הורים ל PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעי

אז למה אתה גר פה?

יש טיסות להולנד.

זו מדינה חופשית. לא חייבים לגור כאן.

אני גם מציעה שתזהיר אנשים שרוצים להגיע לכאן מאפריקה. לא חבל עליהם? להגיע למקום כזה גרוע?

arana1

New member
יחסית לסודן ישראל באמת מקום לא רע

רק שאני לא ממש משוכנע שזו סיבה לגאווה.
אני גר כאן כי בהולנד היה לי קר וכי מסיבות כאלה ואחרות זה מה שיצא ובלווא הכי אני בונה את קיומי על מה שיש בי ולא על מה שיש בסביבה,אלא שזה לא אומר שלא כואב לי ומצער על איך שהדברים נראים כאן.
אני גם מקווה ומאמין שבסופו של דבר האוטיסטים והקומץ השפוי שבניגוד לכל הסיכויים שורד כאן למרות הכל ישנה את המצב,כאן ובכל מקום אחר בעולם,בינתיים,ישראלים שעוזבים ראוים להרבה הערכה לדעתי,כי זה מעיד שלפחות הם לא מוכנים להיכנע לשטויות שמאכילים את כולם כאן.

arana1

New member
אני חושב ששום דבר הוא לא סיבה לגאווה

ונדמה לי שמי שרואה ביכולתו לראות סיבה לגאווה רק בגלל שהאחר הוא עיוור דווקא צריך או אמור להתבייש בכך
גאווה המבוססת על השוואות היא לא רק מטופשת אלא אפילו מזיקה נורא
במה יש להתגאות כאן ?

כל היחס המביש לאוטיזם נובע מכך שאנשים מזהים את ההתנהלות האוטיסטית כחוסר יכולת בגלל שהם מתגאים שהם יכולים לעשות משהו שאוטיסטים לא יכולים לעשות
אבל ברוב המקרים אוטיסטים לא יכולים לעשות משהו בדיוק בגלל שהם יותר רגישים ויותר חכמים מהחרא הממוצע
אז במה יש כאן להתגאות בדיוק
מה שנתפש כמגבלות לפסיכופאט זה בעצם מעלותיו של האדם השפוי
אבל הפסיכופאט חושב שהוא יותר טוב כי הוא מצליח
כי הוא מתעשר בזמן שאנשים המוגבלים על ידי מוסריותם ורגישותם לאחר יעדיפו למות מרעב מאשר לעשות מה שהוא עושה
אז החברה מאלילה את העשיר רק בגלל שהוא פטור מה"מגבלות" המוסריות והרגישויות הבין אישיות שעושות את האדם השפוי לעני
וזו גם בדיוק הסיבה שהסביבה הנורמטיבית עיוורת ומדכאת לחלוטין לכל מה שהכי יפה וטוב באוטיזם

אם את ואחרים הייתם מסוגלים להוריד את משקפי הגאווה אז הייתם מצליחים לראות את הצרכים של האנשים בהקשר הנכון להם
אבל זה לא יקרה
כי אגוצנטריות ונורמטיביות זה דברים זהים לחלוטין
ולכן המדינה הזאת יותר מסריחה מקקי של כלבים

יש הבדל בין צער וכאב על מה שקורה כאן

וגם אני הייתי רוצה לראות את הדברים משתפרים פה, ושאנשים יהיו יותר שקטים ושיהיה יותר נימוס וכבוד הדדי לאנשים ועוד.
אבל אתה לא כתבת את זה, אלא רק כתבת דברים רעים, והשתמשת במילים שלי הן לא נעימות, ובזה בדיוק הדגמת את כל הדברים שאתה מתנגד להם.

תראה באלו מילים בחרת להשתמש:
(וזאת רק בהודעה אחת!)
מגעילה, רעה, אלימה.
הבהמיות שמעצבת את כל המרחב הציבורי הישראלי
האווירה כאן רעה,חום אנושי בתחת שלי,הכל הצגה ערמומית ותועלתנית,עדיף לגור בחור של התחת מאשר במדינה הזאת
הכל צעקני,שתלטני,מזוייף בטירוף
פשוט חרא של מדינה
צמרת" כלכלית מסואבת שמגבה רק חזירות ודוחפת בהתמדה דווקא את אלה שעובדים קשה ויוצרים באמת אל מתחת לקוו העוני על מנת לתת עוד ועוד לעלוקות שלא עושות כלום מלבד לתחמן את פקידוני האוצר שמתחמנים אותנו בשביל הסיכוי לזכות בנדבה מהגבירים
חרא מטפטף מלמעלה למטה ומצחין כל פינה במדינה הזאת
העם היהודי לא ראוי למדינה
העם הנבחרא

המילים שלך מייצגות את כל מה שלא נעים כאן....

לדעתי.

arana1

New member
אלא שזאת בדיוק הגישה שלך שמנציחה את הרע

כי היא כל כך מנותקת מההקשר

הרי לא רק שבשיגרה איני דוחף או צועק או נדחף אלא אני בכלל לא מדבר או יוצר קשר עם אף אחד כך שלהאשים דווקא אותי ,שבכלל לא יכול לממש את עצמו בחברה,למרות כישוריו הלא מבוטלים,בדיוק בגלל שהיא כל כך אלימה וצעקנית ודחפנית,במצב העגום שבו אנחנו נמצאים זה לטפול על הקורבן את אשמת התליין,ואת ,ואחרים,עושים את זה בדיוק בגלל סיבה אחרת להשתוללות הזוועה,הדבקות חסרת המודעות בשטחיות הרדודה של מראית הפנים

המילים שלי לא מייצגות את כל מה שקורה כאן כי הן באות כתגובה למה שקורה כאן
הן לא חלק ממה שקורה כאן
הרי אני לא צועק ולא משתלט ולא מבסס את קיומי ומעמדי והכנסתי על זיוף
להפך
אנשים כמוני מודרים מהחברה בדיוק בגלל שאינם יכולים לעשות כך
אבל כשאני מנסה לבטא את תחושתי כלפי הסביבה אז את מצפה שאו שאעשה זאת במילים יפות או שאשתוק
איך אפשר לבטא במילים יפות משהו מכוער ?
למה צריך לבטא במילים יפות משהו מכוער ?
שמעת פעם על כנות ? על הערך שביושר אישי ?
זו בדיוק הבעייה שאנשים לא טורחים בכך בכלל

אז אנשים חושבים שזה בגלל שאנשים מרשים לעצמם ברשת מה שהם לא מרשים לעצמם במציאות
אבל גם זו דוגמה לחוסר הבנה הכי מרתיחה והכי רדודה
לקות תקשורתית אנושה שכל האנשים הנורמטיבים כמעט בלי יוצא מהכלל לוקים בה קשות
שיש הבדל עצום,וטוב שיש הבדל כזה,בין הדרך שבה אתה מתנהג בשיגרה,בתוך קהל של בני אדם,לבין זכותך וחובתך להביע את דעתך על הדינמיקות שמפעילות את הקהל הזה
אם הייתי צורח את מה שאני כותב כאן בזמן שאני מהווה חלק מהסביבה החברתית ברחוב או בבית קפה
אז הייתי כמוה
אבל לא
אז אני שותק
גם כי אני משותק חושית ונפשית מאלימותה הצרחכנית של הסביבה
אבל אז כשאני מוצא לעצמי זמן ולבטא את תחושות הזוועה שהסביבה האנושית מהווה בשבילי ובשביל כמותי את מצפה שאני אעשה את זה ב"טרי לי לי לה לה לה"
וזה בדיוק הזיוף והצביעות שמאפשרת לאלימות להשתולל באין מפריע
בזמן שהיא מדכאת אם לא מתעלמת לחלוטין מכל נסיון לגישה שונה
הרי אנשים כמוני הם שקופים לחלוטין לסביבה
בדיוק בגלל שהם שקטים ומכבדים אחרים

את רוב האוטיסטים הרי אף אחד לא רואה
ובדיוק בגלל זה הם משתוללים לפעמים
ואת זה כבר רואים
את כל אין סוף הרגעים שבהם הם היו שקופים ומוזנחים לחלוטין
רגעים שבהם כולם עוברים דרכם,דורכים עליהם,לא שומעים ולא רואים אותם ולא מתחשבים בהם אף אחד לא יודע לספור
לא הפסיכולוגים ולא המחנכים ולצערי גם לא ההורים

זה לא משנה אם אתה כותב או אומר,

לי זה לא נעים לקרוא מילים כאלה.

אני חושבת שחובה לומר מה מפריע לאדם במדינה ולדרוש שיפור, למרות שלעתים השיפור של האחד הוא התדרדרות לאחר.
כלומר, המדינה האידיאלית בעיניך היא חלם או מדינת דרקוניה למישהו אחר.
ולהפך. החלום שלו הוא הסיוט שלך.

במקום להגיד מדינה ח*א וכו', אפשר לומר מפריע לי במדינה ש... ולמנות רשימה ארוכה של דברים שמפריעים. מעצבן אותי ש..., הייתי רוצה ש....
לדעתי, דרך אגב, עדיף ללכת בדרך החיוב.
הייתי רוצה ש... עדיף מאשר לכתוב מה לא וגם זה עדיף על כתיבת קללות.

כשאתה מקלל ומשתמש במילים כאלה, יש אנשים, כמוני, שפשוט נאטמים, ולא שומעים יותר אותך ואת מה שיש לך לומר.
אני מניחה שזה לא מפריע לך,
אז תמשיך.
זו החלטה שלך כמובן באיזו שפה להשתמש.
אני רק מספרת לך איזו רגשות זה מעורר בי.
אני אוהבת לקרוא הרבה פעמים מה שאתה כותב, כשאתה כותב בצורה חיובית על האוטיזם. זה מלמד אותי הרבה ואני מנסה מאוד ללמוד ממך.
כשאתה כותב כך - אתה מאבד אותי, ואולי עוד כמה אנשים.

arana1

New member
משנה מאוד מאוד

וגם כאן מסתבר שמשקלו של ההקשר מאוד חשוב לדרך שבה אנחנו מיישמים רגישות אנושית ומוסר
דבר שאוטיסטים רגישים לו יותר ונ"ט לצערנו קצת פחות

כל שיפור הוא הדרדרות של מישהו ומשהו אחר
אבל הרבה פעמים מה שמדרדר טוב שידרדר ואפילו יעלם
ולכן אין ספק שיש מקום שהוא טוב וערכי יותר ומתאים יותר לאנשים טובים
זה שפסיכופאטים יסבלו במקום כזה לא אמור להיות בעייה
גם אנסים ורוצחים סובלים בגלל שאנחנו חיים במדינה עם חוקים
אז מה

יש דברים שאני אוהב ויש דברים שמפריעים לי
מאוד
אני מבין שאת אוהבת לשמוע רק מה אני אוהב ושונאת לשמוע מה אני שונא
אלא שמה לעשות ודווקא הקשר בין הדברים מסמן תנועה שהיא משמעותית ומורכבת יותר

Ronronit1

New member
ובגלל זה אני עדיין גרה בהולנד.

מערכת החינוך בישראל טובה יותר לאוטיסטים מאשר בהולנד, בהולנד אין כיתות תקשורת ואין סייעות לכל היום בשילוב.
אבל הולנד נהדרת לאוטיסטים. הכל מסודר, יש נוהל לכל דבר והכי חשוב - שקט.
ברחוב, בבית , בתחבורה ציבורית , בבתי הספר - שקט. אנשים לא צועקים, לא צופרים, שקט.
לא הכל ורוד פה, וכבר יצא לי להתקל ב (כנראה) אוטיסטית מבוגרת שהתקרבה יותר מידי לקופאית בסופר והקופאית ממש נבהלה והזעיקה את איש הביטחוןוהאשה נבהלה עוד יותר.....
אבל הכל ברור מסודר ושקט. חוק זה חוק ואף מורה לא תצעק על הילד,במיוחד לא בחינוך המיוחד.

arana1

New member
זה לא רק סדר,להולנד יש מסורת סובלנית

משום מה,נכון שהרבה מהמסורת הזאת היא פוזה אבל גם פוזה היא משהו
יש קבלה יותר טובה ויותר טבעית של מגוון אנושי
פחות צפוף נפשית ופיזית
והרי שקט זה כל כך חשוב לאוטיסטים
וגם מאוד יפה שם

אני מקנא בכך קצת
אני בשלב מסויים אפילו ברחתי מאמסטרדם לעיר הרבה יותר שקטה ומשעממת
ולדעתי הולנד זו המדינה הכי טובה בעולם
רק שיש את הבעייה של השמש

הולנד היתה גם מדינה קולוניאליסטית

ששלטה על קרקעות רחוקות מהולנד. רק במאה העשרים קבלו חלקן עצמאות. הולנד שלטה על שטחים נרחבים, אפילו באוסטרליה וגם באסיה ועוד מקומות. סורינם למשל קבלה עצמאות רק בשנת 1975!

בשואה גורמי מינהלה הולנדיים רבים – ובהם משטרת אמסטרדם – סייעו בגירוש היהודים, והולנדים רבים שיתפו פעולה ברדיפות. לעומת זאת, ניצלו כמעט כל 4,500 הילדים שהוסתרו. בסך הכל נרצחו 76% מיהודי הולנד – השיעור הגבוה ביותר של קורבנות יהודים בקהילות מערב אירופה.

arana1

New member
את מה שהולנד עשתה פעם ישראל עושה היום

אז בזמן שאת ממהרת לטפול עוונות אבות על בנים מוטב שתשימי את ליבך לעובדה שמי שמתחזק כיום משטר של טרור אלים ורצחני על אוכלוסייה אזרחית נטולת זכויות זאת המדינה שבה את חיה כיום ואנחנו חיים היום ולא לפני 200 שנה וצריך להתייחס לפעמים גם למה שקןרה עכשיו ולא רק למה שקרה בעבר.
בסך הכל בישראל יש גם הרבה טוב,מקוריות מפתיעה לפעמים,חדשנות,גישה לא מכופתרת ואיזה סוג של ערבות הדדית ספונטנית שכמוה אין תמיד באירופה,אבל בזמננו פטריוטיות זה דבר שאין מיותר ממנו,החברה הופכת לגלובלית ומאפיינים לאומיים מותמרים למאפייני זהות יחודיים יותר,זה טוב לכולם ולאוטיסטים במיוחד,זהות לאומית ,ודתית,זה משהו ששייך לעבר,וטוב שכך.

ישראל לא מדינה קולוניאליסטית.

בויקפדיה מגדירים כך קולוניאליזם:
קוֹלוֹניאליזם הוא תופעה של השתלטות מעצמות על טריטוריות מעבר לים – באסיה, באפריקה ובאמריקה, בעזרת התיישבות והקמת מערכת שלטונית (קולוניות), תוך נישול האוכלוסייה המקומית וניצול משאביה הטבעיים והאנושיים לצורכי המעצמה

אז קודם כל, ישראל לא השתלטה על שטחים מעבר לים.
עם ישראל חזר לארצו אחרי שנות גלות, ארוחות פחות ממה שחושבים.
כל הזמן התקיים פה ישוב יהודי כלשהו, למרות הרדיפות שהוא נרדף.
הארץ לא היתה עצמאית שנים ארוכות והיה פה שלטון זר, שארץ ישראל לא הייתה חשובה עבורו בפני עצמה וכך הוזנחה הארץ תחת השלטונות השונים.
הייתה פה הגירה של אנשים מערב הסעודית לכאן, ולכן הם נקראים ערבים. רוב הערבים החיים היום היגרו לפה בפחות ממאה השנה האחרונות, רובם עקב הציונות, שפיתחה את הארץ לראשונה אחרי שנים ארוכות.
ערפאת למשל נולד במצרים למשפחה מצרית ותיקה, והיגר לישראל כשהיה בן ארבע.
שמות משפחותיהם של רבים מהפלסטיניים מעידים על מוצאם דווקא מחוץ לארץ ישראל, כדוגמת: "אל-מסרי" שפירושו הוא מצרי הנפוץ מאוד בקרבם, ושמות משפחה אחרים המעידים על מוצא מעיראק (למשל: "אל-תכריתי"), סוריה (למשל: "חאלבי"), לבנון (למשל: "אל-לובנאני"), כורדיסטן (למשל: "אל-כורד"), טורקי (למשל: "עות'מאן") בחריין, עומאן, בחריין וערב הסעודית (למשל: "אל-חיג'אזי"). שמות משפחה פלסטיניים אחרים אף מעידים על מוצא מאזור המגרב (אל-מגרבי למשל), ממדינות כמו אלג'יריה (למשל: "אל-ג'זאיר") ומרוקו ("אל-ארג'), מסודאן (חמולות שנקראות "עביד" ומוצאם הוא מאפרו-ערבים שהביאו השלטון הממלוכי כחיילים וכעבדים) ומבוסניאקים ("אל-בושנק"), צ'צ'נים (אל-שישני) וצ'רקסים שהובאו לכאן על ידי האימפריה העות'מאנית במאות ה-18 וה-19.

כשהציעו לערבים תושבי אום אל פאחם לא לעזוב את בתיהם, אבל להיות תחת שלטון הרשות הפלסטינית (שזו בכלל בדיחה, כי זה עם שלא מצליח לבטא את השם שהוא קרוא לעצמו), הם סירבו.
אם אנחנו מדינה כל כך קולונויאליסטית, אז למה הם רוצים לשלם מסים דווקא לישראל?

אלה המקדימים את הקיום של העם הפלשתינאי טוענים כי היה זה במאה ה-19.
איפה היה אותו העם עד אז?
אלו שכן חיו פה לא חשבו שיש ישות עצמאית פה בארץ וראו את עצמם כחלק מהאומה הערבית.
נראה כי הרגשתם שיש פה עם פלשתינאי קרתה רק אחרי הציונות.
משל, עווני עבד אל-האדי, אחד המנהיגים המקומיים הפלסטיניים, העיד בפני ועדת פיל בשנת 1937: "אין דבר כזה פלסטין. פלסטין זה שם שהציונים המציאו. הארץ הייתה מאות בשנים חלק מסוריה. השם "פלסטין" זר לנו. הציונים המציאו את זה".[דרוש מקור] גם פיליפ חתי, היסטוריון ערבי אמריקאי,[דרוש מקור] ואחמד שוקיירי, היושב ראש הראשון של אש"ף, התבטאו ברוח דומה.‏[16]‏[17] בנוסף, טוענים מצדדי גישה זו, כי בתקופה העות'מאנית בארץ ישראל הייתה הארץ מחולקת למספר מחוזות, ואף אחד מהם לא הוגדר על ידי האימפריה העות'מאנית כ"פלסטיני".

arana1

New member
כל הפלפולים האלה לא משנים את העובדה הבסיסית

שכרגע ישראל מתנהגת ומתנהלת כמו אחת מהמדינות הכי מתועבות בעולם
ומי שמאפשר את זה זה גם אנשים כמוך שחושבים שקשקושים של עורכי דין ושמאים משנים במשהו את העובדה שיש כאן מיליוני אנשים ללא זכויות אזרח הכי בסיסיות ושהם צריכים לחיות תחת משטר אימים שיכול כל כרגע לחדור לבתיהם באישון לילה ולשלוף משם את ההורים לקול צווחות הילדים(זה חלק מהשיגרה שכנראה ממש לא מטרידה אנשים כמוך שמאוד מוטרדים משימוש במילים לא יפות,ויש לה עוד הרבה חלקים מכוערים לא פחות)

את חושבת שאת חכמה אבל בעצם את משתמשת בהיסטוריה לא בשביל ללמוד ממנה אלא בשביל לכפות את כל מה שרע בה גם על ההווה
בגלל אנשים כמוך אני לא רוצה לחיות כאן יותר

רוב הערבים ביו"ש חיים תחת שלטון עצמי ערבי

של הרשות הפלסטינית.

אבל אתה לא תתן לעובדות לבלבל אותך, כי קודם יש לך אג'נדה נגד ישראל ואחר כך תחפש מה יתמוך בה.

אם אתה לא רוצה לחיות פה, אני בטוחה שתמצא מקומות אחרים לחיות בהם, ושם תוכל להטיל רפש כרצונך, כי שם זה מדינות שיותר מתאימות לך.

arana1

New member
לא נעים לי להפריע לך לרמות את עצמך

כי ברור לי שזו הדרך היחידה שבה את יכולה לקיים אשלייה של מוסר ואנושיות במצב שבו כמה מיליוני אנשים חיים תחת מגף הכיבוש ונתוונים לגזל מתמיד של רכושם וזכויותיהם ופרטיותם
אם הערבים ביו"ש חיים תחת שלטון עצמי ערבי אז איך זה שהם נתונים למתקפה מתמדת של כנופיות פורעים הפועלות תחת חסות הצבא הכי חזק בעולם ?
למה אין להם זכויות אזרח כמו לכל אזרח אחר בעולם ?

את יודעת למה אני שייך למקום הזה יותר ממך ?
כי אני בניגוד לך רוצה לראות את ישראל כמדינה שמקיימת ערכים אנושיים בסיסים
מי שצריך ללכת מכאן זאת את ודומייך,שהרסו והורסים את צלם המדינה במידה שגרמה להורי שהיו אלה שבנו אותה להתבייש בעצמם

אני חושבת שאתה עסוק בלרמות את עצמך

ולחיות בתוך עולם של אשליות שבנית לעצמך, מבלבל בין טוב ורע, בין שקר לאמת, בין מציאות לדמיון.
אתה מרגיש שאתה נעלה יותר כי אתה חושב כך, ובעצם - בדיוק להפך.

קצת היסטוריה:
בארץ ישראל שתחת השלטון הטורקי היו בארץ מעט ערבים, רובם עובדי אדמה פשוטים, על אדמה שאינה שלהם. אריסים במילים אחרות. בעלי הקרקע ישבו במקומות אחרים, ולא היה אכפת להם מכלום פה. אנשים חיו בדלות איומה, בעוני משווע, תוך זה שלאף אחד לא אכפת מזה. ילדים מתו ממחלות פשוטות ומזיהומים. ביצות, קדחת ועוד שהיו מנת חלקם.

כך היה הציבור היהודי ברובו, שהיה בעיקר בערי הקודש וכך היו הערבים. הטורקים הקשו על היהודים שרצו לצאת מגבולות העיר בדרכים שונות.

היהודים שהגיעו מחו"ל לארץ הביאו קדמה. הדרך הייתה קשה אבל התחילו לראות הצלחות.

לא רק היהודים, דרך אגב, היו עוד מתיישבים פה שסבלו פה מאוד.

הערבים שסובלים היום זה בגלל פיגועי טרור שמוציאים נגד יהודים.
ברגע שלא יהיו עוד פיגועים, לא יהיה יותר סבל.
מי שמגלה פה אלימות - אלו הערבים.
מי שרצח פה יהודים - אלו הערבים.

מי שמביע תמיכה ברוצחים השכם והערב - אלו הערבים ותומכיהם בשמאל הקיצוני.

אם אתה מרגיש שאתה שייך למקום הזה יותר ממני - איך זה שרק אתה אומר שתעזוב ושאתה לא רוצה להישאר בגלל אנשים כמוני?

לי זה לא משנה אם אתה תשלוט פה או מישהו אחר - כי פה זה הבית שלי.
אני אשתדל שזה לא יקרה, אבל אני לא מתכוונת לעזוב, גם אם חלילה אנשים עם דעות כמו שלך יצליחו להגיע לשלטון באיזו דרך.

arana1

New member
הפנאטים חושבים שההיסטוריה חשובה מההווה

בגלל זה קורים להם פונדמנטליסטים והם אחראים לרוב הרצחנות בעולם כיום

אותי לא מעניין מי ישלוט פה
אני לא מעוניין שאף אחד ישלוט פה
אני שייך למקום שבו אנשים לא שולטים על אנשים
שהוא המקום האמיתי
בניגוד למקומות שבהם את חיה
שצורתם מעוצבת לפי דמותו של הבריון התורן

אנשים כמוני לא מנסים להגיע לשלטון
אנשים כמוני לא מנסים להתקדם בהיררכיה
אנשים כמוני מנסים לבטל את ההיררכיה למען קיום הדדי,ולכן גם אנושי ומוסרי וטוב ואוהב יותר

זה שאתה מצדיקה שעבוד של מיליוני בני אדם בעזרת נימוקים של סוכן נדל"ן רק מעיד על חוסר הבנה של שייכות אמיתית לאדמה
שייכות שנובעת מאהבה ולא מרכושנות בגרוש

אם את מרגישה כמו תולעת,

ואליה את משווה את עצמך, בבקשה.

אפשר למשול משלים רבים, ומדוע בחרת דווקא במשל כזה?

לבעלי הציעו עבודה בחו"ל, מטעם החברה שלו, כלומר, שהיינו מגיעים למקום שבו היתה לו עבודה (אני אז לא עבדתי וטפלתי בילדים, כך שזה לא שינה), והיו מסדרים לנו דירה ועוד. אפילו הבטיחו לדאוג לעבודה בשבילי, אם אני רוצה.
ובכל זאת, לא רצינו.
כי אנחנו מאמינים שפה זה הבית שלנו.
אני גם לא חושבת שזה היה עוזר לנו כלכלית.

לכל אחד הטעמים שלו (בשני המובנים) וכל אחד מחליט את ההחלטות שלו.

אני חושבת שישראל היא הבית של העם היהודי.

כשאני טיילתי באירופה הרגשתי יהודית מאי פעם. היו דברים שעוררו אצלי התפעלות. לא רק נופים, אלא גם אהבתי את הנימוס (אני אדם מאוד מנומס ושונאת שנדחפים בארץ בתורים וכו'), למשל, ודברים בהתנהגות של אנשים שם.
אבל לא הרגשתי שזה הבית שלי.

כמו שאמרתי, יכולתי לעזוב ממש בקלות, עם אשרת עבודה לארצות הברית (אם כי זמנית, כמובן, כי היתה מטעם העבודה של בעלי), ולא רציתי.

לך חשובה יותר הנוחות הכלכלית? בכיף.
אבל אם תתפרץ אנטישמיות באירופה - תצפי שאנחנו בינתיים נשמור לך על הבית?

לי חשובה יותר הזהות היהודית של משפחתי.

randy1982

New member
בסדר הבנתי שאת פטריוטית למופת

את לא באמת חייבת לחזור על המשפטים
"ישראל זה הבית שלי"
"לא מחזיקים כאן אף אחד בכוח"
מאות פעמים כדי להבהיר את הנקודה שלך.
הגילוי המרעיש עבורך זה שלא כולם
חושבים כמוך.
למה קשה להשלים עם העובדה הפשוטה הזאת?

למעלה