הורים ל PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעי

Maya1212

New member
הורים ל PDD שחיים בחו"ל, וכאלה אחרים שמתגעגעי

שלום רב,
חזרנו לארץ בקיץ, לאחר תכנונים ארוכים והתרגשות גדולה.
לא יודעת מאיפה להתחיל, אבל נדמה ש 13 שנים בקנדה גם עשו את שלהם,
הפקידה במשרד הקליטה שהודיעה בחגיגיות שאין צורך להתרוצץ בין משרדי הממשלה השונים, ושמשרד הקליטה שולח טפסים לכולם גרם לנו לנזקים מתמשכים עד היום שלא נפתרו.
למשל: הפקידה בביטוח לאומי שקיבלה את הטופס ממשרד הקליטה בחרה להקליד תאריך תושבות מרגע שקיבלה את הטופס (שבועיים אחרי שהגענו לקנדה) רצה הגורל, והבן שלי בן ה-10 נחתך ברגלו לפני שקיבלנו את הכרטיסים המגנטיים, הופננו ממכבי לביקור רופא ומשום ששם לא תופרים ילדים הופננו שוב לרמב"ם, שם החליטו לא לתפור ושחררו אותנו הביתה עם חוב של 1100 שקלים, אמרו לי לא לדאוג, לחכות שיסתדר ואז להביא התחייבות.
כשהתקבל אישור התושבות, הקטינו את החוב ל-750 שקלים, ואז, במכבי אמרו שלא היינו מבוטחים על פי הביטוח הלאומי שם הקלידו תאריך תושבות בשגיאה.
הייתי בביטוח לאומי כבר מעל 10 פעמים, הם אומרים שאני צודקת, מטילים את האחריות על הסניף בקרית אתא שמטיל את האחריות על הסניף בירושלים שמטיל את האחריות על משרד הכספים של ביטוח לאומי שהוא מסתבר איזשהו גוף נפרד. סגנית מנהל בשם ברוריה אף עשתה מאמצים ושלחה אימיילים למשרד הכספים לתקן את הטעות, והם על פי ברוריה התעלמו מבקשותיה.

עד לרגע זה, שישה חודשים אחרי, מעל 100 שקלים תשלומי חנייה ליד הביטוח הלאומי, הטעות לא תוקנה.

דוגמא נוספת: פקידת משרד הקליטה שלחה טפסים גם לקופת החולים, אני התבקשתי ללכת ולאסוף את הכרטיסים, הבן שלי אושפז ביום כיפור בבית החולים עם תגובה אלרגית פתאומית קשה שלא היה ידוע למה ונשלח לעשות בדיקת אלרגיה, שם אמרו במכבי שאיננו יכולים לעשות את בדיקת הדם כי אין לנו ביטוח משלים, אמרו לנו שאם היינו עושים כשהגענו , הילדים היו מכוסים מיד, אבל בגלל שאף אחד לא טרח ליידע אותנו, ופקידת משרד הקליטה שלחה את הטפסים עבורנו, הילדים לא נכללו בביטוח המשלים ולכן נאמר לנו עליהם להמתין שנה כדי לקבל זכאות בביטוח משלים. הצעתי לשלם רטרואקטיבי, הצעתי לברר מול משרד הקליטה, שום דבר לא עזר. גם תרופות לאלרגיה שקיבל מהרופא אי אפשר היה לקבל, כי הן לא בסל, וכאלה שלא בסל מקבל רק מי שיש לו ביטוח משלים.
בן זוגי חזר איתי לארץ לאחר 23 שנים בקנדה, הוא התייאש וחזר חזרה לפחות עד שנסתדר, כי הבנו שפשוט זה לא הולך להיות.

את שני ילדיי רשמתי לבית ספר יסודי פרטי, ליאו-בק, בית ספר רגשי עם תוכנית לימודים שמאוד מזכירה את בית הספר הפרטי ממנו באנו, לקח לי זמן למצוא מסגרת כזו ובגללה החלטנו לשכור דירה בחיפה. המחשבה שכיתה קטנה תביא להכלה וקליטה טובה יותר של הילדים נראתה לי נכונה.
כל כך טעיתי. המקצועיות לה הורגלתי בטורונטו מצד המערכת החינוכית היא בעלת פערים עצומים לנמצא כאן.
בני הבכור ( לאחר שדיווחתי על פרופיל הלמידה שלו, על כמה שהוא רגיש, על כך שהוא חייב להרגיש אהוב כדי לאהוב ללמוד בחזרה, על כמה שהעברית שבפיו לא חזקה מספיק והוא זקוק לתמיכה) ,לאחר ריאיון עם מורה מקסים, רגיש שהבין בדיוק על דיברתי בזמן השיחה, הושם בכיתה עם מורה חדשה, ללא אופי או ניסיון של מחנכת שצעקה וצועקת ולעולם תצעק כנראה באגרסיביות וברוטליות על תלמידיה (אני הייתי עדה למשפטים כמו: נמאס לי מכם- לתלמידיה, מגיע לכם שתלמדו מדעים כל היום- כאילו מדעים זה עונש, עונשים קולקטיביים לכיתה ה בגלל בעיות משמעת- שלילת הפסקות, שלילת שיעורים ספציפיים, כתיבת חיבור לכל הכיתה: למה לא טוב להפריע- כאילו זו לא 2013 , פתרון במריבה בין תלמידים על כרטיס סופר גול: המורה קרעה פשוט בפניהם את כרטיס השחקן), מה שהביא לבן שלי להסתגר, ולפחד, להיות בחרדה תמידית מהמקום הזה בו הוא אמור לבלות את רוב היום.
בקשות מצדי לתגבר את לימודיו בשפה ובחשבון בעברית נענו בשעה שבועית עם ששינית, ובתשובה שלילית לגבי לימוד בעיות מילוליות בעברית, כל עיצה ורעיון לעזור לקליטת בני לא נענו באימייל, לאחר שלושה אימיילים היא אף טרחה להודיע ליועצת בית הספר שאני "מפגיזה אותה באימיילים" והתבקשתי להפסיק, כמובן שקליטת הבן נכשלה, כל כך נכשלה שהתלמידים האחרים קלטו מיד ואז גם התחילו ההצקות: משכו לו בשיער, נתנו לו אגרופים, דחפו אותו והכי גרוע, האשימו אותו במעשים שלא עשה, "גנב לילדה את הסוודר", "קשר לילד את החולצה לכיסא", "מרמה במשחקי כרטיסים", ועוד ועוד.
הבן שלי לצערי, לא מתנהג ככה, הוא לא יודע להיות רע כי יש לו PDD,
בבית הספר קראו לי לשיחה ואמרו שהוא לא משתלב חברתית ולא מסתדר עם המורה, הסברתי שהיא חייבת להאמין לו, הוא לא משקר כשמספר מה עושים לו בכיתה.
אז המנהלת לולי אמרה לי ליד נציגה ממתי"א של משרד החינוך חיפה: אני לא נוהגת להשתמש במילה כזו, אבל הבן שלך הוא שקרן, הוא משקר, אני לא יכולה לעזור לו , משרד החינוך אמר שיש מקרים הרבה יותר קשים ממנו שמשתלבים יופי בבית הספר ומשום שמעולם לא היה בחינוך מיוחד צריך לעזור לו, המנהלת התעקשה ואמרה שאין באפשרותה והוא צריך סייעת צמודה.
התחננתי שתעביר אותו כיתה (בכל זאת יש לי גם תואר בחינוך ואני מבינה קצת בצרכים של הילד שלי) והיא אמרה שהיא קיבלה כבר החלטה ואי אפשר לשנות אותה.
בן זוגי שהתגורר כ-23 שנים בקנדה התייאש כבר בחודש הראשון ונסע חזרה כדי לוודא שלפחות יהיה לאן לחזור, הוא עשה נכון.
עברו עלינו עוד מאות חוויות, גם טובות וגם מאיימות, צעקות של נהגים עליי בזמן נהיגה כי נתתי לנהגת מבוגרת זכות קדימה, גניבת ברגים מהגלגלים של הרכב שהתגלתה במקרה כי מישהו, מסתבר ניסה לגנוב את הגלגלים כנראה ונתפס, בקיצור, מה שקורה בקנדה במשך שבע שנים, קרה לנו במספר חודשים.

מה אומר:
אל תגידו למי שעזב לחזור כי הפערים הם באמת מאוד עצומים ואנחנו כבר אנשים שונים, אוהבים את המדינה ומרגישים תמיד חלק ממנה אבל גם יודעים אחרת, ומבינים את המשמעות במהות הפערים.
אנחנו חוזרים הביתה בעוד כשבועיים.
זה הספיק.

כמה חבל...

אבל תעשו מה שטוב לילדים. הם הכי חשובים בעולם!
(ובדרך, תבררו על עבודה בקנדה בשבילי...)

dorit73

New member
שלום לך מאוסטרליה הרחוקה

מי כמוני מבינה אותך.... אנחנו עברנו לאוסטרליה לפני שתים עשרה שנים, והבן שלי נולד כאן. קצת לפני גיל שנתיים חזרנו לארץ, ואני יודעת כמה הביורוקרטיה בארץ אטומה וקשה, במיוחד לתושבים חוזרים. במהלך הנשים שהיינו בארץ הבן שלי אובחן כאוטיסט, בעלי התחיל עבודה ופוטר ממנה אחרי שלוש שנים, ובאמצע פרצה מלחמת לבנון השנייה. המזל שלנו היה שגרנו בכרמיאל, ששם מערכת החינוך לאוטיסטים מעולה, וגם באופן כללי פחות לחוץ שם ופקידי המדינה אדיבים ומקצועיים יחסית לשאר המדינה. הבעיה היתה, שבעלי לא מצא עבודה והכל התחיל ללחוץ עלינו מבחינה כלכלית, אז חזרנו לאוסטרליה. ורק עכשיו אני רואה את ההבדלים בין חיים נורמליים לחיים לא נורמליים, כמה הפערים עצומים, במיוחד שהבן שלי לומד בכיתה רגילה , בבית ספר של אלף תלמידים ופורח. לא מזמן פגשתי את המנהל, בשיחה מזדמנת במשרד של בית הספר. כמה אדיבות. הוא אפילו ידע מי אני, מי הבן שלי, וידע על ההתקדמות של הבן שלי. ככה זה כשמנהלים מתייחסים להורים כלקוחות שמקבלים את השירות הטוב והחשוב ביותר בעולם- חינוך ילדיהם. הם מבינים שהם עובדים למענינו בשבילנו, ולמען ילדינו, זה לא סוג של לעשות לנו טובה שהילד שלנו אצלם בבית ספר. אני קוראת פוסטים מישראל שמרתיחים את דמי, וכואב לי מאוד, אבל אני שמחה שאנחנו פה. זהו אין לי מה להוסיף. טוב שאתם חוזרים חזרה.

אנחנו גם שוקלים לחזור כל הזמן...

באתי אופטימית והיו לי המון חוויות טובות בארץ אבל לאט לאט מרגישים שזה לא אותו דבר. אין מה לעשות....
אבל יש פה כל כך הרבה משפחה, שם כולם לבד בסופו של דבר....

קשה.

צריך לשנות פה!!! יש מספיק עם מי אני חושבת. מקווה.

צר לי שנתקלת בדברים כאלו

אבל אני לא בטוחה מה היה קורה אם אני, למשל, הייתי רוצה להגר עכשיו לקנדה.

האם הייתי מקבלת בכלל אפשרות לעבודה שם? האם הייתי מקבלת טיפול רפואי חינם באופן מיידי? האם בכל גיל אפשר להגר לקנדה?

ממה שאני יודעת צריך להיות בעל מקצוע נצרך, למשל ולא תמיד אפשר להביא מיד את בן הזוג.

לפי מה שקראתי באתרים שונים כרגע קצת ברפרוף לא נראה לי שיש כל כך מעט ביוקרטיה שם....

http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=514782

אם אני אסע עכשיו להגר לשם, האם ישר אקבל טיפול רפואי חינם?

מי שמהגר לקנדה בצורה לא חוקית: במקרה ונתפסים ע"י משטרת ההגירה הקנדית בהיותכם עובדים או שוהים לא חוקית הנכם מגורשים מיידית מהארץ, ונשללת זכותכם לשוב לקנדה.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/247839

אני חושבת שתמיד יש מקום לשיפור במה שקורה בארץ, כמו בכל מקום אחר בעולם.
אבל אני לא אוהבת את ההודעות האלה, שמתלוננות כמה רע פה וחוזרים לחו"ל.
זו מדינה חופשית, לא מחזיקים פה אף אחד בכוח.

אני עצמי חושבת, שכדי לשמור על היהדות - צריך לגור בישראל,
גם אם יש מקומות שהם קלים יותר למגורים ומזג האוויר בהם הרבה יותר נוח מאשר בישראל.
כמו שאמרתי, זה לא מחייב אתכם ואתם צריכים לעשות את השיקולים שלכם מה יותר חשוב ומה פחות חשוב.

purple17

New member
אבל זה לא העניין

קנדה לא מעוניינת בך (או בי) וישראל כן מעוניינת שהיורדים יחזרו אליה.

ויותר מזאת - ישראל מבריחה מכאן הרבה ישראלים שנולדו כאן ושאוהבים את המדינה אבל נשברים.
כשכתבתי בשרשור אחר שאני קצת מצטערת שבחרתי במקצוע שלי התכוונתי שאני מצטערת שלא בחרתי במקצוע שקל יותר להגר איתו (תיכנות כבר לא מבוקש בקנדה ותכנות בלי תואר מתאים לא מבוקש באוסטרליה)

ירידה מהארץ תמיד היתה וכנראה גם תמיד תהיה

ישראל לא "מבריחה" אנשים.

יש אנשים שלא טוב להם פה. והם מחפשים מקומות אחרים לגור בהם. חלקם מגלים שגם שם הזהב לא מתגלגל ברחובות.

אני לא נשארת בארץ כי אני חושבת שזה המקום הכי טוב בעולם או הכי יפה וכו'.
אני נשארת פה כי זה הבית שלי.
אני מאמינה שיהודים צריכים לגור בארץ.

ולכן, כנראה, גם המדינה עושה מאמצים כדי להביא לכאן עולים וכדי להביא לכאן תושבים שעזבו.
המדינה שלנו שונה, לטוב או לרע, ממדינות מערביות אחרות, וייחודית בכך שהיא המדינה היחידה של היהודים.
כל יהודי ברחבי כדור הארץ יודע שאם יהיה לו קשה שם - הוא יכול לחזור לפה.

זה לא סותר את זה שצריך להשתפר ולהיות מדינה יותר טובה ולהקל כמה שיותר על אזרחים וכמה שפחות ביורקרטיה.
מצד שני, אין טוב בלי רע וכל אחד עושה את השיקול שלו איפה לגור.

לתושב חוזר יש יתרון שאין לעולה בדרך כלל, ידיעת השפה והיום יש יכולת לבדוק לבד דברים ולא לסמוך על הפקידים.

אני לא מרגישה שישראל מבריחה אותי.
לא קשה לי כאן.
טוב לי פה מאוד.

miss owl

New member
הסיבה שלא טוב פה היא מדיניות

הנה עכשיו דוגמא - השקל מתחזק מאוד מה שמוביל ועוד יוביל לגלי פיטורין, בנק ישראל יכול לפעול במטרה לעצור את המגמה הזאת ולהפוך אותה קצת , כל הכלכלנים מדברים על זה וממליצים על זה בפועל בנק ישראל לא עושה כלום.
דוגמא נוספת - מחירי דיור הגבוהים שנובעים ממחסור עצום בדירות, מה שיפתור את זה הוא בנייה מסיבית של דירות שיוגבלו לכאלה שאין להם עדיין דירה, גם זה לא נעשה.

ושאין לבן אדם איפה לגור וממה להתפרנס זו לא קטע של מדינה טובה יותר או פחות בירוקרטיה זה תנאים בסיסים שכאשר המדינה לא נותנת אותם המשמעות היא שהיא מבריחה אנשים.
לך יש את התנאים האלה , יופי, להרבה אין

אני חושבת שיש הרבה מה לתקן פה

אני ממש לא חושבת שמושלם כאן.

ובכל זאת, זו המדינה שלי. אני חושבת שהממשלה עושה טעויות רבות.
ובגלל זה הלכתי להפגנות ואמשיך ללכת והצבעתי בבחירות. לא היתה מערכת בחירות אחת, שלא נסתי להשפיע על פני המדינה ולא רק באמצעות הצבעה.

ועם זאת, השאלה מה עושים עם הביקורת.
אדם שקם והולך, כנראה לא מרגיש שזה הבית שלו.
אדם שמרגיש שזה הבית שלו, נאבק כדי להפוך את המדינה והארץ למקומות יותר נוחים למגורים.

dorit73

New member
נהגתי בדיוק כמו יעקב אבינו.

גם הוא עזב עם כל עולליו. כנראה שגם הוא לא הרגיש שארץ כנען היא הבית שלו.
ומעתה והלאה, בבקשה אל תנתחי איך אני מרגישה כלפי ישראל.
לך טוב, יופי. אם לא הייתי עוזבת, הייתי ,אני, עם הבן שלי, מצטרפים לסטטיסטיקה של מעגל העוני. ויתרתי על התענוג. אנחנו עובדים כאן מאוד קשה ועל העצים שלנו כאןלא גדל כסף, רק קואלות.

אני לא נכנסת לחיים האישיים שלך ולמה עזבת

כי זה לא ענייני. זו מדינה חופשית, וכל אחד יגור איפה שבא לו. לא מחזיקים פה אף אחד בכוח.

היו עוד יורדים בתנ"ך.
אברהם ירד בעתות רעב
אבימלך ממגילת רות

והמפרשים מתייחסים לשאלה הזו, כיצד קרה שחשובי אומה ירדו מהארץ, בכובד ראש ומנתחים זאת רבות. כלומר, זה לא ענין פשוט וברור.

אנשי העליה הראשונה סבלו פה מאוד, אבל הם סבלו כי היה להם חזון.
הם האמינו שעם כל הקשיים, פה זה המקום של העם היהודי.
רבים מהם התייאשו וירדו.
אבל כיום זוכרים את מי שהקים את ראש פינה, למשל, לא את מי שעזב.

אבל כמו שאמרתי, זו מדינה חופשית וכל אחד יבחר לגור איפה שבא לו.

אז למה את מרגישה צורך להצטדק? הרי התגובה שלי לא היתה אלייך.

dorit73

New member
אני אסביר לך מה מכעיס אותי.

נכנסת לכאן אמא שמספרת מדם ליבה על קשיי הסתגלות בלתי נסבלים שנוצרו באשמת המדינה, ורק באשמתה. אני רק יכולה לתאר לעצמי מה היא עוברת בתוך הנשמה שלה. הדבר האחרון שהיא צריכה עכשיו לשמוע זה אנשים שאומרים לה כמה המדינה הזו חשובה וכמה צריך לנסות לשנות ואיך אנשים שעוזבים לא באמת מרגישים שזה הבית שלהם. במילים אחרות, אמפטיה. ואל תספרו לי שזה פורום פתוח ולכל אחד מותר להביע דעה וכל זה, כי יש כאן טרגדיה אנושית של משפחה ורק מי שחצה יבשות והיגר יכול להבין את עוגמת הנפש שהמשפחה הזו עברה, אז קצת אמפטיה לא היתה מזיקה.
ולגבי, אני לא מצטדקת. אין לי על מה. אני רק אומרת שאם אני עזבתי, ציונית מורעלת שכמוני, הרי שהמשבר הוא הרבה יותר עמוק ממה שניתן לתאר.

randy1982

New member
באמת די עם הצדקנות.

זה לא שיעור מולדת ביסודי כדי להטיף.
הגירה או עליה או ירידה איך שלא נקרא לזה
זה חתיכת טראומה יותר מגירושין.
ואם זה מלווה בקשיים שמערימים עליך אז
זה נהיה בלתי נסבל.

schlomitsmile

Member
מנהל
השבר באמת גדול וכואב בית צריך להיות מקום שטוב לחיות בו,
לא שנאחזים בציפורניים כדי להשאר בו
ויש מי שנשברו לו כבר כל הציפורניים
והוא מגיע למסקנה שהוא לא יכול יותר.

אני מאמינה שאנחנו יכולים לשנות,
שיכול להיות כאן טוב.
עצוב לי אבל אני מבינה את מי שנסיבותיו
הביאו אותו להחלטה לעזוב.

וזה מזכיר לי עוד שיר
http://www.youtube.com/watch?v=NOChT0LiOOs

אם החלוצים לא היו נאחזים בציפורניים

אמריקה לא היתה מה שהיא היום.
ואולי חבל שהם אכן נאחזו בציפורניים וגם שרטו אחרים באותו הזמן...

בארץ אנשים גם נאחזו בציפורניים כי הם האמינו שחשוב לגור דווקא כאן.
חלק מהם עזבו בתים עשירים ובאו לכאן כדי להגשים חלום.
היו חלומות שונים.

randy1982

New member
בהקשר לזה הבית שלנו:

שני תולעי מעיים, אמא וילד, יוצאים מהתחת.
תולעת-ילד מסתכל סביבו בפליאה ואומר
"אמא תראי כמה יפה פה! יש כאן שמש, ופרחים, וציפורים,
בואי נישאר כאן"
תולעת-אמא עונה "נכון, יפה כאן, אבל שם בפנים המולדת שלנו".

קל לספר לעצמינו סיפורים שאנחנו כאן כי זה בית ושאר בלה בלה.
בתכלס רוב האנשים לא יכולים לעזוב
כי אין להם אומץ, כי המשפחה פה, כי מדינות מפותחות לא מעוניינות בנו...
אחרי שבועיים באירופה חזרתי ארצה וקיבלתי דיכאון
שלקח חודש לצאת ממנו כי קיבלתי פרספקטיבה אחרת
והבנתי שכאן זה סוג של תחת לעומת אירופה.

arana1

New member
ישראל מדינה מגעילה,רעה,אלימה

זוכר שכשעברתי להולנד לאיזה תקופה בהתחלה לא הבנתי מה קרה
כאבי הראש הנוראים שלי,שרירי הצוואר התפושים,כל התחושות הכי מדכאות שהתרגלתי לחוות כחלק בלתי נפרש מהמציאות פשוט נעלמו כלא היו
ורק בגלל עובדה קטנה אחת,בהולנד אנשים מתנהלים כמו בני אדם,בכל מקום וברוב הזמן,וזה מה שחשוב,לא אומר שזה מקום מושלם אבל הבהמיות שמעצבת את כל המרחב הציבורי הישראלי היא גהנום במיוחד לאוטיסטים
האווירה כאן רעה,חום אנושי בתחת שלי,הכל הצגה ערמומית ותועלתנית,עדיף לגור בחור של התחת מאשר במדינה הזאת
הכל צעקני,שתלטני,מזוייף בטירוף

פשוט חרא של מדינה
עם כל היומרה ללכידות חברתית והמיתוסים שדוחפים כאן לילדים על עם שסוף סוף מצא את ביתו אחרי שנדד וסבל במשך דורות אז מסתבר שהעם הזה פתח פערים חברתיים חסרי תקדים למדינה שאמורה להיות מפותחת
"צמרת" כלכלית מסואבת שמגבה רק חזירות ודוחפת בהתמדה דווקא את אלה שעובדים קשה ויוצרים באמת אל מתחת לקוו העוני על מנת לתת עוד ועוד לעלוקות שלא עושות כלום מלבד לתחמן את פקידוני האוצר שמתחמנים אותנו בשביל הסיכוי לזכות בנדבה מהגבירים
החרא מטפטף מלמעלה למטה ומצחין כל פינה במדינה הזאת
כי גם מקומות העבודה והלימודים ממהרים להתיישר עם התבניות שנועדו לרצות את האלימות הבוטה של רודפי הבצע והיוקרה שהשתלטו על כל פינה במדינה הזאת

העם היהודי לא ראוי למדינה
כנראה שהוא לא בנוי לזה
אעלק העם הנבחר
העם הנבחרא

randy1982

New member
הכי מרגיז אותי שני דברים

מיתוס על האכפתיות ועזרה הדדית.
איזה שטויות. אם צעיר/ה באוטובוס מפנה
מקום לזקן או להריונית יש שתי אופציות -
או שהצעיר דתי או שגדל במשפחה רוסית.
אני זוכרת איך היתי בהלם בחו"ל כשחיכיתי
לאוטובוס בדאבלין לחזור לעיירה בה התארחתי.
בן שלי היה בן 3 וישב בטיולון.
מגיע האוטובוס, אני מתחילה להוציא את הבן
שבינתיים נרדם כדי להרים אותו ביד אחת
ואת העגלה ביד השניה כמו שהתרגלתי.
אז אחד הנוסעים פשוט ניגש ומרים את
העגלה עם הילד בפנים ומעלה לאוטובוס.
הודיתי לו בהתרגשות.
בהמשך הבנתי ששם לעזור ולכבד זה את זה
זה נורמה חברתית.

הדבר השני זה הנטיה להתגאות בחוצפה ישראלית המפורסמת.
אנשים מדברים על החוצפה ומחייכים בגאווה.
מה יחש להיות גאה כאן???
חוצפה זה תכונה דוחה.

למעלה