הורים טריים לפג

glikmana2

New member
הורים טריים לפג

שלום לכולם ביום שישי בצהריים נולדה לנו פגה/פגית ( אין לי מושג איך אומרים את זה ) בשבוע 27+6 במשקל 1.150 ק"ג. מרגע הלידה התינוקת נושמת לבד ולא נזקקה להנשמה כלל נכון לרגע זה (36 שעות). במדד אפגאר היא קיבלה את הציון המופלג 9-10 ואף החלו להאכיל אותה 2CC כל פעם כבר דרך הפה מכיוון שתנועות המציצה שלה טובות.האחיות בפגיה אמרו שהבעיה של התינוקת כרגע היא רק צהבת וחוץ מזה היא מתנהגת יפה מאוד לגילה. מקריאת הנושאים בפורום הבנתי שסיבוכים למיניהם בפגים הם די שכיחים וברצוני לדעת למה אני צריכה לצפות האם כל מיני תקלות בדרך הם בלתי נמנעות או שיש מקרים שפגים מתפתחים "חלק". הסימנים שתיארתי לעיל הם מעודדים אבל אני לא יודעת למה לצפות ומנסה לשמור על אופטימיות. האם מישהו מגולשי הפורום עבר/עובר מקרה דומה למה שתיארתי ויכול לספר קצת ולעוץ עצה תודה למגיבים ושבוע טוב לכולכם.

הדרה5

New member
להורים הטריים

קודם כל מזל טוב. אני ילדתי תאומים בשבוע 27 במשקלים 1082 גרם ו- 800 גרם אך לצערי הם ממש לא נשמו בכוחות עצמם והיו מונשמים למשך שבועיים בערך ואח"כ קיבלו חמצן בדרכים מגוונות ושונות. כך שנקודת הפתיחה של הפגית באמת טובה. ברור שיכולים להתפתח סיבוכים שונים אבל בתקופה הארוכה ששהיתי בפגיה (יותר מ-3 חודשים), ראיתי גם כאלה שעברו את התקופה ללא תקלות,הגיעו למשקל שני קילו ויצאו הביתה.לכן תישארי אופטימית כי יש לך זמן להעביר בפגיה ולדעתי זו הדרך לשרוד את התקופה, תיקחי בחשבון שיכולים להיות ימים פחות טובים לילדה ויכולים לצוץ דברים אבל... כמו שכתבתי מצבה נשמע מצוין. תהיה לידה, תדברי אליה , תבקשי לעשות קנגרו, ומקווה שהזמן יעבור מהר ובלי תקלות .

מזל טוב וברוכים הבאים../images/Emo39.gif

מצד אחד,אל תצפו לכלום,מצד שני...אין שום ערביויות
זה שהיא נושמת לבד אומר שיש לה בשלות ריאתית,קבלת צלסטון? אבל לפעמים הם מתעייפים מלנשום לבד אחרי יומיים שלושה.(שלושת הימים הראשונים נקראים "ירח דבש" והרבה פעמים אחריהם יש ירידה בתפקודים,אז לא להתאכזב אם זה קורה...) מצרפת עבורכם קישור לחוברת שהכנו. http://www.pagim.net/documents/pamphlets/instructions_pamphlet.pdf מאחלת מהלך פגיה פשוט וגדילה טובה

glikmana2

New member
צלסטון

כן קיבלתי צלסטון 2 זריקות כל 24 שעות. בנוסף ברצוני להודות על הקישור אני כבר מדפיסה ומתחילה לקרוא עושה רושם שזה מאוד אינפורמטיבי

ברוכים הבאים ושיעבור בשלום

תשמעו- מאוד קשה עד בלתי אפשרי לצפות התנהגות אינדוידואלית של מישהו בפגייה. יש סטטיסטיקה- ויש מציאות. בואו נגיד ככה- הלוואי ומה שתיארתם ימשיך, אבל במידה ולא- שתדעו שזה ברמה מסויימת- לגיטימי... בכל אופן- אנחנו כאן ואתם מוזמנים לקרוא את חוברת ההדרכה שלנו שבאתר העמותה.... שיעבור בשלום ובהצלחה

ברוכים הבאים

לפורום המדהים שגם אני לאחרונה רק לקחתי חלק ממנו ולפני הכל המון מזל טוב והבשורות מאוד משמחות ומעודדות אני יודעת שיש פגים שעוברים את תקופת הפגייה בשביל להתחזק ולגדול ויש כאלו העוברים דברים נוספים בדרך אין חוקיות אבל אני יודעת גם שהשעות הראשונות בפגייה הם הקריטיות המורות את המשך הדרך ולכן מעוד מעודד לשמוע על ההתחלה של הילדה שלכם. אני מאחלת לכם הרבה שעמום בפגייה (הפתעות לא נעימות) ושתצאו הכי מהר שאפשר הביתה ולבנתיים מחזיקה לכם אצבעות ורק בריאות.

sagil1

New member
ברוכים הבאים ושיעבור בשלום ובקלות

אצלנו בשבוע 30+5 לא היתה בשלות ראיתית ולא נשמו לבד(אחד מהם), לכן משמח לשמוע שהם נושמים לבד. עם זאת קחו בחשבון שיתכן מצב שהוא יתעייך מהנשימה לבד ויזדקק לתמיכה כלשהי בנושא (חמצן סביבתי וכו'). הדרך בפגיה רצופה עליות ומורדות.. לאט לאט.. ולשמור על אופטימיות ולהיות כמה שיותר עם הילד... למה לצפות? לעבור יום ביומו.... ברוכים הבאים ושיעברו בשלום ובמהירות

ברוכים הבאים ומזל טוב../images/Emo140.gif

טוב לשמוע על ילדתכם , מקווה שתמשיך כך ותפתיע תבקשי בפגיה את החוברת שלנו שתעזור לכם במידע רב. שיעבור בשלום ובקלות

ירדני35

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

נדמה לי שענו לך אז אני רק אאחל לכם שהות קצרה, חלקה ונטולת ארועים בפגיה.

glikmana2

New member
תודה

... לכולכם על העידוד והאיחולים החמים. מבטיחה לעדכן בהמשך לגבי המצב ובטוח שעוד יעלו שאלות נוספות בהמשך. בינתיים מחזיקים אצבעות ומתפללים שיעבור חלק ומהר ונוכל לעשות את הדרך המיוחלת חזרה הביתה בינתיים המשך שבוע נפלא לכולכם.

מזל טוב ../images/Emo65.gif

שמי רעות ואני אמא לזיו היום בת שנתיים וחצי , נולדה בשבוע 27 ושקלה 890 גר' , היתה דרך של חודשיים וחצי בפגייה כמובן עם עליות וירידות..... נשמע שילדתך בכיוון הנכון
הלוואי וימשיך חלק , מה שחשוב שתשארי אופטימית כי זה מה שאת משדרת לה !!!! בהצלחה וחויה קלה ככל האפשר!! בריאות ואושר רעות

למעלה