הורים מתבגרים

הורים מתבגרים

אבי קיבל לא מזמן אישור להעסקת עובדת זרה, עד עכשיו היתה לו שעות סיעוד (15 שעות) מהביטוח לאומי. בגדול הסידור ממש טוב ויש לאבא שלי מטפל 24 שעות שדואג לו לכל צרכיו. מה שקשה לי להבין , ביטוח לאומי מעביר כסף עבור 15 שעות סיעוד לחברת כוח אדם, שמעבירה את הכסף לעובדת הזרה, לא לפני שהיא מקזזת מהסכום עמלה עבורה. שאלתי ותמיהתי מדוע ביטוח לאומי לא מעבירה את הכסף ישר למטפל של הקשיש? בצורה כזו אפשר ללא ספק לשפר את איכות החיים של הקשיש ולתת לו בקלות איכות חיים טובה יותר. סביר להניח שהרבה מאיתנו נתקלים באותה בעיה, ברצוני לשמוע בענין תגובות מגולשי הפורום ואולי לנסות לשנות את "סדרי בראשית".

א. מכיון שאם הביטוח הלאומי יעביר

ישירות למטפל הזר, תהיה כאן הודאה שארגון ממלכתי לא יכול להסתדר בלי עבודה זרה. ב. נוח יותר לארגון גדול כמו בטוח לאומי להתעסק עם שניים שלושה גורמים (המעסיקים הישירים של העובדים) מאשר עם מאות עובדים הפזורים ברחבי הארץ. ג. אם הביטוח להאומי יהיה קשור אליהם ישירות הוא יצטרך לוודא שהם משלמים מסים בזמן, שיש להם ביטוח בריאות וששכרם הוגן. במצב הנוכחי הוא איננו מעורב, ומה שאינו יודע לא מפריע לו. עצוב, אבל נכון.

pf26

New member
איזו שאלה....

תארי לך שהעובד יקבל ישר את התשלום - מי יפרנס את כלהארגונים שמביאים אותו? את באמת חושבת שמדינת ישראל יכולה להתקיים בלי הבירוקרטיה הנוראית הזו? וברצינות - אין לי מושג מה התשובה, אני יודעת שחמותי מוסיפה המון כסף לתשלום לפיליפינית של אמה.חוץ מזה , נדמה לי שיש פורום שעוסק בהורים סיעודיים (אולי מיטלי או גלבועא יוכלו לעזור בשם הפורום). יתכן ששם תוכלי לקבל תשובות יותר מדויקות וגם לארגן "מרד" צרכנים.

m i t a l y

New member
צודקת pf26

והפורום שאליו את מתכוונת (אני מקווה) נקרא "טיפול בהורים מבוגרים". שיהיה
מכל ה-

חנה201

New member
כמה הערות שהייתי מבקשת להוסיף.

א. הביטוח הלאומי הגיע להכרה שעדיף להעביר את הכספים למשפחות ולא לחברת כח אדם. לעת עתה עברה קריאה ראשונה בכנסת , ועל פניו צפויה בחודשים הקרובים קריאה שניה שלישית ב. חברות כח האדם נכנסו "לכוננות ספיגה". האבדן הכספי שלהן אמור להיות גדול. רק כדי לתת הסבר בסיסי : ביטוח לאומי מעביר עבור כל שעה סך של כ-39 שח' לשעה !! מתוך זה מקבל /ת המטפל/ת סכומים מגוחכים של בין 22 - 27 שקלים לשעה. היתר נשאר בכיס של חברות כח האדם. ג. נכון שצריך להוסיף לסכום זה דמי נסיעות וביטוח לאומי, מה שחברת כ.א. עושה, אך זהו סכום מגוחך. ד. אני לא אתפלא אם חברות כ.א. יצליחו לגרום לביטוח הלאומי לדחות את תכניתו על ידי כל מיני טריקים ושטיקים משפטיים. ה. איני חושבת ש"מרד צרכנים " במקרה זה יעזור. חקיקה בכנסת תעזור גם תעזור. אבל לא רואה פעילות מי יודע מה של מפלגת הגימלאים כדי לקדם את הנושא. ו. צריך הרבה חברי כנסת שיעברו על בשרם את הנושא, ואז אולי אולי אולי.... עד אז, לפחות כדאי לדעת, שעם חברות כ.א. ניתן להתמקח על הסכום. כאן נדרשת לדעתי צרכנות נכונה ונבונה, דהיינו: השוואת מחירים כמה תתן חברת כ.א. עבור כל שעה. זה אמצעי להחליט וזה עדיין בידינו.

למעלה