הורים יקרים!

הורים יקרים!

אני מתנצל מראש על הסגנון הכעוס שבו תיכתב השאלה אבל יש משהו שאני לא מבין. ההורים שלי, כל פעם שהם אומרים לי שהם אוהבים אותי הם אומרים:"אנחנו אוהבים אותך כי אתה הבן שלנו!" מה זה אומר, לעזאזל? אתם יודעים מה זה אומר בשבילי, שיש לי מזל שאני הבן שלהם כי אחרת הם לא היו שמים עלי פס. החברים שלי לדוגמא לא אומרים לי:"אנחנו אוהבים אותך כי אתה חבר שלנו" ,אלא :"אנחנו אוהבים אותך בגלל מי שאתה". מה זה אומר? זה אומר שהאהבה של החברים שלי יותר אמיתית מהאהבה של ההורים שלי? זה נשמע לי כאילו ההורים שלי ילדו אותי והם לא מרוצים מהתוצאות, אבל אבל אבל , אני הבן שלהם והם חייבים לאהוב אותי. אז נוצרת שאלה נוספת, אז אם הם אומרים את זה בגלל שהם חייבים אז נותר לי רק להסיק שהם לא באמת אוהבים אותי, אלא שהם נדפקו ועכשיו הם צריכים להתמודד עם זה! אני מרגיש חרא! אם למישהו יש משהו להגיד שיעודד אותי או שיסביר לי את הכוונה מאחורי המשפט הזה, אלפי תודות! בתודה הלם כבד!

טיפשון אחד! ההורים שלך בניגוד

לחברים שלך שאוהבים אותך "בגלל מה שאתה" אוהבים אותך בלי תנאים, מי שלא תהיה , מתי שלא תהיה, אם תהיה נזיר בודהיסטי או מכור להירואין הם יאהבו אותך בכל מקרה אהבה מוחלטת ואילו מהחברים שלך- מי יהיה חבר שלך אז?? כשתסיר את המוסכמות החברתיות המקובלות של החברה שלכם?? והאם כלה הורים מרוצים מהתוצאה של הילד שיצא להם? ממש לא! אז מה? אני רציתי בן ספורטאי שיהיה כדורסלן ונתתי לו את כל הסנטימטרים הדרושים בתורשה-והוא נהיה לי פריק של מחשבים. אז מה? אני אוהבת אותו פחות בגלל מה שהוא, ובגלל הבחירות שלו בחיים שלו? ואני לא יודעת אם זה מעודד אותך, או עושה בדיוק להיפך,אבל רוב ההורים,ואני לא דוברת של ארגון ההורים הארצי, פשוט אוהבים נורא את הילדים שלהם רק לא תמיד יודעים איך להוציא את זה ולהראות את זה ובגיל מסויים (נניח התבגרות) יש כל כך הרבה עימותים על כל מיני נושאים שוליים (שוב גמרת את כל המים החמים? או אתה חושב שאנחנו מפרנסים את חשבון הטלפון שלך?) ושוכחים להגיד לילד, ולעצמנו(גם) היי אנחנו
אותך ואל תמחק את ה
מהלחי. בוקר טוב לך ילד כועס, שיהיה לך יום טוב ומלא
אהבה ו

bimbo.

New member
הלם כבד חביב, קח דוגמה

מבעלי החיים: הם לא יודעים שהם "חייבים" לאהוב את הצאצאים שלהם, נכון? וזו עובדה ידועה, שאצל רבים ממיני החיות התא המשפחתי לא מתפזר כשהצאצאים גדלים, וכולם מסורים לכולם. תרגם זאת לשפת בני האדם, ותקבל תמונה דומה. כך שאנחנו לא חושבים שאנחנו חייבים לאהוב אתכם. אנחנו פ ש ו ט א ו ה ב י ם אתכם!!! בנתיים קבל

AYELET1

New member
שמע, טוב שהעלית את הנושא!!!

פעמים רבות חשבתי , כאשר הצהרתי הצהרות דומות, איך זה באמת נשמע. מצד אחד- בדיוק כמו שתיארת. ומצד שני... או, הצד השני זו הנקודה. מה שהוריך אומרים לך בעצם זה, אנו חברים שלך ללא תנאי. החברים הטובים שלך, אלו, שכביכל אינם מרגישים ש"נדפקו איתך" , יכולים לעזוב אותך מהר מאד. תריבו, תסתכסו (גם אם היום נראה לך , שהם החברים הכי הכי, ולעולם לא תיפרדו/תריבו, אין זה אומר כלום לגבי העתיד), תתחרו בעתידגד על ליבה של אותה נערה או בחורה. אלוהים כגדול , ואין לדעת מה ילד יום, גם לא בשטח החברויות. ולעומת זאת הוריך, ישארו מן הסתם הוריך בכל תנא י (אגב , לטעמי גם זה נכון עד גבול מסויים, אבל על זה- פעם אחרת). מה שהוריך מתכוונים לאמר לך אולי (כך מבחינתי, כהורה, בכל אופן), אינו "אנו לא מרוצים מהתוצאות", אלא "גם אם לא נהיה מרוצים מהתוצאות, בין השאר אולי בגלל צפיות מוגזמות שלנו עצמינו, שלעולם לא היינו מצפים אותן מחברינו, גם אז נהיה הוריך!!! מה שאומר, שאתה יכול לבוא אליהם עם בעיות ולבטים , שכלל לא בטוח שלחברים היית יכול לספר (לא בכל המקרים, לא עם כל ההורים, אך במקרים רבים). והזדמנות כזו היא נכס! הכוונה היא לא "איכזבת אותנו", אלא אנו אוהבים אותך , לא רק בגלל מי שאתה, אלא ג ם בגלל זה ו ג ם בגלל שאתה בנינו. מקווה שהבהרתי לך משהו מהרגש המורכב הזה , ושתדע להבין עד כמה זה טוב.

אטיוד5

Active member
יש מידה של צדק בדבריך

הניסוח הזה לא הכי מוצלח. אני אומר לילדיי שאני אוהב אותם ומגניב להם נשיקה. בלי להגיד "בגלל שאתם ילדים שלי". אני מניח שזה נכון. כלומר אני באמת אוהב אותם בגלל שהם שלי ולא של השכן. ובגלל זה אני אוהב אותם ללא תנאי. קח לדוגמא, אם חס וחלילה אחד הילדים שלי יהפך לעבריין. האם אוהב אותו אז? וואללה, לא חשבתי על זה. ומעדיף לא לחשוב על זה. קוראים ורואים את המקרים האלה כל הזמן. ומה שנראה הוא שהורים מסוככים על הילדים שלהם בכל תנאי. אוהבים אותם בכל תנאי. זוכר אולי את אמא של יגאל עמיר למשל? היא אוהבת אותו.

גם אמא של יגאל עמיר-היא אמא

ואם הילד שלי היה עושה מעשה מזוויע של רצח אני עדיין הייתי אוהבת אותו. כועסת עליו מאוכזבת ממנו אבל אוהבת אותו. ככה זה מהסוג הדפוק של ההורים שאוהבים בכל תנאי.

AYELET1

New member
ומה עם הוריו של רעי חורב?

ממה שקראתי, הם מתנכרים לו. והאמת? לא יודעת אם הייתי נוהגת אחרת מהם. זה הדבר שאליו התכוונתי , כשכתבתי שלא אוכל לקבל הכל ב, ובכל תנאי. רצח סדיסטי שכזה... ואגב (אנא, לא לבצע בי לינץ´...), מבחינת הרוע , אין לי ספק שרעי חורב גרוע מיגאל אמיר (בהלי קשר לעובדה, ששניהם ראוי להם לשבת עד סוף ימיהם בכלא, ללא אפשרות חנינה. אבל כך הייתי נוהגת גם לגבי שודד זקנה שרצח אותה ולגבי מקרים נוספים, עתירי רוע). הרוע, הסדיזם, הסתמיות של הרצח נראים לי נוראים יותר במקרה של רעי חורב, ולכן במקרה כזה, לא הייתי יכולה (כנראה) לקבל את הצאצא!

אטיוד5

Active member
צודקת גם את.

כמו שכתבתי קודם, לא רוצה אפילו להתחיל לחשוב על המצב הזה. בתיאוריה, לא אוכל לקבל ילד עבריין. במציאות, מי יודע? רוב הסיכויים שלא אגיע לגשר הזה.

*אביבה*

New member
ילד -צא מזה

אוהבים אותך. אל תחפש את מה שאין. אמרו כי....כי ככה אמרו. לא משנה ה"כי...." משנה שאוהבים אותך. השאלות הן אין סופיות ולכל שאלה תמצא גם שאלה עוד יותר מסובכת. אל תסתבך. זה פשוט. מאחורי המשפט: "אוהבים אותך כי....." מסתתרת אהבה. גדולה. באהבה.

חיים.ג.

New member
אהבה ותקשורת

לאל-אם כבד שלום אני מבין את הכעס המלווה את כתיבתך ומבין את הרגשות הקשים אותם אתה חש.יחד עם זאת כדאי לבחון הבטים נוספים של השאלה כדי שנוכל להמשיך בשיחה.מה היא אהבת הורים עבורך וכיצד אתה מצפה שתבוא לידי ביטוי?האם אתה רואה שוני בין להיות חייב ומחוייב? ואם כן מהוא ההבדל?האם יתכן כי ע"י שיחה כנה וישירה עם הוריך ניתן לקבל תשובה מספקת לשאלתך?איזה סוג תקשורת יש לך עם הוריך? כאמור שאלות הבהרה כדי שנוכל להמשיך בשיחה.מה דעתך?

תודה לכולם....

קודם כל תודה רבה לכולכם על התמיכה והעזרה! אני מאוד מבין את ההסברים והכוונות שלכם והייתי רוצה לספר לכם, ברשותכם סיפור קטן ומוכר מתוך ה"נסיך הקטן": הנסיך הקטן נכנס לגן שכולו שושנים, ומאוד התפלא... "אז השושנה שלי היא לא מיוחדת במינה, שהרי יש עוד רבות כמוה!" הנסיך התהלך בגן ופתאום ראה כלב קטן. בא אל הכלב ואמר לו: "כלב נחמד, האם תרצה לשחק איתי?" והכלב ענה לו:"לא, מה פתאום! הרי הינך ילד, אינך מיוחד כלל בשבילי! בשבילי אתה כמו כל אחד ממיליוני הילדים בעולם!, יש עוד רבים כמוך! אבל אם היית מאלף אותי, אז אתה היית מיוחד במינו בשבילי, ורק איתך הייתי משחק ונהנה!" הנסיך הקטן חשב לעצמו:"עכשיו אני מבין! השושנה שלי יש רבות כמוה, אך אני והיא אילפנו אחד את השני ולכן בשבילי היא מיוחדת במינה, ובשבילה אני מיוחד במינו!" המסר, כמו שאני הבנתי אותו, הוא שאנשים לומדים לאהוב אחד את השני אהבה מיוחדת רק לשניהם בתקופה של זמן בה הם לומדים להכיר אחד את השני. והעובדה שילד נולד לזוג הורים, היא שמחייבת אותם להכירו במשך זמן רב, ובזמן הזה מתפתחת האהבה הזאת! לא בגלל שהילד נולד לאותם הורים בהכרח, אלא בגלל התקופה הארוכה שהם מכירים אחד את השני לאחר מכן! לכן מציק לי משפט כמו:"אנחנו אוהבים אותך כי אתה הבן שלנו!" אני מצפה שאחרי כל כך הרבה שנים תהיה להם סיבה נוספת לאהוב אותי בגלל הבנאדם שנהייתי, באופן חלקי בזכותם! לחיים ג. תודה על ההשקעה: האם אני יכול לכתוב לך ל-EMAIL? ושוב תודה רבה לכולם,אני בהחלט עוד אחשוב על מה שאתם אומרים!

bimbo.

New member
נסיך קטן ויקר. אתה טועה, ובגדול!

הורים וילדים לא אוהבים אלה את אלה עקב אילוף או הכרות עמוקה יותר. ההכרות יכולה רק לתרום ולהוסיף על ההערכה, השמחה,ובינינו - גם על הגאווה של ההורים. אבל הרגש הראשוני של ההורים כלפי ילדם הוא בגין היותו חסר ישע וזקוק להגנתם, ואני חושבת שאמא טבע הטובה דאגה לכך. וכך מתפתחת האהבה, הדאגה, המוכנות לסבול הכל, רק שהילד יהיה בריא ומאושר. אומרים, שחיוך קטן של הילד משכיח את כל הצרות. ובכן, זה בדיוק כך. וזה קורה רק עם אהבה גדולה. ואם ישנם הורים חריגים - הרי תמיד ישנם היוצאים מהכלל, שמאשרים את הכלל.

למעלה