוד איזה 50 ומשהו שנה או יותר... מה נראה לכם?? שטויות במיץ פטל או מיץ עגבניות?

חזוז

New member
גם אני מדבר על התיאוריה הזו הרבה

אבל אני מאמין שזה לא שהדור השני שאכזב, אלא הראשון שהפך רעיון טוב לדבר כמעט מופרע. זה בלתי נמנע שהשלישי ילמד את הטעויות ויתקן אותן.

פורה

New member
הגיוני..

והבדיחה או לא יודעת מה זה בחתימה שלך- לא ממש מצחיקה (=מובנת..) יש מצב להסבר מפורט??

למעלה