הורים ל PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעי

את כתבת כאילו זו הסיבה שכולם לא יורדים בגללה

ואני מניחה, שלכל אחד הסיבות שלו.

יש כאלה, שאין להם אפשרות חוקית לעזוב את הארץ ואין מקום שיקבל אותם.
(ולמה לא לתקוף מדינות כאלה? למה הן לא מאפשרות חיים נוחים וקלים גם לאנשים שאינם בעלי מקצועות נדרשים. כלומר, גם כאן האדם לא מעניין את הממשלה, אלא רק כמה כסף הוא יכניס להם).
ויש כאלה, שרואים בארץ את ביתם
יש שלא מצאו שם פרנסה
יש שלא אוהבים את מזג האוויר (זה לא מקרה שזו מדינה די ריקה עם ריבוי טבעי נמוך)
יש כאלה שלא טוב להם שם
ועוד.

ואני סקרנית, לאיזה הטבות זכאים ערבים וחרדים?

purple17

New member
זו סיבה שרלבנטית להרבה אנשים

כל מי שפעם יכל להגר עם מקצוע של מתכנת או סוגי הנדסה שונים והיום כבר לא יכול לעשות זאת - נכלל בסטטיסטיקה הזאת.

גם לא תקפתי אף מדינה על שהיא מונעת מאנשים אחרים להגר אליה. להיפך - אני חושבת שזאת זכותה המלאה של כל מדינה.

ודוגמא להטבה אליה נחשפתי לאחרונה לה זכאים חרדים וערבים: פרויקט ציל"ה (צהרונים בחינם ובמסגרתם גם טיפולים ילדים בחינם של קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק, וכו)

שוב את יוצאת מנקודת הנחה שגויה ביותר,

שכל מי שיכול לעזוב ולרדת מפה - יבחר לעשות כן
ולא היא.

רוב האנשים אינם מעוניינים באמת לעזוב.

לגבי פרויקט ציל"ה: לא הכרתי, אבל מחומר שמצאתי בגוגל הסתבר לי שהיא לא מיועדת דווקא לחרדים או לערבים, אלא לאנשים במצב סוציואקונומי נמוך, וגם לא מרוצים ממנה.
יש אולי יותר עניים בקרב הערבים והחרדים, וכך נראה שהם נהנים ממנה יותר.
אבל זו הטבה בשל מצב כלכלי ומספר ילדים ולא בשל העובדה שהם חרדים או ערבים.

purple17

New member
אני ממש לא מניחה את זה

לא כתבתי שמי שיכול לעזוב יבחר לעשות את זה, אלא שרוב מי שבעבר רצה לעזוב היה יכול לעשות זאת, והיום יש הרבה שנאלצים להישאר מחוסר ברירה.
או במילים אחרות: מבין אלה שרוצים לעזוב - פחות אנשים יכולים היום לממש את זה.

לגבי צילה - זה פרויקט שבפועל מיושם ביישובים ערביים וביישובים חרדיים / שכונות חרדיות ביישובים מעורבים. הטייטל של "מיועד ליישובים במעמד סויציואקונומי נמוך" הוא מכבסת מילים
להעברת תקציבים רבים (לא רק ציל"ה) לחרדים ולערבים (לפעמים נהנים מהם גם חילונים במעמד סוציואקומי נמוך כדי להצדיק את הטייטל).

חוסר השביעות היחידי שאני שמעתי לגבי הפרויקט זה שהוא עדיין לא מיושם בכל המקומות שהיבטיחו שייושם.
איזה חוסר שביעות רצון יש למי שמציעים לו מימון מלא של הצהרון?
אם מישהו לא רוצה הוא תמיד יכול לשלם וגם לבקש שהבן שלו לא יקבל את הטיפולים / העשרה המוצעים.

את כתבת שאם יש ירידה בעזיבה של ישראל

היא כי אנשים לא יכולים לעזוב, וזאת הנחה.

יש עובדה, שאנשים יורדים פחות. מדוע הם יורדים פחות? אלו השערות.

לגבי ציל"ה כשחפשתי חומר בגוגל כדי לדעת מה זה ראיתי גם ביקורות. למשל, אנשים כעסו כי בתחילת השנה הבטיחו שהתכנית תפעל ותהיה חינם, ובגלל זה ביטלו צהרונים של התמ"ת, שעלו סכום סמלי. והם נאלצו לשלוח לצהרונים פרטיים. כמו כן המסגרת לא פועלת בחופשים, ואנשים יצטרכו לשלם למסגרת פרטית, בעוד שבעבר אותם אנשים שילמו סכום סמלי לתמ"ת כל חודש ולכן יש חשש שזה בעצם יעלה להם יותר.

רנה73

New member
ציל"ה

צילה מיושם מזה שנה או שנתיים בכל ירושלים. בכל השכונות בעיר. לא יודעת איך זה בחינוך המיוחד אבל בגני עירייה זאת עובדה - יש צילה, וזה מה יש. אין אפשרות לבחור. הצילה עולה בין 100 ל-200 ש"ח לחודש.
ואיך העיריה הצליחה להפחית את המחיר של הצהרון במסגרת הצילה? הכי פשוט שבעולם: פיטרה את הסייעות שעבדו עד כה בצהרונים או הכריחה אותן לקבל הרעה בתנאים, ומי שלא הסכימה פוטרה ובמקומה הביאו אנשים בד"כ בלי שום הכשרה בסיסית, או בנות שרות. בקיצור, בייביסיטר ברמה בסיסית לזמן השהות בצהרון ותו לא.
בגנים שהלכתי לבדוק דברו כל הזמן על צילה ועל ההורים הלא מרוצים מהמצב החדש. חיפשתי גנים חצי פרטיים כי ידעתי שאינם כפופים לצילה. הצהרון זה הזמן שהילדה שלי ללא סייעת וזמן חופשי יותר קשה לה, אז לפחות שהאחראיות עליה יהיו בעלות נסיון כלשהו.....אבל גם הרבה הורים לנ"טים יצאו נגד השיטה והבנתי שבמקומות "חזקים" ההורים הצליחו איכשהו להשאיר את צוות הצהרון הישן (מן הסתם באמצעים כאלה ואחרים).
לא יודעת לגבי כוח האדם אצל החרדים והערבים אבל בירושלים החילונית השמחה על המחיר המוזל התחלפה חיש מהר בטרוניות ואכזבה.

כמה קשה להתרגל חזרה

לדברים המכוערים של ארץ ישראל יפה,{ולא תמיד היא יפה} וחבל,
לגבי בתי ספר פרטיים חושבת שגם הפרטיים הם חלק מהמדיניות הכלל ממסדית לצערי זה המצב.
הורים חושבים ותולים צפיות בבתי ספר פרטיים כאלו שזה הכי משולם ובסוף מתאכזבים{אני לא מכלילה יש גם טובים}
אנחנו שחיים כאן התרגלנו לזה כאלו שזה צריך להיות וחבל האדישות חוגגת במקום לשאוף לתקן..

dorit73

New member
אגב, בתי ספר פרטיים

כאן לא מקבלים באופן אוטומטי ילדים עם צרכים מיוחדים. את זה אני אומרת כדי להיות הגונה עם מה שכתבתי בפוסט הקודם. אבל בתי ספר ציבוריים מחויבים לקבלם, ולכן עדיפים על פני בתי ספר פרטיים. בכל מקרה, הסטנדרטים כאן אחרים לגמרי מבחינת מקצועיות שאליה הורגלנו בארץ, בייחוד בחינוך. גם בית ספר שהוא יחסית לא טוב מבחינת שילוב , נחשב כאן לדעתי כחלום רטוב של הרבה הורים בישראל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בבית ספר מצויין כמו בית הספר של הבן שלי.

מתארת לי שאני רק יכולה לדמיין

כמה טוב יה יכול להיות אם רק המדיניות הקלוקלת שלנו במדינה הייתה משתנה למשהו טוב.

randy1982

New member
עצוב שבגלל ערסים ובריונים

וחלאות מכל מיני סוגים
ובכל המערכות
אנשים טובים ואיכותיים בורחים מפה.
וכאן מתנקז הזבל.
כמה עצוב. כנראה מגיע לנו.

עשיתם בשכל שעברתם לחו"ל,
שיהיה לכם בהצלחה
ותשכחו מהתקופה בארץ כמו מחלום בלהות.

זה לא מוצדק להאשים את הערסים

במה שקורה כאן, הערסים נוצרו ממדיניות קלוקלת של ראשי המדינה, ששולטים ויצרו מדינת פערים וזה נמשך כיום אפילו יותר בולט כיום,עם מדיניות הפרטה אגרסיבית
ששולטים טיקונים בכל מקום והעובד הקטן הוא העבד שלהם..
ולא זה לא מגיע לנו, זה בידינו לשנות זאת לא לתת לראשי המדיניות הקלוקלת להמשיך לשלוט!!

randy1982

New member
כשאני אומרת ערס

אני מתכוונת למובן הרחב.
ערסים מכל הסוגים -
במיוחד בעלי סמכות.
ערס זה מבנה אישיותי
זה לא קשור למעמד חברתי או חלילה עדתי.

shavririt

New member
עצוב לי מאד שכאן בפורום..

תקפו את "אמא חמסה" שהביעה אמפטיה רבה לתלאות והקשיים, אבל הביאה נקודת מבט שונה שבזכותה היא כאן.
ועוד כתבו לה שכאן זהו פורום לתמיכה ולכן התגובה שלה לא ראוייה.
סליחה, אבל זה הפוך על הפוך. זרקו כאן רפש על המדינה ומוסדותיה, שבוודאי שאינם חפים מכל ביורוקרטיה וטעויות.
האם אותן מדינות שקטות ושלוות שאין להן בעיות ביטחון קשות כולל תקציבים שהולכים למטרה הזו, יכולות להתחרות בנו?
נכון, אילו המשרד לעולים חדשים היה יוזם פרוייקט אימוץ של כל משפחות העולים והחוזרים, היה להם הרבה יותר קל להיקלט.
היו גם צריכים לפשט תהליכים ולעשות המון שינויים ושיפורים. המצב כואב מאד.
ועדיין זו לא סיבה לכעוס על האחת כאן שניסתה להראות שאפשר להסתכל על הדברים קצת אחרת.

שמעתי לאחרונה הרצאה

שהמסר העיקרי שלה היה: "לא המדינה חרא, האנשים חרא"- אין איזה גוף שאחראי בצורה ארליטלית לרוע. יש אנשים, שעושים עבודה ולא צעד אחד קדימה להגדיל ראש ולעזור למי שלידם או מי שמולם בזמן העבודה.
בארץ לאט לאט הורדתי את מעטפת הנחמדות/נימוס/הגינות שבהתחלה באה מאוד טבעי. (לא שהינו הרבה זמן בחול אבל כל כך קל להתרגל)
והאמת דווקא אני חושבת שזה עזר לי מול הרשויות כי הייתי בערך הבן אדם הראשון שהתייחס אליהם כמו בן אדם... (מקצינה)
אבל כמובן היום זה קשה לי יותר כי לעומת ההתחלה פגשתי גם אחרים ולאט לאט הגישה דעכה לה וניסיון רע תפס את המקום.....

לא רק שצריך פה רק אמפטיה-
אני חושבת שכל דיון היורדים/לא יורדים הכללי בכלל לא קשור אלינו
המשא שלנו פה הוא אחר לגמרי כי החברה פה שונה והילדים שלנו זה לא כל שאר הילדים שפשוט מתמודדים...
ילדים 'שלומדים להחזיר כי ככה זה בחיים' וכל משפטי 'אל תדאגי, הוא כבר ילמד מאוד מהר שאם לא חוטפים אז לא מקבלים' לא תקף.....

בלי משפחה אין סיכוי שהייתי פה. בעברי גם חשבתי זה הבית לטוב ולרע, לאינתיפדה ולמלחמה
אבל לא על הגב של הבן שלי גסות רוח.... שלפחות זה יחסך לו בחיים.

dorit73

New member
אם יש לך משהו להגיד לי בפרטי

את יודעת בדיוק איפה למצוא אותי ולומר לי זאת, ולא מאחורי שמות בדויים בתפוז, אלא במדיות חשופות יותר. והיות ואת מאוד מכירה את חיי הפרטיים שבתפוצות, ולא אחת נהנית לראות במו עינייך את מה שאני כותבת על חיי שם, כולל תמונות אישיות, המסקנה היחידה שלי היא שכאן את כותבת משהו אחד ובמדיה מקבילה את כותבת משהו שני. מאוד מאכזב, אבל את האמת, לא מפתיע. עכשיו הדברים ברורים לי יותר.

shavririt

New member
דורית, התכוונת אלי?

אם כן אז לא ברור לי למה התכוונת. אין אצלי אחד בפה ואחד בלב.
אני מכבדת החלטה של כל אחד גם אם היא לא לדעתי וטעמי.
ובכלל, התייחסתי כאן לכל שלל התגובות ולא למישהו מסויים.

randy1982

New member
מה הקשר לתקציבים?

יש כאן משהו מאוד דפוק במנטליות ובחינוך.
אירלנד למשל מדינה עם היסטוריה ארוכה של קשיים,
עוני, טרור ומלחמות. אבל אנשים לא בהמיים כמו כאן.

ובאשר לאמא חמסה לא הרגשתי שום אמפתיה בדבריה.
כן ראיתי הטפת מוסר וצדקנות.

dorit73

New member
אז עכשיו את גם טוענת שאין לי

זהות יהודית?!
האם את יודעת שבמלבורן 85 אחוז מקרב הילדים היהודים לומדים בבית ספר יהודיים? זו קהילה יהודית וציונית מאוד. אבל הם בחרו לחיות באוסטרליה.
האם זה שאני חיה באוסטרליה פוגע בזהות היהודית שלי? ממש לא. נהפוך הוא, אני גאה ביהדותי, ואני חיה באיזור מאוד נוצרי. עד כדי כך נוצרי, שמעריצים אותנו כאן. אני לא מפספסת אף חג יהודי דתי כדי לערוך פעילויות בכיתה של הבן שלי, 99.9 נוצרים. אני מדברת על יהדותי ועל מוצאי עם כל מי שמוכן להקשיב.
אין קשר בין לחיות בגלות ובין כוחה של הזהות היהודית.
אגב, אני משתדלת במקביל להיות יהודיה גאה, להיות בן אדם, גאה לא פחות.

למעלה