הורים מסורתיים

הורים מסורתיים

שלום, פעם ראשונה שלי כאן, אני לא יודעת אם אני במקום הנכון אני פשוט במצב כזה שכבר ממש מדכא אותי, אם אני יכולה לשתף במשהו שמציק לי עם ההורים שלי (יותר נכון עם אמא) אז אשמח לדעת שמישהו מעונין לשמוע. כי לי, כבר ממש לא כייף ולמרות שאני יודעת שאין מה לעשות בעניין, הייתי לפחות מעדיפה לשתף מישהו בהרגשתי כדי לפרוק אותה (לפחות מעט) מליבי. תודה....

תודה רבה... ../images/Emo24.gif

אני מניחה שזה היה האישור שאני יכולה להתחיל "לשפוך את ליבי"... אוף... יש לי הורים מסורתיים, כל חיי גדלנו בבית מסורתי, אמנם אני לא אגיד שחיינו תמיד היו שלווים (כי זה לא נכון) אבל כלפי חוץ אמא שלי תמיד הקפידה לשדר סולידיות. אני בת 26, יש לי בן זוג כ- 5 וחצי שנים וגרה איתו כ- 3 שנים. ההורים שלי נאלצו להשלים עם עובדה זו מכיוון שהיתה תקופה ארוכה שבה לא דיברתי עם אבא שלי , וגם עם אמא היחסים היו מקוטעים... הסיבה לכך היתה קשורה לחבר הקודם שהיה לי מגיל 16 עד 19.5והם לא אהבו אותו ולא את העובדה שיש לי בכלל חבר. בכל מקרה היה פיצוץ ומאז לא דיברנו (אני עם הוריי) כשהתחלתי להיות עם בן הזוג הנוכחי שלי הם לא היו מעורבים. לא דיברתי איתם על כלום בסוף חזרנו לדבר כמעט כרגיל, והם נאלצו לקבל את העובדה הזו, ושתקו כדי שלא יתעוררו עוד מריבות. היום אנחנו רוצים לחתום על חוזה נישואים, במקום חתונה - לא רוצים להתחתן אמא לא מוכנה לשמוע. היא רוצה רבנות. אני לא רוצה. היא לא מוכנה לקבל את זה יש עוד משהו לספר אבל לא יודעת איך לספר, נראה לי שגם ככה עשיתי לך בלגן... אם זה בסדר אמשיך את הסיפור

את לא זקוקה לאישור.

כתבי וחברים מהפורום, כל אחד בזמנו ומי שימצא לנכון יגיב. ובינתיים , רק שאלה מסורתיים או דתים ?

שומרי מסורת

הם תמיד שמרו מסורת, שמרו שבת, חגים, והכל. כך גם אני, אך בשלב מסויים זה השתנה, אני פרשתי מזה הפסקתי לשמור שבת, ובהדרגה הפסקתי גם בדברים אחרים אני עדיין חוגגת חגים ומקפידה על בשר כשר, אבל לא כמו פעם. בכל מקרה אמא שלי היסטרית בגלל שאני הבת הבכורה והיא רצתה חתונה. היא כבר השלימה עם זה שאנחנו לא רוצים ארוע אבל היא לא מוכנה לקבל את זה שלא נינשא ברבנות. גם נישואים אזרחיים לא מקובלים עליה, אבל היא מעדיפה אפילו נישואים אזרחיים מאשר רק חוזה נישואים ללא נישואים. היא נורא היסטרית ואין עם מי לדבר. איך אני יכולה לספר לה שאני גם בהריון ?

גלבועא

New member
תראי

תיצרי תסריט בראשך, אולי תתרגלי עם בן זוגך [הוא האמא את הבת ואח"כ להחליף תפקידים] בו את מספרת לה על כך שאת בהיריון. לי נראה כשאמא מסורתית היא תשמח מאוד שתהפכי את הילד ל"חוקי" , אפילו זה חוזה. לי נראה שזו יכולה להיות נקודת הפריצה האמיתית ביחסים שלך עם אמך. אמירת האמת, הצגת האפשרויות והבחירה שלך כאדם בוגר. יכול להיות שכתוצאה מכך היא תנתק אתך את הקשר, אבל את צריכה לדעת שההפסד הוא שלה באופן מוחלט ולא שלך. בהצלחה

תודה רבה...

אמא שלי לא תנתק איתי קשר, זה הרי כבר קרה בעבר, מיוזמתי, ועובדה שהיום אנחנו מדברים. העניין הוא שעד לפני כמה זמן, לפני שהייתי בהריון, תיארתי לעצמי מצב שבו אני מספרת לה והיא משתוללת מרוב אושר כי היא מאוד רוצה כבר נכדים. במיוחד שהיא התייאשה ממני בקטע של חתונה אז לפחות שאביא לה נכדים. אבל כשנושא החוזה הפך להיות יותר ממשי וכבר נפגשנו עם עו"ד (עוד לא חתמנו אבל בקרוב נחתום) אז כשזה נהיה ממשי היא התחרפנה. מה פתאום בלי חתונה? מה פתאום לא יהיה לי כתוב "נשואה" בת.ז. אגב, בעניין הילדים - הם חוקיים לכל דבר - בדקנו את זה אלף פעם אצל רבנים! אמא שלי פשוט לא מסוגלת לחשוב שאני "שוברת" את המסורת אני בטוחה שזה בגלל שהיא "תתבייש" בכך בפני אנשים אחרים, נושא הרושם שלה בפני אחרים הוא מאוד חזק. מאז ומתמיד הקפידה על הרושם כלפי אנשים "מה יגידו השכנים". אבא שלי אגב, גם אינו אוהב את הרעיון אבל הוא לא מתערב. אמא שלי עד הרגע שבו הלכנו לעו"ד, היא ניסתה לשכנע אותי ולהציק לי בנושא. מפריע לה ששנינו יהודיים ואנחנו בוחרים "לעקוף" את הרבנות. הסיבה שאני לא רוצה ללכת לרבנות היא מאוד מסויימת, ובאמת שבהתחלה רציתי. עד שהבנתי כמה דברים, שאי אפשר לוותר עליהם (ביררתי בכל העולם אפילו ניגשתי אל הרב) ואין אפשרות לוותר. ולכן החלטתי שאני פשוט לא רוצה. אני פשוט לא יכולה יותר להתמודד עם זה שהיא ממשיכה להתערב ומפצירה בי. היא מזלזלת בבחירה שלנו ולכן זה נורא מצער אותי. למרות שעדיין לא אשנה את בחירתי. רצינו להזמין את המשפחות שלנו (בפורום מצומצם) לאכול ביחד ולשמח זה את זה. אבל אחרי מה שאמא שלי אמרה לי, אני כבר לא רוצה לארגן אפילו את זה. מה הטעם להיפגש יחד, הם הרי ירגישו מבויישים בבת הלא-מוצלחת שלהם ובטח שלא יהיו שמחים בשמחתנו. בקשר להריון, אני עדיין בשלב מוקדם וחשבתי לספר לה לפני כולם, אבל עכשיו אני שוקלת לספר לה רק בשלב שבו נחליט שהכל מספיק תקין בשביל לספר לכולם. ולא לפני זה. היא תשמח שיהיה לה נכד/ה, אבל היא לא תפסיק להציק לי עם זה שאנחנו לא נשואים. ואני יודעת שהשמחה שלה תהיה מהולה בעצב, וזה מצער אותי.

גלבועא

New member
בקר טוב לך

אי אפשר להחליף הורים, אבל בהחלט אפשר לשנות בהם דברים [הצלחתי עם הורה בן 80 לעשות זאת ]. נראה לי שאת מאוד מתגעגעת לאמך האוהבת והמקבלת ונראה לי גם שהיא מתגעגעת לבת "הקטנה והמתוקה" שהיתה לה. אני חושב שזה בסיס מעולה לחידוש הקשר. והאחריות כנראה היא עלייך, כי אותך זה יותר מטריד [זו ההרגשה שלי]. הכי חמור זה להיכנס למאבקי כוח, הכי חשוב זה להגיע לפשרה כלשהי. איך, מה.. רק אחרי שיחה מעמיקה וכנה עם אמך, בה תציגו את "האמת" זו בפני זו. שיחה ולא מריבה ורצוי באיזור נייטראלי, כמו בית קפה או ספסל בשדרה
בהצלחה ושבת מתוקה ורגועה לך.

תודה... העניין הוא

שעם אמא שלי אי אפשר לדבר על דברים כאלה אמא שלי היא אדם יותר מידיי טוב, היא לא מסוגלת לשאת את המחשבה שהבת הבכורה שלה לא תעשה את הדברים "כמקובל" אמא שלי מאוד מקובעת לדיעות שלה ולהרגלים המסורתיים שלה ככה היא חונכה וגדלה והקפידה לשמור על המסורת. בכל מקרה אני כן מתכוונת לנסות לנהל את השיחה הזאת אבל היא לא תתנהל כמו שזה נשמע לכם היא לא תשתכנע אלא היא כרגיל תגיד "טוב, תעשי מה שאת רוצה" ותנסה לגרום לי ליסורי מצפון, שאני בת "רעה". עלי דברים כאלה כמו יסורי מצפון - לא משפיעים זה לא יגרום לי לעשות כדברה. אבל הם כן מעציבים אותי. אני מקווה שזה יעבור לה כשהיא תדע על הנכד/ה שיוולד/תיוולד לה... תודה רבה לך על הסיוע !!!

הכל טוב ויפה

עשית צעדים לגדילה והתנתקות מהם ע"פ מה שאת מאמינה ויודעת. מדוע את פוחדת כעת?נסי לחשוב מה חשוב לך? הקשר עם בן זוגך או לשמוע לקול הורייך? אני מאמינה שאם תוותרי על הקשר תוותרי באיזשהוא מקום על העצמי שלך, על האני שקיים בך. אמרי לאמך שאת אוהבת ומכבדת אבל אלו הם חייך והיא לא חיה אותם, כפי שאת לא חיה את חייה. היי אמיצה
ושיהיה במזל טובבבבב

תודה רבה ! ../images/Emo24.gif

ההתנתקות הקודמת לא היתה נעימה. היא קרתה לאחר מריבה גדולה. מריבה מאוד כואבת. לקח לי הרבה מאוד זמן לחזור לדבר עם אבא שלי, עד היום כשאנחנו מדברים השיחה מעולם לא חזרה להיות כמו שהיא היתה פעם. אנחנו מדברים והכל טוב ויפה אבל זה לא אותו דבר. אני די מצטערת על התקופה ההיא, אבל היא משהו שהפך לעובדה, אחרת, עד היום הייתי לכודה בסינר המגונן שלהם. אז הרחקתי אותם ממני, אני כבר ילדה גדולה, אני עצמאית. עכשיו, אני יודעת מה חשוב לי\ ברור שהקשר עם בן זוגי חשוב לי, הוא המשפחה שלי אנחנו יחד כ- 5וחצי שנים ! ואני לא אגיד שלא חשוב לי לשמוע בקול הוריי, חשוב לי לרצות אותם אבל אני לא מוכנה שזה יבוא על חשבוני. אני לא מוכנה לקבל כל דבר שאומרים לי, ודווקא בגלל שזה מפריע לה, כן הלכתי וביררתי וניסיתי למצוא פשרה כדי כן להינשא ברבנות, למרות שלא הסכמתי עם כמה דברים שם הסכמתי "לוותר" והעיקר שאמא'לה תהיה מרוצה. אבל היה שם משהו שכבר לא יכולתי לוותר עליו, מוגזם מידיי בשבילי, אז ניסיתי למצוא דרך לגשר, אבל הרבנים לא מגשרים בזה ולכן אני לא מוכנה עוד להתפשר. מה שיקרה עכשיו זה שאני ובן הזוג שלי נחתום על ההסכם והתצהיר-זוגיות ונהיה ידועים בציבור. אמא יכולה לא להסכים, אבל ברגע שאני אודיע לה שהיא עומדת להפוך לסבתא לא אסכים יותר שהיא תזכיר את עניין החתונה. (אגב, זה שאנחנו חותמים זה לא פוסל את האפשרות שאולי בעתיד כן נחליט משום-מה להינשא) תודה רבה לך על התמיכה הייתי חייבת להוציא את זה מהלב שלי זה גם ככה מעיק עליי ומעציב אותי תודה רבה !

קראתי הכל - קודם כל בשעה טובה../images/Emo57.gif

עברתי תהליך התנתקות מאמא שלי כשהבנתי שאני מנסה לרצות אותה ולעשות דברים שיקבלו את האישור שלה לפי המוסכמות שהיא חייה בתוכן. לקח לי אמנם הרבה יותר שנים אבל בסוף עשיתי את זה. עבורי - זו הייתה החלטה קשה, אבל התוצאות שלה משפיעות עלי לטובה. אני חיה את חיי כפי שאני רוצה אותם עם בעל אוהב ואהוב ועם 2 ילדים מקסימים. אמא שלי יכולה לשלול כל דבר ולשפוט לחומרה את כל מעשי אבל אני כבר לא זקוקה לאישור שלה ולא מנסה לשמח אותה לאחר כל השנום בהם ניסיתי לחיות למענה. עיזבי, טוב לך? את מאושרת? בטוחה בדרכך? שבי והסבירי לה כמה היא פוגעת בך שאינה מכבדת את הבחירות שאת עושה בחייך. מאחלת לך אושר ואהבה עם המשפחה שאת מקימה.

תודה רבה לך../images/Emo24.gif

זה באמת מה שיקרה, תודה רבה לך על התמיכה והעזרה הייתי זקוקה לזה... מאחלת לך המון אושר וד"ש לילדייך המתוקים ! (בקרוב אצלי...)

../images/Emo13.gifתודה רבה,אני יודעת שהדברים יסתדרו

רק חבל שהיא עושה לי כל כך הרבה ייסורי מצפון ולא מכבדת את החלטתנו. תודה רבה לכולכם על התמיכה והעידוד ! תודה על ההקשבה, זה כנראה היה מאוד חסר לי

למעלה