הורים של...

• פותח הנושא kenz
  • פורסם בתאריך

kenz

New member
הורים של...

היה פה לפני כמה זמן דיונון על עניין התערבות הורים בשיעורים, ואני רוצה לפתוח את זה כדיון בפני עצמו.
דווקא בקטע הנדרש של העניין.

יש אצלנו בחווה המון ילדים ערבים, חלקם יודעים קצת עברית, חלקם לא, ואז בתור מדריכות, אנחנו יודעות להגיד את הבסיס (עצירה,הליכה, טרוט, קום שב, מעגל, קצר מושכות, פנה ימינה/שמאלה וכדו') ויש שיעורים שההורים עוזרים ומתרגמים וממש רואים שילד לומד ועובד יפה למרות המגבלות.

אבל היום היה לי ילד, בן למשפחה רוסית, בן 3.5, חמוד אבל ביישן.
הוא בא עם תלמידה שלי, חברים שלהם, שאיתה הוא מדבר עברית, ככה שאני יודעת שהוא מבין ומדבר - אבל בשיעור, כלום.
הוא לאט לאט הוביל את הסוסה לאן שהוא ראה שאז החברה שלהם רכבה, ועלה יפה על הסוסה, וזהו. מכאן, שום דבר לא הולך, הוא אומר כל מיני דברים ברוסית, ההורים שלו עונים לו, ומידי פעם מישהו טורח להגיד לי במה מדובר.
בקשתי מליון פעם, דברו איתו עברית, גם אם הוא עונה לכם ברוסית, שיראה שלידי צריך לדבר בעברית, וגם אתם עושים את זה, ולאט לאט הוא יפתח ויתחיל, אבל הם ישר חזרו לרוסית. וזה גמר אותי.
נכון, אני בארץ כבר 30 שנה, ועדיין לא יודעת רוסית... (יודעת רגל, גמל, וסבתא לא בבית... אה.. וסבתא הלכה...וזהו)
ומסתבר שהערבית שלי הרבה יותר טובה.
מלבד זה שילד בן 3.5, וזה כבר הופך אותו לשיעור קשה, השיעור הזה היה נוראי. אז נכון שהילד עלה על הסוס, אבל רבאק, רכיבה זה תקשורת, ואני והסוסה עמדנו שם ותהינו מה לעזאזל הולך...
יש הורים שהורגים אותי !!!!!!!!!

fliperit

New member
בדיוק אתמול היה לי קושי עם אחת האמהות

יש לי מטופל יחסית חדש, בן 6. הוא ילד עם פגיעה מאוד קשה שלא מדבר וגם בקושי מתקשר בצורה אחרות (לעומתו יש לי עוד תלמיד שלא מדבר, אבל ברור לחלוטין שהוא מבין הכל והוא גם בלי בעיה מסביר מה הוא רוצה עם מעט מאוד מילים). בדרך כלל הוא מגיע לשיעורים עם אבא שלו, שמקפיד לשבת בצד, ואם יש צורך הוא גם "מתחבא" שהילד לא יראה אותו. אתמול הילד הגיע לשיעור עם אמא שלו, שהרבה יותר מגוננת עליו ונשארת קרובה. הנוכחות של האמא מאוד משכחה את תשומת הלב של הילד, שגם ככה קשה לי לתפוס אותה, ומידי פעם האמא זרקה לו הערה. החלטתי לצאת לעבוד איתו בחוץ וזה באמת היה יותר קל כי הצלחתי ליצור איתו תקשורת מינימאלית. כשחזרנו מהטיול והתחלתי להוריד אותו מהסוס, קלטתי פתאום שהאמא עומדת מאחורי, בתוך המגרש, בכפכפים, ומחכה לתפוס לו את היד. הסברתי לה שאני רוצה שהוא ישאר איתי עוד קצת להחזיר את הסוס לתא והיא הבינה וקצת זזה, אבל לא הצלחתי להביא את עצמי לבקש ממנה לתפוס מרחק ולהשאיר לי את החצי שעה של השיעור לעבוד עם הילד לבד.
התלבטתי אחר כך מה לעשות, ושמחתי שלא אמרתי לאמא כלום במהלך השיעור. הבוס שלי, שהוא איש מדהים אבל לא איש טיפול אלא מנהל חווה, אמר לי "את יכולה להגיד לה לא להתערב, יש לך גיבוי מלא ממני". למרות זאת אני חושבת שבמקרה הזה השיחה עם האמא צריכה להתבצע עם המון מחשבה ובשיא הרגישות, כי אני לא יודעת מה זה אומר להיות אמא לילד כזה, שאפילו בתוך הבית אי אפשר להשאיר אותו בלי השגחה.

JuSt A d i

New member
אצלנו בחווה

בזמן שיחת האינטייק מסבירים שאסור בתכלית האיסור להכנס לשטח האורווה והמגרשים!!!! ההיגיון שעובד על ההורים זה שאין להם ביטוח . דבר שני מסבירים להם שאסור להתערב בתהליך הטיפולי, אם תרצי שהם ישתתפו( לפעמים אני נותנת לתלמידים ולהורים דברים לבית) אז תאמרי, ודבר אחרון שאת בעצם עשית זה אם יש הורים מפריעים זה לצרת לטייל או פשוט לעשות את השיעור הכי מרוחק מאיזור פינת הישיבה של ההורים.... לי פעם אחת להורה נלהב יצא לי להגיש שאני פשוט ירחיק אותו לאוטו אם הוא ימשיך להפריה לי ואז בכלל הוא לא יאכל לראות את הילד רוכב

עדימ

New member
אז רק ההורים שלי מדהימים?

כשהייתי ממש קטנה אמא רכבה איתי על הסוס בשיעור.
ככל שעברו השנים ההורים/אחותי רק היו ליד וצילמו תמונות/הביאו לשתות אם צריך. כשאבא למד לטפל בסוסים אז כמובן עזר.
כשאני יוצאת לטיול עם המאמנת שלי אז ההורים מצטרפים וצועדים איתנו באיזור. אם צריך מחזיקים חבל כי יש עוד תלמיד. אבל זה רק ליתר בטחון.
רק כשהייתי בלונדון והאנגלית שלי לא הייתה משהו הם תרגמו לי...

giri

New member
מכירה את התופעה

אצלי היא פחות רלוונטית כי אני לא מדריכה וההורים שלי לא מעורבים - התחלתי לרכב בגיל מאוחר מדי כדי שיהיו.
מצד שני כשהם ביקרו פה לפני חודש לקחתי אותם לראות שיעור. אמא שלי כמובן נבהלה. אבא שלי הגיע למסקנות לגבי התנועה שלי על הסוס, אבל היה מספיק צנוע כדי לשאול את המאמנת מה דעתה, והיא הסבירה לו מה נכון ולמה מה שהוא חושב לא נכון
ואז התרתה בי לא להקשיב לאבא
אמרתי לה שאני לא מקשיבה לו כבר 33 שנה, אין סיכון שאתחיל עכשיו

למעלה