הורים ל PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעי

schlomitsmile

Member
מנהל
לא קשה לה להשלים, עם זאת מותר לה לבטא את השקפתה דעתה ורגשותיה, גם אם היא במיעוט בשירשור הזה.
אין מקום להתקפות אישיות.

למה בחרת להגיב לי?

מה אכפת לך מה אני חושבת ושאני חוזרת על עצמי?

אני יודעת שלא כולם חושבים כמוני. זה ממש לא מפריע לי.
אני יודעת שאנשים תמיד עזבו ותמיד יעזבו את הארץ.
אני חושבת שהדבר הנכון הוא להישאר כאן למרות הקשיים.
כשהמשפחה שלי הגיעה לארץ הקשיים היו רבים יותר. היה ממש רעב.
במלחמת העולם הראשונה אנשים גוועו מרעב ברחובות.
ובמצב כזה, לעתים אין ברירה וצריך לעזוב.
אבל לדעתי הקשיים של היום מינוריים יותר, ולא מחייבים עזיבה.
אני בוחרת להישאר פה ולהילחם על דמותה של הארץ מבפנים.

אין לי בעיה עם מי שרוצה לעזוב.
עצוב לי שלא טוב להם במדינה
אבל אני חושבת שאכן, זו מדינה חופשית וכל אחד יעשה מה שטוב לו.
למה קשה לך להשלים עם זה, שיש רבים שחושבים כמוני?

ואם כל כך רע לך כאן, למה את לא מנסה לעזוב?
אנשים שעלו מרוסיה הגיעו לכאן גם בגילאים מבוגרים, עזבו את ביתם והגיעו לכאן כדי להתחיל מחדש?
ועוד בארץ כל כך גרועה....

אז למה את לא יכולה?
חבל להרים ידיים מהר.

randy1982

New member
סבבה את יכולה לחזור על עצמך כמה שתחפצי

לא הבנתי מה המטרה?
לגרום לכולם שיחשבו כמוך - זה לא יקרה.
להוכיח כמה את צודקת - זה לא רלוונטי
כי אין כאן צדק מוחלט.
מה הפואנטה?

randy1982

New member
לספר חווייה קשה, לשתף, וגם לקבל אמפתיה.

ציפיות די טריוויאליות בפורום הז.

אני לא הבנתי את זה כך.

בגלל הפתיחה והמילים הראשונות

היא פתחה ב"הורים ל-PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעים..."
כלומר, היא באה להזהיר אנשים מלבא לארץ.

ועל כן עניתי כפי שעניתי.

והיא סימה:

"מה אומר:
אל תגידו למי שעזב לחזור כי הפערים הם באמת מאוד עצומים ואנחנו כבר אנשים שונים, אוהבים את המדינה ומרגישים תמיד חלק ממנה אבל גם יודעים אחרת, ומבינים את המשמעות במהות הפערים.
אנחנו חוזרים הביתה בעוד כשבועיים."

כלומר, היא מקישה ממה שקרה לה על כולם, ואומרת לא להגיד לאנשים לחזור לארץ.
"אנחנו אנשים שונים... אבל גם יודעים אחרת..." - כאילו מי שכאן רק משלים עם הדברים הנוראים שקורים ואילו החיים בחוץ יפים מאוד.

אני שמחה שטוב לה ולבן זוגה בקנדה
עצוב לי שהיה לה רע פה
אבל מפה ועד להגיע למסקנות שהכל בארץ רע - עוד רחוקה הדרך.

אני מכירה כמה וכמה עולים מארצות המערב (כולל קנדה) שמרוצים מאוד פה בארץ וכנראה החויה שלהם שונה משלה.
אני לא ראיתי בזה שרשור בקשת תמיכה, אלא שרשור שמנסה להטיל דופי בארץ ולגרום לאנשים לא לבא לפה, ולא אהבתי את זה.

randy1982

New member
לה יש את הניסיון של

הורה לPDD שחזר לארץ מקנדה.
לך אין את הניסיון של הורה לPDD שחזר לארץ מקנדה.
לכן לה יש את הקרדיט להמליץ להורים במצב זהה.
אם היתי גרה בקנדה ושוקלת חזרה לארץ
היתי נעזרת בחוות דעת של מיה ולא בשלך.

חוץ מזה לא הבאת אף טיעון למה לדעתך טוב כאן
אלא פתחת בשאלה איך היו מקבלים אותך בקנדה
אם פתאום הית באה לשם.
והמשכת בהאשמות שהיא לא מספיק ציונית לטעמך
ושסבא החלוץ שלך ייבש ביצות ולא התלונן.
והטיעון המנצח: בארץ יותר טוב מסודן. איזה יופי.
תראי, אם ניסית לשכנע מישהו שמוטב כאן מבקנדה
אז לא הצלחת.
אם ניסית להפגין ציונות בשקל ולתקוף כל מי שלא
באותה דעה -
אז כן הצלחת.
ובזה אני ארשה לעצמי לסיים את הדיון.

את מעוותת את דבריי לחלוטין, וזה מאוד פוגע

אני הבנתי את הקושי שבו נתקלה מיה, והבנתי את הסיבה שגרמה לעזיבתה.

אני חושבת שזה לא נכון להציג את זה כך, כי גם משהו שיגיע היום לקנדה ייתקל בקשיים דומים.
היא כנראה צפתה ליותר, והתאכזבה.
היא מציגה כאילו החיים שם יותר קלים ויותר נוחים, ועל זה אני לא יכולה להתווכח, כי אכן לא הייתי שם.

אני טוענת, שצריך לגור בארץ לא בגלל שהחיים פה יותר קלים או יותר נוחים
אלא כי זו מדינת העם היהודי
וזו הארץ שלנו
ביחד נהפוך את החיים בארץ ליותר קלים ויותר נוחים.

כשרוצים להתקדם - מסתכלים על מדינות שיותר טוב בהם, כדי ללמוד וכדי להתקדם.
כשקראתי את מה שהיא כתבה על הפקידה בביטוח הלאומי גם אותי זה הרתיח, ואני רוצה שהדברים ישתפרו בביטוח הלאומי ובשאר מוסדות המדינה. גם לי יש הרבה תלונות והרבה דברים שצריך לשפר.
כשרוצים להתלונן - צריך לזכור, שעדיין מצבנו יותר טוב בהשוואה למקומות אחרים על פני הגלובוס.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אנחנו יכולנו לעזוב לשנינו דרכונים אירופאים.
כל אחד עושה את הבחירות שלו, וזה הכי לגיטימי בעולם

הקישורים ששמת לא עוברים, לפחות אצלי.
אבל אם כבר חוה אלברשטיין בהקשר זה,
עולה בדעתי השיר הזה
http://www.youtube.com/watch?v=kYBVPEbJC6U

זה בדיוק הקישור ששמתי

:)

רק שאני קשרתי לשירונט ולא ליוטיוב, כי רציתי לשים דגש על המילים במקרה הזה
וכן קישור לשירונט למילים של השיר אין לי ארץ אחרת

הבעיה שאלו שיזמו את ההפגנות

יושבים כיום בכנסת ולא ראיתי שהם מהכנסת מובלים איזה שינוי,

miss owl

New member
עד לא מזמן חשבתי כמוך

באמת רק שאז הכרתי כמה אנשים וחוויתי כמה חוויות כולל לקיחת חלק משמעותי מאוד (ברמה ניהולית) במטה בחירות מוניציפאלי לאחת מ2 הערים המשמעותיות בארץ והבנתי כמה דברים :
1. בית זו גם ובעיקר תחושת יציבות - אדם שחי מהיד אל הפה וכל הזמן חושש לעתידו ועתיד משפחתו הכלכלי - שלא בגיל 40 יהפוך ללא רלוונטי ושלא חס וחלילה יחלו כי אז התרופה תעלה הון וכו וכו', הוא לא חש פה בבית .
2. היכולת של אדם כזה לפעול אקטיבית לשינוי פה היא אפסית הוא עסוק בהישרדות, לרוב גם בבחירות הם לא מצביעים , הם חסרי תקווה הסיבה לזה היא שההשפעה של מעמד הביניים נמוכה, מאוד , פוליטיקאי כדי להצליח צריך כסף והרבה מה שמחייב אותו בקשר עם כל מיני גורמים שחלק לא קטן מהם יש אינטרסים מאוד שונים מאלו שלי ושלך והם תורמים בגלל האינטרסים האלה.
3. הביקורת ידועה כבר שנים לא צריך לבטא אותה צריך לעשות משהו לגבייה ופרט למפלגה אחת אף אחד לא מעוניין בזה ולמפלגה האחת יש בעיה תדמיתית קשה בקרב חלקים גדולים מהציבור מה שלא מאפשר לה לגדול באופן משמעותי (למרות שכבר עכשיו לפי הסקרים בכנסת הבאה היא תהיה השלישית בגודלה )

אני עדיין לא התייאשתי אבל אני מאוד מבינה את אלו שכן

אני לא מסכימה אתך.

לא עם ההגדרה של בית, לא עם ההגדרה של חוסר בטחון כלכלי.
לא עם ניתוח הסיבה לחוסר הצבעה (לדעתי, למשל, יש סיבות שונות לחוסר הצבעה ולא כל אחד שלא מצביע זה מאותה סיבה, כי למשל יש כאלה שזה לא מעניין אותם, יש כאלה שאכן לא מרגישים שייכים, יש כאלה שכולם נראים להם אותו הדבר ועוד).
במיוחד, שחלק מהאוכלוסיה שלא מצביעה זו אוכלוסיית ערבים.

הירידה בארץ היא במספרים לא משמעותיים בכלל
פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו ב-2012 מאזן ההגירה מישראל לחו"ל הולך ומשתפר מאז 2001 ושיעור ההגירה הוא הנמוך ביותר מזה 40 שנה. מספר היורדים נטו, בניכוי חוזרים, היה כ-5,400 איש ב-2010 לעומת כ-8,500 ב-2008. מספר היורדים הכולל מאז קום המדינה נאמד אז ב-684 אלף איש, שמהם נפטרו כ-120 אלף.‏[11]

משרד הקליטה פרסם בנובמבר 2003, הערכה על פיה כ-750 אלף ישראלים חיים בחו"ל, בעיקר בארצות הברית ובקנדה - כ-12.5% מכלל האוכלוסייה היהודית בישראל.‏[12] באפריל 2008 העריך המשרד כי כ-700 אלף ישראלים חיים בחו"ל, כאשר ההערכה היא כי מתוכם 450 אלף חיים בארצות הברית ובקנדה.[13

פי אומדן של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (OECD) משנת 2005 כמות היורדים המשכילים אשר יורדים מישראל הוערכה על 5.3 מהגרים משכילים על כל אלף ישראלים משכילים. הערכה זו למעשה ממקמת את ישראל בשליש התחתון מתוך השוואה של 103 מדינות אותם השווה ארגון ה-OECD בהם הממוצע היה 14 מהגרים משכילים על כל אלף איש משכילים. בישראל בה קיימת תשתית חינוכית וטכנולוגית מפותחת ובסיס איתן של אזרחים משכילים מצליחה לשמור בתוכה כמות גדולה יחסית של משכילים לעומת מדינות כמו בלגיה, הולנד, פינלנד, דנמרק, ניו זילנד ואוסטרליה.[22]

פי הסקר אשר נערך בשנת 2007 הציון הממוצע בו דירגו הישראלים את איכות חייהם בסולם מאפס עד עשר, עמד על 6.84 [32], תוצאה אשר גבוהה בהרבה מהממוצע העולמי וקרובה יחסית לדנמרק אשר נמצאת בראש הטבלה עם ציון ממוצע של 8.[33]
[ויקפדיה, ערך ירידה מהארץ].

לדעתי, פשוט רוב האנשים אוהבים לקטר, אבל בכל זאת לא רע פה כל כך בשביל לעזוב.
וכמו שאת רואה, בארץ הרבה אנשים מרוצים, למרות הכל.

לדעתי, תלוי באיזו סביבה את מסתובבת. יש מקומות שבהם כנראה יש אחוז גבוה של לא מרוצים ויורדים.
בסביבה שבה אני גרה, ואנשים שאני משוחחת אתם (אני עובדת עם קהל) אני לא נתקלת כמעט במקרים כאלה.

miss owl

New member
נתונים רשמיים לא עושים עליי רושם

לפי הנתונים הרשמיים אחוז האבטלה בישראל הוא 6 אבל כל אדם שמתמצא בתחום יאמר לך שאחוז האבטלה האמיתי בישראל הוא בסביבות ה15 יש פה הרבה מאוד עניין של מניפולציות שאפשר לעשות.
גם המשכילים זה יכול להיות הרבה אנשים עם תואר ראשון במקצוע שאין מה לעשות איתו בשום מקום בעולם, בדיקה רצינית זה כמה אנשים עם תואר שני ומעלה עזבו פה , כמה רופאים עזבו פה וכמה מהנדסים עזבו פה ולגביי זה אני חותמת לך הנתוני הגירה שלילית של ישראל גרועים בהרבה ממה שאת הצגת. שאלה נוספת שרצוי לשאול היא כמה מאלו שיכולים בקלות לעזוב פה - בעלי דרכונים אמריקאים/ אירופאים / אוסטרלים / קנדים קיימים פה וכמה מהם במעמד הביניים כי יש הרבה כאלו שמאוד רוצים לעזוב ופשוט לא יכולים , אין להם לאן ואיך - חלקם אגב משכילים פשוט לא בתחומים מבוקשים / לא ברמה של משרה אקדמית.

ואני חושבת שאני חייה בסביבה מאוד מאוזנת שהיתרון שלה היא גם שהיא מאוד משכילה, גם במצב כלכלי מצוין יחסית וגם אוחזת באפשרויות יציאה מכאן .
אני רואה את היתרונות והחסרונות של החיים כאן לעומת מקומות אחרים וכן אני חושבת שלישראל יש וואחד בעיה וחבל שמתעלמים ממנה

dorit73

New member
כשארכיאולוג מחונן חוזר לארץ

כי רשות העתיקות קוראת לו לחזור לארץ לעבוד אצלה, ואחרי שלוש שנים מפטרת אותו בגלל תככים פנימיים ופוליטיקה מלוכלכת, כל הסטטיסטיקות שבעולם לא יעזרו. בעלי הוא ארכאולוג לשעבר, איש רוח שהרגיש וחי את האבנים ואת ההיסטוריה של ארץ ישראל, נאלץ לקום ולעזוב את הארץ בגלל שחיתות.

צר לי שבעלך פוטר

ואני מבינה, שגם בצורה לא נעימה ופוגעת.

אני לא מצדיקה את ההתנהגות שלהם.

purple17

New member
אם יש ירידה בהגירה מהארץ היא בגלל חוסר יכולת

כי רוב המדינות סוגרות את שעריהן (נשארו רק קנדה ואוסטרליה וכל שנה הן מצמצמות את מספר המקצועות הרלבנטיים עד שכמעט לא נשארו מקצועות).

זו הפרשנות שלך

בסקרים אמנם אנשים רבים מביעים רצון לעזוב, אבל רובם אפילו לא מתחילים לבדוק את האפשרות.
רק 2% אמרו בסקר לעתון הארץ שהם שוקלים ירידה ברצינות.

וכשמשווים בכתבה, מסתבר שהירידה מהארץ היא שווה בערך לאלו שעוזבים את שוויץ, כי גם שם יש כאלו שלא מרוצים, באחוזים דומים לאלו שיש בארץ.
העזיבה של הארץ קטנה יותר (באחוזים) מהעזיבה שיש באוסטרליה למשל.

אבל למה לתת לעובדות להפריע לנו?

קישור לכתבה של הארץ על הסקר ועל השוואות עם מדינות העולם

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1884838

purple17

New member
זה הניסיון שלי

בדקתי את האפשרות וגילית שאחרתי את הרכבת (בשנה. אם הייתי מנסה שנה קודם המקצועות שלי ושל בעלי עוד היו מאפשרים הגירה לקנדה).

השוואה לאוסטרליה מאוד מטעה כי היא כוללת מהגרים שניסו ונכשלו (אף אחד לא אמר שלהגר זה פשוט).

אני אוהבת את המדינה. יש לי ולבעלי עבודה טובה פה, אבל כל כך הרבה דברים מוציאים אותי מדעתי. אין לי אשליות שארצות אחרות מושלמות אבל אני יודעת שיש מקומות שבהם מערכת החינוך סבירה והיחס
של המדינה לאזרחיה לא מזלזל וברוטלי. האבסורד שכאן דורכים דווקא על האוכלוסיה שאכפת לה מהמדינה.
יוצא לי לראות דרך אישה שאני מכירה איזה הטבות חרדים וערבים מקבלים שזה פשוט מרתיח (אנחנו רק ממנים את ההטבות האלה, אבל לא זכאים להן).

למעלה